Bazen kısmetsiz olduğumu düşünüyorum. Master mezunuyum ama iş bulamıyorum, hep engel çıkıyor. Sevdiğim ve uzun süredir görüştüğüm biri var, ama işimiz yok, evlenemiyoruz. Zaten fazla arkadaşım kalmadı yaşadığım şehirde, bir arkadaşım var o da evli, gündüz işe gidiyor zaten. Sürekli evdeyim, artık o kadar bunaldım ki. İsyan etmek istemiyorum ama yaşıtlarıma bakıyorum benim gibi olan kimse yok. Ailemle sorunum yok ama babamın para vermesi bile bana batar hale geldi. Bu bunalımdan nasıl çıkayım ben, hep ağlayasım var.
Cevabın nedir?
Gizli Üye(36-45)+1 yılNe muzunusunuz, ne iş yaparsınız, beklentileriniz neler, hangi şehirdesiniz? Cevaplamak zorunda değilsiniz.
Ama cv bazen her kapıyı açmıyor, insanlar arada referans olacak kişiler istiyor. İşinizin olmaması çok garip. Bazen kaç firmaya çalışacak idari personel arıyoruz bulamıyoruz. Şartları falan geçin görüşmeye gidecek insan bile bulamıyorsunuz.
12 yaşımdan beri çalışıyorum ve çok şükür işsiz kaldım dediğim bir dönem hiç olmadı. Ailemle sorunum olmadığı halde para almak zoruma gidiyordu. Onların verdiği parayı harcayamıyordum, biriktirip geri veriyordum, tesadüfen biri çalışırmısın dedi ve başladım çalışmaya. O gün bugündür aynı işi yapıyorum. :) Okulumu da okudum bitirdim çalışırken.
Beklentileriniz çok çok yüksek değilse ve çok çok küçük bir yerde yaşamıyorsanız iş bulamamanız çok garip bence.03 Yorumla
Soran+1 yılReferans istiyor işte herkes, şu an beklediğim ve referans bulduğum biryer var, haber bekliyorum ama çok ümit de bağlamadım, yine olmaz gibi geliyor çünkü. Küçük yerde yaşıyorum, özel sektör namına pek birşey yok burada. Olmayınca olmuyor
Cevap sahibi+1 yılDoğduğun yer mi doyduğun yer mi? derler ya hani.
Sizin için çok zor ama madem master falan yaptınız bence büyükşehirlerde yaşamayı veya çalışmayı düşünmeniz gerek. Belki bir yurtta kalırsınız, öğrenci arkadaşlarla birlikte yaşarsınız.
Bu şekilde körelirsiniz, yazık aldığınız eğitime, emeklerinize. Bir şeyler üretmeye ufakta olsa başladıktan sonra zaten çok daha hızlı yol alacaksınız, özgüveniniz yerine gelecek, yürüyerek değil koşarak yol alacaksınız.
Soran+1 yılZaten büyük şehirlerde bakıyorum iş, burada zaten seçenek yok.
En İyi Cevaplar
27 yaş çok büyük degil , biraz güzel yanlarını görün, eş dost çok öenmli degil,10 tane 10 kuruşta 1 lira 2tane 50 kuruşta 1 lira önemli olan ,2 tane dostun ,1 tane dostun olsun ama tam olsun, şu var allah yaratırken, 3 şeyi anne karnında yazar, kiminle evleneceksin,2, si rızkını ne ile kazanacaksın.3. ise nezaman öleceksin, rızıkta alllahtan eş de mısırda dahi olsa evlenecegin kişi gelir bulur seni, dost ararsan allah yeter sana, hiç isyan etme lütfen. her inişin bir çıkışı vardır muhakak iyeterki sen istedigin yolda yürümeye devam edin.
115 Yorumla
Soran+1 yılSağolun, inşallah öyle olur
- +1 yıl
öyle olacak sen yeterki iste, her sabah kuşların rızıkları dagıtılıyorsa senin de rızkın verilir, ama kuşlar gibi , istemen gerekir, onlar ne yapıyor bir o yana bir bu tarafa arıyorlar yiyeceklerini, senden silkilen , dik dur ve rızkını ara , oturma evde , allah bir yerden verecektir, ben tam.35 tane cv vermişim iş ararken , çok şükür çok iyi durumdayım,,
Soran+1 yılYa ben netteki yerlere de gidip elden cv verdim, görüştüm falan bile ama olmadı işte, olmuyor. şu an referans bulduğum biri var, ama çok ümitlenmek de istemiyorum yine. Teşekkür ederim yorumunuz için
Soran+1 yılBiyoloji
Soran+1 yılEczacıbaşına başvurmuştum ama olmadı. şu an büyük bir gıda firması için uğraşıyorum ama olurmu bilmiyorum, çok ümitlenmek istemiyorum. Sağolun
Soran+1 yılTeşekkürler, roche yabancı dil ister, oraya girmek zordur biraz bildiğim kadarıyla
Soran+1 yılMaster zamanımda makaleleri anlayacak kadar biliyordum ama yazma ve konuşma yok maalesef.
