AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
11Cevap
gel dertlerini dinlerim çözüm sunabilirsem sunarımda ama açık açık anlatacaksın herseye
Kendimi algi problemi an psikolojisi bozuk canım gibi hissediyorum cunku Ya simdi ben su soruyu sordum cevao veren kiza bakar misin kiz bana sen maas alacagina sukret oyle insanlar senden daha iyi kazaniyor gibi ifadeler kullaniyor o oyle diyince ben de onu okumamislark destekliyor sandim bu algida problem mi? Algimda sorun mu var benim sence? Bir de bunun ustune derdimi anlttigim baska adam kendi ifade edememisian diyince ben de ona sinirden elim titredigi icindir cok sinirliyim ddim bu sefer bana psikolojin bziuk sinirden elin titremis dedi
Cok guzel dert dinlerim saatlik 500 lira 😂😂
Hikaye atacaksan yok ama cidden dertleşmem istiyor isen var
var yazabilirsin yaşıma bakma gencim bu arada
Aşk değilse mesele
Burdayim
Degil
Bak ben bir soru sordum çalışmayan emek vermeyen insanlarin 2 yillik okuyup iyi maas kazanacagi bölümlere girmesi ve yıllarini derse adayip issiz kalan insanlarla ilgili bir soruydu haksizlik diye dusuniyorum cunku tamam mi
Emek verenle vermeyenin ayni olmamasini düşünüyorum
Ama bir kiz soruma gelip yanit yazmis dert dinelyecek sandim anlattim bana diyor ki oyle insanlar senden daha başarılı olabilir bunu kabullen sen maas alacagina sukret vb ifadeler kullaniyor ben de emek vermeyeni savunuyor sandim bu yuzden algim kapali mi benim?
Algimda sorun mu var simdk benim boyle sandigim voyle cevap verdigim icin
Kızın cevabını salla saçma olmuş
Ama senin sorunda sacma
Üniversitede bölum seçerken hangi bolumlerin ataması çok belliydi
Öğretmenlik çok degildi
Ama tıbbi sekreterlik 80 le kapatiyordu
Ve her sene böyleydi
Öğretmen 2 3 sınava girerken
Saglik bölümü sadece kpss ye giriyordu
Sen araştirmiyorsan suç sende
Hak meselesi degil
Ülkede her yerde muhasebe iktisat bölümü mezunu var
Bunların hepsini nereye koysunlar.
Sen kendin akıllıca belirliyeceksin
Yok simdi soruyu tam atayim cunku benim dedigim genellemeden ziyade biraz da bolumle ilgiliydi
Bak şimdi 3 tane sağlık bölümü var
Tıbbi sekreterlik
Anezstezi
Att
Millet sırf prestij olsun diye atama puanları yüksek olduğu halde tıbbi sekreterliği seçmedi
Sekreterlik her sene 80 le kapatıyor
Diğerleri 90 la kapatiyordu
Suç kimde
Adam felsefe bölümü okuyor
Sonra atama istiyor
Arkadas felsefeden atamalar olmuyordu ki
Niye zorla gidiyorsun
Link atamıyorum ama soyke diyim on yuz geliştirme yazcak kiz meslek lisesinde okumus bolumde çok basarili degil unide 2 yillik on yuz yazacak o bölum de 1 milyonla aliyor o diyor ki ben senden zengin olacagim bölümüm sayesinde dolarla pata kazanacagim diyor bana da cerrahpaşa üniversitesinde itude filan cogu bolum gelmesine ragmen profesör kuzenim bana mezuna birak daha iyi boljmleri yazalim bu bölümler onu acik degil daha iyilerini yazmak istiyorum sana ki 4 yilin bosa gitmesin dedi ben bu halimle mezuna bırakırken milletin poponun ustune oturarak para kazanacagi bana haksızlık geliyor
Hani o zaman ben de çalışmayıp 1 milyonuncu olup on yuze gitseydim hayatim kurtuksayfi ben bisa mi calistim o zaman
Anladin mi zoruma giden bu yani issiz kalacağın boul degik zoruma giden kicinin ustune oturup bir seyler başaran insan
Haksızlık değil açık olan yere yönelmiş
Sende yönel
Yok prestij istiyorum
Merak ettiğim yer istiyorum
Diyorsan
Risk alacaksın
Bak mesela şöyle düşün
Bir yerde kimse yüzme bilmiyor
Ama bir adam çıksın ve yüzme kursu açsın
Doktordan bile çok kazansın
Adamın suçu mu
Açık neyse onu görmüş adam
Acik olan yere ben de yönelirim ama benjm cevrem ki ailedeki prifesorler de bana baska bolum yaz yerine daha iyi yerde baska bolum yazmak icin mezuna kal diyor cerrahpasadaki o bolumler gelmiyor diye baska unide onu acik bolume gindermiyorlar cunku en iyi üniversitelerde en iyi bolumu okumami istiyorlar ama millet de emek vermeden o bölümlere giriyor boyle onu acik bolum neden 1 milyonla alir gerçekten anlamıyorum
Hahaaaaaaaaaa
Neyse haklısın boş ver
Daha cevap yazma lutfen
Neresi komik?
