İnsanlar çığırından çıkmış durumda. Herkes herkesle her şeyi yapmaya başlamış. Haram'a bakmayan insanlar kaldı mı? Artık umudum azalmaya başladı gerçekten...
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Diğer konusunda 6,3b cevap paylaştı. Müslümanların en az 1/3’ü böyledir. Yanlızca insanlar bu konuda çok yanlış bir düşünce yapısına sahip. Allah korkusundan zina yapmamayı gerekirse ömür boyu seks yapmamak zannediyolar. Oysa din buluğa erdikten sonra fazla geciktirmeden seks yapmayı öneriyor fakat nikahlı eşinle. Şu anda 25 yaşına gelmiş kadın ve erkekler evlilik için hala erken olduğunu iddia ediyolar. Hal böyle olunca zinanın önüne geçmek çok mümkün değil, herkes evliya gibi imana sahip olamaz maalesef. Vesselam zinanın önüne geçmek seks yapmayı engellemekle değil genç yaşta evliliğin yaygınlaşmasıyla mümkün olur. Allah Kur’an da biz sizi sükun bulasınız diye çiftler halinde yarattık buyurmuştur.
31 Yorumla
Soran+1 yılEvet katılıyorum. İnsanlar genç yaşta evlenmeli
En İyi Cevaplar
- Diğer konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılBen hep sınav oldum hayatta Allah şahittir ben kimseyle yatmadım ama hep Allah bu yüzden sınav ediyor çünkü doğuştan fiziğim çok güzel düşün abi dediğim bir kişi bile iki senedir değişik bana karşı hep fizikten tabi onun kardeşi değilim o yüzden olabilir halam gerçek halam değil o yüzden olabilir belki hakkımda çok şey öğreniyor olabilir deniyor olabilir önce çok küçükken çaycı kurtardı travma yaşadım atlattım sonra kuzen kötü şeyler yaşattı travma yaşadım atlattım sonra doğruysa buda çok gariptir arkadaşım kazık attı o bela beni tam bulacağına onu buldu baya sene sonra 3 yıl ağladım tuzak kuruldu sonra 21 yaşında sınav oldum sezdim kurtuldum ikinci 23 yaşında kuzenin arkadaşı tarafından sınav oldum sezdim kurtuldum sonra yine kuzenin arkadaşı yine sezdim kurtuldum sonra kuzen yaptı sezdim kurtuldum
12 Yorumla
Soran+1 yılÇok geçmiş olsun. Allah bir daha yaşatmasın
- +1 yıl
Sağol amin
Bende hep böyle düşündüm zaten herseyimizi görüyor yüce yaratan ne diye saklanayim kullarindan diye o yüzden kendi annem bacimi eşimi düşünerek asla bekarken bi bakıre olarak evlendim çok şükür elime şu zamana kadar eşim dışında bı kadın eli kadın yeni degmedi ondan eşime çok bağlıyım ve sürekli ilişki istiyorum oda karşılıklı tabi ikimizde Allah katında temiz bakire olarak kaldık kendi helalimiz varken zina dan ne yapayım
11 Yorumla
Soran5 ayHelal olsun Allah mutluluğunuzu daim etsin. Bana da nasip olur inşallah
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim bitti zaten ailemle sürekli kavga ediyorum bu yüzden evlen diye kafamı dikiyorlar resmen kimseye güvenim. yok
240 Yorumla
Soran+1 yılBitti derken biten ne
Cevap sahibi+1 yılGüven hiçbir kadına güvenemiyorum. Çok kötü hissediyorum Sonsuz yanlızlık ve kafamda ki İdeal Portrenin paramparça olması Asla melek gibi birini bulamayacağım bulsamda emin olamayacağım güvenemeyeceğim Melek görünümlü Şeytan gibi geliyorlar bana
Soran+1 yılBen de aynı cikmazdayım biliyor musun? Melek değilim. Hiçkimse melek değil ama şeytan da değilim. Ben de artık kimseye güvenemiyorum
Cevap sahibi+1 yılÇok yanlış döneme denk geldik
Soran+1 yılDönem kötü ama yanlış değil. Bu hayatta her şey olması gerektiği için olur. Bizim de bu döneme gelmemiz gerekiyormuş. Belki de bu dönemin temizleri olmak bizi çok daha kutsal yapacak
Cevap sahibi+1 yılSahabi sordu efendimiz ümmetin hangisi hayırlıdır. Gelecek ümmet dedi Onların yaptıkları daha haris olacak çünkü siz mücize gördünüz onlarsa Fitne ve Fesat devrinde olacak sadece ellerinde musaf olacak dedi. Öyle bir zaman gelecek ki Zina sokağa inecek Ya şu pişliğinizi evimin önünde bari yapmayın kenara geçin diyen o dönemin Ebu bekiri gibi olacak buyurdu. Ramak kaldı buda olacak Hatta bebek sahilinde bunuda yaptılar. Bu tip şeyleri görünce kıyamet gelsede kurtulsak diyorum İçim çürüyor moralim bozuluyor ruhum kararıyor İnsanların bu halini gördükce
Soran+1 yılSana bişey diyim mi? Bazen o kadar umudum azalıyor ki bu şekilde düşünen insanlar görünce bir nebze olsun diyorum ki ya var. Gerçekten benim gibi düşünen insanlar var diyorum. En azından buna sevinebiliyorum
Cevap sahibi+1 yılBende bizim farkımız inancımızı kaba taslak bilmekten fazla İç görümüz ve ferasetimizin yüksek olmasından kaynaklanıyor. Hakkıyla bilen Hakkıyla iman edecektir.
