Özgür olmak istemek ve sorumluluk almak istememek. Bunlar anlaşılabilir. temel sebeb bu değildir. Anladığım kadarı ile kadınlar bir daire oluşturup hayatını o alanda yaşamak istiyor tabi erkeği ile beraber. Erkek özgür olmak ister ve bir yere bağlı kalmayı istemez o dairenin dışında kalmak ister. O dairenin içine girerseniz belirli kurallara uymak zorundasınız. Kendimce bulabildiğim cevap bu.
NOT : kast ettiğim özgürlük her kadınla aşk yaşamak değil kesinlikle... Saatler olsun , yaşam tarzı olsun , yiyecek , içecek olsun bu tür şeyler.
kadının da öyle bir daire içinde olmaması gerekiyor zaten ilişki bu değil bence sen yanlış tanımlıyorsun sağlıklı ilişkide her iki tarafın da kendine ait alanı ve farklı çevreleri hobileri vardır
1
45 Yorumla
Soran
1 yıl
Size göre yanlış tanımlama olabilir kast ettiğim duygusal bir alan. Farklı çevre ve hobiler tabiki olabilir.
herkesin kendine ait alanları olduğu zaman duygusal olarak bağımlı hale gelmek kadar sağlıksız bir yöne gitmiyor ilişki işte ben de bunu kast ettim hatta bana göre ilişkinin ömrü için en önemli özellik budur
Sadece düşünce sınırı değil , yeterli metaryal varsa olmayanda olabilir. Simyager biliyor musunuz. Bana göre yapılabilir. uygun basınc ve uygun koşullar yapılırsa her şey bir birine dönüşebilir. Tek sorun basınc ve uygun koşular. Hiçbir şey imkansız değildir yeterli veri yoktur.
hayır bence imkansız diye bir şey vardır bir şeyi yoktan var etmek gibi yaratmak allah’a mahsustur onun dışında evet imkansız yoktur her şey olabilir ve herkes her şeyi yapabilir
(Ol der ve oluverir) Olması için kelimelerin gücü kullanılır. Kun feyekun. Pek ala insanlar bunu neden anlamak istemez anlamıyorum. Elbette ki isteseydi bir şey demeden de yaratırdı ki yaratılmakta olan çok şey var.
Kelimeler farklı şeylere dönüşebilir. Maddenin sıvı formu için geçerli olduğu gibi bulunduğu kabın şeklini alabilir pek âlâ. Kelimeler de öyledir söyleyen varlık ve bunu dinleyen arasında bir komut görevi görüyor olabilir. Yoktan elbette sadece Allah var edebilir. Demek istediğim herşeyi bir düzen içinde ilerlediği.
evet o kadar güzel söyledin ki gökyüzüne baktığımda bile allah’ın büyüklüğünü ve yüceliğini görebiliyorum rabbim hepimizi affetsin umarım cennete gideriz ve bunun için hep dua ederim beni güzel yola ulaştırması için şu an burada konuşuyoruz mesela seninle ama ikimiz de bir gün ölücez ve oraya gidicez ben bunun farkındayım ve korkuyorum da geçmiş günahlarım için tövbe ettim ama şuanda da hala günah işliyorum alkol içmek gibi açık giyinmek gibi namaz da kılmıyorum bu nefsimden kurtulmak istiyorum ama tek başına hayatına idame ettirmeye çalışan bir kız için bu çok zor hayırlı bir eş istiyorum o şekilde doğru yola girebilirim diye düşünüyorum ama bilmiyorum rabbim en hayırlısını nasip etsin
Amin... Allah hepimizi affetsin , herkesin sınavı farklıdır. Hangimiz günahsızız ki. Önemli olan tövbe etmek ve günahta ısrara gitmemek. Yani korkmak ona karşı gelmekten korkmak ve bunu hatırlamak. Size şunu yapın ya da bunu yapın diyemem pek âlâ herşeyin farkindasınızdir. Ben, allahın rızasını kazanmak istiyorum. cennet ya da cehennemi değil. Evet öleceğiz , Allah'ın bize verdiği cüz-i yani kısıtlı irade ile hayatımızın bazı alanlarında söz sahibi olabiliyoruz. Eğriyi ve doğruyu akıl ile bilip kalbimizle tasdik ediyoruz ve yaptiğimiz seçimler sonucu vicdanımız bize seslenir. İyi ya da kötü vicdan iyi bir mahkemedir. Ölmek evet belki acısız belki acılı olcak bunu bilemesekte. Ölümden korkmak değil ona hazırlanmak önemlidir. Hayırlı bir eş Allah herkese nasip etsin. Doğru yola girmek için onu beklemek ne kadar doğru olur bilmesemde.
