Diamond Tema isimli kişiyi uzun zamandır takip ediyorum. Edindiği fikirler, ideolojiler ve sürekli bilgi bakımından aşırı yüklü olması kendisini hazır cevap ve yenilmez kılıyor. Ayrıca savunduğu agnostisizm ise gerçekten sağlam bir inanç. Sağlamdan kastım agnostisizme inanan diğer insanlar, yayıncılar ve yabancı filozoflar da tıpkı Diamond gibi gayet birikimli ve bir tartışmada kolay kolay kendini gülünç duruma düşürmeyecek insanlar. Öte yandan islamın savunucularını anlatmaya hiç gerek yok. Gayet ortada programa çıkmasalar daha az rezil olurlardı. (Cemre hariç)
İzledim, Cemre beyin varoluşsal bir sancıda olduğunu ve yaşamına bir amaç katmak istediğini düşünüyorum. Zira ahlak ile tanrıyı direkt bağdaştırmak manasız. Güzel ahlak için bir tanrı olması gerektiğini ve bu tanrınında bize kendini göstermesi gerektiğini söylüyor. Ama güzel ahlak tartışması çok tanrılı dinlerin olduğu dönemde dahi var. Hangi tanrıyı baz alacağız. Ahlak toplum olarak yaşamak isteyen insanların yazısız kurallarıdır.
İkisi de birbirinden mal ergence cahilce laflar. Yüzyıllar önce tartışılmış ve cevabı olan soruları ilk kez bulmuş gibiler. Gündem olmak için İslam'a sallamak serbest ne de olsa zavallı yaratıklar.