Soran+1 yılKesinlikle. Ama taklidi değil tahkiki iman lazım. Şu an Muslumanim diyenlerin çoğu kültürel Müslüman. Neye neden inandığını bile bilmiyor çoğu. Topluma baksan zaten biliyorsun durumu. Ahlaki yozlaşma. Gerçekten ben bu devrin insanı değilim. Bu devirdeyim ama bu devrin insanı değilim
Cevap sahibi+1 yılErkek ve Kadın doğasını ôğrendim araştırdım. Beni bu arayışa iten iyi öğrenki hata yapma meselesiydi. Dinimi iyi bildiğim için öğrendiğim gerçeklere baktıkca İnancım daha da arttı Tıpkı evrenin genişlediği gerçeğinin daha yeni öğrenilip Kuranda bunca zamandır yazması gibi teknoloji olmayan bir devirde Anca bu gün bulunan şeylerin ta o zamanda yazıyor olması Bunun Allah kelamı olduğunu gösteriyor. Kadın Erkek doğasına gelince öğrediklerim şaşırtıcıydı. İslamın biçtiği rollerin ne kadar doğru ve isabetli olduğunun ispatı gibi Oldu. En doğru yolu bu çiziyor. Örneklerle açıklarsam daha net olur.
Soran+1 yılEvet %100 katılıyorum. Çok şükür ki bu gerçeklerin ve daha fazlasının ben de farkındayım. Ve bunların farkında olan insanlar görünce gerçekten çok seviyorum ve insanlığa olan umudum az da olsa artıyor.
Cevap sahibi+1 yılErkeğin tesettürü göz kapaklarıdır Buyrulmuş. Neden çünkü yüksek testesteron yoğun cinsel arzuya sebep oluyor. Ve yüzelsel ereksiyon olan bir canlı basit bir görsel uyaran etkisine sebep oluyor. Sürekli bu içeriklere bakan erkek dürtü kontrolünü kaybediyor İşte sana Abaza Aynı zamanda Erkek zihni Duygusallıkla şehveti birbirinden ayırt edebilir yani sadece şehvetle birine yaklaşabilir. Dekoltelerle gezen kadın erkekde sadece şehvet uyandırır. İşte burdanda Kadının tesettürünün sebebi ortaya çıkıyor.
Peygamberimiz evlenmek isteyen bir sahabiye tavsiyede bulunmuş Sahabi dul bir kadınla evlenmek istiyormuş.3 kere eminmisin diye sormuş. Mümkünse bakire birisiyle olmasını tavsiye etmiş Peki neden
Daha önce ilişkisi olan kadınların Alfa dul (eskiyi unutamama) sendromu yaşama riski Pairbounding bağ kurma ve aidiyet geliştirme proglemleri ilişki sayısı arttıkca artan piskolojik sorunlar. Gibi sorunları artırıyormuş. Ama bu gün kadınlara Önünüze gelenle beraber olun şeklinde tavsiyeler veriyor medya doğrudan veya dolaylı Yani daha çok şeyden bahsedebilirim. Şunu Anlıyoruz Allah yarattığı insanı en iyi bilen ve koyduğu kanunları buna göre veriyor.
