Selamlar :) Su hayatımızın önemli bir parçası. Sağlığımız için her gün 2 litre su içmemiz gerekiyor. Ancak içtiğimiz suyun kalitesi bize olan faydasını da belirliyor. Sudan daha fazla fayda alabilmek için pH değeri yüksek alkali su tüketmek gerekiyor.
Çoğu kişi pH değerinin anlamını bilmiyor. pH değeri suyun içerisindeki içerisindeki karbondioksit, kalsiyum, magnezyum, bikarbonat ve alkali tuzları derecelerini belirler. pH değeri 0-14 arasında ifade edilir. 7 nötr olarak kabul edilir. Suyun pH değeri 7'nin altına düştüğünde suyun içerisindeki asidik maddeler artar. Örneğin karbondioksit. pH değeri 7'nin üzerine çıktıkça da alkali değeri artmaktadır. Bu suyun içerisinde kalsiyum magnezyum gibi maddelerin artmasını ifade etmektedir. Sağlık için faydalı olan pH değeri yüksek alkali su tüketmektir. Genelde ülkemizdeki su markalarının pH değeri 7.4 ile 8.5 arasında değişmektedir.
Ph değeri en yüksek su markalarını şu şekilde sıralayabilirim. Fuska su, 7.5 pH değeri ile en iyi sulardan biridir. Kaynağının güvenilirliği açısından uzmanlar tarafından tavsiye edilir. Sakarya, Sapanca bölgelerinden çıkarılır. Taşkesti su, 8 pH değeriyle en çok tercih edilen markalardan biridir. Bolu'dan çıkarılmaktadır. Buzdağı su, 7.27 pH değerine sahiptir. Lezzetli ve tercih edilen bir su markasıdır. Bu markalar haricinde pH değeri ve lezzeti açısından en beğendiğim su markaları: Hamidiye su, Sultan su, Saka su gibi markaları sayabilirim. Suların pH değerleri ambalajlarından yazmaktadır. Ben online su siparişi veriyorum. BiSU tüm markaların pH değerini gösteriyor ve karşılaştırmamı sağlıyor.
BiSU uygulamasının faydaları nelerdir?
BiSU
BiSU ile su siparişi vermek birçok avantaj sağlıyor. Her şeyden önce telefon ile su sipariş verme derdinden kurtuluyorsunuz. Her su markası için farklı telefon numarası kaydetmenize gerek kalmıyor. Bölgenizde bulunan farklı markalara tek bir uygulama kullanarak ulaşabiliyorsunuz.
BiSU uygulaması markaları tek bir sayfada görüp fiyat, pH değeri ve servis kalitesi açısından karşılaştırmanızı sağlıyor.
Bölgenizdeki tüm markalara ulaşabiliyorsunuz.
Cam damacana, şişe, normal damacana seçenekleri de mevcut.
Siparişiniz seçtiğiniz teslim tarihi ve saatinde teslim ediliyor.
Mobil ödeme, temassız ödeme, kapıda ödeme gibi yöntemler sunuyor.
BiSU ile UNICEF bizler için güzel bir iş birliği yapmış. Her sipariş verdiğimizde temiz suya erişemeyen 1 çocuğun günlük su ihtiyacını karşılıyorlar. Harika değil de ne?
Online su siparişi nasıl verilir?
Görselleri takip edin ve BiSU ile kolayca su siparişi verin.Görselleri takip edin ve BiSU ile kolayca su siparişi verin.
Ben bu güne kadar BiSU uygulamasını kullanırken hiç problem yaşamadım. Hep zamanında teslim edildi. Sipariş vermesi de çok kolay. Uygulamayı indirip üye olduktan sonra ana sayfadaki damla butonuna tıklayarak sipariş verebilirsiniz. Markaları karşılaştırarak istediğinizi seçtikten sonra sepete ekleyin. Sepette gidince teslim tarihi ve saatini seçtikten sonra ödeme yöntemini seçmeniz gerekiyor. Siparişini birkaç basit adım ile verebiliyorsunuz. Uygulamayı indirmek için linkler: BiSU App Store: BiSU Google Play BiSU AppGallery