1 yılKur'an-ı Kerim, insanlığa rehberlik eden ilahi bir kitap olarak pek çok mucizeyi barındırır. Allah'ın peygamberleri aracılığıyla insanlara gönderdiği bu mucizeler, iman edenler için önemli dersler ve işaretler içerir.
Kur'an-ı Kerim'de Geçen Mucizeler Nelerdir?
Kur'an-ı Kerim, sadece bir kutsal kitap değil, aynı zamanda birçok mucizeyi barındıran ilahi bir rehberdir. Bu mucizeler, peygamberlerin Allah'ın izniyle gerçekleştirdiği olaylar olarak anlatılır. İşte Kur'an-ı Kerim'de geçen bazı önemli mucizeler:
- Hz. Musa'nın Asası: Firavun ve sihirbazlarına karşı Allah'ın izniyle asa mucizesini gerçekleştiren Hz. Musa, asasıyla denizi ikiye ayırarak İsrailoğullarını kurtarmıştır.
- Hz. İsa'nın Mucizeleri: Hz. İsa, Allah'ın izniyle ölüleri diriltmiş, hastaları iyileştirmiş ve çamurdan kuş yaparak ona can vermiştir.
- Hz. İbrahim'in Ateşte Yanmayışı: Nemrut'un zulmüne karşı Allah'ın Hz. İbrahim'i koruması sonucu, Hz. İbrahim ateşe atılmasına rağmen yanmamıştır.
- Hz. Yunus'un Balığın Karnında Kurtuluşu: Allah'a dua eden Hz. Yunus, büyük bir balığın karnında üç gün üç gece kalmış ve sonunda sağ salim kurtulmuştur.
- Hz. Salih'in Dişi Devesi: Semud kavmine gönderilen Hz. Salih, mucize olarak bir dişi deve getirmiştir ve bu deve kavmin imtihanı olmuştur.
Kur'an Nasıl Bir Mucizedir?
Kur'an, birçok açıdan bir mucize olarak kabul edilir. Hem içerdiği bilgiler hem de insanlığa sunduğu rehberlik bakımından benzersizdir. İşte Kur'an'ın nasıl bir mucize olduğuna dair bazı açıklamalar:
- Korunmuşluk: Kur'an, indirildiği günden bu yana hiçbir değişikliğe uğramamış, Allah tarafından korunmuştur. Bu korunmuşluk, onun ilahi bir kitap olduğunun delilidir.
- İçsel Tutarlılık: Kur'an, çelişkilerden uzak, tutarlı bir kitaptır. Aynı konuda farklı ayetler arasında tam bir uyum vardır ve bu da onun mucizevi yapısını gösterir.
- Hikmet ve Öğüt: Kur'an, insanlara doğru yolu gösteren hikmetli öğütler içerir. Ahlaki değerler, ibadetler ve toplumsal kurallar konusunda sunduğu rehberlik, insan hayatını en iyi şekilde düzenler.
- Dua ve Zikir: Kur'an, dualar ve zikirlerle doludur. Bu dualar, insanın Allah'a yakınlaşmasına vesile olur ve ruhsal dinginlik sağlar.
- Müminler İçin Şifa: Kur'an, müminler için bir şifa kaynağıdır. Hem ruhsal hem de bedensel hastalıklar için Kur'an okumak, Allah'ın izniyle şifa bulmanın bir yoludur.

