Avokado yetiştirmeyi çok denedim baya yapraklandırdım hatta ama sonra ne olduysa yaprakları yanmaya başladı ve en sonunda rahmetli oldu o günden bu yana kendim bir şey yetiştirmiyorum. Annemin orkidelerini seviyorum
Nar tanelerini toprağa attım birazcık üzerine toprakla kapattım bir süre sonra filizlendiler. Hurmanın da çekirdeğini toprağa gömdüğümde tabi bir tane değil bir kaç tane çıktı kendiliğinden sulamayı ihmal etmiyoruz
Salatalık ve sivri biberi nasıl filizlendirdin? Avakado mevsiminde uygun bir şekilde filizlendirmek gerekiyor sabır lazım. 30 ila 45 gün içerisinde filizlenmesi gerekiyor.
Tohumları pet bardaklara diktim birkaç hafta içinde filizlendi dalları kalınlaşınca saksıya aldım şu an maşallahları var daha önce de domates biber dikmiştim çok güzel olmuştu tadı bile farklıydı harika bir şey toprakla yaşamak. Avokado'yu ben 2 ay beklettim ucundan bir pırtladı gerisi gelmedi acayip moralim bozuldu sıcak ılık ışıklı ortamda beklettim yanlış mı yaptım bilmiyorum 🤷🏻♀️
Aklında bulunsun filizlendirirken ışığa direkt maruz kalmayan yerlerde bırakmalısın mevsiminde ektiysen muhtemelen ışığa bırakılmasından dolayı yeterince hızlı filizlenmedi. Filizlendikten sonra toprağa ekip sonra doğrudan ışık alan bir yere bırakabilirsin.
Tohumdan tarla tavlı yani yeterli nemde ise toprak işlendikten sonra ekim yapılır bir hafta sonra çıkış yapar dediğim Nisan ayında olan şu an boyları bel bölgesi kadar, yılda 2 ürün alanlar Ekim vaktinde toprak kuru olduğu için nem olmayan kuru toprağa tohumu ekip üstüne sulama yapılıyor