Erkek arkadasim Ataturk hastasidir bende tam aksine sevmiyorum sevmek zorunda da degilim aileside oyle koyu Ataturk hastasidir, kendi aramizda surekli tartismalar yasiyoruz bu tartismalari surekli yakinlariyla paylasiyor ve paylastigi kisilerle benim aramda da kavga ortami gibi bisey olusuyor buna sebep olanda iste erkek arkadasim! Simdiden boyleysek ilerde de sorunlara neden olur mu bu durum bilemiyorum?
Cevabın nedir?
atatürkçülerin hepsi böyledir. eskisi gibi değiller ama. daha kalabalıktılar önceden. artık insanlar ilime bilime yöneldi, ne bileyim eskiye göre yurt dışına çıkmak bile çok basit artık. insanlar dünyanın her tarafını gezip okuyabiliyor. dolayısıyla ne oldu? insanların gözü açıldı.
fakat inatla gözünü kapatan bir kesim, hala bağnazca atatürk yaygarası yapmakta. sevmiyoruz kardeşim. diyeceksiniz ki saygı duy. isteyen saygı duyabilir ama ben saygı da duymuyorum kardeşim size ne? kime istersem ona saygı duyarım. işte böyle kümelenip kümelenip sana saldırır bu küçük gruplar. hiç canını sıkma, iq seviyelerinin düşük olduğunu aklından çıkartma güzel kardeşim.
he işin ilişki boyutuna gelince, bugün seninle olan ilişkisini veya en ufak detayını gidip arkadaşlarına anlatan insan, bir kere adam değildir, erkek değildir, delikanlı değildir. yarın da gider karısını anlatır. öbür gün de siteye üye olup gizli kullanıcı olarak şu soruyu sorar: "eş değişimi yapmak isteyen var mı çok merak ediyorum grup yapmayı." böyle abidik kubidik böceklerle muhatap olma :)76 Yorumla
Soran+1 yılBen onun ataturkcu olmasina karsi degilim, evet ben sevmiyorum ama saygi duyuyorum duymakta zorundayim zaten ama sevgi farkli bir kavram. Arkadasim gercekten Ataturku oylesine ilahlastirmis ki once Allah sonra Ataturk var hayatinda "gelse, istese veririm" diye cumle de kurdu cok afedersiniz. Ben ona saygi gosteriyorum ama o surekli benim dusuncelerimi degismek istiyor. Ulan sevmiyorum sevmeyecem otesi mi var? Sirf bu yuzden tovbe estagfurullah Peygamber efendimiz (s. a. v) kufurler yagdiriyor o da peygamber efendimizi sevmiyor, ben onun gorusune karsi degilken o benim goruslerime hep bir kufur hep bir kucumseme. Aglatacak boyuta getiriyor, ne yapmam grekiyor bilmiyorum?
Soran+1 yılAynen oyle yemin ediyorum anlayamiyorum? Ulan Atatutk esitligi getirmis esitligiii!!! Ben sana saygi duyuyorsam sende bana duymak zorundasin arkadas senin fikirlerinle benimkiler ortusmuyor diye bana ve benim inanclarima kufur edip saygisizlik yapamazsin, o degil bu soruyu cevaplayanlar dahi yapamaz kimseye bu hak verilmedi. Benim kadar okusa adam yerine koyup konusurum ki konusuyorumda ama kafasindaki dusunce delillerime ragmen degismiyor, degismesinde zaten meselem bu degil, benim meselem niye ben saygi duyarken benim goruslerime saygi duyulmuyor ulan!
- +1 yıl
çünkü kendi saygısının sebebini bile bilmiyor. hakiki atatürkçüler de vardır. onlara lafım yok. fakat senin sevgilin gibi atatürkçüler, atatürkü dahi tanımayan, ezberden atatürkçü olanlardır. sirk hayvanı gibidiler. ne öğretirsen, o rolü oynarlar. canını sıkma hiç. üzülmene bile değecek karakterde birisi değildir kanımca :)
Soran+1 yılEminim benim bilgim ondan daha cok ama kendine bakmadan asagilayici konusmuyor mu ulan sen ne biliyorsun ki diyesim geliyor ama ah iste bu cahillik "herseyi bildigini" sandiriyor insana
En İyi Cevaplar
hiç kimse tarafından verilmiş bir hak değildir. temel haklar, negatif haklar (vicdan özgürlüğü bunlardandır) kimse tarafından verilmez. insanda, insanın doğası itibariyle mevcuttur. devletler, devletleri yönetenler bu hakları tanıyabilirler. bu da çok temel bir zorunluluktur.
atatürk'ü sevmemek elbette bir haktır. kimse tarafından bahşedilmemiş, herkesin sahip olduğu bir haktır. sorun teşkil eden bu hakkın kullanılması (atatürk'ü sevmemek) değil, şuursuzca atatürk'e saldırmak, hayatını atatürk düşmanlığı üzerine kurmuşçasına atatürk düşmanlığı yapmaktır.
