İslam benim küçüklüğümden beri içime işlemiş bir din ama artık o kadar saçma geliyor ki resmen kalben inanmama noktasına geldim ama yinede çıktım diyemiyorum cehennem korkusu muhtemelen. Dinden çıkanlar bunu nasıl kabul etti içten (toksik müslümanlar cevaplamasın)
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Diğer konusunda 365 cevap paylaştı. Herkese saygılı olsan bir dayı vardı müslümandı tatlı bir dayıydı bir sorumuştum tam hatırlamıyorum ancak o cevaptan sonra Deist olmuştum sanırım şöyle bir şeydi Müslümanlar için cennet ve cehennem varda neden Müslüman olmayanlar için Cehennem var yeni doğan çocuklar neden sırf öyle bir yerde doğduğu için cehennem kaderlerine yazılı demiştim Oda şöyle bir cevap vermişti sen kendine bakacaksın onların kaderleri zaten yazılı diye
05 Yorumla- +1 yıl
Mert sen deistlik konusunda ciddi misin?
- +1 yıl
Bir ara müsait olursan seninle bu konuyu konuşalım mı? Aklında ki tüm soruları senin için elimden geldiğince cevaplamak isterim.
En İyi Cevaplar
- Diğer konusunda 964 cevap paylaştı.
+1 yılBir Müslüman olarak düşüncem, geleneksel din anlayışını reddetmeyen de zaten bir sorun vardır şeklinde.
O yüzden dini kendim araştırmaya karar verdim ve aslında günümüz Müslümanlığı ile Kur'an'da anlatılan dinin çok farklı olduğunu gördüm.
Benim gibi düşünenlerin videolarını izledim ve şu an Kur'an Müslümanlığı diye adlandırılan bir inanışı seçtim. (tabi bize göre zaten Müslümanlık bu şekilde olmalıydı)013 Yorumla- +1 yıl
Bak ben kuran okumadım evet belki kuran okumadan yorum yapmamalıyım ama ben zaten şu anda daha çok yaratıcı yani Allah varken neden dünya bu kadar leş bir yer diye düşünüyorum hatta bir arkadaşa açıkladım bakabilirsin. Ya da mesela neden sadece araplara kitap iniyor neden birden fazla iniyor neden birbirine benzeyen sayısız din var falan. Kuranda biz yoldan çıkanlara din gönderdik yazıyor bildiğim kadarıyla. Ya da ben kitap göndermediğimi direkt cennete koyarım yazıyor. Yani biz bu dinden sorumlu muyuz gerçekse bile
- +1 yıl
Bu soruyu Melekler de sordu aslında.
Hani! Bir zamanlar Rabb'in, meleklere: "Ben yeryüzünde bir halife tayin edeceğim." demişti. Melekler: orada bozgunculuk yapacak, kan dökecek birisini mi halife yapacaksın? Oysa biz Seni övgü ile yüceltip kutsuyoruz." dediler. Allah: "Ben sizin bilmediklerinizi bilirim." dedi. ( Bakara - 30 )
Bu ayetlerin devamında Allah insana Esma denen şeyleri öğretiyor ve meleklerin fikri değişiyor. Ama İblis ikna olmuyor ve insanı sabote ederek kötü tarafları olduğunu gösteriyor.
Allah İblis'e iddiasını kanıtlaması için insanla birlikte yeryüzüne yolluyor. Şimdi insana müdahale ederse Allah İblis'e haksızlık olur. Çünkü bu deneyin eşit şartlarda yapılması lazım.
Bildiğimiz tarihe göre aslında her topluma din gelmiştir ama hepsi yozlaştı. Mesela hindistandaki Buda da belki bir Peygamberdi ama yozlaştı anlattıkları ve şu an bu halde.
Her topluma uyarıcı geldiğini söyler ayette. Tabi bazı insanlar bu uyarıcıya denk gelememiş olabilir. Onlarında hesabı ona göre olacak - +1 yıl
Yaratıcı olan Allah neden ona isyan ettiği için iblisi cezalandırmak yerine onunla melekleri yarışa sokup iblisin yolundan gidenleri cezalandırsınki. Sonsuz güç sahibi sonuçta yozlaşmasına engel olabilirdi şimdi bugünde yaşayan insanların suçu ne. Neden kendini doğru düzgün kesin ve net belirtmiyor biz ona ulaşmak zorundayız. Ya da sadece iyilik ve kötülük olsa yine neyse. Sadece kötü olan cezalandırılsa ne güzel ama inanmayan ibadet etmeyen de iblis yolunda sayılıyor
- +1 yıl
Öncelikle İblis isyan etmiyor sadece fikrini söylüyor. Allah'a isyan etmek kimin haddine?
