Diğer konusunda 463 cevap paylaştı. Allah ismi Kabe içerisinde bulunan baş putun adından türemedir, kısacası putperest kelimesini hakaret olarak kullanan Müslümanlara özellikle belirtmek isterim. Madem saygı çerçevesinde tartışmak istiyorsunuz, o halde buyurun. Dünya üzerinde binlerce dinin on binlerce Tanrısı var ama şu gerçek diyebiliyor muyuz? Hayır. Dinler harici olarak deistler de kesin Tanrı var diyor, benim gibi agnostikler de bir Tanrının olabileceğine ihtimal veriyor kısacası bir Tanrının olması bile Allah'ın olması anlamına gelmez, ki zaten bir putun varlığından yokluğundan bahsetmek apayrı bir komedidir. Allah adlı bir varlığın kanıtları olsa, dünya üzerinde 8 milyar Müslüman olurdu, aslında hangi inancın Tanrısının bir kanıtı olsa o dinin 8 milyar mensubu olurdu zaten, hiçbir kanıt yok ki insanlar farklı inançlara mensuplar. Tanrı = Allah gibi bir saçmalık ise söz konusu dahi değil, bir Tanrı'nın kesin olarak var olduğu ispatlansa bile Allah vardır diyemeyiz çünkü Allah on binlerce çeşit Tanrı figüründen, iddiasından, hayalinden vs. sadece birisidir. İslam'ın iddiaları, geçmişe dönük sözler ve masallar zaten geçmiş dinlerde de olan şeyler, yeni eklenenler çok çok az ve özellikle o yeni eklemeler çelişki barındırıyor zaten. Bir dinin veya Tanrının gerçek olduğunu anlamak çok zor olsa bile gerçek olamayacağını anlamak aşırı kolaydır. Atıyorum iletişime geçip kitap yazdırdı denen bir Tanrı yalan söyleyebilir mi? Hata yapabilir mi? Yapamaz, o halde yazdırdığı iddia olunanlar arasında en ufak bir hata dahi olmamalı ama malum kitapta 300+ hata mevcut. Ay nurdur yazıyor mu? Yazıyor. Ay nur mu? Hayır, taş toprak, bitti. Tek Ayetle gerçek olmadığını ispatlarsın, bunun 300 küsür örneği var. Doğruluğu için tamamı doğrulanmalıdır. Esenlikler.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Konunun derinine nezaket içinde inebileceksen bunu sana açıklayan insanlar çıkar ama savunmaya geçeceksen insanlar zamanını buna ayırmalı mı diye düşünür. Şahsen böyle sorup pozitif olanı görmüş değilim.
115 Yorumla
Soran+1 yılsaygi cervevesinde tartisirim tabiki
Soran+1 yılamacim sadece farkli fikirlere sahip insanlari bir noktaya toplayip saygili bir sekilde tartismak
- +1 yıl
Fikir birliğine varmaya tartışma diyorsan amenna, tartışmanın savunma kısmı varda bu zamana kadar faydası olduğu çok az görülmüştür. Bende özetle varlığın sonsuzluğunu düşününce bir var edenin olmasına varılabileceğini, adına Allah dersin Tanrı dersin fark etmediğini düşünüyorum.
Soran+1 yılherkes kendi fikrini kabul ettirmeye calisir argumani kuvvetli olan kazanir normalde ama tanrinin varligi konusu kabul edilecek veya edilmeyecek bir sey degil oncelikle yokluklugun kaniti olamaz tanrinin da varligi kanitlanmadi geriye sadece inanclar kaliyor kimin inanci mantiga daha yatkinsa kisileri kendi tarafina cekiyor
- +1 yıl
İnsanın en gereksiz icadıdır aslında kuvvetli olan kazanır. Kuvvetli olan öğretir mantığı daha ideal bir düşüncedir. Keza insan mantığa dayalı yaşarsa kimsenin düşüncesinin peşinden gitmeyecek kadar güçlüdür. Tercihlerini var olanın doğruluğu ölçütünde yaparsa her şey zaten insanın iyiliği çerçevesinde ilerleyebiliyor.