Kur'an Nasıl Bir Mucizedir? 31 Yorumla
Soran1 yılEe? Bunlar kanıt mi
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(18-24)1 yılKuran’ı Kerim bazen başkalarının söylediği veya söyleyeceği şeylerden bahseder, örneğin şeytanın “ben o kulları saptıracağım” sözünde olduğu gibi, mesela kafirlerin “ey rabbimiz biz her şeyi gördük, çok pişman olduk” dedikleri ayet gibi. Doğru Fatiha duadır, ama bu rabbimizin onu kullara temsilen indirdiği gerçeğini değiştirmez. Kuran’ı Kerim benzerinin taklit edilmeye çalışıldığı ancak onun kelamına benzer bir cümle bile yazılamayan yüce kitabımızdır. Peygamber efendimiz sav’in haşa onu kendi uydurmuş olması çok imkansızdır, sebebi ise Muhammed sav’in o zamanki Araplarca ümmi (okuma-yazma bilmeyen) biri olduğu apaçık bilinen bir gerçektir, çocukluğundan beri kimse ona okuma-yazma öğretmemiştir ve o zamanlar Arabistan toplumu belagat, edebiyat konusunda dünyanın en önde gelen toplumudur. Peygamber efendimiz Muhammed Mustafa sav’in böylesi muazzam, asla benzeri taklit edilemeyecek bir kitabı uydurmuş olmasının ne derece imkansız olduğu da şüphesiz aşikardır. Ayrıca Kuran’ın hükümleri öylesine zeka gerektiren ve derin hükümlerdir ki sizin gibi beyinsizler kolay kolay algılayamaz, hepsinin muazzam sebebleri vardır. Belki de Kuran’ın sorgulanmamasının gerekliliği sizin gibilerin küçük beyninin algılama eksikliğindendir, sonuçta sen ve senin gibiler asla bu denli evrensel bir kitap ve hükümleri getiremezler, illa bir yanlışlık olur çünkü acizsin. Kabul etmesende kulsun ve yaptığın her şeyin bedelini ödeceyeceksin zamanı geldiğinde. Şöyle bir düşünsene inandığın o görüş, o felsefe sana hiç bu dünyadan sonra ne olacağını sorgulatıyor mu? Geçmişle uğraşacağına geleceğine dönsen senin için çok daha iyi olur.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılKur an ı bir defa Hz Osman yazdırdı. Peygamberin ölümünden yaklaşık 50 yıl sonra.
Ayet hatırladığını iddia edenler eğer 2 şahit getirirse doğruluğu kabul edilip Kur an a yazıldı. Bu aşamaya gelene kadarda bir sürü Kur an yazma denemeleri yapılmış ve beğenilmeyip yaktırılmıştır.
İlk ayet " Allahın adıyla oku" olmasına rağmen Kur an a ilk ayet olarak Fatiha Suresi yazılmıştır. Adamlar ayetlerin iniş sırasını bile değiştirmiş. Korkmamışlar yani Allah ın bir bildiği vardır Allah ın verdiği sırayla yazmalıyız diye düşünmemişler bile.
Peygambere eğer bir kitap geldiyse ki ben gelebileceğine inanıyorum. O kitabın bu olmama ihtimali var.
Tüm zamanlara öğüt olsun diye gönderilen kitabın içerisinde peygamberin eşleri ile ilgili bizleri ilgilendirmeyen ayetler var. Miras dağılımı ayetinde matematik hataları var. Hz Aişe nin zina yapmadığı masum olduğu ile ilgili ayet var ki bu bu zamanı neden ilgilendirsin.
Diğer yandan güneşe bakılarak düzenlenmiş oruç ve namaz zamanları dünyanın her yerinde uygulanamıyor. Mesela kutuplara yakın olan ülkelerde oruç tutulamıyor çünkü 6 aya yakın gündüz ve gece var. Dincilere sorsan saate bakıp tutsunlar der ama Kur an saate bakılsın demiyor.
Bazı ayetler dikkat çekici biçimde Allah tan geldiğini düşündürürken bazı ayetler ise dönemin sorunlarını pratik anlamda çözmeye yönelik yazılmış gibi görünüyor.
Bence tüm ayetler olmasada bazı ayetler sonradan eklenmiş ve anlaması zor olsun diyede iniş sıraları değiştirilmiş diye düşünüyorum.
05 Yorumla- 1 yıl
Evet merak etmistim peygamberimiz elci oldu söyleyen peygamberimiz yazan hz. Osman mi?
Cevap sahibi1 yıl@Kürttorunuu Hayır.. Peygamberin ölümünden yaklaşık 50 yıl sonra Hz Osman halife iken yazıldı Kur an
- 1 yıl
Allah'ım elci peygamberimiz oldu ise kim hz osmana bu emri kuranin iceriğini verdi
Cevap sahibi1 yıl@Kürttorunuu Peygambere ayetler inerken, peygamber bu ayetleri birkaç kişiye ezberlemeleri için söylüyor. Sonra müslümanlar arasında çıkan savaşlar nedeniyle bu hafızlar ölmeye başlayınca Hz Ömer ve Hz Osman artık Kur anı ezbere bilenler ölecek diye kitap haline getirme kararı alıyorlar. Bu kişilerin ağzından çıkanları yazarak Kur an oluşturmaya çalışıyorlar ama farklı farklı Kur anlar çıkıyor ortaya.. Sonra o Kur an lar yaktırılıyor ve yeniden Kur an yazılmasına karar veriliyor. Peygamberden duyduğuna iki şahit getiren herkesin söylediğini ayet kabul edip şimdiki Kur an ı yazıyorlar.