Soran+1 yılEvet kesinlikle katılıyorum. Ama dul olmak konusunda katılıyorum çünkü evlenip bosanip 2. kez evlenip çok mutlu olanlar var yani zaten bir kadın ilk evliliğinde mutlu olsa kolay kolay boşanmaz. Yani ben bekarım bilmiyorum ama öyle olduğunu sanmıyorum. Zina yapmak ile evlenip ilişkide bulunmak farklı şeyler çünkü. Zina konusunda zaten haklısın. Kadın da erkek de bundan çok çok olumsuz etkileniyor ama evlilik için aynı şey geçerli değil bence. Hem Peygamberimizin ilk eşi Hz. Hatice de duldu bunu da göz önünde bulundur
Soran+1 yılDul olmak konusunda katılmıyorum* olacak
Soran+1 yılBu arada ilişki ile aidiyetlik olayı kadını daha çok etkilese de erkegi de etkiliyor. Sadece kadın etkilenmiyor.
Cevap sahibi+1 yılDirek evlenme sakın haaa dememiş zaten Mümkünse bakire olsun demiş. Çünkü dul kadının sorunlarla gelme ihtimali yükseliyor. Alfa dul (Önceki erkeği unutamama hali) hatta demin bir başlık bile gördüm. Evliyim ama eski sevgilimi unutamıyorum onu özlüyorum demiş Böyle çok var Erkeklerde bu sorun yok. Ha dul olduğu halde sorun yaşamayada bilir ama ilişkis sayısı arttıkca Kadında piskolojik proglemler artıyor. Buda duygusal olmasıyla alakalı bir şey
Cevap sahibi+1 yılErkekde bu proglemler çok olmuyor çünkü kadın kadar duygusal değil O yüzden fazlaca içselleştirme olmuyor.
Soran+1 yılEvet bu doğru ama erkeklerin etkilenme oranı 0 değil. Çok ilişki yasamis erkeğe nazaran hiç ilişki yaşamamış erkeğin eşine bağlanma oranı daha fazla
Cevap sahibi+1 yılArada oransal olarak ciddi farklar var. Erkeklerde bunlar nerdeyse yok
Soran+1 yılNereden biliyorsun? Yaşadın mı?
Soran+1 yılGeçmişinde bir kıza aşık olup onu unutamayan da çok erkek var mesela.
Cevap sahibi+1 yılYok bu durumsa ONETİS dir. Başka birisi gelincede geçer Bir nevi çivi çiviyi söker misali. Çünkü erkekde hipergami yok yani En üst bir çıta belirlemez Kıyasta yapmaz. Ortalamaya bile yürür Kaldı ki dinimizde çok eşlilik erkeğe müsade edilmiştir 4 eşi olabilir. Burdan da anlıyoruz Erkekde böyle sorunlar olmadığını İstatiklerde böyle Çok ilişki yaşayıp Erkekler eşlerine sadık kalabilirken Çok ilişki yaşıyan kadınlar Aldatma oranları ciddi anlamda yüksektır. Zaten bu yüzden son zamanlarda Kadınlar tarafından boşanma ve aldatma oranları bu kadar yükseldi.
Soran+1 yılZina yapan erkeklerde de aldatma oranı yükseliyor. Kaldı ki erkeğe 4 e kadar sadece izin verilmiş. Yoksa önerilen yine tek eşliliktir.
Cevap sahibi+1 yılİstatiklere bakabilirsin düşük baya İşte o iznin verilebilme sebebi Erkeğin bu sorunları yaşamıyor olması Hipergamik değil Aşırı duygusal değil bu yüzden bu sorunları yaşamıyor. Ha evet şurası doğru mümkünse tek eşli olması gerekir. Bunun yanında hipergami dedim Kadın güçlü önder lider ruhlu adama arzu duyar İslamiyettede erkeğe Rol öncülüğü üstlenmesi istenir Bunun yanında Erkek erill olduğu kadar çekicidir. Oje yapmak kadın gibi giyinmek konuşmak kadının hızla. soğumasına sebep olur. Yani erkekle değilde Kız arkadaşla berabermiş gibi hissetmeye başlar Dinimizde Erkeğin takılar takması gerdanlık felan gibi veya altın bilezik gibi vs Bunlar Erkeğe yasaklanmıştır. Burdan da yine dini bir gerçeği ortaya çıkardık. Ama bu gün Kadını erkek Erkeği kadın rolüne sokmaya çalışıyorlar. Maskülen Erkek gibi davranan giyinen kadınlar Kadın gibi giyinen takılar takan oje süren veya duygusal ağlak Zayıf Karakterli Erkekler Amaç ne peki Toplumsal cinsiyet eşitliğine ve eşcinselliğe zemin hazırlamak Hızla artan dünya nüfusunu kadın Erkeği düşman edip azaltmak boşanmaları artırmak Hepsini başarıyorlar şu an
Soran+1 yılEvet buna kesinlikle katılıyorum. Bir de ekleme yapmak istiyorum. Erkeklerin şu trip atma olayı yok mu abi trip atmak kızlara özgü olmalı yaa erkeklere gerçekten hiç yakışmıyor.