- +1 yıl
Bir Oksijen atomunu ele alalım. Oksijen atomunun içindeki elektronlar hangi yörüngede, hangi dizilimde durması gerektiğini nereden biliyorlar? Diyelimki bu düzeni sağlayan çekirdek olsun. Peki ya diğer Oksijen atomları nasıl aynı kanuna uyuyor? Türkiyedeki bir Oksijen atomunun çekirdeği, Çindeki Oksijen atomunun çekirdeğiyle bilgi alışverişi mi yapıyorlar da aynı düzeni sağlayabiliyorlar? Milyarlarca Oksijen atomundan bahsediyoruz. Hepsi nasıl aynı kurala uyabiliyorlar? Bu düzeni kim sağlıyor, kim yönetiyor? Elbette ki bu atomların dışında olan ve bütün atomları görebilen bir varlık olmalı ki bu düzeni sağlayabilsin. Kararlı halde 8 elektrona sahip olan milyarlarca oksijen atomu arasında 1 tanesi bile bu kuraldan şaşmadı bu zaman kadar. Tek bir oksijen atomun bile kararlı halde 7 elektrona veya 9 elektrona sahip olduğunu göremezsiniz. O hep 8'dir. Bu düzenin istisnasiz bir şekilde sağlanabilmesi için bu kuralları koyan ve yöneten bir üst varlığın olması zorunludur.
- +1 yıl
Sadece oksijen atomundan bahsettim. Mantık kurun. Şu anda evrendeki düzenin sağlanması için istisnasiz bütün atomların aynı düzene uyması gerekiyor. 1 atom bile ben bugün sıkıldım farklı davranıcam dese kaos olur. Atomların her an aynı kurallara uyuyor olmasının mantıklı bir açıklaması var mı? Atomların evrenin düzeni için uymasi gereken kuralların dışına çıkmaması için bana 1 tane mantıklı sebep söyle. Neden düzen bozulmuyor? Atomları her an aynı kurala uygun davranmaya zorlayan şey ne? Kanunlar mı diyeceksiniz? Kanun iş yapmaz. Kanunu birileri irade ile koyar. Bu kadar basit.
- +1 yıl
@Nightwalk35 Düşüncelerin için teşekkür ederim. Açıkladığın gibi bir sürü düzen var. Bütün sonuçlar ele alındığında sonsuz bir gücün varlığına inanmak somut olarak da soyut olarak da bir kanıya vardırıyor.
- +1 yıl
Evet kesinlikle. Tek bir olaydan bu kadar uzun bahsettim. Milyarlarca olaylar silsilesi var ve hepsi de düzeni şaşmayan kanunlardan oluşuyor. Yani bu durumda bir ilahın varlığını kabul etmemek mantık dışı. Bak inanmak da demiyorum kabul etmek diyorum. Mantığını çalıştıran bir insan aklı ilahı görmek zorunda çünkü.
- +1 yıl
@Nightwalk35 İnanmak göreceli, ilah ise tektir. Bu da insanın değiştirebileceği veya farklı yönleneceği bir durum değildir. Böyle olunca aslında yaratıcıya ulaşmak kolaydır.
- +1 yıl
Mantık kurulduğu taktirde bir ilahın amaçsız bir iş yapmayacağını da görebilmek hiç zor değil.
- +1 yıl
@Nightwalk35 Kesinlikle, katılıyorum.
- +1 yıl
Eyvallah
- +1 yıl
@Nightwalk35 Bilmukabele
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
15Cevap
+1 yılmüslümanım elhamdülillah ve ALLAH var şüphem hiç yok
20 Yorumla
+1 yılMüslümanım elhamdülillah.. varlığından bir an bile şüphe etmedim etmem.. insan kendine. dahi aynada baksa hiç bir şeyin tesadüf olmadığını bu kadar mucizeyi görmeyi denerse Allah yok diyemez..
00 Yorumla- Diğer konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yılTanrının varlığının kanıtı bilimsel olarak var. Ama yokluğunun kanıtı henüz bulunamadı kanks. Evet müslimanım.
