Mide ağrısı ve asit?

Merhaba arkadaşlar,

Yaşım 23, kilom 85 ve boyum 1,85 m. Birkaç aydır mide asidi hissediyordum ve buna pek anlam veremiyordum. Yemek düzenim oldukça bozuk olduğu için ondan kaynaklandığını düşünüyordum. Mesela gece 21:00 ve 23:00 arası yemek yediğim olurdu. Geceleri yatmadan önce ayran içerdim uykum gelsin diye, yağlı yiyecekler yemekten çekinmezdim ve herhangi saatlerde içecek ve kahveler içerdim. Bunların yanlış olduğunu yeni öğrendim. Mesela yoğurt mide asidini azaltıyormuş ve yemeğin hazım işlemini yavaşlatıyormuş.

Son iki hafta içinde şikayetlerim çoğaldı. Artık boğaz ağrısı hissetmeye başladım, midemin zaman zaman şişkin olduğunu hissetmeye başladım, üst gövdemde baskı ve ağrı hissetmeye başladım, midemin sıcaklaştığını hissetmeye başladım vs.

Bir tanıdığım, bağırsaklarının şiş olduğunu ve mideyle alakası olmadığını söyledi. Yeme içmene dikkat et dedi ve zamanla düzeleceğini belirtti. Şimdi her gün saat 12:00 ve 18:00'de düzenli olarak yemek yemeye başladım. Yaklaşık saat 16:00 civarında kendime meyve molası veriyorum. Yemekten yarım saat önce veya en az 2 saat sonra su içiyorum ki hazmı engellemeyeyim. Onun dışında hiçbir şey içmiyorum ve yemiyorum. Yemeklerimde şu şeyler bulunuyor:

Bulgur,
Çok az ekmek (ki bu da zararlı),
Çorba (tarhana, mercimek, vs.),
Dana, kuzu pilav üstü eti,
Tavuk eti (çok az baharatlı veya hiç),
Salata,
Ara ara patates haşlaması.

Çok şükür bu düzen sayesinde kendimi biraz olsun daha iyi hissediyorum. Mide asidim hala ara ara geliyor ama sürekli değil ve boğazıma tırmanmaya pek çalışmıyor, arada oluyor. Şişkinlik neredeyse hiç hissetmiyorum. Ama yine de kaygılarım var. Çünkü dediğim gibi mide asidim halen oluyor ve üst gövdemde basınç da ara ara geliyor, midemin hafif kaynadığını hissediyorum. Doktora gittim, kanser gibi hastalıklardan veya safra kesemden korkuyorum dedim. Beni yatırdı, kalbimi dinledi ve midemin her tarafına biraz vurdu (dokundu) ağrıyor mu diye sordu. Ben de hayır diye cevap verdim. Ağrı atakları da geçirmiyorsun dedi. Sende korkacak bir şey olduğunu zannetmiyorum deyip eve gönderdi.

Siz böyle bir şey yaşadınız mı? Bunu nasıl atlatırım?

Mide ağrısı ve asit?