haklısın onu beklememek lazım ama erkeklerin hakim olduğu iş dünyasında çok zor oluyor şu an burdan anlatamam uzun bir konu ama hayırlı bir eşin olsa çalışman gerekmez erkeklerle muhatap olmak zorunda kalmazsın zaman özgürlüğün olur ve ibadetlerini de daha kolay yapabilirsin bundan bahsediyorum
Sizin hayatınız ve sizin seçimleriniz . Ben neden kusura bakayım. Bir şeyleri içerek teselli olamazsınız. Bir süreliğine unutur ve keyif alabilirsiniz. Çözüm değil kısır döngüdür bu. Çoğu şeyin farkında olan birisine nasihat verecek değilim. Ama size afiyet olsun da demeyeceğim.:)
zaten bir şeylerden kaçmak için alkol içmiyorum aksine çok mutlu olduğum zaman içerim bir aydır ayağım sargılı çatlak var o yüzden evdeyim bu durum beni çok demorolize etti tabi ama 12 gün sonra tatile gidiyorum onun enerjisiyle alışverişe çıktım çıkmadan önce dolaptaki birayı içtim sonra geldim içemeye devam ediyorum içmesem de sıkıntıları dertleri düşünen bir insan değilim pozitif bir yapım var ve bu yüzden de çok örnmli bir sorun olmadığı sürece genelde mutluyumdur ama sizinle konuşmak çok güzel
Bulunduğum ortamın bütün pozitif enerjisini dağıtırım :) sizin adınıza sevindim tatiller iyidir. Birayï Hiç içmedim ve düşünmüyorum. Şweps 1783 içerim o da aydan aya. Ferahlatıcı bir etkisi var. Genelde insanlar beni görünce yolunu değiştirir. Sizde galiba şaşırmış vaziyette denk geldiniz
yo valla sizinle konuşmak o kadar güzel ki evdeyim böyle bol boş oturuyorum mecburen sakatlığımdan dolayı size denk geldim güzel oldu buranın kalitesi bizim düzeyimizde değil çünkü
Estağfurullah, burada da kaliteli insanlar var sadece denk gelmek sorun. İltifat konusunda beceriksizim bunun için kusura bakmayın ve teşekkür ederim. Sizi böyle düşünmenize ne sebebiyet vermiş olabilir bilmesemde. KS' genel kullanım amacı bilgi edinmek olsada. bazı insanlar farklı amaçlar için kullanabiliyor.
Üye olurken şunu düşünüyordum. Burası bana neler katacak , ben neler katabilirim. Pek çok konuda bilgi eksikliğim vardı ve hâlâ var. Genel olarak. 1 senem dolduğunda genel bir yargıda bulunup devam edip etmeyeceğimi belirliyeceğim.
ilginç bir insanız bence uzun uzadıya konuşulması gereken bir rakı masası var gibi boş olmamanız benim hoşuma gitti boş ve gevşek insan sevmiyorum ama fazla da ciddi insan sevmem onun bir ayarı var genel olarak farkındalığı yüksek insanları seviyorum
Her insanın kendi yaşanmışlıkları var. İnsanları kendi hayatıma göre yargılarsam buradan bir şey çıkmaz der giderim. Her insan kendi hayatının başrol oyuncusu. Annesi ve yahut babası değildir kendisidir. Diğer insanlar sizin için konuk oyuncudur şu an bunu söyleyen ben gibi. İstediğim gibi yaşıyorum bu hayatı. Çok adrenalinli ve hızlı geçmiyor normal sıradan. Önümü göremesemde karanlıkta bir gün o ışık hüzmesini göreceğim.
konuşurken sanalda kim iyi, kim dolu , kim boş bu konuda yargıya varmak zor ve şaşırtıcı olabilir. Dolu bir insan boş olabilir ve boş bir insan dolu. Burada insanlar istediği kılığa bürünebiliyor.
bende şöyle sıradan da olsa her zaman yaşamaktan çok muyluyum bilmiyorum neden böyle ama hep bardağın dolu tarafına bakıyorum diğer türlü mutlu ve yüksek olmak mümkün değil zaten ve mutlu olmak bence bir seçimdir ya dolu tarafına bakarsın ay da boş tarafına he tabi benim de sinirlendiğim negatif anlar oluyor ama onu o an çıkartıyorum ve uzatmıyorum o enerjiyi saldığım zaman da zaten kendime ve pozitif moduma dönüyorum
burada eminim ki kimse dolu görünmeye çalışmıyor çünkü öyle bir platform değil normal yaşantımda da kim boş kim dolu ayırt edebiliyorum bunu ego olarak cidden böyle olduğu için söylüyorum insanların gerçek kimliklerini görebiliyorum özel güç gibi
Yapım gereği öyle değilim yani bir şeyleri biriktirme durumu ki bundan hiç haz etmem. Evet mutluluk bir seçimdir çoğu zaman. Kimi insan küçük şeylerden mutlu olur kimisi büyük seylerden. mesela bana bir püskevit alınsa mutlu olurdum :) yanında birde şweps olsa oho. Senin rakı masana benzemesede benim için aynı oranda değerli. Ben insanları ayırt edemiyorum böyle bir gücünüzün olması iyi olsada. insanların süpriz yapma durumunu ortadan kaldırıyor hileli bir zar gibi. Ve bizi kıran beklediklerimiz değil midir.
Haklısınız beklentiye girmemek gerekiyor. Bu daha çok kırılmaya yol açıyor. Lafın gelişi ve anlatım nedeni küçük şeylerle mutlu olmak yani bunun için. Bazılarına ada yetmez iken kimine bir gülüş yetiyor yani bunu anlatmakti maksad
Yani çok bilge birinin dediği gibi"marîfet ne di nun deye , marîfet di zenun deye"... marifet, nunda değil zenundadır. yani şahsiyet , kişilik veya karakterdedir. Onu söyleyen şahıstadır. Yani haklısınız.
Erkek ya da kadın olarak ayırmadan güven problemi, gelecek ve sorumluluk kaygısı, özgürlüğe düşkünlük, kısa süreli ilişkiler ve bağlanma korkusu vs. diyebiliriz.
En İyi Cevaplar