Arkadaşlar öncelikle o kadar üzgünüm ki. Böyle bir şey yaptığım için çok vicdan azabı çekiyorum. Ama evin her yerindeler halının içindeler. Küçük kız kardeşim dün ekmek poşetini yerde bırakmış içine dolmuşlar. Tarçın acı biber ne varsa bütün yöntemleri denedim öldürmemek için uğraştım çabaladım ama olmadı gitmediler. En sonunda karınca ilacı sıktım çırpınır çırpınacağım verdiler gözümün önünde çok üzüldüm ama gerçekten çok bunalttılar. Evin her yerini temizliyorum bir bakıyorum yine geliyorlar hani ekmek ufağı yok şeker yok niye gelirler bilmiyorum. Bunun vebali nedir gerçekten içim kan ağlıyor :(ama başka da çarem yoktu
Güncellemeler
1 yıl
Telefonun klavyesinde bir sorun olmuş çırpınarak can verdiler olması gerekiyor o kısımda
Kanuni Sultan Süleyman Han, Topkapı Sarayı'nın bahçesinde dolaşırken bir ağacın karıncalar tarafından sarıldığını görür. Görevliler ağacı kurtarmak için çare ararlar ve karıncaları öldürmenin çözüm olacağını söylerler. Sultan tamam demeden önce büyük alim Şeyhülislam Ebusuûd efendiye bir beyit göndererek sorar: " Dırahta ger ziyan etse karınca / Günahı var mıdır ânı kırınca? " Ebusuûd Efendi bu hikmetli soruya aynı güzellikte cevap verir: " Yarın Hakk'ın divanına varınca / Süleyman'dan hakkın alır karınca. "
Çok güzelmiş. Ama Allah benim kalbimi biliyor. Ben onları eziyet etmek için ya da bana keyif verdiği için öldürmedim. İnternette araştırdım hocalar da söylüyor sana veya eve zararı varsa öldürmek caizmiş ama tek bir şarkı yakmamak şartıyla.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Yarın hakkın divanına varınca
Suleymandan hakkını alır karınca
Bu biraz acıttı
Kanuni Sultan Süleyman Han, Topkapı Sarayı'nın bahçesinde dolaşırken bir ağacın karıncalar tarafından sarıldığını görür. Görevliler ağacı kurtarmak için çare ararlar ve karıncaları öldürmenin çözüm olacağını söylerler. Sultan tamam demeden önce büyük alim Şeyhülislam Ebusuûd efendiye bir beyit göndererek sorar:
" Dırahta ger ziyan etse karınca / Günahı var mıdır ânı kırınca? "
Ebusuûd Efendi bu hikmetli soruya aynı güzellikte cevap verir:
" Yarın Hakk'ın divanına varınca / Süleyman'dan hakkın alır karınca. "
Çok güzelmiş. Ama Allah benim kalbimi biliyor. Ben onları eziyet etmek için ya da bana keyif verdiği için öldürmedim. İnternette araştırdım hocalar da söylüyor sana veya eve zararı varsa öldürmek caizmiş ama tek bir şarkı yakmamak şartıyla.
O zaman ağaca zarar vereni de öldürmek caiz
Bu kadar naif olman çok kötü inşallah seni üzmekler
Abartma lütfen
Pis katil 🤬🤬🤬
Saf mısın saftirik misin ironi ironi
Nasıl bir ironi ise gülmekten karın kaslarım çıktı 🙄
İroniye gülüyormuydu
Değildir.
Tabii çok günah