NEFES DARLIĞINI ATLATAN VAR MI?

Ben bundan tam 5 ay önce gece yatmak isterken aniden yüksek çarpıntı (anliyormusunuz bilmiyorum ama nabzim 175 olmuştu.) ve nefes darlığı şikayetiyle acil olarak ile ambulans ile acile kaldırıldım. Genelde o zamanlar nabzim 150 ile 175 arasinda gidip geliyordu. Nabzim simdilerde en yüksek dinlenirken 90, yururken veya sabah uyanirken 130 ama bu da çok siddetli bence.

Bu olay yaklaşık 5 ay boyunca devam etti. Tamamı özel hastane doktorları olmak üzere (devlet hastanlerinde sıra bulmak mümkün değil) 45 defa doktorlara gittim. Kardiyoloji 3 , gastroenteroloji8, KBB 8 , Göğüs hastalıkları 4 defa gittim. Cildiye hariç tüm bölümlere gittim. Ama ne hikmetse kimse nefes darlığı sebebini bulamadı.

Karnımı hafif sıkarak nefes alabiliyordum. Dahiliye doktoru pankreasta iltihaplanma var dedi. Neyse tedavi olduk. Yine geçmedi.

Kardiyoloji bölümü holter bağladı , koşu bandina girdim ve kalbimi ultrasona verdi. Bişey çıkmadı.

Diyarbakır da fakülteye gittim. Midende helikobakteri diye bir bakteri var dedi doktor. Tabi bu da nefes darlığı yapmaz dedi. Neyse onun tedavisini olduk. Ama afedersiniz anam ağladı. Günde 6 tane antibiyotik aldım.

Göğüs hastalıkları akciğer filmleri, solunum testi ve alerji testi derken onlar da temiz çıktı.

KBB uzmanı: burnunda ikisinde de et var. İlaç yazdı. Geçmezse ameliyat dedi. Burun eti de bu kadar nefes darligi ve çarpıntı yapmaz bence ki çoğumuzun burnunda et var.

Hala da karnımı hafif sıkarak nefes almaya çalışıyorum. Burun tıkalı olduğu için genelde ağızdan nefes alıyorum.

Sabah uyandığında carpintim oluyor. Nabzim çok hızlı atıyor ve yine nefes darlığım oluyor.. Yürürken hakeza öyle.

Şubat ayına göre şimdi biraz daha iyiyim. O zamanlar ilaclarin etkisiyle İnanın robot gibi sadece sandalyede oturarak uyuyabiliyordum. Yatağa uzanma, sağa sola dönme mümkün değildi ağrıdan. Geçen aya kadar duvara tutunarak elimi yüzümü yıkıyordum baş dönmesinden dolayı. Çok şükür o günler geride kaldı. Ama maalesef hala nefes darlığım ve sabahlari daha cok olmak üzere carpintim devam ediyor.

Karnımı yürürken tam şişirip indiremiyorum. Sanki midem diyafram kaslarimi sıkmış mı diyeyim , önünü mü kapatmış öyle diyeyim. Diyafram Kasımda sanki sorum var. Bilmiyorum belki herkeste oluyor.

şu an 3 gündür burun spreyi ve alerji ilacı kullanıyorum. O da faydalı olacağını sanmıyorum.

Bu arada 2 si Çin aşısı, 1 i Alman aşısı olmak toplam 3 defa covid aşısı oldum.

Allah yardımcımiz olsun. Ben cok çektim. Hala bu hastaligin dermanini bulamadim

Güncellemeler
1 yıl
Bu iki günde oturduğum yerde kalbim hızlı atmaya başladı. İyice korkmaya basladim. Düne kadar yaklaşık 1 hafta boyunca burun spreyi kullandim. Bugün biraktim. Acaba bundan olabilir mi? Zaten sebebini cozemedigimiz nefes darlığı bende mevcut. Daha önce dinçlik vaziyette iken kalp bu kadar hızlı atmiyordu.🙄
NEFES DARLIĞINI ATLATAN VAR MI?