www.youtube.com/watch?v=Pea0cQAKPJA&t=3119s- 1 yıl
Farklı farklı kuranlar çıkmıyor kuran bir tane ve çok aşamadan geçerek güvenilirliği kesin bir şekilde yazılıyor, surelerin indiği sıralamayla değilde bu şekilde olması gerekiyordu ne hz Osman nede farklı bir sahabe efendimizin dediğinden farklı bir şey yapmamıştır ve Kuran’ın incil tevrat gibi değiştirilemeyeceği korunacağını buyurmuştur rabbimizz Hz aişenin zina etmemesi ayeti şu anki insanları bilmedikleri konularda yorum yapmamaları ve bir müslümana kolay kolay iftira etmemeleri konusunda büyük bir ahlaki davranış için gereklidir. Farklı kutuplarda ibadetlerin nasıl yapılacağını bilgisiz kişiler değil kurandan hüküm çıkaran müfessirler karar veriyor zaten
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 yılBu senin düşüncen okuyup anladığını, yorumladıklarını anlatmışsın. Başkası da okuyup tam tersi şekilde anlayıp yorumluyor. Teknik olarak bana sorarsan ne sen bunları ispatlayabilirsin, ne de başkası tam tersini. Sadece tez sürebilir insanlar. Burada eğer kimse ispatlayamıyorsa hangisi doğru? Burada iş neyin doğru olduğundan ziyade insanların neye inanmayı seçtiğidir. :)))
15 Yorumla
Soran1 yılAlakası yok ilkokulu okuduysan kuranın ne kadar saçma olduğunu gorursun
- 1 yıl
Üniversite bitirdim uluslararası da makalem de var. Kur'an saçma ya da değil senin fikrin bu. Bak kendi fikrini bana empoze etmeye çalışıyorsun. Biri çıkıp saçma değil dese geri kafalılıkla suçlarsın insanlara kendi düşüncelerinizi empoze etmeye çalışıyorsunuz dersin ama bana göre bir fark yok. Fikri ne olursa olsun, inancı ne olursa olsun saygı göstermek zorunda insanlar. Herkesin inancına düşüncesine saygım vardır. Saygısızlık yapmadığı sürece de saygısızlık yapmam.
Ben baktığımda göreceğimi görüyorum zaten. İnsanlar hep bir şeyleri ispat etme çabasına giriyor. Kimin haklı ya da haksız olduğunun bir önemi yok. Herkes istediğine inanma özgürlüğüne sahiptir. Başkalarının inançlarına saygı göstermeyip de kendi inancına saygı gösterilmesini bekleyen insanlar var. Herkes aynı fikirde olmak zorunda değil ama saygı göstermek zorunda. Mesela sen saçma diyorsun, ben olsam mantıklı gelmiyor derdim. Üslup bazen haklıyı haksız, haksızı da haklı duruma getirir.
Soran1 yıl1 kere bile okumamışsin yazdıklarımı okusaydın anlarsın
- 1 yıl
işte vurgulamaya çalıştığım bu insanlar aynı fikirde olmayınca anlamadığını düşünüyor. Bunu bir müslüman sana dese sen Kuranı tam anlamıyla okumamışsın okusan sen de anlar bize hak verirdin diye ne derdin.
- 1 yıl
İlkokulu okuduk Allaha şükür okuyan okumayan 2 milyar kişi bu dine inanıyor bir dine inanmayabilirsin mantık dışı gelebilir ama saçma diyerek bir inanca saygısızlık yapamazsın
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
15Cevap
Gizli Üye(18-24)1 yılŞöyle Müslümanlığı yaymaya çalışarak daha çok zarar veriyorsunuz farkında değilsiniz. Müslümanlığı yaymak mı istiyorsunuz? Kur'an'a iyi hakim olun. Ve en mantıklı sözü de unutmayın: Kur'an o zamanın insanları anlasın diye indirildi. Kur'an peki neden güncel değil? Birincisi Kur'an indirildiği zamanda anlaşılır olması lazımdı. İnsanların kafası karışması, bu bilgilerin yayılmasının önüne geçecekti. Ve Kur'an dünyada yayıldı. Amaç zaten buydu. Ve artık o zamanı araştırıp düşünerek inanmak veya inanmamak sizin elinizde. Çünkü bu bir sınav. Dünya üzerinde heryerde İslam hakkinda doğru ve yanlış bilgiler bulunur. Ama bilgi heryerde. Mantık da size verilen bir yeteneğiniz.
İkincisi ise eski bir ateist olarak, tanrının olmadığını kanitlayamayacaginizi bildiginizdir. Bing bangi tetikleyen neydi? Nasıl vâr oldu? Bunların cevapları hâlâ yok.