Daha sonra İblis'in ceza almasının sebebi Adem'e suç işletmesidir. Yoksa fikrini belli etti diye ceza almadı.
Bugün yaşayan insanlarda zorla gelmedi ki buraya. Hepimiz bu dünyada insan olabilmeyi deneyimlemek istedik.
Doğru ve yanlış değişkendir diğer her şey gibi. Suyu faydalıdır dersin mesela ama 20 litre su içersen zehirlenirsin.
Diğer bilgilerin de hatalı kulaktan dolma bilgiler. Onları Kur'an söylemiyor - +1 yıl
Kulaktan dolma olan nedir? İblise ceza vermiyip aksine koskoca bir cehennem hediye etmesi ama bizi o cehennemle tehtid etmesi adem elmayı yedi diye mantıklı mı yani. Kendi yarattığına kusursuz demiş sonra şeytan hayır öyle değil diye fikir belirtince onu denemek için elma ağacını sunmuş o zaman. Allah neden onlara sanki ne olduklarını bilmiyormuş gibi davranıyor
- +1 yıl
İbadet etmeyenin İblis yolunda olması, sadece Araplara kitap inmesi vs.. Bunlar kulaktan dolma bilgiler.
İblis'i huzurundan kovuyor işte ceza bu. Cehennem İblis'e ait değil. Ayrıca elma diye bilinen şey orijinalinde "Şecere" kelimesidir. Buda "Ağaç, soy" manasına gelir.
Maalesef günümüz din hocaları bu yalanları devam ettirdi ve hala meselenin elma olduğunu sanıyor insanlar. orada benim araştırmalarıma göre bir soy meselesi vardı
Büyük ihtimalle bir cinsellik yaşandı ve bir soy ortaya çıktı. O yüzden yoksa elma falan yok.
Allah kusursuz demiyor sadece en güzel şekilde yarattım diyor. En güzel ile mükemmel arasında baya fark var.
Hayır iblis insanın zayıf yönünü kullanarak onu kandırdı. Sonra da iddiasını güçlendirdi. Ama kuralları çiğnediği için de ceza aldı.
Allah herkesi özgür iradesine bırakmış. Bir şeyleri önceden bilebilmekle özgür iradeye müdahale etmek aynı şey değil.
Mesela çok ileri teknoloji bir robot olsun. Sende onun karşısında 2 tane zar al. Robot rüzgarın hızını, zarların dönme açısını vs.. Hesaplasa ve yere düşmeden önce çıkanları bilse ordan biri "Zarları bu robot kontrol ediyor" diyebilir mi? Hayır o olayları biliyor ama müdahale etmiyor - +1 yıl
İbadet etmeyen cehenneme gitmiycek o zaman iblis yolunda değilse. Bir de şu cinsellik konusu tabii. Ne var sevişmekte bu kadar anlamıyorum. Niye bu kadar büyük suç günah, kadın haram filan. Ya da madem bu kadar suç neden öyle yaratıldık. Ya da dünyaya bu kadar bilim hakimkrn fizik kimya biyoloji falan o kadar harika şey varken indirdiği kitapta sevişmeyin ibadet edin falan demesi sürekli bana saçma geliyor. Ben şöyle güzel yarattım böyle güzel yarattım yazıyor.
- +1 yıl
İbadet kavramını da yanlış biliyoruz. İbadet her şeydir. Yaşamak, deneyimlemek, gülümsemek vs.. Bizim ibadet diyince anladığımız şey ise ritüeller. Namaz, oruç vs..
Cinsellik konusunda ise aslında aldatma olmazsa ve yakın akraba ile olmazsa herhangi bir sorun yok. Tabi ortaya bir çocuk çıkarsa o başka. Onun sorumluluğunu almak gerekir.
Mesela baban başka bir kadınla sevişirse sen üzülürsün. Çünkü annen ile evli ve ortada verilmiş bir söz var. Sadece birbirirlerine karşı duygu ve cinsellik yaşayacaklar. - +1 yıl
Bunlar Kur'an da geçmeyen, hacıların hocaların uydurduğu şeyler. İşte kimse Kur'an okumadığı için din o yobaz eş*şeklere kalıyor. Onlarda Allah böyle diyor diyerek halkı kandırıyor.
Okumaya kalksan da rezil mealler yazıyorlar. Çünkü hadis denen zehirle, Peygamber adına söylenen iftiralar ile Kur'an'ı yorumluyorlar.