mustafa kemal, bu millet için önemli bir değerdir. vefatıyla birlikte, manevi şahsiyeti milletin manevi şahsiyetiyle bütünleşmiştir. bu şahsiyeti sevmemek bir haktır. bu şahsiyeti eleştirmek de bir haktır. fakat bunu aşağılamak, hak olmaması bir tarafa, bir çeşit mental sorunu, hadi o değilse, sorumsuzluğu işaret eder.100 Yorumla
Diğer konusunda 7,6b cevap paylaştı. İlerde sorun olucak Onların saygı anlayışları yok Benim anladığım kadarı ile sevmezsin Tamam nokta Ama yobaz falan Saçmalık Onlar sevmeyen insana da saygı duymayı bilicek Bu önemli bir mesele Senin inanmadığın bir şeyle böyle yobazlık falan deniyorsa Bu saygısızlık demektir Ve bu ikinizin arasında kalsa daha güzel olurdu Başkalarına açması ancak Sorunun daha çok büyümesine neden olur
burada da çoğu kişi atatürk olmasa olsa sözlerine girmiş Kimse Atatürkü sevmek zorunda değil Ama saygı duymak zorundadır Sen bunu yapabiliyorsan Sorun yoktur Ama insanlar ahkam kesmeyi sever O yüzden sende fikrine saygı duyan insanlar seç Ama şunuda bir sorma gerekir veya düşünmen Bu ilişkiye mantıkla bak biraz Sen Atatürke karşısın o Peygambere Şimdi Siz gerçekten anlaşabılcekmisiniz Çocuklarınız olduğunda kavga olmıcağını söyleyebilirmisin Biraz mantıkla bu ilişkinin sonu olmadığını anlarsın10 Yorumla
Atatürk'ü sevmiyorsun ama Onun mesleğini icra ederek Onun alfabesini öğreteceksin öğrencilerine. Senin gibi bir öğretmenim olsun istemezdim. Yazık senin öğrencilerine, yazık senin sevgiline senin gibi bir öğretmen adayı olmaz olsun. O sevmiyorum dediğin Atatürk olmasaydı kim bilir şu an ne halde yaşamını sürdürüyor olurdun. Sen boşuna ileriyi falan düşünme erkek arkadaşına ve onun ailesine layık değilsin sen. Git birinin 3. veya 4. kuması ol.
246 Yorumla- +1 yıl
Haha harikasin :))
Soran+1 yılGerizekalica gorusunu kendine saklasaydin keske ya da en az ben kadar okuyup gelebilseydin karsima
- +1 yıl
Zaten sana kalırsa buradaki herkesten daha çok okumuşsun. Sanki herkesin ne kadar okuyup araştırdığını biliyormuş gibi konuşuyorsun boş boş. Sanırım arkasına saklandığın tek bahane bu ve son olarak ben sana hakaret içeren bir laf veya kötü bir söz kullanmadan fikrimi belirttim. Bir öğretmen adayı olarak senden de bunu beklerdim. En azından kendini ve fikrini küfürle değil de bilginle savunmanı isterdim. Keşke sende bu hayatta benim kadar okuyup araştırma özelliğine sahip olsaydın çok merak ediyorum yetiştirdiğin öğrencilerin durumu ne olacak.
Soran+1 yılInsallah sizin gibi olmayacaklar baskada bisey demek istemiyorum surda onlarca kisiyle muhattap oldum inanin birde sizinle ugrassmayacam, sizin fikriniz size benim fikrim bana.
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
29
Cevap
66Cevap
+1 yılburdan yobaz diyenler olmuş sana ama kendileri gerçekleri göremeyecek kadar kör olmuşlar. senin onunla konuşman bile saçma bana göre... onlara göre "o olmasaydı" bize göre milyonlarca şehidimiz. bizde bir önder vardır Hz. Muhammet s. a. s. onlarda atatürk. fıtrata ters.
64 Yorumla
Soran+1 yılFikir neyse zikir de odur zaten, ben Ataturke karsi degilim sadece sevmiyorum dedim onlarin gozunde yobaz oldum tarihi Atatuku objektif olarak inceleyebilme sanslari olsaydi onlarinda keske
- +1 yıl
tapınmak varken ya da süpermen çıkarmak varken diğerleri de nedir :DDD
- +1 yıl
@J_O_S_E yeri gelip ülke gerçekleri çıkınca o savaşlarda kalan rum ve yunan kalıntılarını da denize döken bizler olacağız.
Fikir ayrılığı bir ilişkide çok önemlidir. Bunu ilişkinizi zedelemeyecek şekilde konuşup tartışabiliyorsınız sorun yok ama tartışma birbirinizde derin yaralar açıyorsa bu ilişki yürümez. Ikiniz arasında gecenleri arkadaşları ile paylaşmak yanlış bir davranış ama bu onun farkında değil sanırım. İlerde düzelirmi dersen orasını sen hissedebilirsin ancak, biz sana ayrıl ya da ayrılma diyemeyiz bu senin kararın olmalı. Sen sadece geleceğe yönelik iyi düşün taşın ve bunu arkadaşınla paylaş, sonrada kararı birlikte verin. Mesela eşim ve ben de karşıt görüşlüyüz birimiz sağcı birimiz solcu birimiz atatürkçü birimiz atatürk karşıtı, bu konular elbette açılıyor ama ikimizde bu konuların birbirimizi üzmeye değmeyecek konular olduğunu biliyoruz. Fikir bilgi ve görüş paylaştıkça güzeldir ama kırmadan üzmeden...
02 Yorumla
Soran+1 yılUc noktalardayiz, inanin saygisizlik gibi bisey yapmiyorum ki saygi da gostriyorum gostermek zorundayim zaten ama benim dusuncelerime ayni tepkiler gelmiyor. Ataturku oylesine ilahlastirmis ki erkek olmasina ragmen kusura bakmayin ama "gelse istese veririm" diyor yav!!! Sen erkeksin oglum ben, kendimi ezdirmekte istemiyorum onunla bu tartismalara girmekte fakat ne yapacagimi bilemez bir haldeyim
- Diğer konusunda 569 cevap paylaştı.