Soran+1 yılKadınla erkek kesinlikle eşit değildir zaten. Her iki cinsiyetin de birbirine karşı üstün olduğu konular var ama gücü temsil eden konularda gerçekten erkeklerin daha üstün olması gerekiyor. Bu kesinlikle eril enerji göstergesi çünkü
Cevap sahibi+1 yılBirileri Hanımcı Erkek kazanır Efendi Kazanır Duygusal olun pomplaması yapıp durduğu sürece bu değişmez. Bunlar ilgi görmek veya egolarının tatmin edilmesini istediklerinden bunu söylüyor adamda Erilliği bırakıp "Ay cınııım Ay hayatııım ne istersin" diyen bir sünepeye dönüyor. Ha şu trip olayı biraz farklı erkek trip atmaz tavır alır Trip ben söylemeyeyim sen anla olayıdır. Adam tavır oluyorsa ortada bir hata vardır. Özür dilemeni hatanı telafi etmeni istiyordur. Evet eşitlik yoktur İki cins arasında baya ciddi farklar var. Birbirinin nitelikli olduğu yönler farklıdır. İki elmanın yarısı gibi birbirine denktir. Ama erkek üstün olmak zorunda Kadın o zaman arzu duyar İçsel olarak rahatlar çünkü Kendisi üstün konuma geçerse Tüm sorumluluk yükümlülük ve proglemlerin üstüne kalacağı duygusunu hissetmeye başlar rahatsızlık ve soğuma duygusu arkasından gelir.
Soran+1 yılEvet bu dediklerin doğru ama erkek hanimci olmayıp kaba saba davranırsa, egolu davranırsa falan bu da itici bir faktör yani bu da soğutur insanı. Bir çok özellik bakımından üstün olmalı elbette ama odun da olmamalı yani. Yerine göre davranmalı
Soran+1 yılErkek dediğin dışarıda sert görünmeli ama eşine de yeri geldiğinde yumuşak davranmasını bilmeli
Cevap sahibi+1 yılBu doğru değil senin dediğin dünyaya aslan bana kedi modeli O adam eşine karşı böyle olursada aynı sonucu verir. İlk önce şunu söylemem gerek bu ancak kişilik bölünmesiyle mümkün Bir insan ya yumuşak tabiatlıdır ya da sert yani hem sert hem yumuşak olmaz. Misal serseri peşinde koşan kızları akşam haberlerde satırla kovalanırken görmemiz gibi Şimdi meseleye gelirsek hanımcı olmamak demek şiddet manyağı olmak demekte değil. Maskülen Eril Erkeksi dominant bir erkek zaten şiddet uygulamaz zira duygusal olmadığı için öfke kontrolünde sorun yaşamaz. Şimdi başta eşine yumuşakta olmamalı dedim Bu demek değil ki tam tersi üzerine yürümeli küfür etmeli şiddet uygulamalı Şöyle bir durum var ki Siz kadınlarda SHİİT test diye bir olay var Erkeğin duygusal gücünü ölçmek için uyguladığınız otomatik bir test Kısaca sinir bozan gücenmesine yol açacak testler Erkek bu testlerde Trip atar küstüm moduna girer veya tam tersi öfkelenirse Kadının arzusu azalacaktır. Bu sağlam karakterli özgüvenli erkek değil diyecektir. Şimdi sen eşine yumuşak diyorsun Eşine yumuşaksa Ya ama hayatım neden öyle dedin bana çok üzülüyorum gibi Hanım evlatlığı kokan pısırık yaklaşımlar içinde olur. O zaman kadın bune ya sünepe bu diyecektir. Önlük takmak ev işi yaptırmak bu durumda da zamanla Erkeksi Eril işler yapmayan erkek O kadın için Ev işi yapan bir başka kadın arkadaş gibi algılanmaya başlayacak Yine Eril Erkeksi imajından çıkacaktır. Dedim bak peygamber efendimiz Takı takmayı bile erkeğe yasaklıyor Çünkü Erkeğin onu kadın gibi gösterecek her türlü şeyden uzak durması gerek. O yüzden diyorum ki Hayata Aslan Eşinede Aslan olacak Otoriter olacak. Ama Eşine aslan olmaktan kastettiğim Şiddet küfür hakaret Evde emirler yağdıran zorba değil. Öyle anlama Kararları alan sorun çözen rol öncülüğü üstlenen kadına zor seçinler kararlar almak zorunda bırakmayan bunları üstlenen DAĞ GİBİ ayakları yere sağlam basan bir ERRRRRRRRRRRKEK olmalı
Cevap sahibi+1 yılO zaman kadın ona yoğun Saygu duyacak hatta belki hayranlık Kadının sevgisi Duyduğu saygıyla paralel gider. Yani Arzuda duyacak şimdi. Kadınlar Erkeklerden GÜvence alıyor Fakat Arzuyu alamıyor. Çoğu arzu duyamadıkları çekici gelmeyen Erkeklerle beraberler ve bu yüzden bu kadar aldatmada artmış oluyor.