Mesela Cariyelik konusu tam bir yalan. YouTube'ye "Gürkan Engin Ayete haram sözcüğü eklenirse" diye yaz. Çıkan videoyu izle. 10 dakkalık basit bir video. Hiç Arapça falan bilmesen bile anlarsın ortada dönen yalanları - +1 yıl
İzledim hatta birkaç videosuna da baktım şöyle ki milattan önce ta ne zaman inmiş bir kitap hadisler zaten uydurulmuş bence diyor adam bazıları, dili de arapça her kelimenin milyon tane anlamı var yanlış anlaşılmaya müsait. Bu kitapsa her dilden inemez miydi ya da herkes aynı dili konuşamaz mıydı. Allahın indirdiği kitaplar nasıl bu kadar çarptırılıyor kolay bir şekilde değiştirilebiliyor o kaynakları okuyan biri dinden çıksa vebal kimin şimdi o kişinin suçu olmaz ki herkes 7 24 yok o çeviriyi okuyım yok bunları karşılaştırıyım diye düşünemez düşünmemeli de zaten açık ve net olmalı. O adamın inceleyip beğendiği çevirilerden birini bulup okuycam yine de ama bilmiyorum
- +1 yıl
Bu konuyla ilgili de çok güzel bir videosu var Gürkan Engin'in "Kur'an neden farklı anlaşılıyor" şeklinde arat kanalında çıkar.
Aslında Kur'an temel olarak aynı ama anlam bakımından değiştirildi. Dünyanın her yerinde aşağı yukarı aynı Kur'an okunuyor.
Konuşmamın başında söylediğim gibi. Geleneksel İslam anlayışını görüp reddetmeyen de bir sorun vardır zaten. Günümüzün deistleri, ateistleri, agnostikleri falan Kur'an'a göre, Müslümanlardan daha Müslümandır.
Orijinali açık ve netti ama dediğim videoyu izlersen neden bu kadar karmaşıklaştığını anlarsın
+1 yıladaletsizlikler eşitliksizlikler birileri sürekli zenginken rahatken birileri fakir ve zulum içinde olması daha uzat gider engelli insanlar parçalanmış aileler vs
01 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBence eğer İslam 'dan uzaksan bile dinden çıkma Allah a sirk koşup sövme sözde Müslüman olarak yaşa çünkü kafir olarak ölsen cehennemde yanacaksın ve hiç çıkış yok ve en kötü katında olursun en azından sözde Müslüman olarak çıkışın olur ateistlik bir yararı yok bence en azından bu daha iyi
07 Yorumla- +1 yıl
Sende korkudan çıkmayıp böyle bir çözüm buldun galiba? Cehennem olmasa inanmazdın diye düşünüyorum ama ben öyle biri değilim sözde olarak hiçbir şey olamam çok saçma zaten dinden çıkarsam senin cehennem dediğin şey benim için olmıycak. Ayrıca Allahı mı kandırıcaksın yani bir karar ver bence
Cevap sahibi+1 yılhayır ben senin iyiliğin için söyledim kafir olmak daha kötü anlamında ben Allah ı kandırma gibi bir anlamda söylemedim cehenneme her türlü gidecek olacağını da belirttim sonsuza kadar orada kalmak daha kötü ayrıca beni merak etme senin gibi saçma düşünceli şahısların dolduruşu yüzünden dinden çıkma eşiğine gelmiştim Allah a şükürler olsun geç olmadan gerçeği anladım
Cevap sahibi+1 yılAyrıca cennet cehennem olmasa bile bir dine inanmasam bile yaratıcıya inanırdım. Böyle bir düzen nasıl kendi kendine var olabilir? Dinden çıkmayı düşündüğüm zamanlar bile ateist, deist vs. şeyleri hiç araştırmadım diğer dinleri araştırdım.
- +1 yıl
Bu düzeni var eden yaratıcı kendi kendine nasıl oldu peki? O kendi kendine olduysa dünyada kendi kendine olabilir
Cevap sahibi+1 yılAllah ın zaman kavramı bizimkiyle bir değil bir başlangıcı yok ezeli ve ebedi
Cevap sahibi+1 yılsorgulamak günah değil hatta doğru bir şey ama yalan yanlış siteler ve ateistlerin öğrenme bu dini tavsiyemdir güvenilir sitelerden ve Kur'an tefsir i oku
Cevap sahibi+1 yılateistlerden*
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
16Cevap
+1 yılKurani okudum, Hadisleri okudum, Muhammedi ve hayatini arastirdim ve sonunda Muhammed bu dini kendi maddi, siyasi ve cinsell cikarlari icin icat ettigini anladim.
