Paranız olsa da çalışır mıydınız?

Ailenin tek kiz torunu oldugumdan dedem ben resit olunca bana aldigi evlerden birini vermisti. Tapusu falan benim üstüme. Simdi kirada ordan kira geliyor.

Babamin verdigi harcliklari cogu zaman altin yaptim. Kenarda biraz birikmis altinim var. (Haberleri bile yok) Zamanında bana ve kardesime hesap acmislar. orada biriken para ve aylik getirisi var. Daha eklemiyorlar para ama kendi kendine dönüyor, birikiyor o orada.

Kpss calisiyorum ve boguluyorum. Bazen dusunuyorum da zaten insanlar para için bu kadar emek vermiyor mu? E benim elime gecen bir seyler var cok sukur.

Niye cabaliyoruz ki diye dusunuyorum. Modern kolelige mi ayak uydurmaya calisiyorum bilmiyorum. Sonra kendi kazandigim para iyidir, daha tatlıdır, calismak sadece para değil sosyallik vs de sagliyor diyorum.

Ama sosyal olan insan calismasa da sosyal degil midir? Kisi sosyalse kurslara gider, tur gezilerine katılır, tatile gider, insanlarla iletisim kurar vs vs.

Sosyal olmayan calissa da sosyal olamiyor cok. Hatta calisinca o parayi harcayacak zamanin olmuyor. Ozel sektorde izin/tatil hak getire. Memurlukta 20 gunluk izin, bayram tatili vs var. Ne ara kazandigini harcayip, hayat süreceksin calisirken onu da cozemiyorum.

Kazandigini yiyip, doyasıya hayatin tadini da cikarabilen tek meslek grubu öğretmenler. Hem kazaniyorlar, kazandiklarini harcayacak bol vakitleri de var. Ama diger alanlar oyle degil.

Bilmiyorum ya. Zaten parasi olan insan calisir mi? Calismali mi? Paraniz olsa yine de bir daha geri gelmeyecek zamaninizi saatlerce meslek icin harcar mıydınız?

Paranız olsa da çalışır mıydınız?