Soran+1 yılDil sorun işte maalesef:(
Soran+1 yılTeşekkürler yorumlarınız için. İyi geceler
Dert etme, dua et... sağlık olsun.. herşey gelir geçer..
01 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
25Cevap
+1 yılİş hayatına atılmadan bu durumdan kurtulman pek mümkün değil ne yazık ki. Samimi bir dostumda tıpkı senin durumdaydı kızcağız. Sevgiliside yoktu birgün tesadüf ya kuzenimle beraberken falanca cafede denk geldik. Tanıştırdım falan 1,5 yıldır beraberler ve mayısta evleniyorlar :)
05 Yorumla
Soran+1 yılSevgilim var ama uzakta, hem de 1000 km. var aramızda :) Ne güzel olmuş, mutlu olurlar inşallah
- +1 yıl
İnşallah :) Darısı seninde başına. Arada hem mesafe hem imkansızlıklar varken iyi idare ediyorsunuz :)
Soran+1 yıl5 yıldır birlikteyiz, 2 senedir ayrıyız. O yüzden çok problem olmuyor, uzun süreli birlikte olduğumuz için herhalde.
- +1 yıl
Ne güzel, inşallah mutlu olursunuz :)
Soran+1 yılİnşallah, teşekkürler:)
- Diğer konusunda 12,8b cevap paylaştı.
+1 yılYaş 28 buçuk 29 a 5 ay var üniversite son sınıf öğrencisi yim 4. sinif AÖF ne eşim var ne biseyim 1100 TL maaşla çalışıyorum. .. sen master mezunu olmuşsun hâlâ ağlıyorsun Nerede yaşıyorsun ki? :O illa masa başında is arar çok para istiyorum diyorsan tabi olmaz torpil yoksa bir şey olmaz sen az çok demiyeceksin bir işe baslayacaksin...
Yoksa çok aglarsin daha :( :S010 Yorumla- +1 yıl
Bu arada SAĞLIK yerinde demi? ;) salla gerisini...
Soran+1 yılÖnyargıyla neden karar verdinizki yatarak iş aradığıma? Ben master zamanımda bile sabahtan gecelere kadar çalıştığım dönemler oldu, üstelik maddi bir kazanç beklentim olmadan. Küçük biryerde yaşıyorum, özel sektör yok benim alanım için. Neyse teşekkürler yine de
- +1 yıl
Ana bak araya Nerede yaşıyorsun ki? Diye soru sordum. .. :S sonra da büyük şehirlerde yaşadığınızı kabul edip devam ettim bölüm ne? Ne üzerine master yaptınız?
Soran+1 yılŞehri söylemiyim, küçük biryer işte. Biyoloji okudum, master genetik üstüne
- +1 yıl
Hımm. . . :( ters bir bölüm. . . :S hiç ilgim yok yaa :S
Ama insanın zoruna gidiyor demi o kadar oku oku elde var sıfır :'(
Allag büyük duâ edip büyük şehirlerde iş arayacaksiniz... Arkadaşım vardı lisans mezunu AÖF iş aradı 4 sene bulamadı 5. Sene heryere cv verdiği için hava alanında çalışıyor direkt şef olarak girdi işe şansı yaver gitti şimdi 3.200 TL kuru maaş ve mesailerle 4 bin enaz daha da yüksek maaş alabiliyor..
Soran+1 yılTabiki, o kadar sene emek verip karşılığını görememek çok fena birşey. Arkadaşınız şanslıymış demekki.
- +1 yıl
Evet Allah ta yürü kulum dicek arkadaş. .. ;)
Sende bol dua ve çaba sarfet ;) sakın isyan etme haaa sakın. . Erkek arkadaşın ne okuyo?
Soran+1 yılEdiyorum, zaten Allaha sığındım, isyan etmiyorum ama işte üzülmemek de elimde değil. O borsacılık okuyo, son senesi
- +1 yıl
Hımm hayırlısı. .. onun ki daha bir geçerli sanki? :O :( :) neyse uyuyorum ben iyi geceler sana Allahaısmarladık. .. Allah yardımcımız olsun ;) inşallah. ..