00 Yorumla
+1 yılSaçma gelen yerlerini merak ediyorum. Zaten şu düşünceden sonra çıkmış oluyorsun illa sözle dinden çıktım demen gerekmiyor, kalben çıkmışsın
010 Yorumla- +1 yıl
Çıktın, senin tanımlamaman önemsiz
- +1 yıl
Kalbin kararı vermiş, şüphe dahi çıkmak için yeterli sen direkt saçmalık diyorsun daha ne olsun
- +1 yıl
Hayır bak sen direkt saçma geliyor diyorsun bu sorgulama değil.
- +1 yıl
Evet yeter, zaten öyle olduğu için saçma diyorsun sebep sonuç
- +1 yıl
Yahu şüphe ayrı sorgulamak ayrıdır. Sorgulamak gerçeği ve yalanı ortaya çıkarır sen Allah'ın varlığından kitabından şüphe duyarak çıkmış oluyorsun. Bu eğer vesvese ise başka, kalben şüphe duyuyorsan çıktın. Çıkman tekrar girmene engel değil, araştır sorgula tekrar gir. Dert ettiğine bak
- Diğer konusunda 729 cevap paylaştı.
+1 yılBen de bunu daha önce çok düşündüm ama herşeyin kendi kendine olması fikri daha saçma geliyor, bir yaratıcının olması daha mantıklı bir durum.
00 Yorumla
+1 yılBende ayni kesinlikle kalpten dua edemiyorum içimden gelmiyor
02 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle.
Gizli Üye(30-35)+1 yılYanlış yorum ve yönlendirmelerinin sonucu olarak normal görüyorum bunu.
Bu tvlerde sosyal medya da bık bık bık konuşan hocaların hepsi de yanlış yorumluyor.02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılDin denilen şey bireyin yaşadığı hayattır, düşünceleri eylemleridir.
Ama yorumu yanlış yapıyorlar, hep bir kültür üzerine inşa edilmiş düşünce ve eylemler olarak karşımıza çıkıyor.
Mesela kuranda ''atalarımızın dinine uyarız'' diyorlar, bu kültürdür. ''Ataları bir şey bilmiyor olsa da mı'' diyor.
Aslında hep inkar ediyorlar diyor.
+1 yılben çıkmadım ama ergenlik dönemlerimde seninkine benzer şeyler yaşamıştım
02 Yorumla- +1 yıl
hayır tabii ki de, içten bir şekilde samimi olarak inanıyorum. inanç meselesi kişinin içinde olan bir şey. inanmak için çok fazla neden var açıkçası benim için
Gizli Üye(18-24)+1 yılNe bilgin vardan dinden çikiyon mk yaşa bak ergen jahaha tiktok instagram tarzi yerlerden etkilendin kesin
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılOk by
+1 yılDüşünürsün mantıklı gelmez gerçekleri görürsün ve değişir inançların yani
00 Yorumla
+1 yılToksik müslüman derken !!!
Laflarına dikkat et sen ne kötülük yaptın da kalbin karardı iyice dünyaya aldandin dinden cikmişsin Allah ıslah etsin01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılToksik musluman ne be ma. l ma. l konusuyosun. Cehennemden korkuyo ama sacma geliyo. Sacmasapan konusuyosun zzaten cikmissin sen gule gule.