02 Yorumla
Soran+1 yılyokluk kanitlanabilir bisey degil zaten de bilimsel kaniti ne tam olarak
- +1 yıl
Evrenni yaratılışını gök taşlarını, yıldızları, gezegenleri, kara delikleri en çok araştıran bilim insanı stephan hawking tir. Öyle ki en ünlü ateist tir. Cern de ki hidron çarpışması deneyinin özel davetlisidir. (evrenin yaratılışını yapay olarak canlandırmaya çalışılan bilimsel deney) Kendisi hayatı boyunca herşeyin bir toz tanesinden başladığını savunmuştur. Fakat bir kitabında şunu da dile getirmiştir. Etki olmadan evrende tekpi olmaz. Öyle ise o toz tanesini oraya kim koymuştur? Yoksa bu tanrı mıdır? Tek bildiğimiz şey bilmediğimiz bir dış gücün bu toz tanesini yaratması ve harekete geçmesidir.'' Zaten sadece etki ve tepki teoreminden bile açıklanamayan doğa üstü bir gücün varlığı kanıtlıdır. Ama Allah yoktur demenin herhangi bir kanıtı bulunamadı. Yokluk kanıtlanabilir bir şey bu arada.
Hiç inanmadığımdan da çok inanıyorum Allah’a verdiği, gösterdiği her şey için şükür ediyor ve günahlarım için de özür diliyorum O’na. O gerçekten her şeye layık 🫶🏻
00 Yorumla
+1 yılAllah'ı sorgularsan dinden çıkarsın dini inancın çok zayıflar
020 Yorumla
Soran+1 yıldini inancim yok
Soran+1 yılsorgulamadan nasil inanabilirim ki
Soran+1 yılkoyun muyuz biz
- +1 yıl
Bu tarz platformda araştırarak yanlış yapıyorsun Google daha olumlu sonuçlar verir sana
Soran+1 yılarastirma yapmiyorum insanlarla online olarak iletisime geciyorum farkli fikirleri gormek icin
- +1 yıl
Cennet ve cehenneme inaniyormusun
Soran+1 yılinanmiyorum
Soran+1 yıldaha dogrusu bilmiyorum olup olmadigini
Soran+1 yılasla da bilemeyiz
- +1 yıl
Elin gavurlari bile cenneti cehennemin var olduğuna inaniyor sen boşlukta kalmışsın sana bu yaşına kadar hiç kimse birşeyler ogretmedi mi
Soran+1 yılelin gavurlari ve siz nereden biliyorsunuz cennet ve cehennemin gercekten oldugunu
- +1 yıl
Onlarada bizede kitap indi her şey yazıyor eğer okuduysan
Soran+1 yılkurani okudum da kitabi allahin indirdigine emin misin
- +1 yıl
Evet eminim
Soran+1 yılkanitlar misin rica etsem
- +1 yıl
Yazarak kanıtlamak çok zor bu konular konuşarak daha kolay ifade edilir öyle kısa konular değil çünkü
Soran+1 yılkaciyorsun bence
- +1 yıl
Hayır neden kaçayım ki
- +1 yıl
Ne yapıyorsun bakalım
Soran1 yılselamlar
- Diğer konusunda 6,1b cevap paylaştı.
+1 yılDeğilim. Allah var mı bilmem ama sanıyorum her şeyin var olmasına sebep olan bir güç var.
02 Yorumla
Soran+1 yılnasil emin olabiliyorsun
- +1 yıl
Eminim demedim ki. Sanıyorum dedim
+1 yılHayır Müslüman değilim Hristiyanim Allah İsa dir
00 YorumlaDiğer konusunda 1,7b cevap paylaştı. Yani sözde müslümanım diyorum gerisini bilmem
00 Yorumla
+1 yılHerkesin gerçeği kendinedir sen hangi Allah ı arıyorsun
00 YorumlaEcel gelsjn mezara girdiginde anliyacan var mı yokmu
05 Yorumla
Soran+1 yılamac zaten onceden ogrenmek
Soran+1 yılbilmiyorsan ogrenmek icin cabalayabilirsin aslinda
Soran+1 yıldiyecek bisey yok umarim kafan basar bir gun
İnanç meselesi bu. İnanmak isteyen inanır. Eğer inanıyorsan vardır
00 YorumlaBunu yazabilecek yetenegin varsa vardırr belkide
023 Yorumla
Soran+1 yılduz mantik olmaz mi ama bu
Soran+1 yılbutun kosullar stabilse duz mantik dogru calisir
Soran+1 yıltum kosullar stabil mi sizce?