Uzatmak istemiyorum. Dinimizi kirleten ateizim değildir, müslümanım diyen ama olmayan insanların ta kendisidir. Bende zamanında bu yüzden ateizme yöneldim ama mantık arayıp sadece Kur'an'a inandım. Tekrar inanca sahibim diyebilirim.
Sizler de ateistler ile değil müslümanım diyenlerin yanlışlariyla uğraşın. Tarikatlar, bazı silahlı örgütler, kitap okumamak, Kur'an dışındaki kitaplara inanmak. Bunlar İslam'ı kirleten faktörler. Bunları bir müslüman olarak kabul etmiyorum ve desteklemiyorurm.48 Yorumla
Cevap sahibi1 yılUzun uzun yazmayalım dedik ama içimiz çok dolmuş.
Soran1 yılÖncelikle inanmayan değil inanan neden inandığını açıklaması lazım. Bir de kuran güncel değilse evrenselliği kalmaz kendinle çelişmissin
Cevap sahibi1 yılNeden güncel değilse evrensel olmasın? Sen kuranı çeviriden öğreniyorsun. Ama Kur'an'ı günümüze uyarlamadan anlayamazsin. Bu da Kur'an'ın güncel olmadığı ve insan eliyle güncellenerek değiştirildiği anlamını taşıyor. Bu yüzden diyorum ki, kuranı sen günümüze uyarlanmamış çevirileri okuyup bunun üzerine o zamanın tarihine hakim olursan Kur'an'ı daha iyi anlayabilirsin.
Cevap sahibi1 yılOrtada bir sürü yanıltıcı bilgi var. Bu yüzden Kur'an'ı böyle okumak lazım.
Cevap sahibi1 yılYoksa ateistin biri gelir sizde niye şu var bu var der. Sende ağzın açık cevap veremezsin. Çünkü ne tarih bilgisi ne de Kur'an'ın ham halini tam olarak bilmiyorsun. Ben biliyorum. Çünkü zamanında ben bu soruları soruyordum. Şimdi bu sorulara cevap verebiliyorum.
Cevap sahibi1 yılİnşallah sende bunu birgün fark eder, gerçekten neden bu kadar çaba gösterdiğimi anlarsın.
- 1 yıl
Çoğu kişi toplum veya aile baskısı ile yöneliyor inanıyor kimse aslında neye inandığının farkında değil. Alışkanlıklar öğretilerle gidiyor. Ne müslümanım diyenler var şeytandan farkı yok. Dine en çok zarar veren o dinin müritleri. Dindar insanlardan onların bağnazlığından her konuya ve herkes hakkında hadsizce konuşmalarında sınırlarını bilmemelerinden sanki herkes yanıp kül olacak en kıymetli kul onlar gibi havalarından nefret ediyorum
Cevap sahibi1 yılYengeckzz haklısın. Eski bir ateist olarak bu problemler vardır. Ama çözümü çok basit. Herkesin kendi inancını yaşaması ve başkalarının inancına saygı göstermesi. Kimin inancı doğru gibi bir tartışma yapmak saçma. Herkes özgürce inancını yaşasın. Ve sadece kendi inancında olan kişiler ile inançlarının tartışmasını yürütsün. Kimse inanç empoze etmesin, aile inanç dayatmasin. Çocuk kendi inancını büyüyünce kendisi secebilsin. Bende bunu isterim. Doğru olan bu.
Gizli Üye(36-45)1 yılBen buraya 50 şey yazarımda, siz inanamaya yeminli olduğunuz için anlamazsınız.
bir kere miras konusunda eşitsizlik yok kadın erkek konusunda, dinen kadın ev geçindirmek zorunda değil. ama erkek ev geçindirmek zorunda. kadın evlenene kadar babası geçimini sağlamak zorunda, evlendikten sonra da eşi geçimini sağlamak zorunda. erkek de karısına bakmak zorunda. yani 1 kız 1 erkek kardeş olduğunda, kız kardeşe eşi, erkek kardeş de eşine bakacak.
kur'anı okurken biraz aklınızı kullanında roman gibi okumayın. kur'anın indiği dönemde bir erkeğin 40-50 eşi vardı cahiliye döneminde. bu 4 ile sınırlandı. 1 den 4 çıkmış gibi laf cümbüşü yapmayın. ve ayetin sonunda da adaletten bahseder eşler arasında, o adaleti kim sağlayabilecek? 1 eşine bile adeletli davranmayanlar mı? bunun sonucunda da hayırlı olan 1 dir der ayet.
kadın 4 evlilik ya pa maz!
buna da mı kafanız çalışmıyor?
soy karışır soy!
hadi bir kadının 4 eşi olsun, kadın hamile, çocuğun kimden olduğu belli değil. bu mu istediğiniz?
ya çok bilmiş bilmiş, çok anlamış gibi ortalığa çıkıp ahkam kesmenizden gına geldi.
inanmayan inanmasın, inananlar derdiniz ne sizin ya. Gizli hayranmısınız nesiniz siz,
ben ateist değilim, tutup da atesitlere hakaret etmiyor mesela, ilgi alanıma girmiyorsunuz çünkü.