00 YorumlaKendi kararlarını alacak cesarete sahip değilken dinsiz olsan ne dinin olsa ne.
03 YorumlaSeni bu hale ne getirdi?
020 Yorumla- +1 yıl
Mesela Allahın çok merhametli olması bence tamamen saçmalık insanlar neler yaşıyor kör karanlıklarda ben imkanım olsa gücüm olsa müdahale ederdim o etmiyor ben ondan daha merhametli oluyorum o zaman. Ama şimdi o onun sınavı di mi. Ne diye sınav? Sınav ne diye var yani insanlara cenneti vermek için eziyet etmek istediklerini yapmadığı için cehenneme atmak nasıl merhamet? Sıcak evlerinde tok karınlarıyla insanlar gördüğü kan donduran her olaya allahım koru diyor korusa onların başına gelmezdi korumuyor diyorum ama onların sınavı diyor. Kolaya kaçmak bu resmen
- +1 yıl
İnsanların tercihlerini Allah'a bağlaman ne kadar doğru? Benim olsa ben yardım ederdim dediğin yerde düşen ben olsam bana ettiğin yardımla dünyayı yaksam senin yaptığın ne kadar doğru? Kesinliği olmayan bir çok şeyle olan veya olabilecek olumlu şeyler hiçe sayman mı senin haklı oluşun
- +1 yıl
Dünyanın yaratılışı, insanın dünyaya etkisi adını hiç düşündün mü? Verilen beynin tercih durumu ile dünyanın etkileşimine hiç baktın mı? Hangi olgunun neyi tercih ettiğini iyi araştırıp karar vermelisin. Allah'ı insan gibi görmek haşa ne haddime, düşünceye göre değer saygısını bilmeden kimi nasıl yargılayabilirsin diyorum
- +1 yıl
Sayısız din veya İslam, adına ne dersen de insana kötü ol demez deme gibi bir lüksü de yoktur. Lakin insan bunu kolayca değiştirip tercihine göre uyarlar. Bu yöndeki düşünce yapısına din demesen de olur. İbadeti inanışa göre belirli somut durumlara göre yapıyoruz ama özünde Allah var. Allah'a yapılan yakarışa din demeyince olmuyor mu sanki
- +1 yıl
Muhakkak sonsuz iyiliğe inanış diye bir durum var. Burada insanı veya Allah'ı kötüleyen bir durum yok ki. Allah dünyayı insana sunmuş, insan tercihine göre iyi veya kötüyü seçimleriyle oluşturuyor. Masumlar inanışına göre yaşayıp teslimiyet duygusuna sahip olabilirsen ki buda onların tercihi lakin unutuluyor ki insanlık kötüleştirdiği gibi iyşleştirebilir de bunun da akli irade olarak düşünülebilirliği var
- +1 yıl
Tamam bunun insanın tercihi olduğunu Allahın irade verdiğini falan filan herkes diyor zaten basit olan bu çünkü. Kötü var olmak zorunda mıydı? Hayır. Allah kötülüğü engelleyebilir mi? Evet. Kötü bir insan var Allahın yarattığı insanlara zulm ediyor işkence ediyor diyelim ki bu Allahın merhametiyle alakalı değil mi yani. Ama sorsan biz çocuğumuzun hatta çevremizdekilerin bile davranışlarından sorumlu oluyoruz. Bu kötülüğü basit şeyler olarak düşünme dünyada insan demeye bin şahit isteyen sayısız canavar var. Hani bir laf var ya yaratılanı sev yaratandan ötürü diye. Hani müslümanlar her baktığı şeyde Allahı görür inanç gereği ne güzel yaratmış diye. Şimdi o insanlara bakınca ben nasıl sevebilirim. Ya da o insanların zulmüne maruz kalanlar
- +1 yıl
İnsanların insanlara anlatmaya çalıştığı bu zaten insan olmak üstünlük kurmak değil kötülük değil hepimiz birer varlığız ve aynıyız. Var olma sebebimizi de inanış karşılıyor. Yaradana yakarış. Sapılmasın diye elçiler gönderiliyor. Bunu karşılaması için de irade ve akıl ekleniyor. Bir şeylerin olup olmaması çocukların oynadığı evcilik gibi basit bir şey olmadığını bilimin de öngördüğü doya kanunlarından görülüyor. Onu yapamaz mı demeyle bir yargıya çıkması mümkün olmuyor. Bunun için iyi araştırmaya en başta da aşırı saygıya ihtiyaç var yoksa biz karşılıklı sonsuza kadar konuşuruz
- Diğer konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılİslamda aforoz yok hristiyanlarda var
01 Yorumla - Diğer konusunda 13,9b cevap paylaştı.
+1 yılBaşka dine mensup insanlarla tanışıp konuştukça
04 Yorumla- +1 yıl
Neye
- +1 yıl
Kim dinsiz ki
+1 yılCemre Demirel
Müslüman olma gerekçelerimi izme11 Yorumla- +1 yıl
O adamla dalga geçiyorlar psikolojisi bozuk falan diye ama öyle insanlar genelde zeki oluyor
Diğer konusunda 884 cevap paylaştı. Aman yapma zedeleme imanini
00 YorumlaMüslümanım elhamdüllah
00 Yorumla- Diğer konusunda 941 cevap paylaştı.
+1 yılBiraz karışık o mesele
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılMantığın çalışmaya başlamış
00 YorumlaNeden saçma geliyor
01 Yorumla
+1 yılMantıklı gelmediği anda.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılUzun hikaye
01 Yorumla
+1 yılAsla çıkmam
00 Yorumla
Devamını Gör(8)