Yazarım bir konu hakkinda konuşurken komik bir sey demedigim hald ebana guliyorsun bana gire de senin dusuncen sacma ben sana guluyor muyum? Herkes ayni düşünmez sen gelip de bana gulemezsin. Komik ne var?
Orada çığlık atıyorum
Komik bir şey yok
Anlatıyorum dediğimi anlamıyorsun
Tekrar yazıyorsun aynı şeyleri
Bu konuşmanın sonu iyiye gitmiyor
İyi geceler
Bak ben seni anlıyorum fakat senin beni anlamadığını ya da demek istediğimi anlatamadigimi dusunuyroum
Bak haklısın evet onu acik olmayan bilumj okuyan ac kalir mantikli olan onu acik okiyan zengin olur diyorsun bu haksizlik degil diyrosun
Ama ben de sana onu açık bolumleri 1 milyona koymalari cok sacma cunku poponun ustune oturup dera çalışmayan insanlar iyi yerlere geliyor daha yukske yapan adama ne olacak? Iyi olan atiyorum 70 k yapan yapan 1 milyona mi gkdecek hadi gitti herkes mi 1 milyona gidecek?
Ben ne demek istediğini anladım
Ve anlattım orada sorun yok
Senin bu davranışın
" yunan adalara giriş yasaklansın " diyen
Yıllardır milleti kazıklayan
Yerli turisti hor görüp şimdide yerli turist isteyen
Ve bütün bunlara rağmen hala fiyat indirmeyen tatil bölgesindeki esnaf gibi...
Şimdi dön kendine sor
Ben ne istiyorum
Para mı prestij mi
Rahatlık mi
Yoksa hobimi gerçekleştirmek mi
Önceliğini iyi belirle...
Şunu unutma kimse sana iş sağlamak zorunda değil
Devlet dahil
Dağın arkasını sen göreceksin
Dur! Şimdi cevap yazma
Önce sor kendine
" ben ne istiyorum"
Saçmalık yok
Uyanık olan kazanır
Hayat pratiktir
Millet araştırsın...
Bende sana sağlıkçı örneğini verdim
Millet prestij için
Diğer 2 yilliklari seçti atanamadı
Atamayı öncelik yapanlar sekreterlik seçti
Atandı
Hayat pratiktir
Duygusalliga yer yok
Ben su yuzren sacmalik diyorum ornek veriyorum adam endüstri mühendisliği okuyor itude sonra gidiyir yurt disinda yuksek lisans yapiyor sonra geliyor buraya burada issiz kaliyor endustri onu acik bolum evet ama adam diyor ki ben endüstri hakkinda duzgun bilgisi olmayan oylesine uni okuyan dayimin oğlunu alıyorum diyir işsiz kalıyorsun sonra da 1 milyon yapan bölme islemi yapamayan adam dolarlae kazanıyor bana gire ikisi de uyanik hatta birincisi uyanik cunku en iyi üniversitede onu acik bolumu olumus kendini geliştirmiş ama 2. si kazanıyor bana gire sacma olan emek vermeyenin her zaman şansının ondan yana olup sansla basarili olmasi... Bana gore sacma olan onemli yerlerin dusuk insanlari alması...
Sana şunu diyim
İyi bir mühendis iş bulur
Maden yurt dışında okumuş
Ve yurt dışında açık var
Yurt dışında yaşasın
Gerçekten iş yapmak isteyen
İs bilmeyen adamı almaz
O dediğin türde şirketler
İyi bir mühendise ihtiyacı yok
Serbest piyasada ihtiyaç neyse
O karsilanmaya çalışılır
İtu De okuyup
Devasa paralar kazanan mühendislerde var
Onlara ne diyeceksin
Hem adam yurt dışında okumussaa buraya niye gel9yor
Orada imkanlar daha iyid
Bak şuna belki sanayide mi ustalar
Doktorlardan daha fazla kazanıyor
Adamlar yüz binleri götürüyor
Niye
İhtiyaç var
Ben sana hepsi issiz kaloyor demiyroum ama en iyi adamlar da issiz kalabiliyor bunu diyorum
Ama boyle adamlardan issiz kalan var oldugunda bile o 1 milyonuncu olan adamdan is bulani diyorum
En iyi adam
Yurt dışında iş bulur
Ya yurt disinda okumak yerine kendi ulkesinde vataninda yasamak calismak istiyorsa peki
İnsan geleceği bile olsa kendi ulkesini birakmak istemeyebilir gurbete gutmek istemeyenilir
Bak şimdi
Fabrikalar endüstri mühendisi alıyor. peki mühendisler napiyor belki çoğu zaman yatıyor ya da kendi işi hariç başka işlerde yapıyor. Fabrikanın ihtiyacına bağlı. Eğer mühendisin rolü kiymetliyse ciddi anlamda katma değer üretmesi gereken bir pozisyondaysa
Kimse gidipte saçma bir adamı almaz
Para kazanmak varken niye saçma adamı alıp işini riske atsın
Hee çok ihtiyacı yoktur
Gider tanıdığını alir
Kime ne
Tamam bu konu sacma yere uzadi
Simdi sana sunu soruyorum
Ben su an bu siralamayla en iyileri birakip 1 milyonluk o bolumu mu yazayim yoksa daha iyisi icin mezuna mi bırakayım?
