Protez tırnakla namaz kılıyorum?

Merhabalar, ben günlük hayatta açık biriyim tesettürlü değilim ve protez tırnak kullanıyorum ancak içimden ibadet etmek de geliyor ve bu şekilde abdest alıp namaz kılıyorum. Bu konuyu ben de epey araştırdım Kuran'da yazan abdestin farzlarından elleri yıkamak olarak geçiyor derinin altına mutlaka su değmesi lazım gibi bir husus yok. Tabi hacı hocalarımızdan da dinledim bu konuyu onlar mutlaka deriye suyun değmesi gerektiğini söylüyorlar ancak dediğim gibi konuya ilişkin Kuran'da yazan bir durum söz konusu değil. Bu protez tırnaklar 1 ay kaldığına göre bu süre boyunca zaten abdest geçmiyor diye hic namaz kılmayıp boşvermek yerine bu şekilde abdest alıp günde elimden geldiğince vakit namazlarımı kılmak bana daha mantıklı geliyor. Mzellikle de Maide suresi 6. ayette geçen " Allah size bir güçlük çıkarmak istemiyor (abdest ve gusulü emretmekle), fakat O sizi tertemiz kılmak ve üzerinizdeki nimetini tamamlamak istiyor, belki şükredersiniz." Ayeti bana bu konuda güç veriyor. Yani bana kafanıza göre uyduruyorsunuz diyenler de çıkacaktır ama hiç ibadet etmemekten daha mı iyi? Adım adım gitmek gerekiyor diye düşünüyorum Şu an bu tırnakları çıkaracak bir nefsim yok. Tabiiki ojesiz olarak abdest almak daha doğru ben de bu fikirdeyim ancak tak cıkar bir işlem kolayca yapılamayacaksa bu şekilde namaz kılmak benim inancıma göre sorun teşkil etmiyor islamın özünde zorlaştırmamayı kolaylaştırmayı emreden bir din olduğunu düşününce de makul geliyor. Burada dini anlamda bilgisi olan arkadaşlara sormak istiyorum siz bu konuda ne düşünüyorsunuz. Tırnakları çıkaracak kadar nefsim yoksa böyle mutluluysam ancak rabbimi de hatırlayıp ona secde etmek istiyorsam ne yapmamı önerirsiniz? Düşünüp yazan arkadaslara şimdiden teşekkür ederim

Protez tırnakla namaz kılıyorum?