21 Yorumla
Cevap sahibi1 yılKur'anda yetim hakkından, sosyal yardımlaşmadan, akrabalık ilişkilerinden ana babaya öf bile dememekten, fakire yardımdan, yolda kalmışa yardımdan vb. şeylerden de bahsediliyor. Ben hiç bir ateist in bunları gündeme getirdiğini görmedim. Alıyorsunuz 2 ayet, şurda eşitsizlik burada bilmem ne var UYANIN diyorsunuz, onu da geniş açıdan düşünmeden yapıyorsunuz. Yapmayın bunu. ne olur artık durun. Siyasilere kızıp dinlere ve inanlara sarıyorsunuz. söz konusu dinciler ( din üzerinden kar güdenler) ise hepimiz birlikte mücadele edelim, hepsi yerin dibine girsin. Ama lütfen dindar olanlar ile (kendi halinde samimi inananlar) savaşa girmeyin, bizlerin aklı var. sizin aklınız size, bizim aklımız bize.
Gizli Üye(30-35)1 yılBunca yıldır, hafıslar gelmiş, geçmiş. Bugün dünyada kaç yüz bin hafız var. Bin Dört Yüz senedir. Okadar hafıs olanlar vardı. Bukadar insan, geldi , geçti, hiçbiri düşünmedi. Bir sen düşündün. Aferim. Çok akıllısın. Sende beyin olsa, bir hocaya sorardın sorunu cevabını alırdın. burada bize ahkam kesip, bizi dinden soğutmaya çalişmak ne? Tamam sen inanma dine. Bize neden karışıyorsun? Küfür ederdim de yorumum silinir diye edemiyorum. Ayrıca cevab verirdim soruna da. Kaale almazsın. Git youtube sor. Google sor. burada bize bişey sorma. Din yetkilileri cevab versin o kadar imam var ülkede. Biz neden kaale alalım seni. Git imam kaale alır
01 Yorumla
Cevap sahibi1 yılİmamın işi bu çünkü, dini konularda danışırız, bilgi alırız. Din adamları bunun için var, git herhangi bir imama sor, soracaklarını. Burada bizi dinden çıkarmaya çalışma
1 yılKimse düzgünce cevaplamamış daha Kuran ın mealini okumadım ama Yüce Rabbimiz Allah hz Muhammed efendımıze yazdırdı diye biliyorum yalan olmasın veyahut baska bir sey, Allah şöyle buyurmustur fazla sorgulamayın ve Allah’ı beyaz yüce bir ışın olarak düşünün sonuçta bu insanların evrenin bi yaratıcısı var, hayırlı geceler.
19 Yorumla- 1 yıl
Madem öyle diyorsunuz, sorgulama demiş peki neden oku diyor o zaman
- 1 yıl
Kardeşim okumakla sorgulamak aynı şeymi?
- 1 yıl
Sorgulamayacaksak okumanın ne anlamı var
- 1 yıl
Okuyunca o da çelişkilerin farkına varacağını bildiği için okumuyordur belkide
Soran1 yılBak bak hoşgörü dinin insanına bak nsjsbshsvsvs
Soran1 yıl@kralkobrax21 kuranın tek mucizesi kimsenin okumadığı halde bir çok insanın inanmasıdır
- 1 yıl
Orası kesin
Soran1 yılPeygambere yazdırdı ne mk cahili
Gizli Üye(18-24)1 yılBro haklısın da olm vakit kaybı bırakın la bunların yanlış olduğunu kanıtlamaya çalışmayı. Yok de geç. Bir kez tesadüfen geldiğin şu hayatı böyle şeyler peşinde harcamamanı tavsiye ederim. Ben açtım meali okudum. Dedim saçmalık. Dinsiz oldum. Daha da bahsini açmadım. Bence en doğrusu.
122 Yorumla
Soran1 yılAraştırmayı seviyorum diyelim bende deistim çok küçüklükten beri
- 1 yıl
Rabbim size akıl fikir ihsan eylesin bunca insan Allaha inanıyor ibadet ediyor bu yüzden kocaman adamlar imam bumu saçma geldi sana?