Iyi para almak için diyorum
Amacın para kazanmaksa
Once o bölum gelecekte ne kadar önemli olacak
Gerçekten o kadar para kazanabiliyor mu
Sen bunu yapabilecek misin vb.
Bunları hesap et.
Atiyorum yurt dışında ihtiyaç var mı vb.
Sonra gerekirse o bölümü sapa sağlam öğren
İyi öğreten bir yere gitmeye çalış.
Ve para kazan
İlla o bölümü okumak zorunda da değilsin. Başka o türden bolumlerede bakabilirsin
Senin meslek liseli arkadaşının lafıyla hareket etme
İyi arastir
Bak ben 65 k yaptim ama bana en iyi herde en iyi yerleri yaz doyirlar bogazici itu cerrahpasa gibi yerlerde en iyi yerlere de ben yetişemiyorum bu yuxden emzuna kal cunku kotu iniye de gitme ama kotu bolume de gitme diyirlar ama o meslek lisesindeki arkafasim diyor ki ben bu bolumu lisede gordum is yeri acma sertifikam var bu boljm cok guzel onu acik bor bolum ama o bolumun siralamasi 1 milyon o oyke bir ivdu ki dolarla oara kazancam filan baktim internete o bolumde internette de iyi is var diyir ama sorun surada internet bana gelen ama prifesor kuzenimin bike issizsin dedigi bolum mesela
Ne yapacağımı sasirdim
Onun bunun aklıyla hareket etme
Ne istediğini iyi düşün
İyi araştır ve plan yap
Ama bir de su var bana 200 k lik bolum yazidrmayan insanlar (hele o profesor kuzen dedigim) 1 milyon hic yazdirmaz kendine gek derler
Sanane ondan
Ondan daha fazla kazanan sanayiciler var
Senin kendi hayatın kendi kararların değil mi
Bak bizim anadolumuzda bir laf var
" el s. k. iyle gerdeğe girilmez"
Peki sence ne yazmalıyım
Siralamam kotu degil kotu bir yere gitmek istemiyorum ama onu acik bor bolum istiyorum
Tıbbi sekreterlige bak
Ya da tıbbi sekreterliği 2. Üni olarak oku
Belki devlet ilerde çok alım yapmaz.
Ya da o arkadaşının bölümünü ikinci bölüm olarak oku
Ama en iyisi el s. Kıyle gerdeğe girme
Kendin sağlam arastir
Hayat senin karar senin diyecek sözüm yok
Ama hep 2 yillik diyorsun ben sayisaldan 65 k yaptim 4 yilik sayisaldan bildigin var mk
Var mi*
Benim yok
Araştır bakalım...
Hemşirelik alımlarına bak
Ama zor meslektir haberin olsun iyice arastir
Hemsirelige hic bakmamistim ve guzel haber su en iyi hemsireligw bile siralamam yetiyor😀😀ama su sorun koc mu cerrahpaşa mi hangisi daha iyi
Hangi hemsirelik daha iyi
Hacettepede var mesela
Koçu salla
Parasını nasil ödeyecek
Hacaettepeye git
Hee araştır
Koçta okumanın ne avantajı var gibi vb
Tabiki dinlerim anlatrmjsin
Olur... Anlat. Saçma bir şey değildir umarım
Dinlerim sorun yok
Saati 1000 TL
Iyi ticaret tebrik ederim 👏
Gayserili
Buyur
Bak ben bir soru sordum çalışmayan emek vermeyen insanlarin 2 yillik okuyup iyi maas kazanacagi bölümlere girmesi ve yıllarini derse adayip issiz kalan insanlarla ilgili bir soruydu haksizlik diye dusuniyorum cunku tamam mi
Emek verenle vermeyenin ayni olmamasini düşünüyorum
Ama bir kiz soruma gelip yanit yazmis dert dinelyecek sandim anlattim bana diyor ki oyle insanlar senden daha başarılı olabilir bunu kabullen sen maas alacagina sukret vb ifadeler kullaniyor ben de emek vermeyeni savunuyor sandim bu yuzden algim kapali mi benim?
Algimda sorun mu var simdk benim boyle sandigim voyle cevap verdigim icin
Kim başarılı olur bilemem ama genel olarak çalışkan dürüst insanların olcağı kesin
Zoruna gitmiş onun gerçekleri söylemen
O oyle dedikten sonr abaska bir adam da bana kendini ifade edemiyorsun bence dedi ve ben ona sinirdene lim titreyerek yazıyorum diye abartma yaptim bu sefer bana dedi ki senin paikolojin bozuk ve bunlar uat uste gelince ben kendimi psikolojisi bozuk algilama problemi olan biri olarak gordum onun stresinden basim çatlayacak sabahtan beri
buyrun
dinleyelimm
Dertleşelim.
Ben yeni geldim🤣
Ne güzel
Hoş geldin
Hoşbuldum
Var gel