Alevi birinin, tarikata girmesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Nu kişiye Ne söylemek istersiniz?

Bu kişi benim. Ali'yi bırakıp, sünni olmadım. Halen Hz Ali, ve 12 imamları, hacı bektaş-ı, Pir Sultanı seven, ve onların bu yolu sevdiğini düşünen, bu yoldakilerin de onları sevdiğini bilen biriyim. Şimdi bana, alevi değilsin diyenler olacaktır. Gerek inanç olarak, gerekse, soy olarak Aleviyim. Yine de tarikat'a bağlıyım. Bir mürşidim, rehberim var. Namazın Alevî inancında olması gerektiğini, Alevilerin bunu çarpıttığını düşünüyorum. 12 imamlar ve hacı bektaş ın da, namaz kıldığını, düşünüyorum. Başka sormak istediğiniz sorulara, aşşağıda yorumlara cevab verebilirim. Örneğin, Alevilerin inandığı yaptığı şeyleri, tarikat mensubu olarak yorumlama konusunda. İnanıyorum ki her Alevî. Gerçekden, Alevi yoluna girmek isterse, tarikat'a girebilir. Gerçek Alevilik Tarikattir.. Her ne kadar Alevî dedeleri, çarpıtmış olsa da. Alevilik, cehepe demek değil, sosyalizm demek değil, ateizm demek değil, Alevilik bana göre bu tarikattır. Ve o tarikat'a girenlerden, hz Ali razıdır. Onlarda hz. Ali den razıdır

Alevi tarikat'a girebilir ama Sünni olur
Alevi tarikata girer, Alevî kalır
Alevi tarikata giremez (yorumlarda buluşalım)
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Güncellemeler
+1 yıl
Soruma, Alevîler yorum yaparsa sevinirim. Alevi olmayan herkes, yoruma üşüşmüs. Ben Aleviyim ve gerçek Aleviliği öğrenmem istiyorum diyenler yoruma gelsinler. Felsefeci, enam 159 uncular değil. Ayrıca biz dinimizi parça parça etmiyoruz. Dinimizi öğrenmeye ve yaşamaya çalışıyoruz. Bizim amacımız, nefsimizi islah etmek, ve salih bir kul olmak, erenler cemine girmek. 4 kapıdan ,40 makamdan geçip, nirvanaya ulaşmak. Felsefeci anlasın diye nirvana dedim. Asıl nirvanadan kastım. İnsanı kamil olmak.
Güncellemeler
+1 yıl
yok mu başka yorum?
Alevi birinin, tarikata girmesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Nu kişiye Ne söylemek istersiniz?