Cevap sahibi1 yılÖncelikle tebrikler. Araştırmak tabii ki harika. Ben şahsen yaratıcı olduğunu da düşünmüyorum da dinler zaten başlı başına masal.
Cevap sahibi1 yılİstersen bir münazara yapalım yaratıcı hakkında ne dersin?
- 1 yıl
İnan hos gorumle tatlı dilimle seni dindar yapardım ama oyle uykum varki iyi geceler
Cevap sahibi1 yıl@kullanııcı Evet bana göre saçma. Herkesin kendi fikri kendi görüşü.
Cevap sahibi1 yıl@kullanııcı yapar mısın? Merak ettim nasıl olacak
Cevap sahibi1 yıl@kullanııcı Kahveni al, gel medenice tartışalım.
- 1 yıl
Ne diyim ne haliniz varsa görün inan asla ugrasamıcam daha fazla
Cevap sahibi1 yılAyrıca hoş görü ve tatlı dil değil, akıl ve mantık esaslı olmalı
Cevap sahibi1 yılHoşgörü ön şart zaten.
Soran1 yıl@kullanııcı zjshsjshjshshs tamam kanka diyecek bisey yok bir okusaydın yazdıklarımı
Soran1 yılAynı şekilde düşünüyoruz
Soran1 yılTabi olur
Soran1 yılNasıl gelcem
Cevap sahibi1 yılBro naber
Cevap sahibi1 yılBir şey soracağım
Cevap sahibi1 yılŞey
Cevap sahibi1 yılBu soruyu silsen bi kanka bende bir sorun oluyor sürekli bildirim geliyor buga girdi
Cevap sahibi1 yılÇok memnun olurum kardeşim
Cevap sahibi1 yılTeşekkürler şimdiden 😄
Cevap sahibi1 yılBu arada ben de inanıyorum
- Aile & Toplum konusunda 437 cevap paylaştı.
1 yılKur'an gerçekten Allah (CC)'ın sözleridir! Muhammed (SAV) O'nun elçisi olarak, yaradandan gelen vahiyleri yazıya dökerek, Alah'ın kelamını yani Kur'an-ı Kerim'in oluşmasını sağlayan bir elçidir!
16 Yorumla
Soran1 yılÖyle mi kanka tamam müslümanım şu an çok inandım bak öyle bir kanıtladın ki görümden agliyorjm
- 1 yıl
Göründen ağlamaya devam et ne diyeyim ! ?
Soran1 yılYazdıklarımı okuyaydın
Soran1 yılIlk yazdığım yeri okusaydın kuran-i n arap putunun indirmedigini bilirdun
- 1 yıl
Uğraşamam seninle çocuk! Kendini bu zilletin içine nasıl soktuysan, kendin çıkart! Ben sana gerçeği yazdım! Araştır - öğren ve karar ver. Sonuçta bu sınavda cehenneme de odun lazım! Bir daha cevap yazmayacağım, yazacağın hakaret-aşağılayıcı söz olursa da iade ettim say...
Allah ıslah eylesin tüm yanlışa yönelenleri!!
Soran1 yılKime göre yanlış lan
1 yılUzatmak istemiyorum kuranda çelişki vb yoktur isterseniz tek tek size bunları açıklayabilirim fakat üşeniyorum eğer gerçekten söylediklerim fikrinizi değiştirebilecekse açıklayabilirim aksi takdirde neden zaman kaybedeyim ve son olarak şunu demek istiyorum milyonlarca insan kuranı araştırdı ve çelişki bulamadı siz çok mu zekisiniz birden çelişki bulacağınız sanıyorsunuz yanlış anlamayın bu arada kuranı 3kere türkçe meal şekilde 4kere Arapça okudum (Arapça biliyorum)
03 Yorumla- 1 yıl
Kuran mealleri hakkında ne düşünüyorsunuz
Soran1 yılAfferim sanki çok büyük bisey arapça öğrenmek göster kanıtı
- 1 yıl
Kur an nın içinde çelişki olmaması iddiana çok katılmıyorum ama hadi diyelim ki çelişki yok. Burada sıkıntı çelişkinin olup olmaması değil, mesele uygulanamaz olması.
Kutuplara yakın ülkeler Kur an ayetlerine bakarak oruç tutamazlar namaz kılamazlar. Bak buranın altını çiziyorum Kur an ayetlerine bakarak yani Allah ın sözleri olduğu iddia edilen sözlere bakarak oruç ve namaz ibadetlerinin uygulayamazsınız.
