Güncellemeler
+1 yıl
Soruma, Alevîler yorum yaparsa sevinirim. Alevi olmayan herkes, yoruma üşüşmüs. Ben Aleviyim ve gerçek Aleviliği öğrenmem istiyorum diyenler yoruma gelsinler. Felsefeci, enam 159 uncular değil. Ayrıca biz dinimizi parça parça etmiyoruz. Dinimizi öğrenmeye ve yaşamaya çalışıyoruz. Bizim amacımız, nefsimizi islah etmek, ve salih bir kul olmak, erenler cemine girmek. 4 kapıdan ,40 makamdan geçip, nirvanaya ulaşmak. Felsefeci anlasın diye nirvana dedim. Asıl nirvanadan kastım. İnsanı kamil olmak.
Güncellemeler
+1 yıl
yok mu başka yorum?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Bana islamin icinde yer alan her turlu mezhep ve öğretiler sacma geliyor illa inanicam ben inanmak istiyorum diyen biri sadece kurani kerimi rehberi olarak kullanir ve sadece ona itaat eder kuranin disindaki her turlu gruplar kurana aykırıdır bunu kuran kendi soyler ben boyle düşünüyorum
Kur'an-ı okumamış birisinin, bunu kuran kendi soyler, demesini samimi bulmuyorum. Çünkü Kur'an-ı Kerim'de. Bana yaklaşacsk, vesileler arayın, buyuruyor, başka ayette ise, Allah dostlarından bahsediyor. Hadisi şeriflerde ise, gelecek olan, mürşidi kamillerden bahsediyor. Okadar evliya, ulema, mürşide , rehbere bağlanmış, alevi deyişlerinde, (az önce dinledim ve hergün dinlerim, alevi türkülerini) rehber isterler buyuruyor. Sadece Kur'an bize rehberlik etseydi, rehber insana, yani kamil insana gerek olmasaydı, ne peygamberler gelirdi, kuran kabenin üstüne inerdi, alın okuyun denilirdi. Bizim tarikat'a girme nedenimiz. İnsanı kâmil olmak için, 4 kapı 40 makamdan geçebilmek için, bir insanı kamili. Rehber edinmemiz. Alevi türküsü derki, erenler cemine her can giremez, mürşidi kamile, kul olmayınca. Ben talibim diyen, talip olamaz, edep, erkan ile, yol olmayınca
Ya şunu demezmisiniz? Kurani okumamis birisi ben yıllardır kurani okuyorum sadece kurani da degil diger butun dini kitapları arastiriyorum cunku felsefeciyim ve din felsefesiyle ilgileniyorum kuran mezheplere karşıdır asil sen okumamissin ki boyle diyorsun benimle tartışmayın lutfen sadece gorusumu belirttim ciddiye alacagim biri degilsiniz daha kurani bile anlamamissiniz
Tartışma, kavga etme, gibi bir niyetim yok. Bende seni ciddiye alamam. Herkesin inancı kendine, senin nasıl inandığın seni bağlayacaktır. Ben sadece kendimi, ve inancımı ifade ediyorum. Kuran mezheplere karşıdır, dedin, konumuz mezhep değil, konumuz tarikat. Peki tarikat nedir? Allah yoludur. Kur'an-ı Kerim'de tarikattan, Allah yolundan bahseder. Tarikat, mezhep gibi değildir, Tarikat, mürşidi kamile, talip olmaktır. Alevi türküsü derki, mürşide varmaya talip olursan, din ile imandan rehber isterler. Bir başka Alevî türküsü de. Ben insan olmaya geldim, serimi meydana koymaya geldim der. Bu insan olmaya gelmek demek, nefsimi, insan nefsine çıkartmak, hayvan olan nefsimi, insanlaştırmak, demek. Geldim diyor. İnsan olmaya geldim. Nereye geldin, dergaha geldim, mürşide geldim, yola girdim diyor. Yol kelimesi Allah yoludur, allah yolu demek, tarikât demektir. İnternette bunuda araştırın lütfen. Okadar şeyi araştırmışsın. Tarikatın kelime anlamını araştırır mısın?
