Ben bundan tam 5 ay önce gece yatmak isterken aniden yüksek çarpıntı (anliyormusunuz bilmiyorum ama nabzim 175 olmuştu.) ve nefes darlığı şikayetiyle acil olarak ile ambulans ile acile kaldırıldım. Genelde o zamanlar nabzim 150 ile 175 arasinda gidip geliyordu. Nabzim simdilerde en yüksek dinlenirken 90, yururken veya sabah uyanirken 130 ama bu da çok siddetli bence.
Bu olay yaklaşık 5 ay boyunca devam etti. Tamamı özel hastane doktorları olmak üzere (devlet hastanlerinde sıra bulmak mümkün değil) 45 defa doktorlara gittim. Kardiyoloji 3 , gastroenteroloji8, KBB 8 , Göğüs hastalıkları 4 defa gittim. Cildiye hariç tüm bölümlere gittim. Ama ne hikmetse kimse nefes darlığı sebebini bulamadı.
Karnımı hafif sıkarak nefes alabiliyordum. Dahiliye doktoru pankreasta iltihaplanma var dedi. Neyse tedavi olduk. Yine geçmedi.
Kardiyoloji bölümü holter bağladı , koşu bandina girdim ve kalbimi ultrasona verdi. Bişey çıkmadı.
Diyarbakır da fakülteye gittim. Midende helikobakteri diye bir bakteri var dedi doktor. Tabi bu da nefes darlığı yapmaz dedi. Neyse onun tedavisini olduk. Ama afedersiniz anam ağladı. Günde 6 tane antibiyotik aldım.
Göğüs hastalıkları akciğer filmleri, solunum testi ve alerji testi derken onlar da temiz çıktı.
KBB uzmanı: burnunda ikisinde de et var. İlaç yazdı. Geçmezse ameliyat dedi. Burun eti de bu kadar nefes darligi ve çarpıntı yapmaz bence ki çoğumuzun burnunda et var.
Hala da karnımı hafif sıkarak nefes almaya çalışıyorum. Burun tıkalı olduğu için genelde ağızdan nefes alıyorum.
Sabah uyandığında carpintim oluyor. Nabzim çok hızlı atıyor ve yine nefes darlığım oluyor.. Yürürken hakeza öyle.
Şubat ayına göre şimdi biraz daha iyiyim. O zamanlar ilaclarin etkisiyle İnanın robot gibi sadece sandalyede oturarak uyuyabiliyordum. Yatağa uzanma, sağa sola dönme mümkün değildi ağrıdan. Geçen aya kadar duvara tutunarak elimi yüzümü yıkıyordum baş dönmesinden dolayı. Çok şükür o günler geride kaldı. Ama maalesef hala nefes darlığım ve sabahlari daha cok olmak üzere carpintim devam ediyor.
Karnımı yürürken tam şişirip indiremiyorum. Sanki midem diyafram kaslarimi sıkmış mı diyeyim , önünü mü kapatmış öyle diyeyim. Diyafram Kasımda sanki sorum var. Bilmiyorum belki herkeste oluyor.
şu an 3 gündür burun spreyi ve alerji ilacı kullanıyorum. O da faydalı olacağını sanmıyorum.
Bu arada 2 si Çin aşısı, 1 i Alman aşısı olmak toplam 3 defa covid aşısı oldum.
Allah yardımcımiz olsun. Ben cok çektim. Hala bu hastaligin dermanini bulamadim
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
bence strestendir Geçmiş olsun
Geçmiş olsun arkadaşım atsiyete panik atak var sende pieikiyatriye gitmemissin birtek keske o kadar bölümümle gitmeseydin. k
Kalp çarpıntısı ansiyetenin birinci sebebi gece geç saatlerde uyumak uykusuz kalmak
Kalp carpintisinin ikinci sebebi magnezyum demir ve d vitami eksikliği sabahlari bol su icmelisin.
Son ortakta lifli gidalar ile beslen hergun kefir iç iyileşeceksin inşallah.
Demirin iyi ama ferittin ve B12 düşük.
B12: 123 (Normal Aralık 211-911 araai)
Ferritin 20 (Normal Aralık 30 -400)
Magnezyum ve D vitamini de iyi
Ferittin düşük olması demirin düşük olmasi demektir bunu doktorlar bilir fakat önemsemiyor bünye zayif kişilerde yan etki yapiyor b 12 600 den asagiya düşmemesi gerekiyor vitaminlerini tamamla birde öyle dene bakalim
Çok teşekkür ederim
Ben de öyle oldum bir ara hiçbir şey çıkmadı. Sonra kendiliğinden düzeldi.
Yani takmamak mi gerek. Nefes darlığı ayrı bir şey. Diğer hastalıklar ilaç alır tedavi olursun geçer. Ama nefes darlığı öyle değil. Hayatını alt üst ediyor
Diyorum ya yüksek kalp hızı nefes darlığı. Hatta doktor astım dedi.
Fakülteye gittim araştırmaya gittim özele gittim hiçbir şey çıkmadı.
Bir de ne kadar süre geçti.
3 ay gibi
Tekrardan geçmiş olsun. Darısı başımıza
Teşekkürler iyileşeceksin inşallah
Öfke ve bunalma anında ara ara böyle ataklarım olur..
Çocukluktan kalma, alıştım..
Panik atak olabilir mi emin degilim ama asilardan mi sebebp buluyosun
Yok asilara baglamiyorum. Bir yerde okumuştum. Ona da bu soru sorulmuştu: Asi oldun mu diye? Onun için yazdım
Gecmis olsun
2 doz biontech surekli kalp carpintisi
2 Sinovac
1 Biontech
Nerde yaşıyorsun
Batman
Araştırma hastanesine gitmen lazım gazi ya da Ankara gibi
hla b 27 testi verdin mi hiç?
İlk defa öyle bir test duyuyorum. Ne ile ilgili?
Kan tahlili, utrason ve tomografi yaptım
Çok geçmiş olsun
Çok geçmiş olsun