Soran+1 yılYumuşak davranmak demek hanım evladı olsun demek değil. Sen olayı tamamen yanlış anlamissin
Soran+1 yılKibar davranmak, incitmemekten, kırmamaktan bahsediyorum. Değer verdiğini göstermesi gerekiyor erkeğin. Ben değer görmediğim bir yerde neden durayım? Ama bu her dediğime tamam hayatım olur hayatım desin demek değil. Bunu yapmasın zaten. Ben farklı bir şeyden bahsediyorum
Soran+1 yılYemek hariç diğer konularda da sonuna kadar katılıyorum. Yemek konusunda erkek de yemek yapabilir yani bu çekiciliği gideren bir durum değil. Aksine kendi işini kendi de halledebilen bir erkek, kadın olmasa aç kalacak erkek görüntüsünden çok daha iyi bir şeydir kadının gözünde. Ben demiyorum bütün yemekleri yapsin ama yapabilmeli ve ara sıra yapabilmeli. Veya yaparken eşine yardım edebilmeli. Unutma ki peygamberimiz (s. a. v.) de eşlerine yardım edermiş
Cevap sahibi+1 yılTamam bende yumuşak olmamanın Maskülen olmanında senin zannettiğin şey olmadığını ifade ettim. Erkek sonuç itibariyle Eril Erkeksi imajını kaybedecek bir şey yapmaktan uzak duracak Rol öncüsü olacak liderlik onda olacak yoksa Kadın SOĞUR
Soran+1 yılBen de kadına kibar davranmanın maskülenliği azaltmadigini söylüyorum
Cevap sahibi+1 yılPek farklı birşeyden bahsetmiyoruz aslında ama Maskülen olupta centilmen olmak diyebilirz.
Soran+1 yılEvet en başından beri bunu anlatmaya çalışmıştım
Soran+1 yıl👍🏻
Cevap sahibi+1 yıl👍
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
23Cevap
Ben evlenmek istiyorum ama nasıl olacak bir fikrim yok, umudumu kesmiyorum elbette ki Rabbim en iyisini bilir sabretmek gerekiyor
23 Yorumla
Soran+1 yılElbette sabretmek gerekir. Bu nasip kısmet meselesi
Soran+1 yılHepimizin hakkında hayırlısı olsun
Gizli Üye(18-24)+1 yılTeklif edilmesine rağmen bir kere bile yapmadım inançlıyım çok şükür
43 Yorumla
Soran+1 yılÇok şükür. Sizin adınıza sevindim. Allah sayımızı arttırsın
Cevap sahibi+1 yılAmin 🙏🙏
Sizinde İnşallah
Soran+1 yılAmin inşallah da artık kimseye güvenemiyorum sevemiyorum da
Gizli Üye(25-29)+1 yılben varım ahlaksızlık kadar aşağılık bir durum yoktur
336 Yorumla
Soran+1 yılKatılıyorum ama benim de artık insanlara güvenim kalmadı gerçekten.
Cevap sahibi+1 yılherkes kendi nefsinden sorumludur
Soran+1 yılEvet tabiki öyle. Ama az sayıda olmamız her açıdan kötü oluyor. Ben çevremde Allah korkusu olan insanlar olsun istiyorum ama çok az
Cevap sahibi+1 yılseni çok iyi anlıyorum insanlar artık dini imanı bırakmış yapacağımız bir şey yok tek dileğim imanlı şekilde ölmek
Soran+1 yılTabiki imanlı ölmek ama neden direkt ölümü düşünüyorsun?