- +1 yıl
Yabi kafan karısmicak sekilde örnekler vereyim etrafına bak tüm hayvanlar 1 çesit yemek yer biz binlerce onlar birşeye muhtaçtır bize göre ama biz kimseye muhtaç olmayabiliriz dünya ya bir bak bizden daha üstün bişey var mı bizi birisinin yaratıp buraya gönderdigide ortada mesela bana göre bunlar din dışı kendi izlenimlerim dini insan bulur din yaşanmaz
Soran+1 yılevrime inaniyor musun
- +1 yıl
Koşul dediğin yapı degişibilir birşeydir herkesin nasıl adı varsa kendine özel koşullarıda vardır tüm koşullar aynı olması mümkün olamaz akla sıgmaz bu herkesin koşulu kendi yoludur ' farklı mantıkda vereyim şu an robotları biz yapıyoruz aynı bizim gibi ama sence BİR BİZ OLABİLİRMİ EVREN YOK OLANA KADAR? ETİ olur mu ÖZGÜR İRADESİ olur mu HİÇBİR ZAMAN ÖZGÜR DİYEMEZSİN CÜNKÜ BİLİYORSUN ÖZGÜR OLMİCAGİNİ YARATAN BİLİR ! Bizide en iyi Rabbim bilir onu heryerde arayabilirsin ama en garanti bulcagın yer gögsünün içidir. sofi de degilim bellidir gerçi sadece inkar edemem kanımda yok nankör olamıyorum bu içgüdü bile Rabbimizi hissettiriyor İNANCİM olmasa pişman olmazdık belki
Soran+1 yılkosullar degisebilir demissin ama az once bunu yazabilecek yetenegin varsa tanri da vardir demissin yani ben yazamiyor olsaydim tanri olmayacak miydi?
- +1 yıl
Evrim varsa şuanki gibi birşeydir fiziksel degil zihinsel evrimdir.
ama diger türde diyorsak fiziksel olarak 1 kere evremiş olabiliriz ondan sonra kendi türümüz olarak devam etmişizdir onunda amacı bu hale gelmemizin açıklaması olsun diyedir. cünkü allah hiçbirşeyi ne şüphede bırakmaz
Soran+1 yılfiziksel evrimi red mi ediyorsun
- +1 yıl
hayır onuda 1 kere evrim oldugumuz olarak kabul ediyorum maymundan geldik evrimiyse bundan sonra neye evricez? kertenkelleyemi diye düsününce mantıksız oluyor evrim varsa o tarz ilerlemesi gerek. benim dedigim gibi evrim mikro organizmadan baslayıp 1 kere insan vaziyeti alana kadar MAYMUNdan bagımsız ve alakasız tezi çürütürüm istedgin açık oturuma istedigin hocayıda al gel
Soran+1 yılmaymundan gelmedik ki
Soran+1 yılayrica oyledir boyledir diye tartismak cok mantikli degil duz mantik oluyor yine
Soran+1 yılsen duz mantik diliyle konusuyorsun onu soyledim konu basligi duz mantik degil
- +1 yıl
Düz kelimesini 30 kere kullandın aklın hep düzlükte bana ulaşman için önce düzlügünde bir tümsege ihtiyaç var bana karsı haklı cıkma ihtimalin bile söz konusu degil konu başlıgına cevap ilk yorumda var diger yorumların konusunu senin düz mantık lafın açtı tüm düzlükler sende onu diyorum ve kızmadan sinirlenmeden gerçek olan mantık şeklinde konusuyorum düz degil şeklini bilmiyorum o düzlüge hiç inmedim
Soran+1 yılamacin sadece hakli cikmaksa tartisma zaten kavga etmeye gelmedim argunmanlarini yazarken o oyleyse bu boyledir diye yaziyorsun allah bizi asla suphede birakmaz diyorsun ama arkasi bombos kendi inandigin bir degeri mutlak bir kanit olarak sunamazsin tanri guzellemesi yaparak objektif tartisamazsin