+1 yılBırak gitsin putperestten kimseye hayır gelmez. Olmasydı olmazdık diye birseyler zırvalarlarki mübarek Allah'tan basediyor sanki. Yok adınız yorgo olurdu.. ulan adınınız dışında herşeyiniz yorgo olmus, ayak üstü öpmüşler sizi haberiniz yok :s
52 Yorumla
Soran+1 yılYa inan tartismaktan sıkıldım bana yobaz diyen gerzekalica dusunen insanlari adam yerine koyup konusmaktan tartismaktan sıkıldım, ama onlar cehaletten sıkılmıyor
- +1 yıl
Boşver canım polemiğe girme beyinleri yıkanmış sevmiyorlar resmen tapıyorlarlar. Allah'a peygambere küfretsen çıtları çıkmaz. Ama atalarıni sevmiyorsan hepsi aynı anda saldırmaya başlar. Bir de araştırıp neyin ne oldugunu bilip öyle yapsalar bunu icim yanmaz. Hepsinin ataturk bilgisi ilkokul seviyesinde.
+1 yılBak bizde de tam tersi ben ataturku cok severim o da hic sevmez asırı dindar. Biz 3 yil birlikteydik ve siyasi konusmadik o benim ataturku sevdigimi bilirdi bende onun sevmedigini ama birbirmize saygi duyduk. Cunki ortak noktalarimiz vardi sonucta ben Allaha peygembere inan sukur eden birisiyim orucumu da tutarm namazida kilarim yani ataturku peygember gibi gormek zaten yanlıs. Gercekten ataturku sevenler ona tapmazlar ona sevgi ve saygi duyarlar sonucta Ataturkte Allahın bir kulu degil mi? Ataturk bizi bu noktaya getirdiyse elbetteki Allahın izniyle getirdi. Ama gunumuzde bu olaylari cok farkli algilayanlar var. Bir insanı sevmeyebilirsin ama saygi duymak zorundasin. Evet ataturku sevmeyenlere sinir oluyorum ama saygi duyuyorm dedikleri zaman bisey demiyorum ha ataturke kufur edenlerede diyorum ki ANANIZ BELLI OLURDUDA BABANIZ BELLI OLMAZDI diyorum ;)) yani diyecegim şu ki sizin ortak noktaniz yok o yuzden olmaz bizm ortak noktalar oldugu halde olmadik yani
10 YorumlaDiğer konusunda 14,3b cevap paylaştı. O nasıl seviyorsa sende sevmeme hakkına sahipsin elbet saygı duymak zorundada değilsin ayrılmak için engel değil lakin o olmasaydı deyip soyunun sopunun atalarının üstünden fransızları ingilizleri geçiren sapık zihniyetse ayrıl
1310 Yorumla- +1 yıl
Arkadas verecek cevap bulamadigi icin kivirip isi usule vurmus takma :D @ cizuru
- +1 yıl
@cizuru
- +1 yıl
Dünün amerikancıları bugün anti amerikancı olmuş amerika ırağa girdi alacağını aldı ve çıktı bir gayesi vardı ingilizin fransızın ne gayesi vardıda girip kalacaktı burada neyin vardı neyini alacaktı bir musulun vardı onuda masada tek kurşun atmadan verdin gerçi ingiliz girdide tek kurşun atamadın sonra sessiz sedasız gittiler. hee illa üstündenmi geçecekti geçirtecek kadar alçak namussuz bir milletmiydi bu millette geçirtecekti üstünden tek kurşun bile atmadan çanakkalede ölen 400 bin kişiye hakaret ediyorsunuz gerçi çanakkale umrunuzda değil @cizuru @KonukOyuncu cevabımı yavşama amaçlı kullanma toz ol
- +1 yıl
Olum sen gerizekalı mısın? Bir gayeleri yok idiyse niye bu kadar uğraşıp savaş açtılar İstanbul'u orayı burayı işgal ettiler.1. si demişsin ki adamların bir gayesi yoktu zaten ülkemize gelselerde bir şey yapmayacaklardı ama onu biz bilemeyiz ki adam ülkemizi ele geçirdikten sonra ne yapacaklarını onlar bilir. Amerika Irağa girdi alacağını aldı ve 13 yaşında kızlarada TECAVÜZ ETTİ. Bunları hiç mi duymadın. Çanakkaleye hakaret etedik çünkü zaten düşmana geçit vermediler senin gibi onursuz olmadılar namusları için öldüler. Arkadaşa da iftira atma herkesi kendin gibi sanma yavşama falan yok çünkü.
Diğer konusunda 985 cevap paylaştı. 1. Atatürk'ü sevmediğini söyleme lüksünü sana kim verdi?
2. erkek arkadaş sahibi olma hakkını sana kim verdi?
3. erkek arkadaşın haklı
defol git gözüm görmesin seni sen nasıl kadınsın sevgilin bunu yaptı diye kızdın evlenince 4 kumayı kabul ederdin ama dimi yazıklar olsun Türk kadını bu mu? :)262 Yorumla- +1 yıl
Helal be agzina saglik!!!
- +1 yıl
Daha başka ne denir :)
Ben görüşlerinizin üstünde durmak istemiyorum. O yüzden direk dikkatimi çeken şeyi söyleyeyim. O kadar tartışıp hala ilişkiniz yürüyorsa sağlam bir temeliniz var demekki ama senin dediğin ya da savunduğun görüşü gidip kendi arkadaşlarına anlatıp ağızlarına laf veriyorsa senin arkandan çok şey demişlerdir hem de tonla. Bunu da düşün. Ya da ona söyle anlatma rahatsız oluyorum diye daga yapıcı olmak istersen.
20 Yorumla
+1 yılSenin erkek arkadaşını ayıpladim şu an . Senin gibi bir nankörle beraber olduğu için. Hala yorumlarda laf soyluyosun.
Bu laflari kimin sayesin söylüyorsun?
Atatürk olmasaydı sevgilinle kahve bike icemezdin.
Her köşede bir İngiliz bir fransiz becerirdi seni.
Annen kim bilmezdin ama baban kesin bir gavur dölü olurdu.
İnşallah o çocuk tez zamanda kurtulur senden.
Anca yediğiniz kaba sıçın.181 Yorumla- +1 yıl
İşte bu ya.. Helal olsun abi sana
+1 yılYol yakınken bunu oturup konuşup bir karar verin. normalde illa fikirler ortak olmak zorunda değildir bu konularda fakat uçta olmamalı. siz bana biraz farklı uçlarda gibi geldiniz o yüzden sonu pek iyi gelmiyor bana bu işin.. Şunu da unutma kardeşim o adamın içinden asla atamazsın ATATÜRK sevgisini ama biraz okuyup araştırırsan doğru kaynaklardan sen de sevebilirsin Ulu Önder'i. saygılarımla..
90 YorumlaSevmiyorum sebebi yok kimse karışamaz vır vır vır :) İnsan birini ya da birşeyi sevmiyorsa sebebi vardır sebep yoksa doldurulmuştur boştur o kafadaki kişinin yeri düşünceleri. Ayrıca benim anlamadığım Atatürkü sevmeyen insanlar neden onun verdiği hakları kullanır peki? Oy kullanma o zaman bir zahmet bu ülkeden de arabistana gidebilirsin.
40 Yorumla
+1 yılBence bir an önce ayrıl bende sevmiyorum atatürkü. İlerde sana zorla nutuku ezberletip hafız yapar benden söylemesi.
63 Yorumla
Soran+1 yılHer sevmeyen vatan haini mi oluyor sen bana bunu desene bir once?
- +1 yıl
Hayvansever değilim ben o yüzden senide bek sevmedim. Hadi Hoşşşt başka kapıya...
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılSizin gözünüzde Atatürkü seven herkes cahil bir siz değilsiniz zaten ergenlikten yeni çıkmışsınız hayatınızda 10 tane kitap bitirmemişsiniz hacı hoca tayfasnın anlattıkları ile Atatürk düşmanı olmuşsunuz istediğiniz kadar konuşun şu an bu ülkede özgürce yaşayıp karnınızı doyurabiliyorsanız onun ve şehitlerimizin sayesinde ama işte insanoglu nankör.. sorsam hepininiz Osmanlı hayranısınız Atatürk içkici dersiniz sorsam birinize Osmanlı o kadar şeriatcı bir impratorluktuysa Atatürk alkolü nerden buluyordu o mükemmel şeriat ülkesinde diye sap gibi kalırsınız... o çok sevdiğiniz halifeler pad. içerisinde içki içen kaç padişah vardı az bir tarih araştırın gerçi size bir milyon kanıt getirseler boş beyniniz o kadar iyi yıkanmış ki..
50 YorumlaBende Atatürkçüyüm ama abartmam! Her şeyin abartısı işin bokunu çıkartır. Bir ortam olur konuşursunda bu kadar da abartıyorsa kötüdür.
Sorun olur... Her şey tadında bırakılmalı.50 Yorumla
+1 yılturkiye ..
olmus bir nankorler ulkesi..
yalanciligin efendisi.. soygunculugun adresi..
umarim azalir azalir biter'siniz...1411 Yorumla
Soran+1 yılKorkma artarak geliyoruz elhamdulillah :)
- +1 yıl
zamaninda da artarak gelmisti birileri..
ama azalarak gitmislerdi..
daha tam gelmemissiniz demekki. gitmeye baslama aniniz tam geldik dediginiz andan sonra baslayacaktir. cunku zamaninda da oyle oldu. o birileri tam geldik dedikleri anda gitmeye basladilar.. - +1 yıl
sizdeki bu celiskiyi de anlamis degilim dogrusu. cumlenin sonuna elhamdulillah vurgusu yapip sanki sen kaliteli bir muslumanmissin da biz kafirmisiz gibi kendince bir ima vurgulamaya calismissin. ama soruda bir erkek arkadasim var diyorsun. islam i tam manasi ile yasadigini dusunerek bir de ataturk e dil uzatiosun. islam a gore evlenmeden bir erkek ile bir kadinin flort etmesi hatta gerek olmadikca ayni ortamda bulunmasi bile yasak. ama masallah erkek arkadasim vurgusunu da iyi yapiyorsun.
Soran+1 yılBak arkadasim Turk vatan millet dusmani degilim!!! Ataturku sevmiyorsam saygi gostermeyecegim anlaminada gelmiyor, kim has Turk ha? Sen mi Ataturk mu? Ataturk'te selanikten gelmiyor mu o mu has Turk? Ya da sen ben mi? Bende degilim yalan yok kokum misir'a dayaniyor arastirdim merak etme peki ya sen arastirdin mi nereden geliyorsunnn?
- +1 yıl
bu dediklerin son yazdiklarima zaten cevap degil. ama yine de soyliyeyim.
konuyu anlayamadigin gibi bir de saptiriyorsun. selanik diyorsun selanik bu gun bizim topraklarimizda degil ama o dogdugunda bizim topraklarimizdi. ayrica ben senin etnik kimligine laf etmedim. bunun turk kurt arap mevzusuyla ilgisi yok. osmanli padisah eslerinin cogu da turk degil ona bakarsan. ve dolayisi ile dogan cocuklar da has turk olmuyorlar. benim olayim. oyle ya da boyle. hatasi ile sevabi ile bu ulke icin canini ortaya koymus insanlara saygi duymamana gosterdigim tepkidir. ayrica ataturk yuzunden islami tam yasiyamiyorum falan filan diye sacmalayacaksan once kendi hayatini degistir. mesela evlenmeden hic bir erkekle flort etme. ayni ortamda bulunma.
Soran+1 yılSeninle derince tartismak isterim gercekten konuyu saptirmak gibi birniyetim yok evet selanik o zamanlar bizim topragimizdi ama serefli Osmanli sayesinde topragimizdir. Ataturk bizi batililastirdi ilerilestirdi ya kiyafetlerimizle dilimizle yazimizi degistirerek mi yapabildi bunlari? Bak bu ulkede anayasa ile insanlarin kilik kiyafeti ZORLA degistirildi nicin batiya uymak guzel gorunmek icin! Buna uymayan binlerce insan Ataturk tarafindan idam edildi bu mu millet sevgisi ya? Herseyi yaptin alfabemize neden karisiyorsun neden degistin? Soyliyim mi cunku kesinlikle sakladigi milyonlarca gercek var, bugun biz tarihimizi objektif olarak asil kaynaklardan okuyamiyorsak kusura bakmayin ama bunu Ataturk yapti. Ayrica yazdigini okumadan cevaplamistim ama simdi okudum ben maalesef zaten islami dort dortluk yasadigimi soylemiyorum. Sen benim sorumu yanlis yone cekmissin saygisizlik gibi bir niyetim yok fakat benim gosterdigim saygidan bana gosterilmiyor sikayetim budur. Sevip sevmememe de kimse
Soran+1 yılKarisamaz.
- +1 yıl
yanlis ve on yargili ifade kullandi isem kusura bakma..
bak bu soylediklerin icin cevaplarim var. ben bir tarih ogretmeniyim. merak etme tum kaynaklardan arastiriyorum. hatta kadir misiroglunu bile okuyorum. ama farkli seyler var.
simdi burada tartisulacak mevzular degil.
uzun uzun yazacak vaktim yok. yuz yuze konusulacak konular.
basta saptirmistin yazdiklarimi gercekten. hwr seyin bir sebebi vardir. ataturk tum bunlari keyfinden yapmadi. osmanli aon zamanlarda kan agliyordu. icte ve dista durumu cok koruydu. hatta hasta adam di..
ataturk de osmanlinin bu son zamanlarindaki durumu iyi gozlemledi ve iyi ders aldi. kotuye kullanilan ve istismar edilen bazi dini kurumlari yeni kurdugu devletten cikardi. seriat eger insan iradeaine birakilirsa ser olur.
malesef o donemlerde seriati tam anlayip uygulayacak islam i islam fikhini ibni rust gibi idrak edecek insanlar yoktu. o yuzden kaldirdi. dedigim gibi uzun mevzular.. ama lutfen saygili ol.. elestiri yap ama saygi cercevesinde..
Soran+1 yılMaalesef bu goruste oldugum icin saygiyi bekleyen benim cjnku herkes bir yobaz damgasi yapistiriyor yav bu mudur ki yobazlik eger bu oldugunu dusunuyorsaniz siz daha yobazsiniz, okuyorum arastiyorum fikirlerim bu yonde ben kimseninkine karisip degismeye calismiyorum ama insanlarda hep bir Ataturk'u sevmiyosan senden bir halt olmaz damgasi var, yapistiriyorlar o damgayi. Ki bugune kadar gercek bir kemaliste denk gelmedim, kemalist olduklarini dusunenlerinde bisey bildigi yok tartisamiyorum bile... insanlar cok garip ya
- +1 yıl
on yargi ve yafta hatadir.
ama bu tur konularda konusunca ister istemez karsit taraflar birbirlerini yaftaliyor. bunu ben de yapiyorum sen de bir baskasi da..
ayrica izm ler deli gomlekleridir. izm leri sevmem cunku ideolojiler insan urunu dur bu nedenle hatalari da vardir. izm lere siginmadan akil ve saygi cercevesinde ve tabii ki cok okuyup arastirarak tartismak gerekir.
soruna gelince eger olgun bireyler iseniz birbirinizi kaybetmek yerine tartisarak fikirlerinizi gelistirebilirsiiniz erkek arkadasinla. birbirinizi saygi ile dinlemezseniz. birbirinizin saygi duydugu seylere hakaret ederseniz anlasamazsiniz.
karsit goruslu insanlar ancak ve ancak bu olgunluga erismislerse birbirleri ile anlasabilirler.
Sevmeyebilirsin ama saygı duymak ZORUNDASIN !! Bence yürümez ama çokta seviyorsanız bu konu hakkında konuşmayın.
90 YorumlaDiğer konusunda 19,7b cevap paylaştı. o zaman ayrıl arkadaşım
ATATÜRK'Ü sevmeyebilirsin eyvallah ama karşıt görüşlü birini sevmen ilginç
şahsen ben ATATÜRK'Ü sevmeyen birisiyle ciddi bir ilişki bile düşünmem..150 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSıkıntılu bir durum. Ve çok problem yaşarsınız Kendi devletine ihanet birini ve tarihimizle bağımızı koparan bir darbeci zihniyeti kimse sevmek zorunda değil bir tapmadıkları kaldı.
11 Yorumla
Soran+1 yılYasa be yasaaa!!!
Gizli Üye(30-35)+1 yılNankör insan müsvetteleri sizi görünce sinirim tepeme çıkıyor. Öbür tarafta rahat edeceğinizi sanmayın AÇ insanlar. Şimdi bu yorumun altına abuk subuk yalanlarda uydurabilirsiniz beğenmeyebilirsiniz ama gerçekleri hiç bir zaman silemezsiniz, gerçekler senin görmek istediklerin değildir. Onun ATA mız olduğu gerçeğini hiç bir zaman değiştiremeyeceksiniz yaptıklarını örtemeyeceksiniz çünkü güneş balçıkla sıvanmaz!!!
Saygı duymuyorum duymayacağım ülkemi paramparça etmeye çalışan zihniyete.61 Yorumla- Diğer konusunda 956 cevap paylaştı.
+1 yılbir kadın olarak neden sevmiyorsun ben onu merak ettim!!!
83 Yorumla- +1 yıl
bir çok islam ülkesinde kadınlar eziliyor evlerden dışarı dahi çıkamıyor.. senin o sevmediğin adam taa yıllar önce bir çok avrupa ülkesinden önce kadınlara bir sürü hak vermiş hemde kanunlaştırmış.. ha şöyle dersin islam da kadınlara halk verdi.. evet verdi ama uygulama varmı!! hiçbir islam ülkesinde yok maalesef. islamın kadınlara verdiği hakları daha da genişleterek yasalaştırmıştır sevmediğin adam.. eşten boşanma nafaka alma, mirastan pay alma seçme seçilme hakkı... vs
bugün hangi islam ülkesinde bunların çoğu uygulanıyor uygulanmıyor bile!! sen kalkmış etrafından duyduğun zırvalıklarla yok gizlenen gerçekler varmış yok bilmem ne!!
Soran+1 yılSevmiyorum sebebi yok, yaptigi dogrularda var yanlislarda var bana gore sevmek zorunda oldugumu dusunmuyorum
Soran+1 yılBu haklari vermis olmasi onu sevmem gerektirecegini de soylemiyor bana, kadinim evet ama sevmiyorum otesi yok bunada karisamazsin
Hayatmda grmediqim sadece kitaplarda gordugum bir adami sevmek zorunda degilim
61 Yorumla- +1 yıl
Savunmaya bak
Biraz düşünebilen insan bile bu sorudaki art niyeti anlar. Kimsenin düşüncelerine pranga vurmak doğru değil. Doğru bildiğini de konuşsun buna da lafım yok. Lakin doğru bildiğini doğru şekilde konuşsun. Yorumlara biraz baktım da sırf hakaretten ibaret. Zaten zavallının derdi de buydu ki aldı...
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılgitmez o ilişki, fikrimin uyuşacağı biri lazım Kemalist ülkücüler şart ;) anlamayana Atatürk'ü anlatamazsın o da anlatamamış;yol yakınken ayrılın olmaz sizden
40 YorumlaDiğer konusunda 597 cevap paylaştı. Evet belki sigarası vardı evet içki de içiyordu yalan değil gerçektir. Fakat Atatürk türk milleti için canını, kanını vermiş isim onun için sevmeye de bilirisn ama saygısızlık etmek bir kahpeliktir.
62 Yorumla
Soran+1 yılBak ogretmen adayiyim hayatini okumuslugum var cesitli kaynaklardan bana sen burada laf yapamazsin kucucuk bilginle. Ayrica saygisizlik diye bisey yok ortada sevmiyorum ama saygi gostermek zorunda oldugumu biliyorum ki gosteriyorumda sen bilip bilmeden burada bana asagilayici kelime kullanamazsin arkadasim!!! Ataturku dogru buldugum konularda var yanlista, ama sevgi farkli bir boyut ve sen bana karisamazsin, laflarina dikkat et!
Bence yurumez. baskasina anlattigina gore karakteride kıt biraz belli. zaten bir sahsa ya da nesneye haddinden fazla baglanan insanda mantik aramak sacma.
30 Yorumla- Diğer konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılSevmek zorunda degilsin saygi duymak zorundasin. Atatürk'e sevgimde saygimda sonsuz Atatürkcu olarak sevmeyen ve saygi duymayan biriyle degil sevgili arkadas bile olamam.
155 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle katılıyorum..
Soran+1 yılSana saygi duymuyorum diye bir cumle mi kurdum ben bos bos yorum atiyorsun? Bak ben Ataturk'u sevmiyorum ya simdi sende bana laf atmaya bile tenezzul etme o zaman madem arkadas bile olmayi dusunmezsin yorumlarinida kendine sakla...
- +1 yıl
Korkun varsa soru sorma yavrum. Senin daha benim yorumuma saygin yok :) sana saygisizsin demedim sevme ama saygi duy dedim sadece arkadas olmam sevgili olmam bu benim hayatim seni ilgilendirmez.
Soran+1 yılAsagidan yukari dusen bisey goremezsin zaten canisi, nerde yasiyosun sen hangi hayal alemi bu?
- +1 yıl
:))
+1 yılKimse Atatürkü sevmek zorunda değil herkes Atatürke saygı duymak zo run da dır.
113 Yorumla- +1 yıl
teşekkürler @hzlgrkln
+1 yılKendinden ne kadar emin olduğunun ifadesini Atatürk'ün ağzından bir kere daha dinleyelim;
"Bir zamanlar gelir, beni unutmak veya unutturmak isteyen gayretler belirebilir. Fikirlerimi inkâr edenler ve bana taan edenler çıkabilir. Hattâ bunlar benim yakın bildiğim ve inandıklarım arasından bile olabilir. Fakat, ektiğimiz tohumlar o kadar özlü ve kuvvetlidir ki, bu fikirler, Hind'den, Mısır'dan döner, dolaşır gene gelir, feyizli neticeleri kalpleri doldurur!"03 Yorumla
Soran+1 yılCunku yaptigi gizledigi bir suru sey var bu lafi kusura bakma ama bana goz boyama geliyor, gel seninle kufurlesmeden dusuncelerimize saygi duyarak konusalim var misin kabul edebilir misin? Var mi Ataturk hakkinda konusmaya yetecek kadar bilgin?
- +1 yıl
tamam
- +1 yıl
Mesaj bekliyorum senden
+1 yılSevmek zorunda değil ama unutma ki saygı duymak zorundasın. Çocuğa yazık olmuş ne diyim.
70 Yorumla
+1 yılatatürkü sevmiyorsan sende sorun o çocuğun peşini bırak senin gibi bir düşünce özürlüyü hakketmiyor bırak gitsin bu soru özellikle sorulmuş olduğunu düşünyorum
60 Yorumla
+1 yılAtatürk'ü sev diyen yok sana. Ama saygı duyacaksın. Erkek arkadaşın için sorun teşkil ediyor demek ki.
712 Yorumla- +1 yıl
Sen saygı duyma zaten boş ver. Senin gibi insanların saygı duymaması ile Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk hiçbir şey kaybetmiyor. O hala Gazi, Ulu Önder, Başkomutan. O yüzden sen sıkıntı yapma koçum. @pişekâr
- +1 yıl
Senin sıkıntın eğer varsa sana ters düşen bir icraatı o olsun. Heykelinin dikilmesi Mustafa Kemal Atatürk'ün elinde olan bir şey değil. O yüzden boş konuşmayın lütfen. @pişekâr
- +1 yıl
Türkiye'nin her heykelini Mustafa Kemal Atatürk diktirdi evet. Yetmez ama evet hadi. Altta yaptığınız yorumlardan nasıl bir genelleme içinde olduğunuzu gördüm. Bende Atatürkçüyüm fakat hiçbir zaman heykeline tapmadım ilah yerine koymadım her zaman saygı duydum karşı görüşlere. Sizin yaptığınız ise bütün Kemalistleri bir tutmak. Soran arkadaşın erkek arkadaşı dozu fazla kaçırmış ama bunun bütün Atatürkçüler ile ne alakası var? Ben sizin değerlerinize saygı duyuyorum sizde duyun bu kadar zor mu? @pişekâr
- +1 yıl
Değerlerim içinde Atatürk'te var. Bunu da siz anlayın. Konuşmak için bir sebep göremiyorum ben. İyi günler size @pişekâr
Soran+1 yılSana tek bisey soracam @myyesildas Ataturk nasil gazi oldu onu bir soylesene bana? Simdi % 99ihtimalle bilmiyosundur hadi sana bu firsati vereyim gir google'a yaz kafana uygun dusen yaziyi da buraya kopyala yapistir bakalim? :)
- +1 yıl
Google a bakmama gerek yok. Gazi kelimesinin anlamını umarım doğru anlamışsındır. Trablusgarp Savaşında sol gözüne şarapnel isabet etti.
Soran+1 yılAtaturk'un hizmetcisi Cemal Granda'dan oku bakalim bir de
türkiyede yaşayıp atatürkü sevmiyorsan sen zaten karaktersizsin :)
115 Yorumla
Soran+1 yılBenim karakterime laf soylemek sana kalmadi merak etme, Turkiye'de yasiyorum diye onu sevmek veya tapmak zorunda da degilim bu vatani o yaratti diye biseyde yoktur! Asil tuhaf olan o'nu sizin ilahlastirmaniz.
- +1 yıl
bir s*ktirin gidin
Soran+1 yılYa gec bunlari tamammi? Tutturmussunuz bir Ataturk olmasaydi ne olurduk diye bir laf!!! Actirma agzimi kardesim git bir once benim kadar hayatini oku ondan sonra gel karsima
Bence başka konularda da farklı görüşleriniz vardır, zamanla ortaya çıkar.
20 Yorumla
+1 yılSevgilin mantikli dusunse bunu buyutup cevresine aks etmezdi
Sevmeme hakkina sahipsin onlar gini aynen
ya da ortak karar alip hicbir sekilde o koniya girmuyeceksiniz00 Yorumlaileri de sorun daha büyüyecek ve ezilen taraf yine sen olacaksın sevgili iken yapan daha sonra haydi haydisini yapar anlıyormusun... Şunu bil insanlar değişmez, başkalaşır.. kimse kimliğinden vazgeçmez niye vazgeçsin ki o şekilde yetiştirilmiş
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılSiz erkek arkadaşınıza söyleyin sizi terketsin. Atatürkü sevmeyen biriyle işi olmaz bir Atatürkçünün.
110 Yorumlaatatürkün bu ülkeye yaptığı; boğulmakta olan kızı kurtarıp tecavüz etmeye benzer. Atatürkçü zihniyetten ayrılmalısın zira gezicilerde onlardır!
21 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılasdasd atatürkü erkeklerin %80 30 larında boşanıyor. demedi deme neden? cunku onlar kemalist? heleki zıt görüşlüysen tmmdır. özgürler bla bla bla.. ya ölen ölmüş kalan kalmış gelecege ve bugunune bakın.