Of ne interneti ya ergen cocukmu zannediyorsun sen beni evimde sadece ilahiyat kismina ayrilmis islam kitaplari var gidin internetten degil asil kaynaklardan dini araştırın ogrenin bunun yaninda birde felsefe öğrenin alevilik haci bektasi velinin mistik islami bir öğretisidir tarikatlar mezhepler bunların hepsi kurani saptıran ogreti ve inanclardir en basitinden enam 159 ayeti bu konuda sizin gibilere cok net bir ayar veriyor zaten
Tarikatlar, kuranı nasıl saptırmış, bir örnek verir misin? Ayrıca felsefe ve din, birbirinden farklı şeylerdir. Bunu biliyor olmanız lazım. Bizde lisede felsefe dersi gördük, oradaki öğretmenimiz, konu olarak işledi bunu. Felsefe dine karşıdır dedi. Ayrıca bu kadar dini kitap okuyup, tasavvufa ilgi duymamanız beni şaşırttı. Maneviyatı olan, Allah yolunu araştırır ve girer zaten, demekki maneviyatın yok, kuranı okudum falan demişsiniz ama ilk yorumunuz da. İslamın içinde yer alan her türlü öğretiye karşıyım, gibi bişey söylediniz
Bu konulara hakim olmadiginiz icin beni anlamıyor oluşunuz cok normal islami tarikatlarin olustugu ilk zamanlardan bu zamana kadar olan süreci arastirin ve islami nasil saptirarak kendi istedikleri şekle göre uyguladıklarını görün. Felsefe her turlu alanda analitik bir dusunce sistemi uygulayarak o alani inceler din felsefeside bu alanlardan bi tanesidir sadece. Lisede ki felsefe egitimiyle bizim üniversitede aldigimiz ve sonrasında okuduğumuz tonlarca kitap sonrasında edindigimiz bilgi ve tecrube ayni degildir ayrica bende lisede felsefe ogretmeniyim ne oldugunu gayet iyi biliyorum sadece daha iyi arastirin ve öğrenin cunku Şu an bilginiz yetersiz ve anlamakta güçlük çekiyorsunuz bu da normal iyi gunler
Bi kere karşındaki adama saygın yok. Önyargılısın, karşındaki kişi hakkında da, bilginiz yetersiz diyerek, cahil gözüyle bakıyorsunuz. Tarikatların ilk zamandan bu zamana geldiği noktada tarikat adı altında yapılan şeyler medyada illahaki yansıdı. Tarikatta bir tane kötü yolda olan birisi ya da lider olsa, hemen medya'ya yansır zaten. Tarikatın güzelliği anlatılmaz, arada çıkan birkaç kötü hak olmayan tarikatlar ve sapık olup, mürşidim diyenler yansır. Birileri dini kendi lehine kullandı, insanları sömürdü diye tüm din kötülenmez. Ona bakarsan, katolik papazları tarihte insanları maddi, manevi kullandı ama halen katoliklik var. Tarikattan biri bir şey yaptı diye ben mesul olmam. Bu adam benim tarikatımdan değil, ayrıca başka bir tarikat adı altında kendine şan söhret katan biri. Benim tarikatımla alakası yok. Siz Önce egonuzu yenin. Karşınızdakini anlamaya çalışın karşınızdakini küçümsemeyin. Alçak gönüllü ve mütevazi olun. Herşeyden önce insan olun. İyi günler
alevilik sunnilik gibi sadece bir din olmadigi ve etnodinsel bir kimlik oldugu icin o insan alevi bir anne veya babadan dogduysa etnik olarak alevi kalir ama inanc olarak sunni
Peki hz ali tamm da peygamberimizi önder olarak görüyormusunuz inanin cok sevindim sizin adiniza keşke her alevi sizin gibi düşünse
Hz Ali, peygamber efendimizin, halifesi, ayrıca bizim pirimizdir... Önder olan, Allah'tır. Celle celalühu. Sonra peygamber efendimiz hz Muhammed, sallallâhu aleyhi ve sellem. Sonra diğer peygamberler. Sonra da 12 imamlar gelir. 12 imamlardan sonra 12 piranlar gelir. Bu piranların başı abdülkadir geylani dir...
Yani biz, Allah, Muhammed, Ali, Abdülkadir-i geylani, diyenleriz.