Cevap sahibi+1 yılölüm geldiği zaman imanlı ölmek anlamın da söyledim
Soran+1 yılHa anladım. Öyle yani gerçekten insanlara güvenim de kalmadı. Kimseyi sevemiyorum artık herkes ihanet edecekmiş gibi geliyor. İnsanlardan iyice uzaklaşmaya başladım bu yüzden
Cevap sahibi+1 yılher günümüz bir önceki günden daha kötü olacak emin ol onun için sadece kendi nefsine hakim ol gerisini Allah bilir
Soran+1 yılEvet farkındayım. Haklısın da insan üzülüyor işte :(
Cevap sahibi+1 yılne kadar hassas birisin senin gibi birini bu sitede bulmak çok zor artık insanlar bilgiği gibi yaşıyor nasıl kafasına eser se kimse ölümü düşünmüyor kimse yaptığı günahın bedelini düşünmüyor hesap günü gelecek elbet hepimiz yaptıklarımızın bedelini öderiz o gün de bu gün gibi gelir
Soran+1 yılEvet ve bunu düşünen o kadar az ki ve insanlar o kadar güvenilmez ki artık me kimseye güvenebiliyorum ne de sevebiliyorum
Cevap sahibi+1 yılumarım kendin gibi temiz dürüst birilerini bulursun
Soran+1 yılBazen diyorum ki en iyisi hiç evlenmemek. Evlensem aldatılacak miyim korkusu. Karşımdaki insan nasıl biri olacak korkusu, insanların helal haram zaten umrunda değil.
Cevap sahibi+1 yılBu kadar korkma korktuğunla sınanırsın Allah büyüktür inşAllah temiz biri çıkar karşına ya da ya da sen temiz birinin karşısına çıkarsın
Soran+1 yılİnşallah. Artık akışına bıraktım zaten. Olacaksa olur olmayacaksa da olmaz yapacak bişey yok.
Soran+1 yılZaten kimseye güvenemiyorum da sevemiyorum da artık. Bu önyargimi kıracak biri çıkması lazım yoksa zor
Cevap sahibi+1 yılBende öyle birini arıyorum umarım buluruz
Soran+1 yılİnşallah sen de
Soran+1 yılTanışmak için değil ama istersen takipleşebiliriz. Ben burada düzgün gördüğüm insanları takip ediyorum kız erkek fark etmeksizin soruları falan görmek için.
Cevap sahibi+1 yılOlur
Soran+1 yılGizli kullanıcı oldugun için göremiyorum ama
Soran+1 yılRakı ile fotoğraf mı? Gerçekten mi?
Cevap sahibi+1 yılPp fotoso öyle ben değilim 😂
Soran+1 yılOnu biliyorum da
Soran+1 yılNe biliyim garip geldi yine de
Cevap sahibi+1 yılBen içmiyorum ama dürüstçe söylemek istiyorum tekel bayi işletiyorum
Soran+1 yılHiç başka bir iş yapmayı düşünmedin mi ya da değiştirmeyi
Cevap sahibi+1 yılDüşündüm yaptım da kazandırmıyor
Soran+1 yılDaha çok kazandırıyor diye yani. Biz yanlış konuyu konuşmuşuz demek ki senle
Soran+1 yılYa da söylediklerinden farklı birisin
Cevap sahibi+1 yılSöylediklerimden farklı biri değilim beni tanımı yorsun bile yaptığım işle beni tanıyamazsın alkol satan ahlaksız olarak görüyorsun bir insan kendi geleceğini kendisi inşa eder kul hakkı yemiyorum ahlaksız edepsiz biride değilim yaptığım işi sakladığım da yok sana tavsiyem insanlara ön yargılı olma
Soran+1 yılEstağfurullah ben ahlaksızsın demedim tabiki. Sadece söylediklerinden, konuştuğun şeylere zıt bir durum gördüm bu bir ön yargı değil. Seni tanımıyorum zaten ve kisiliginle ilgili yorum yapmadım zaten
Cevap sahibi+1 yılKurusa bakma kardeş takipten de çıktım sende çıkarsan sevirim
Soran+1 yılTamam iyi günler
Soran+1 yılZaten cikarmissiniz gerek kalmadı
Cevap sahibi+1 yılİyi günler
- Diğer konusunda 640 cevap paylaştı.
+1 yılBen dışarıda karşı cins ile göz göze gelip bakışmaya çekiniyorum. Doğru insanı bulmadan da değişmem
30 Yorumla
+1 yılZinayı serbest bırakan Müslüman iktidara da sormak lazım...
19 Yorumla
Soran+1 yılEvet bu yanlış olabilir ama sonuçta seni bireysel olarak kontrol eden o değil. Kendinden sorumlusun
- +1 yıl
Harama bakmayan insan elbette vardır. Olduğunu düşünüyorum. Ama, muhafazakarindan, en rahat kesimine kadar herkes herkesle takılıyor dedigin gibi. Ve yapan kişilerde şikayetci degil. Pişman olduklarını da sanmıyorum.