Çünkü 6 aya yakın gündüz ve 6 ay gece olan yerler var.
Nasıl tutacaksın orucu?
Şimdi diyeceksin ki saate bakarak yapsınlar. Eğer böyle dersen Kur an a bakarak oruç tutmamış olursun. Namazda aynı şekilde..
Mirasın paylaşımıyla ilgili matematik hataları yapılmış ve Hz Ömer bunun farkına vararak düzenlemeler yapmış miras paylaşımına..
Yani tek sorun çelişki sorunu değil..
Diğer yandan 4 eşe kadar evlenme izni verilmi ve bu belki o döneme göre devrim sayılacak bir sıçrama ama evrensel kitabın kuralları tüm zamanlara uygun olmalı.. Hiçbir müslüman çıkıpta kızını bir adamın 3. karısı olarak vermez günümüzde..
- Aile & Toplum konusunda 552 cevap paylaştı.
1 yılOkumadim, mucize anlatiyorsan buyuk ihtimalle zorlama veya yalan bilgi doludur, eger reddiye yapiyorsan internette gotu kirik ateist youtube kanallarindan reddiyelerdir, cok onemi yok.
02 Yorumla
Soran1 yılKurandaki yanlışları çelişkileri vs
Soran1 yıl2 dk okuyaydın anlardin
bu soruların cevaplarını bulabileceğin yer burası degil bence, simdi herkes kafasına göre konuşur. kitaplara danış bir de iyi bi caminin imamıyla falan konuşabilirsin belki.
00 Yorumlaİnternete direk yazsan hepsiyle ilgili açıklamalar bulursun zaten. Keşke böyle bilgiler ortaya atılmadan iyice araştırmayı iki tarafı da dinlemeyi öğrensek.
01 Yorumla- 1 yıl
Diğer tarafta kim vara satanistelrmi
Bir sistem var düzen var bence bozma 😊
Okuyan insanlar gerçeği anlıyor okumayanlar okuyanlardan daha çok biliyor 😊015 Yorumla
Soran1 yılIşte bu cahil kesmi uyandırmak lazım din din diye diye 20 senedir baştalar
- 1 yıl
Güzel kardeşim iyi söylüyorsun güzel söylüyorsun bu son 20 senede olmadı
Bence siyasetle bunu bir araya getirme karıştırma derim
Kur'an'dan aldın alıntılar
Emin ol tevrat'ta da aynı incil'de de aynı enok'un kitabı var onda da aynı Yunan mitlerine bak o da aynı
Şamanizm yine bu sistemle birlikte yürüyor
Yani bu adamı buradan al götür yerine başkasını getir inanç konusunda hiçbir şey değişmeyecek
Soran1 yılMaalesef karıştırıyorlar ama. Evet kuranın diğer " Kutsal kitaplardan" ve yunan mitolojisinden hicbir farkı yoktur
- 1 yıl
Bilmiyorum okudun mu ama ben hepsinde okuyorum okumaya da devam ediyorum
Her şey aynı sadece semboller ve sıfatlar farklı
Bir ekstra bir bilgi olsun sana İsa tamamen uydurmadır hiçbir yerde geçmez ayrıca Hristiyanlık isa'ya tapınmak anlamına gelir papalık Vatikan bu insanları dini kullanarak yok eden zulmeden en büyük topluluk
Daha neler neler...
Soran1 yılAynen musa hikayeside yalan HIÇBIR tarihi kayıtda böyle büyük bir olay geçmez
- 1 yıl
2 milyar insan yanlış tek siz doğrusunuz sanırım asıl cehalet sizde aka tabii geçreği kabullenmek zorunuza gider
- 1 yıl
Bana mı söylüyorsunuz?
- 1 yıl
Kur'an-ı Kerim'in (haşa) insan tarafından yazıldığını iddia ediyorsunuz öyle olmadığına delillerimden biri şu... Mesela Kur'an'da biz sizi annelerinizin karnında üç karanlık evreden geçirerek yarattık diyor bu 3 karanlık evreyi günümüzün tıbbi ifadeleriyle ifade edecek olursak sırasıyla 3 karanlık evre rahim duvarı karanlığı batın duvarı karanlığı ve amnion zarı karanlığı bı bilgiyi 1400 yıl önce kim bilebilir ki
- 1 yıl
Evet bu bilgi ve daha fazlasi 4000+ yıl öncesinde olduğu hatta uzay bilimi yer bilimi biyoloji kimya vs. birçok bilgin olduğu kitaplar da var...
