Odamı toplamam gerek ama devam etmeye yetecek güç kalmadı içimde. Ne yapmalıyım?

Merhabalar, bir kaç senedir depresyonla uğraşıyorum. Bu maalesef odama da yansıdı. Odam o kadar dağınık ki her seferinde düzenlemeye çalıştığımda odam daha da dağılıyor en sonunda pes edip (Sonuçta uyumak zorundayım) toplamayı yarıda bırakıyorum. Tabii bu dağınıklık modumu da etkiliyor beni kısır bir döngüye sokuyor. Hava çok sıcakken uyuyamadığım için bari uyuyamıyorsam zamanımı verimli harcıyayım dedim odamı toplamaya başladım. Saat gece 11de başladım, 5 buçukta bıraktım. O kadar yorgunum o kadar terliyim ki, odam başladığım halden daha kötü duruyor. Tabii gelişme katettiğimin farkındayım ama bunu gözle göremediğim için çok demoralize oluyorum. Hava çok sıcak ve her yerim yapış yapış. 6 buçuk saattir çabaladım ama devam etmek istemiyorum. Farkındayım şimdi her şeyi geri yerine koysam eski halime geri dönebilirim. Ama bu benim için kesin bir çözüm değil, istemiyorum da. Ama moralimi toparlamak için ne yapmam gerektiğini de bilmiyorum. Tavsiyelerinize açığım. Lütfen kaba davranmayın bu durumda olmak ben de istemiyorum. Her birimiz farklı şeyler yaşıyoruz ve birbirimizin yaşadıklarına tam olarak anlam veremeyebiliriz ama olabildiğince empati kurmaya çalışın.

Odamı toplamam gerek ama devam etmeye yetecek güç kalmadı içimde. Ne yapmalıyım?