Soran+1 yılben kotulemiyorum ki varligini bilmemizin imkani yok diyorum sadece tartisirken allah soyledir allah boyledir derken arkasina bir kanit gostermen gerekmez mi? kurandan falan da ayet soyleyebilirsin hicbir sey soylememekten iyidir
- +1 yıl
senin dedigin kafaya girim şu an '' göremicegim asla görmedigime nasıl inanmam mümmkün olcak kafası sendeki gerçekcilik gibi bir şey o dünyadan soruyorsan HAKLISIN '' arguman marguman diyonya ben onların tüccarıyım bende cok elimin altında istedigim arguman var ama insanların argumanı azdır ben herkeslee anlasırım senide geçistirerek haklısın demiyorum o kafada o dünyada bir soruysa %100 evet derim bende sana ben gönülden konuştum kusura bakma
Soran+1 yılben sadece kisisel fikrimi soyledim agnostisizmle ilgileniyorum su an farkli fikirlerle beyin firtinasi yapmak istedim ama sen sadece allah oyle yapiyorsa dogrudur cart curt kulaktan dolma seyler soyluyorsun duz mantiktan kastim da oyleyse bu boyledir tarzinda soylediklerinin arkasini doldurmadan bol keseden salliyorsun madem bir fikrin var cok bilgilisin soylediklerinin neden dogru oldugunu da soyle
Ateistim.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılVar ama beklediğin gibi değil, müslüman değilim
06 Yorumla
Soran+1 yıldeist misin
Cevap sahibi+1 yılAd koymuyorum kendime
Cevap sahibi+1 yılAllah a inanıyorum o kadar
Cevap sahibi+1 yılDin gönderdiğine inanmıyorum
Soran+1 yıldeizm oluyor o
Cevap sahibi+1 yılBenim isimlerle işim yok
Gizli Üye(30-35)+1 yılEtrafına bak tüm bunlar tesadüf mü
07 Yorumla
Soran+1 yıldegil mi
Cevap sahibi+1 yılZır cahile laf anlatılmaz sen kendini degerli mi saniyosun da burdaki insanlar sana laf anlatacak zamanlarını harcayıp ne sanıyosun kendini 🤣🤣
Soran+1 yılzir cahil sen oluyorsun herhalde soylediginin arkasini doldurmadan sovmeye basliyorsun soyleyecek karsi fikrin yok bile
Cevap sahibi+1 yılVar canım ama onları fakih kimseler anlar sen anlamazsın
Soran+1 yılislam herkese hitap etmiyor mu
Cevap sahibi+1 yılHayir sadece düşünen aklını kullananlara hitap ediyo
Soran+1 yılkacamak cevap veriyosun su an
Gizli Üye(36-45)+1 yılElhamdülillah
06 Yorumla
Soran+1 yılnasil emin olabiliyorsunuz?
Soran+1 yılyani bir kanita sahip misiniz yoksa yoklugu dusunulemez mi geliyor?
Cevap sahibi+1 yılVar kanitlarim tabiki olmasa inanmam
Soran+1 yılkanit duzenin mukemmel islemesi mi
Cevap sahibi+1 yılHayır o değil sadece
Soran+1 yılbaska ne var
Hayır sadece Allah değil, Tanrıda yok.
06 Yorumla
Soran+1 yılallah ve tanri arasindaki fark ne?
Soran+1 yılteizm hep ayni tanriyi kastetmiyor mu sadece isimleri farkli degil mi?
Soran+1 yıltanri stabil sadece yaptiklari topluluklar tarafindan yorumlaniyor yani sadece adi ve yaptiklari degisiyor aslinda sadece yoksa kastedilen tanri ayni kavram
Elhamdülillah Müslümanım
05 Yorumla
Soran+1 yılbilimsel kanitlarla mi inaniyorsunuz yoksa yoklugu dusunulemez mi geliyor?
- +1 yıl
Benimkini mi kullaniyor
- +1 yıl
Nickini biliyor musun
Değilim
11 Yorumla- +1 yıl
Bende 😂😂😂
Elhamdüllah
00 YorumlaElhamdülillah
00 Yorumla
+1 yılDegilim
00 Yorumla