emin ol türkiyede alkol yüzünden birbirini öldürenlerin sayısı trafikte birini öldürenlerin sayısından daha azdır. Ben müslümanım ve bunu sorgulayıp topluma yararlı ve yarasız olup olamayacağımı söyleyemessin. Bir müslüman yargılamaz sadece tavsiye eder, ararştırır ve anlayışlı olur.
Tabiki kaldi. Alkol sigara ve bilimum kötü aliskanliğin hicbiri yok elhamdulillah. Ama asil alkol değil sigara olacak kardeşim kadin erkek sogara içmeyen yok
Günah deyince niye sadece zina ve alkol geliyor akla? Sorsam çarşaflı değilsindir, hatta tayt giyiyorsundur. Günah boyutundan ziyade yetiştirilme tarzı desek daha doğru
Bunları günah diye değil, toplum tarafından ayıplanmamak için yapmadın. İkisinden de büyük günahlar içinde olmak ayıplanmadığı için onları yapmaktan çekinmiyorsun. Bakış açını değiştir
Ben İzmir'de yaşıyorum. Su gibi bira tüketiliyor alkol tüketiliyor dönüp biride yadırgamıyor. Ayıplanacak bir şey değil bizim buralarda. İçsem ayıplanmam yani
Benim sevgilim her gün içiyor resmen.. çok şikayetçiyim bu durumdan. Ben kullanmadığım için mi böyle diye düşünüyorum ama her gün alması çok değil mi. Maks haftanın 4 günü alıyor.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
24Cevap
Bu yaşıma kadar tek bir damla almadım, bundan sonra da almayacağım. Hiç bir konuda büyük konuşmadım, ama bu konuda büyük konuşurum.
İnsan büyük konustuğuyla sınanır
İş, toplantı ve ev lokasyonuyla hayatımı idame ettiriyorum. Girmediğim ortam, görmediğim yer kalmadı. Tam olarak nasıl sınanacağım acaba?
Kısa bir dönem içtim ama insan evladı gibi icmiyordum öyle diyeyim hatta sabah içerdim ama içmiyorum artık
Alkol kötü değildir. keşke eğitimi verilse. daha bilinçli bireyler olsa.
Dine düşkün bireyler kullanmaz zaten. Sende bilinçle, muhafazakarlığın ayrımını yapabilirsen topluma yararlı bir birey olabilirsin.
Sen kendin dinine düşkün olsan zaten her gün içen biriyle olmazsın. Topluma yararlı sevgili bulamamışsın burada eğitim mi veriyorsun hahahaha
Dine düşkünüm nerden dedim abim? Benim ailem zaten kullanıyor alkol ben kullanmıyorum. Zina ve alkolüm yok diye muhafazakar mı oldum?
emin ol türkiyede alkol yüzünden birbirini öldürenlerin sayısı trafikte birini öldürenlerin sayısından daha azdır. Ben müslümanım ve bunu sorgulayıp topluma yararlı ve yarasız olup olamayacağımı söyleyemessin. Bir müslüman yargılamaz sadece tavsiye eder, ararştırır ve anlayışlı olur.
Tabiki kaldi. Alkol sigara ve bilimum kötü aliskanliğin hicbiri yok elhamdulillah. Ama asil alkol değil sigara olacak kardeşim kadin erkek sogara içmeyen yok
Tütün harici kötü alışkanlığım yok. Alkol 20 seneyi geçmiştir kullanmayalı.
Kullanırım arada kullanmayan arkadaslarımda var
Çok nadir de olsa kullandığım oluyor. Yılda bir sefer belki.
Trakyalilar çok içerdim derler ama ben kullanmadım hic
Asıl soru, senin halen neden kullanmadığın
Bir tık günah boyutunu düşünüyorum. Şarap ve viskiyi çok merak ediyorum mesela.. dener miyim bilmiyorumda
Günah deyince niye sadece zina ve alkol geliyor akla? Sorsam çarşaflı değilsindir, hatta tayt giyiyorsundur. Günah boyutundan ziyade yetiştirilme tarzı desek daha doğru
Nefsime hakim olabilmişim 22 yaşıma kadar alkol almamışım zina yapmamışım? Hiçbir insan dört dörtlük müslüman değildir.
Bunları günah diye değil, toplum tarafından ayıplanmamak için yapmadın. İkisinden de büyük günahlar içinde olmak ayıplanmadığı için onları yapmaktan çekinmiyorsun. Bakış açını değiştir
Ben İzmir'de yaşıyorum. Su gibi bira tüketiliyor alkol tüketiliyor dönüp biride yadırgamıyor. Ayıplanacak bir şey değil bizim buralarda. İçsem ayıplanmam yani
ben kullanmıyorum 2 yıldır
Benim sevgilim her gün içiyor resmen.. çok şikayetçiyim bu durumdan. Ben kullanmadığım için mi böyle diye düşünüyorum ama her gün alması çok değil mi. Maks haftanın 4 günü alıyor.
çok bence
Ben kullanmıyom ve kullanmayanlar da var
Kullanan pişman kullanmayan merak ediyor
Yok ben kullanmıyorum
geçmişte kullandım, artık kllanmıyorum
Yoo ben kullanmıyorum.
Kullanıyorum ama arada
Ne farkediyor ki kendi seçimi sonuçta
Ben kullanmıyorum
Sen kullanmıyor musun?
Hayir. Ama cevremde herkes kullaniyor
Yasak olan her şey güzel gelir insana eğer bir gün sende içersen anlarsin ama fazla kaptırma
Kalmıştır kıyıda köşede
kullanmıyorum
Kaldi.
Ben..
Sigara alkol hiç olmadı bende
ben kullanmam
Kullanmıyorum.
Benn
Artık kalmadı
Kullanmıyorum
Ben kullanmıyorum
Olmazsa olmaz