En basiti antik Mısır tarihine bak ki en basit şekilde burada da fazlasıyla nasıl yapıldığı hala bilinmeyen çözülemeyen biyoloji üzerine çalışmalar var - 1 yıl
3 bin yıllık beyin ameliyatının kanıtları
Operasyonda kafatasına delik açmak
Arkeologlar, 3 bin yıldan uzun süre önce yaşamış bir erkek hasta üzerinde gerçekleştirilen ve "açısal çentikli trepanasyon" adı verilen bir ameliyat türünün kanıtlarını keşfetti.
Modern tıpta trepanasyon; travmatik kaza sonucu oluşan beyindeki kafatası parçalarını temizlemek ve kafadaki basıncı azaltmak için yapılan operasyona deniyor.
Hakemli bilimsel dergi Plos One'da yayımlanan yeni araştırmada ameliyatı geçiren kişinin 20 ila 40 yaşları arasında olduğu ve MÖ 15. yüzyılda yaşadığı ifade edildi. - 1 yıl
ARachel Kalisher'ın liderliğindeki araştırma ekibi, hastanın kafa derisinin kesildiğini ve daha sonra keskin bir aletle frontal kemikten kare şeklinde bir parça alındığını saptadı. BD'deki Brown Üniversitesi'nden arkeolog
Kalisher, "Trepanasyonun binlerce yıldır evrensel ve yaygın bir ameliyat türü olduğuna dair kanıtlarımız var" ifadelerini kullandı.
"Fakat Yakın Doğu'da bunu çok sık görmüyorduk" diyen arkeolog, sözlerini şöyle sürdürdü:
Tüm bu bölgede sadece 10 kadar trepanasyon örneği var.
1 yılCidden bana da öyle gelirdi bazen ama hiç derinlere inmedim. Arastırman güzel olmuş gerçekten. Peki insanları neye uyandırmaya çalışıyorsun?
00 Yorumla
1 yılbilemiyorum ama artik Allah var mı şüpheliyim. Olsaydı bu kadar acı cektirmezdi.
00 YorumlaGörüşleri okuyup aklımı kurcalamak istemem, Allah in varlığı dışında, diğerlerine inanmiyorum ,
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 6,8b cevap paylaştı.
1 yılŞimdi siz bunları anlamazsınız diyenler doluşacaktır.
03 Yorumla
Soran1 yılSiz anlayasınız diye apaçık gönderdik
- 1 yıl
Onlar bunu kabul etmiyorlar çünkü körü körüne inanıyorlar
Soran1 yılCahil cühela
1 yılyine mi seks hikayesi yazıyorsun feridun abi
00 Yorumla
1 yılSoran kisi ozele gelsene bi
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 539 cevap paylaştı. şüphesi olanın imanı yoktur
00 Yorumla
1 yılOkumadım Allah yok Muhammed yalan.
00 YorumlaYazdığım benceleri okumanı tavsiye ederim
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılEee öyle zaten? Sen bunu yeni mi anladın?
12 Yorumla
Soran1 yılHayır küçüklükten beri biliyorum
Soran1 yılHwksisdjdhg
1 yıldayi gece gece ne anlatiyon aq
21 Yorumla
Soran1 yılBilmem
Gizli Üye(25-29)1 yılİddia ediyorum bunları Chatgpt'ye yazdırdın
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılmaşallah
02 Yorumla
Soran1 yılKısaltılmış hali
- 1 yıl
Maşallah
Kuran da tutarlı bir şey yok ki 😂😂
01 Yorumla- 1 yıl
Bir kere Muhammet bir isim değil sıfattır aslında Mahamat’tır ya da MHM dedir. sonradan Arapçaya hareke ilave edilince Muhammet oluyor. Kur’an tamamen eskilerden alıntı hatta krallara yazılmış eserlerden alıntı bir kitaptır yok Osman yazmış yok o yazmış bunların hepsi palavra Osman diye biri var mı yok mu onu da bilmiyorum dört halife dönemi diye bir şey hiçbir zaman olmadı zaten. bugünkü kuran 12. yüzyılda Mısır’da yazılmış hatta İngiliz İngilizlerin yazdırdığı kurandır ondan öncesi bir kuran yok zaten. ha var var nasıl var biliyor musun İsa’ya atfedilen eserler var incirler var. ama kardeşim sen bunu istediğin kadar anlat bu canım anlamaz.
Gizli Üye(30-35)1 yılTamam.
02 Yorumla
Cevap sahibi1 yılOK.
Cevap sahibi1 yılOK. 2.
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım