Ben namaz kılmaya çok üşeniyorum önceden hiç aksatmaz Kur'an da okurdum benim babam yıllardır namaz kılmaz ve oruç tutmaz bilmiyorum aklım çok karışık çünkü babam artık Allah'ın varlığına inanmıyor resmen gerçek olmayabilir ama ben kılayım eğer gerçekse diye durumundayım gerçekten kalbime imanı nasıl eskisi gibi yerleştirebilirim iki yanım var bir yanım benim gibi bir yanım etrafımdakiler gibi, ne yapacağım ben böyle aklım karışıkken birde bütün işlerim ters gidiyor. Ölmek istiyorum, hayatta olmak bunları düşünmek istemiyorum, bunları unutmak ölmek bütün dertlerimden kurtulmak istiyorum.
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Kur'anda ibrahim, firavunun karısı, nuh ve lut'un karısının örnekleri var. bazı kişilerin en yakınları çok iyi kişiler olmasına rağmen kendini düzeltmeyenler kaybedenler oldu, bazılarının ise en yakını çok kötüyken Allah'a inananlar kazanlar oldular. kur'an sana yol gösterecektir.
O kadar kafam karışık ve o kadar inançlıyken şimdi nasıl bunu sorgular oldum bilmiyorum bu sıralar çok fazla kötü şey yaşıyorum en basitinden bu gün Sana yemin ediyorum kafamı çarpıp bayıldım akşamda şu an batikon falan sürüp sardım hissetmiyorum ayağımı kapıya vurdum tırnağım ayağımın içine girdi yemin ediyorum ya her gün böyle şeyler yaşıyorum ne oluyor bana bu kadar şey nasıl rast geliyor biliyorum
Allah'ın sana kapı açması için dua et.
Türkiyede herhangi birine sorsan İslamı terk etmiş çok korkuyorum
Kafam çok karışık utanıyorum Allahdan
Herkesin ne düşündüğü önemli değil. herkes kendine bakmalı. onlar kendi kendilerini azdırıp yoldan çıkarıyorlar.
Haklısın, teşekkür ederim, annemde çıksa babamda cıksa ben İslam'dan asla çıkmayacağım kalbime yayabilmek için her gün namaz kılıp kuran okuyacağım
Doğru olan bu. başkaları seni saptırmasın. sen doğru olanı yapm
Teşekkür ederim. Bu iyi geldi gerçekten
Çok basit. İmanını güçlendirecek bir konu anlatayım. Bilimin hiç bir cevabı olmadığı bir konu var. Herşeyin başladığı an. Hiç bir şey yok iken nasıl hayat başladı?
Haklısın o kadar kötüyüm ki intihar etmeye çalışırıp bir anda diye kendimden korkuyorum stresten başım ağrıyor saçlarım dökülüyor gerçekten bırktım, Allahdan bir yandan utanırken, herhangi birine sorsan islamı terk etmiş ve mutlu insanlar görüyorum
Hayatın amacı mutlu olmak değil ki?
Hayatın sadece bir amacı var evet, yıllardır o kadar kötü şeyler yaşıyorum ki bıktım, Ama amacımı hatırlayıp sabretmem gerekiyor, o beni görüyor ne hissettiğimi biliyor
Baska birsey söyliyeyim. Yasin suresinde ayın dünyanın ve hatta günesin yorungesi oldugu söylenir. O dönemde güneşin yörüngesi oldugunu bilmek imkansız gibi. Zaten 1980 lerde Nasa literatüre soktu.
Söylediklerinin hepsi tevrat da ve sümer kitabelerinde yazıyor. Kuranda ise evlatlığının eşi ile evlenmesi için ayet inmiş ( azhap 37) beyin bedava
@JulioSezar34 sumer yazısını gosterirsen sevinirim. Var mı başlangıç için fikrin?
Buna da cevapları vardır Allah'a inanmayanların buna cevap olarak Kur'anın o zamandan bu zamana hiç değişmeden geldiğini kanıtlayamazsın demeleri
@JulioSezar34 ben bu konuyu biliyorum araştırmıştım hiç senin dediğin gibi değil kardeş
Saygı duymak lazım. Yeterki ispat etsin sümerlilerin belgesini görelim.
boş ver kardeş bak ben babama bile tek kelime etmedim onun dini ona benim dinim banadır, ama imanımın zayıfladıgı için kendimden utanıyorum ve bu duruma delmemi sağlayanından yine ben olduğum için çok pişmanım
Allah kendisine inanmayan insanı yarattı. Bunun hikmetini anlamak idrak etmek lazım. Bu bizim hayatımızın amacı. Böyle bir iki delille müslüman olunmaz zaten. Haklısın iman çok önemli. Ancak babası inanmayan bir kızın imanının gücü Rabbimin hediyesidir. Buda seni güçlü ve özel kılar.
Güneş sistemimizin ilkel oluşum anından itibaren Sumer’e göre olanlar şöyle gelişiyordu..
APSU ( GÜNEŞ)”başlangıçtan beri varolan”
TIAMAT (İlksel DÜNYA) ”yaşamın kızı”(Bakire Ana)
MUMMU (MERKÜR) “doğmuş olan” Apsu’nun güvenilir yardımcısı ve elçisi.
Apsu ve Tiamat’ın arasındaki uzay boş değil ilksel elementler ile doludur ve her ikisinin suları birbirine karışarak Lahmu (Mars) ile Lahamu (Venüs) doğar. Sonra sırası ile diğer gezegenler..
TIAMAT (İlksel Dünya) Büyük Kuyruklu Yıldızın (Marduk- “Buz Dag”) etki alanına girer ve onun uyduları ile çarpışır.
Bu çarpışma sonrası artık bugünkü bildiğimiz yörüngelerinde dönmeye başlayan Kİ (Dünya) ve KİNGU (Ay) ile Mars üzerinde diğer gezegenlerle arasında bir sınır oluşturan, ( Göklerin sularını ayıran, Göklerle Dünya’yı sınırlayan ) Dövülmüş Bilezik olarak adlandırılan meteor zinciri oluşur.
Yeryüzünde bu çarpışmanın derin izi olarak bilim insanlarına göre Pasifik Okyanusu görülmektedir. Ay’ın harap gezegen haline dönüşümünün de bu çarpışma ile gerçekleşebileceği (Bilim insanları Ay’ın çok sayıda gök cisimlerinin şiddetli çarpışlarına uğradığını belirtmektedir ) belirtilmektedir.
Bu çarpışma ile yer yüzü ve ay şu anda sahip oldukları yeni yörüngelerine otururlar. Artık dünya gece ve gündüzünün olduğu bir yörüngeye sahiptir. Yeryüzü ısısı düştükçe buharlar suya dönüşür ve yeryüzü karalar ve okyanuslar olarak ayrılır. Günümüzde kabul gören evrim yer yüzünde şekillenmeye başlamıştır ve yeryüzünde ilksel canlılar oluşmaya başlar.
Tevrat ve İncil’de aktarılan yaratılış öyküsü aynı şekilde yer almaktadır.. farklı olarak olanlar Tevrat’ta olanların tamamı Rab ‘a atfedilmektedir.
Ayrıca Allaha inanmıyorum diye bir şey demedim. Önce okuduğunuzu anlayın. Siz bence 4 kitabı da hiç okumayın. Daha 1 tane cümleyi anlama kapasiteniz yok.
Ben Allaha inanmıyorum demedim. İslama inanmıyorum dedim. Daha 1 tane cümleyi anlayamıyorsunuz. Nerde kitabı okuyup anlayacaksınız
@JulioSezar34 Bilgilendirme icin tesekkurler ama referans kitapkari gostermemissin. Ancak Gunesin bir yorungesi oldugunu bu aciklamadan nereden anliyoruz ben anlamadim. O donemde bunun bilinmesi icin olculmus bir gerceklik olmasi lazim. Sumerler bunlari olcerek bilmiyorlarsa onlarda inanclari geregi belkide Tevrattan ve Incilden esinlenerek olusturdular.
"Söylediklerinin hepsi tevrat da ve sümer kitabelerinde yazıyor. Kuranda ise evlatlığının eşi ile evlenmesi için ayet inmiş ( azhap 37) beyin bedava" diyerek bize hakaret eden sensin. Sana ateist nerede demisim onu nerden cikartiyorsun?
Sana değil başkan yukardaki kadına söyledim ateist olayını
@JulioSezar34 Anladim
Sorularima cevap verirsen beni dahada aydinlatabilirsin.
Baban doğru yolu bulmuş. Kuranı okudum bende islamı terk ettim. Yıllarca iyi kandırmışlar bizi hurafeler ile
Bu kadar değilim, ben pes etmeyeceğim zaten öldüğümüze varsa görücez he eğer gerçekten varsada çok pişman olucaksın bunu göze aldınmı
Tüm şarap ve gılmanlar senin olsun. Zaten çocukluktan korku ile tehdit ile , zorla inandırdıkları bir dinden 3 günde 3 ayda çıkamazsın. İslamı terk ettiğim günden beri huzur ve mutluluk içinde yaşıyorum
Ya gerçekten islam sadece bir hikayeden ibaretse? Ben 4 kitabı öncelikle kuranı okudum. Hristiyan oldum. Gelini ile evlenen ( azhap 37 suresi ) birinin dinine inanmıyorum
Dünyanın amacı mutlu olmakmı, yoksa bir amaca gerek bile yokmu, bir anda oluştuk diğer hayvanlar gibi sadece hepsinin birbirinden farklı özllikleri olduğu gibi bizimde aklımızmı var
Araştırmam lazım
Bu uzun süreç. Kolay gelsin