Soran+1 yılMuhafazakarlık da sekülerlik de önemli değil benim için. Mesele din. Harama bakmamak ve Allah korkusu
Soran+1 yılBu muhafazakarlıkla olacak bişey değil zaten. İnsanın içindeki inançla alakalı
- +1 yıl
Bu da kimseyi ilgilendirmez. Sonuçta herkes kendi hesabını kendi verecek. Kimsenin sevabı da günahı da kimseyi ilgilendirmiyor sonuçta. Mesele din ise. Utanmadiktan sonra dilediğini yap diyor. Utanmayanlarin kendi sorunu.
Soran+1 yılTamam ben de soru sordum sadece niye kastın ki bu kadar
- +1 yıl
Kasmadim ki cevap verdik işte karşılıklı. Maalesef ki böyle bir durum var. Zinanın arttığı gibi , farkettiysen dini figurleri (imamları, yöneticileri vs) gördükçe dinden uzaklaşan bir kesimde var maalesef. Bazı şeyler çorap söküğü gibi geliyor. Ne diyelim, ahir zaman. Allah yardımcımız olsun dostum
Soran+1 yılEvet haklısın tabi ama insan dinini bilmeli ki çevresel faktörler etkilenmesin. Bu da insanın kendi elinde olan bir şey
Soran+1 yılAmin abi
+1 yılHala var ve olmaya devam edecek.
36 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah öyledir. Tamam var illa ki ama sayısı çok az kaldı gibi geliyor attık
Soran+1 yılArtık*
- +1 yıl
Evet az kaldı.
Soran+1 yılEn üzücü olan da bu zaten 😒
- +1 yıl
maalesef öyle
Soran+1 yıl👍🏻
- Diğer konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılYeni nesilde inanç eksikliği var
21 Yorumla
Soran+1 yılMaalesef
Gizli Üye(36-45)+1 yılHayat bireysel bir şey günah da
Yani sana ne03 Yorumla
Soran+1 yılSoru sormak da bireysel bişey. İstediğim soruyu sorarım. Yani sana ne?
Cevap sahibi+1 yılSor
Bana giren çıkan yok
Soran+1 yılTamam
Gizli Üye(18-24)+1 yılvar ben geçmişte bi kaç hatam oldu ama bakşreym hal normalde cok sindar degilim ama korkarim
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılE tabiki binlerce var
26 Yorumla
Soran+1 yılAllah arttırsın ne diyim
Cevap sahibi+1 yılAmin mesele kimin ne yaptığı değil, bizim ne konumda olduğumuz!
Soran+1 yılOrası öyle tabi ama şu insanları görünce umudum azaliyor
Cevap sahibi+1 yılYani her birey temsil keyfiyetini artırıp iyi bir müttaki olursa.. ümit de artar o zaman.. bu din 1 peygamberle başladı sadece.. iyi temsil eden bir insan yani
Soran+1 yılElbette.
Soran+1 yılHaklısın
Gizli Üye(30-35)+1 yılUzun zamandır yapmıyorum
115 Yorumla
Soran+1 yılSenin adına sevindim
Cevap sahibi+1 yılSağ ol iradem güçlü
Soran+1 yılİyi öyleyse
Cevap sahibi+1 yılTesti geçtim mi
Soran+1 yılNe testi ya
Cevap sahibi+1 yılİrade testi
Soran+1 yılHiç yapmamış olsaydın geçerdin
Cevap sahibi+1 yılAşık olduğum kadınla oldum pişman değilim
Soran+1 yılPişman değilsen yine testi geçemedin. Allah korkusu daha ağır basmalıydı
Cevap sahibi+1 yılBen inanmıyorum
Soran+1 yılÖyleyse senin tercihin bir şey diyemem. Ama umarım bir gün tekrar arastirirsin
Cevap sahibi+1 yılNeyi
Soran+1 yılİnanmadığın dini
Cevap sahibi+1 yılAgnostik olmak daha mantıklı
Soran+1 yılO yüzden dedim umarım tekrar araştırırsın diye
Ben sırf o yüzden yapmıyorum yoksa canım istiyor
21 Yorumla
+1 yılyapmayan var yapanda cogaldiiii
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılben yapmadim ama kendi ayaklarimla gitmek istemedigimden birisi gelse hunharca pompa.
00 YorumlaÇok nadir evet var
125 Yorumla
Soran+1 yılKeşke çok olsa
Soran+1 yılBana 1 tane yeter de sayıları az olunca bulması da zor oluyor. Hem insan çevresinde arkadaş edinmek için de ahlaklı insanlar ister sonuçta. Çok olsun o yüzden
Soran+1 yılNasıl yani konuşur mu derken?