Soran+1 yılSağol, iyi geceler
sakın ağlama hiç boş zamanım yok tek eksiğim benle uyum iinde olacak kadınım iş konusunda senin yaşında sen gibiydim ağlamak of of
ama kıymet bil bol bol uyu :)
uykuyu çok arayacaksın merak etme prenses :)
ümidi yitirmek yok kızarım :)05 Yorumla
Soran+1 yılNe güzel işte, boş zamanın olmaması... Hasret kaldım birşeyler üretmeye resmen.
Umudum falan kalmadı sanırım, kolumu kaldırıcak halim yok
Soran+1 yılTeşekkür ederim. İnan yazıcak halim bile yok, yoruldum sanki. Yine de sağol
Soran+1 yılYoo hayır farklı birşey düşünmedim. Nasıl başındayım, benim yaşımdaki herkes iş güç sahibi, evli barklı
Diğer konusunda 11,7b cevap paylaştı. Gayretli ol ve sosyal ortamlara girmeye çalış. Evden çıkıp düzenli yürüyüş yapman bile bir ilerlemedir.
02 Yorumla
Soran+1 yılYürüyüş de yapsam geçmiyor. Zaten 2 km. cadde var sadece, baydı artık
Diğer konusunda 2,2b cevap paylaştı. istersen bir iş var önerebileceğim özelden görüşmemiz gerekiyor
amacım alay veya kandırmaca değildir tercih senin04 Yorumla
Soran+1 yılBurdan yazın o halde
Soran+1 yılO nasıl bir iş ki herkes yorum atıyo?
+1 yılkısmetsizlik bazen sorun olabilir fakat umudunuzu yitirmeyin iş hariç diğer konularda bende stabil. o yüzden neyin ne getireceği belli olmaz yarın belki de arayacaklardır. iyi şanslar.
08 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah, teşekkür ederim
- +1 yıl
ne demek. umudunu hiç bir zaman yitirme en azından sevenin var ;)
Soran+1 yılO da uzakta, yani yalnızım yine somut olarak.
- +1 yıl
uff :) olumlu düşünmeye ihtiyacın var ve dışarda biraz vakit geçirmeye.
Soran+1 yılTek başıma bütün gün arabayla anlamsız anlamsız yerlere gidiyorum sıkıntıdan, ya da gidip tek başıma çay içiyorum, nasıl harika dimi :)
- +1 yıl
aynen süper antalyaya yolun düşerse gel çay kahve ısmarlım yanlış anlamazsan ablacım :)
Soran+1 yılOraya kadar da sürmüyorum ya :)
Teşekkür ederim, içmiş kadar oldum- +1 yıl
valla işiniz ne üzerine elimden geldiğince yardımcı olayım diyecem ama
+1 yılmadem yüksek lisans yaptın niye üni de kalmayı tercih etmedin
010 Yorumla
Soran+1 yılKadro yok, bekledim çok ama maalesef... Zaten son yıllarda bölüme 3-4 öğrenci geliyor, haliyle artık alım olacağını sanmıyorum zaten
- +1 yıl
kendi okuduğun bölümünün ataması yok mu peki
Soran+1 yılVar ama 90 en az puan genelde. Kazanamadım kaç sefer girdim, kadromuzun sayısı da az olunca..
- +1 yıl
diğer memurlukları falan denedin mi gardiyanlık mübaşirlik katiplik falan
Soran+1 yılMemurluk da yazmıştım, uygun olanları ama gelmedi biryer.
- +1 yıl
özel sektör?
Soran+1 yılBaşvuruyoruz henüz bir dönüş yok. Bir firma geçen aradı, çağırıcaz diye ama henüz ses yok
- +1 yıl
ben kendime üzülüyordum ama hakikaten herkes için zormuş meslek sahibi olmak
Soran+1 yılHerkes için zor evet, bazıları şanslı ama işte.