20 Yorumla
+1 yılAyrıl o zaman ilerde ciddi ciddi problemler olacaktır hele ki bu dönemler sizin canım cicim dönemleriniz ilerde kim bilir neler olur şunu söyliyim olan sana olur sadece o değil aileside gelir üzerine
11 Yorumla
Soran+1 yılCanim cicim donemini gectik, 5 yil oluyor. Yorum icin tskler
Çok saçma bir erkek
Deliksnli adam oyle yapmamali30 Yorumla
+1 yılseni yobaz!! gericii!! atatürk olmasaydı adın agop olurd.. ashjas şaka şaka. def et gitsin şunu.
30 Yorumla
+1 yılAtaturkcuye laf anlatamazsin anlayamaz ki zavallicik
30 YorumlaSevmiyor Olabilirsin, Ama Konuşurken Saygılı Konuşmalısın,
ve Bu İlişki Şimdiden Böyleyse İlerisini Düşünemiyorum, Bence Çok Sağlam Bir İlişki Değil.30 Yorumla
+1 yılSevmiyorsanda sevmediğini belli etmek zorunda değilsin bence onun görüşlerine saygı duy oda seninkilere saygı duysun sorun olma bu tartışmalar adama karın doyurtmuyor.
10 Yorumla
+1 yılSevmekte saygı duymak da zorunda değilsin. Eğer çok zıt görüşleriniz varsa ayrılın.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılaptalsan sevmek zorunda degilsin tabiki örümcek beyinli
50 Yorumla
+1 yılOnunla bu konularla tartışmaya girmemeye çalış. Tamam sevgilisiniz çoğu şeyi paylaşırsınız ama bir yere kadar.
00 YorumlaBence ayrıl onun yaptığı doğru değil çevresindekilerle paylaşması ve seni tartışmaya sürüklemesi
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılİlişkilere siyaset sokulmaz yani kimin neyi sevip sevmediği kimseyi ilgilendirmez. Bizimde erkek arkadaşımla siyasi görüşümüz çok farklı ama hiç bir zaman tartışma konumuz asla olamaz
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMillete Türklüklüklerini soracak kadar alçaklaşma. ben has Türkmen kızı olarak senin Ağzına sıçarım
57 Yorumla
Soran+1 yılAdres vereyim mi canimin kci gel ne olursun sicmaya gotun varsa gel? Mesaj atiyorum
Cevap sahibi+1 yılArtıklarda muhatap olman bak israililere hak verdim o arapları g. t ettiklerine ;)
Soran+1 yılMesajini da kapatmis yemin ediyorum keske gelseee keskeeeee korkan onun gibi olsun anca klavye basinda laf yapar!!! Kizim bildirim geliyordur gormemezlikten gelme bir an once donus yap adres vercem
Soran+1 yılYa laf yapma fazla, soyledigin seyin arkasinda dur gotun varsa!!! Vereyim adres gel ulan? Allah'in kitabin dinin imanin varsa gel? Yalvariyorum gel?
Cevap sahibi+1 yılKızım senin sorunun ne ? ben Türküm ve sen durduk yerde Türklere laf söyledin nedir sorunun?
Soran+1 yılSanki ben Turk degili. ALLAH'im yarabbim yaaa!!! Lutfen bana argo kelime kullandirtma yazdiklarimi da iyi oku Turklere laf soyledigim yok! Sadece Ataturk'u sevmiyorum kendini bisey saniyormussun gibi atlama hemen lafa atliyosan da sozlerinin arkasinda dur gel yap bakalim yapabiliyosan. Ha yapamayip geri vitese takiyosan susacaksin pasa pasaaa
Karşıt görüşler olabilir ama bunu başkasına anlatması sıkıntı sana saygı duymuyo demek ki
10 YorumlaSevmemek başka karşı durmak başka sevmıyorsan da saygı duymasını bileceksin namkor olmayın.
30 YorumlaEe bugun Ataturk`un kavgasini yapan, yarin besiktas fener kavgasi da yapar..
Siz ayrilin ))10 Yorumla
+1 yılOlur tabi erkk arkini bir yandan tebrik ederkn diger yandan kiniyorum anladn sen onu
31 Yorumla- +1 yıl
Ooowwww
Ben de onun gibiyim. Senin gibi biriyle çıkmazdım
90 YorumlaYol yakınken geri dön derim fikir ayrılığınz uysallık dercesinden ziyade sürekli kavga edilebilrlik yönü yüüksek olasılık nacizane tavsiyem..
00 Yorumla
+1 yılSen de sevmek zorundasın. bence sen ondan değil o senden ayrılmalı bir an önce.
40 Yorumla
+1 yılSeninle sevgili olduğu için erkek arkadaşını kınıyorum.
72 Yorumla
Soran+1 yılKinamana cok ihtiyacimiz vardi sagol sende olmasan ne olurduk kim bilir
- +1 yıl
Öyle deme dursun kenarda lazım olur.
Burada alacağın tepkilerden dolayı Atatürk'ten daha da soğuyacaksın hatta belki de nefret edeceksin biliyorum.
Olması gereken de bu ama. Herkes yerini yurdunu bilmeli.
Atatürk'ü seven birisini senin gibi düşünen insanlardan korumamız lazım.
+1 yılsevmesende saygı duymak zorundasın bırak cocugu doğru duzgun bırısını bulsun
50 YorumlaDiğer konusunda 332 cevap paylaştı. Bu ilişki yürümez canım cicim ayları bitince çok kavgalar olur onun için otur tekrar düşün hayatını mahvetme aşkla birlikte kafa yapında uyacak
00 YorumlaHep sorunlar olucaktır bence hemen ayrılın hayır gelmez..
00 Yorumla- Devamını Gör (35)
Devamını Gör(80)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem