Kıskançlıktan deliriyorum. Haksız mıyım?

Eskiden hem kendi ilişkilerimde, hem de bazı arkadaşlarımın ilişkilerinde eski sevgililerini aşamadıklarına ya da onlara geri döndüklerinde şahit oldum. Erkek arkadaşımın da benden önce 2 kez uzun ilişkisi olmuş. Biri 3 sene, biri 5 sene. Ben de bunları kafaya taktım. Normal günde ya da herhangi bir tartışma sırasında eski sevgililerine sürekli laf sokmaya başladım. Özelikle birinin tipi biraz kötü olduğu için sürekli bunu söyleyip duruyorum son zamanlarda. Dün de çok kötü tartıştık çünkü yine aynı şeyleri söyledim. Belki de 10. Defa. Başka konuda bir tartışma sırasında kız hakkında, "çirkin, onu başka insanlar da çirkin buluyordur muhtemelen" dedim. O da "eğer onunla problemin varsa numarasını vereyim, ara konuş" dedi. "Niye o kıza çirkin dediğim için rahatsız oldun" dedim. O da "çünkü çirkin değil ve ona saygı duyuyorum" dedi, ben de "ama benim saygı duymama gerek yok" dedim. Üstelik daha önce yine başka bir konuda tartışıyorken yine eski sevgili konusunu açtım ve o zaman "istersen onun üstüne s*ç umrumda değil, benim tek umursadığım sensin" demişti. Ama çirkin diyince niye bu kadar koyuyor anlamıyorum. Üstelik gerçekten de çingene gibi. Sonrasında "artık bu konuyu konuşmak istiyorum, benimle bunu konuşmayı bırak" dedi. Ben de "ben ne istersem konuşurum" dedim, "o zaman benim geçmişimdeki insanlarla ilgili konuşup durma bana" dedi. Ben de "doğruyu söylüyorum ama, güzel değil" dedim. "Niye geçmişim hakkında sürekli konuşup duruyorsun, yoksa hatırlayım mı istiyorsun" gibi bir şey dedi. O an tepem daha da attı "neden konuşmamı istemiyorsun, hatırlasan ne olacak, yoksa aklına gelince kötü mü hissediyorsun, acı mı çekiyorsun" dedim. "Bir şey hissetmiyorum, konuşmak istemiyorum, umursamıyorum, o benim hayatımda yok" gibi şeyler söyledi. Her kelimesinde bir anlam arıyorum. Artık dayanamıyorum, kafayı yemek üzereyim. Önceden bu kadar sinirlenmiyordu ama bugün o da çok kötü sinirlendi. Sizce haklı mıyım?

Kıskançlıktan deliriyorum. Haksız mıyım?