- +1 yıl
vakti zamanı gelmemiştir ya belki hayat bize de güler bir gün
+1 yılBir kız var tanıdığım kız isini bırakıp kendine borç harç KOSGEB desteği aldı simdi isini oturttu etti azimli olmak lazim istemek lazim
00 YorumlaDiğer konusunda 1b cevap paylaştı. Hangi sektörde iş arıyorsunuz ki? Büyük şehirlere falan gelip deneseniz bir de ufak bir yerdeyseniz
017 Yorumla
Soran+1 yılİstanbul'da baktım zaten hep ama olmadı başvurduklarım da. Diğerlerini de bekliyorum ama bende bu şans varken herhalde bişey çıkmaz
Soran+1 yılBiyoloji mezunuyum
Soran+1 yılTeşekkürler, umarım
- +1 yıl
İçinizi ferah tutun, o gün gelecek merak etmeyin :) Ben de benzer bir süreç atlattım. İşe kabul edildiniz evraklarınızı hazırlayın dendi ve 8 ay habersiz bekletildik. Öncesinde 6 aylık eğitim almıştık bir de. Her şey bir sonuca ulaşıyor sonuçta, canını sıkmaya hiç gerek yok :)
Soran+1 yılYaklaşık bir ay önce aradılar, öncelikli çalışmak istediğiniz departman var mı falan diye sordular, çağırıcaz dediler ama hala ses yok :(
Soran+1 yılİnşallah artık kısmetten ötesi yok
Soran+1 yılTeşekkür ederim, çok sağol, inşallahhhh
Soran+1 yılGerçekten ümitlenmek istemiyorum, çünkü ne zaman ümitlensem olmuyor birşey. İnşallah dediğin gibi olur :)
Soran+1 yılSaol kardeşim, Allah razı olsun, yorumların için zaman ayırdığın için çok teşekkür ederim.
Soran+1 yılAynen, çok zor cidden. Allah kimseyi işsiz bırakmasın
Diğer konusunda 447 cevap paylaştı. boş oturursan bunalırsın,
biz okey oynuyoruz..
oynamayı biliyorsan buyur gel :P :)00 YorumlaZor durum gerçekten ama pes etme bu durum karşısında iyi şeyler düşün iyi olsun ;)
00 YorumlaDiğer konusunda 913 cevap paylaştı. Hangi şehirde bu işsizlik sıkıntısını yaşıyorsun?
06 Yorumla
Soran+1 yılKüçük biryer işte
Soran+1 yılİstanbul'da baktım zaten de yok şu an birşey
Soran+1 yılÜyeyim hepsine, oralardan da yapıyorum başvuru zaten
zor bir durum. ne desek boş. allah yardımcın olsun
01 Yorumla
Soran+1 yılSağol
meslek ne yaşadığın şehir?
09 Yorumla
SoranSöylemiyim burdan, küçük biryerde yaşıyorum.
Soran+1 yılGenetikte master yaptım
Soran+1 yılKpss puanları çok yüksek bizde, 90'dan aşağı atanamazsın ve kadro sayımız da çok az. Denedim ama kazanamadım işte. Yaşadığım şehir ölü zaten, İstanbul'da baktım hep iş bu zamana kadar da henüz birşey yok, deneyimi olmayanı kimse almıyor
Soran+1 yılYa öyle kolay olmuyor, ailem İstanbula bile zor ikna oldu. Yurt dışı filan hikaye bana o yüzden :)
nasıl iş bulamıyosunuz sasırıyorummm
01 Yorumla
Soran+1 yılBen de
+1 yılsevgilin varya daha ne istiyoın
010 Yorumla
SoranBaşka şehirde okuyor o, uzak çok
- +1 yıl
nasıl sevgiliyse evlenin o zaman bende oda yok hiçbişey yok bir işim var oda erkeğiz mecbur
Soran+1 yılOnun da işi yok
- +1 yıl
tembelmisiniz siz ya arayın o zaman tabi yatıcak iş arıyosunuzdur siz okuduk diye
Soran+1 yılYatmakla ne alaka yahu?
- +1 yıl
iş nasıl bulamazsınız ki
Soran+1 yılHe burada gelip yalan söylüyorum, eğleniyorum. Bulamıyorum işte allaalla
- +1 yıl
iş secicimisin demek istedim
Soran+1 yılNe seçicisi yahu, daha başvurduğum tek biryer bile dönmedi geri
- +1 yıl
meslek neydi? ve şehir?
+1 yılSabrin sonu selamettir.
00 Yorumla
+1 yılısığın doğması yakındır sabrt
00 Yorumla
+1 yılYoklugun dibine dibine vurmussun :)
00 Yorumla
+1 yılEee ne istiyosun yani ne yapabiliriz
00 Yorumla
+1 yılne mezunusun?
00 Yorumla
+1 yılÇık bunalımdan artık
01 Yorumla
Soran+1 yılNasıl çıkıcam
Kpss?
07 Yorumla
Soran+1 yıl90'dan aşağı atama yok bizim bölümde, kadro sayımız da az. Denedim ama olmadı
Soran+1 yılBiyoloji. Dedimya çok az kadro sayımız
Soran+1 yılAlınmıyor işte ya kaç kez girdim, ben gerizekalımıyım diyorum bazen
Soran+1 yılNeden özelden?
Evlenek mi
00 Yorumla
+1 yılArkadaşın olabilirim
00 Yorumla
+1 yılağla açılırsın
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılZor valla
00 Yorumla
Devamını Gör(12)