Esimle kayinvalidem den dolayi sorunlarim var, ne yapmaliyim?

2 senedir evliyiz, esim benim icin Ülke degistir di, daha dogrusu ekonomik sorunlarin baslayacagini anladigi icin o ülkeyi degistirmeyi kabul etti, yoksa ben degistirecektim... herneyse, konuya gelicek olursak esim ilk evimize geldiginde yaninda aile fotograflarini getirmsiti ve bunlari icin birlikte cerceve almaya gittik seve seve. Ben bunlari salon a veya hole koyabiliriz dedigimde ise, felaket bir olay cikartti ve illaki yatak odasina koymak istedi. Ben bunu hic bir sekilde istemedim uygun bulmuyorum cünkü, bana göre ters, afedersiniz ama eslimle yatarken ailesinin fotograflarini yatagima bakar bi sekilde görmekten pek hoslanmam. ama benimki büyük bir kavga cikartip o fotograflari zorla yatagin tam karsisindaki sifonyere yerlertirdi. Fotograflari cercevelerken benden birseyler gizler gibi bi tavri vardi ama pek önemsemedim, cercevyi kapatamior sanirim dedim... bir kac ay gecti ben sürekli korkmaya basladim, geceleri karabasanlar, dil tutlmasi, dua dahi okuyamiyordum ve annem beni bir hocaya gösterdi.. ve annemlerin dahi odamizda o fotograflarin bulundugundna haberi yoktu, hoca yi da tanimam etmem, hic bir bilgisi olmadigi halde bana odanizda fotograflar var yatagin karsisinda, onlardan kurtulman gerek diye bir cümle kurdu, kayinvaliden onlari oraya yertirmesi icin esine talimat vermis dedi. Ben cok tedirgin oldum ve fotograflarda ne olabilir diye düsündüm... Annem ne fotografi oldugunu sorunca mecbur söyledim aile esimin aile fotograflari oldugunu. Annem de tabi bunu cok tuhaf karsiladi. Ben de sonrasinda o cerceveleri actim tabi elimde sirkeli su bi yandan temizliyorum bi yandan inceliyorum, ve baktim ki bi fotografin arkasinda ayni fotografim ciktisi alinmis ve üstünde siyah siyah lekeler var, neden orjinal fotografin arkasina bi cikti fotograf koyar ki insan... Simdi sonuc olarak üstünde bi cok vakit gecti, ben o fotograflari kopyalayio sakladim ve orjinallerini yaktim nolur nolmaz diye... ama bundan esime bahsetmeliyim sizce? sonucta annesinin tek bir lafi gecince hemen savunmaya geciyor, kötü bisey demedigim halde, öyle bi programlanmis ki, annen dedigim an bi savunma mekanizmasi olusuyor neye ugradigima sasiriyorum resmen... bana bi akil verin lütfen

Esimle kayinvalidem den dolayi sorunlarim var, ne yapmaliyim?