Soran+1 yılEvet biliyorum haklısın ama herkesin bir haram potansiyel ve sınırı vardır ya. Ben insanlarla konuşuyorum ama mesafeli konuşuyorum mesela.
Soran+1 yılTabiki doğru demiyorum bu da günah. Ama kiminle konuşursam konuşayım mesafemi koyarım. Ki her önüme gelenle de konuşan biri zaten değilim yani. Böyle biri neden olmasın ki
Soran+1 yılBunun da farkındayım ben bunu savunmuyorum zaten. Bu sebeple de herkesle diyalog kurmuyorum. Daha düzgün gördüğüm insanlarla konuşuyorum
Soran+1 yılZaten yapılabilecek başka bir şey yok. Sadece insanlara baktıkça umudum azalıyor
Soran+1 yılMüslüman değil misin
Soran+1 yılNiye Müslüman gibi konuştun öyleyse
Soran+1 yılBunları söyleyen birinin Müslüman olmaması şaşırtıcı
Soran+1 yılPeki inanmama sebebin? Ki kendi soylediklerin bile inanman için bir sebep değil mi? Allah boşuna haram kılmamış diyorsun mesela. Sonuçlarını da biliyorsun ve görüyorsun. Peki neden inanmıyorsun?
Soran+1 yılAnladim. Kusura bakma ama gerçekten merak ettim ve şaşırdım sadece
Soran+1 yılBir gün anlatmak istersen dinlerim
Soran+1 yıl😑
Diğer konusunda 1,3b cevap paylaştı. şu an o tayfadan hayatta olan yok
03 Yorumla
Soran+1 yılVardır illa
Soran+1 yılSaçmalama
- Diğer konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılMuhakkak vardır ama denk gelmek zor
00 Yorumla - Diğer konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılAzınlık 😔😔😔
112 Yorumla
Soran+1 yılMaalesef :(
- +1 yıl
Allah sonumuzu hayır etsin :((
Soran+1 yılAmin:((
- +1 yıl
Çoğunluk içindeyim ama azınlık kısma geçemiyorum çok zorluyor ://
Soran+1 yılİstesen geçebilirsin bu senin elinde
- +1 yıl
İnan söylediğin kadar kolay değil nefis ile mücadele 😔
Soran+1 yılKolay değil ama başarabilirsin sonuçta insanız ve irademiz var. Ben irademi kullanabiliyorum sen de kullanabilirsin
Soran+1 yılBizi hayvanlardan farklı yapan şey irade. Kullanmayacaksan ne farkımız kalacak
- +1 yıl
Mevzu çok derin çok
Soran+1 yılHerkesin derin mevzuları vardır abi dert etme
- +1 yıl
Öyle elbet abisi
Soran+1 yılTamam abi
+1 yılCinsellik konusunda neden Tanrı'dan korkayım ki?
00 Yorumla- Diğer konusunda 330 cevap paylaştı.
+1 yılVardır elbette
10 Yorumla Diğer konusunda 2,3b cevap paylaştı. Var tabii olmaz mı
10 YorumlaAhir zaman
10 YorumlaVar elbette
10 Yorumla- Diğer konusunda 14b cevap paylaştı.
+1 yılBen kaldım 🥹
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılMutlaka vardır ya. Bu arada seni tanıyorum
00 Yorumla
+1 yılHarammi dedin?
110 Yorumla
Soran+1 yılEvet?
- +1 yıl
Kiz harammi kaldi bu devirde sen galiba kapalı muhafazakar sin
Soran+1 yılHaramın devri mi olur ne saçma bir gerekçe
- +1 yıl
Haram diye bir sey kalmadi
Soran+1 yılVar gayet.
- +1 yıl
Sen kapalı misin
Soran+1 yılBoş konuşan birisin o yüzden bu seni ilgilendirmiyor
- +1 yıl
Utanma benden sen kapaliysan evet de yani lütfen
Soran+1 yılNe utanırım senden sen kimsin ya işine bak hadi
- +1 yıl
Utanma dedim sana
- Diğer konusunda 10,1b cevap paylaştı.
+1 yıltam tersi zinaya düşkünüm
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılEvet var
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılVar.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılbenim çevremde yok
02 Yorumla
Soran+1 yılÇok kötü ya
Cevap sahibi+1 yılyani bence değil. ben de çok inanmıyorum çünkü. ama inanan vardır
- Diğer konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılzina yaptım geçmişte
00 Yorumla Varr
10 Yorumla
+1 yılBen bile yspıyorum artık
11 Yorumla
Soran+1 yılBile derken ve neden?
Devamını Gör(18)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi