İyilikde, kötülük de , dünyada, karşılığını bulur diyorlar. Madem her kötülük, dünyada karşılık buluyor, ozaman neden insanlar kötülük işlemeye korkmuyor. Ben şahsen, bir kötülük işleyecek olsam, karşılığını dünyada göreceğime inansam, o kötülüğü yapmam, çünkü aynısını yaşayacağımı bilirim. Okadar dolandırıcı, adam öldüren, hırsız falan var. Bu insanlara, Allah'ından bul. Falan dediğinde, olmaz öyle şey, Dünya'da karşılığı yok, falan diyip, gülüyorlar. Milleti dolandırıp, yurt dışına kaçıp, gününü gün, ediyorlar. Eğer ki her kötülük, karşılığını bulsaydı, insanlar kötülük etmeye korkarlardı. Dolandırılanlar, dolandırılcağını bilseydi, öldürenler, öldürülceğini bilseydi, kimse yapamazdı bunu. Ayrıca Kuran'da bir ayet ile cevab vermek istiyorum. Biz dünyada bozgunculuk çıkaranlar ile, dünya ahirete faydalı işler yapanları, aynı yere mi koyacağız sanıyorlar.
Ayrıca hitler, okadar insanın ölümüne sebeb oldu, kendisi dikdatördü, zenginlik ile yaşadı, en son intihar etti, kafasına kurşun sıktı, gitti. Şimdi bu adam Dünya'da bir kötülüğün karşılığını görmedi. Bu adama kar mı kalacak. Şimdi her kötülüğün karşılığı var diyenler olacaktır. Onlara soruyorum bunu. Hitler kötülük yaptı, karşılık görmeden kafasına kurşun sıktı gitti. Cehennem olmasaydı bu yanına mı kalacaktı. Bence her kötülüğün karşılığı Dünya'da yok. Bazı günahların bazı kişilere karşılığı Dünya'da oluyor. Ayrıca cehenneme inanmayanlar, internetten güneşin videosuna baksınlar. Uydudan güneş yakından nasıl, alev alev, cehennem gibi. Güneşe atıldığını düşün, yanarsın. güneşin cehenneme benzediğini düşünüyorum. Cennet ise, dünyadaki güzelliklerden bir güzellik Dünya'da böyle güzel doğayı yaratan Allah, cenneti yaratamaz mı? Güneşi ateşten ve alevlerden yaratan Allah, cehennemi yaratamaz mı? Ateistler bunuda cevablasın bakalım. Küfürsüz , haraketsiz, modern bir tartışma olsun. Tartışma demeyim de, fikir alışverişi olsun. Fikrinizi söyleyin bende fikrimi söyliyeyim. Kimse kimseyi eleştirmesin. Büyük insanlar fikirleri tartışır derler. Büyük gibi davranın
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
bende hazir konusu acilmisken soyleyim oldu da cehennem. var ben ateistim ama kimseyi oldurmedim gunah denilen seyleri yapmadim. bu hitler denen adam milyonlarca insani oldurmus o cehennem acisina dayanacakta ben niye dayanamayim o zaman. arada milyon kat fark olmasi lazim. o aciya dayanabilcekse bana cerez gibi gelmesi lazim cekecegim. acinin. niye ugrasayim ki boyle sacmaliklar ile kendimi korkutayim.
gercek su ki bu dunyada yapilan yaniniza kalir kalmaz o ulkenin yasalarina vatandaslarina bagli ama obur dunya denen bir sey yok. otrki dunyada aci ceker diye millet kendini avutmasin. bu du ya da gorun isinizi intikamsa intikam.
Burada eksik bir bilgin var. Cehennem azapları derece, derecedir. Her cehenneme giren, aynı acıyı çekmez, her cennete giren de, aynı derecede güzellikleri görmez... Kabir azabı vardır diyorus onuda inkar ediyorlar. Halbuki çok önemli bir konu. Hitler, kabirde de, acı çekecek, mahşer de de, cehennemde de. Sen kabir azabı çekmeyeceksin, belki son nefesde iman edevek, cennete gireceksin. Belki sevabın, günahından fazla diye, Allah affedecek, cennetine sokacak. Diyelim ki cehenneme girdin, ozaman da hitlerin çektiği kadar acı çekmeyeceksin. Çünkü bir süre sonra, vücudun oraya alışacak, ama hitlerin alışmayacak, o hep acı çekecek, sen biraz cekip, alışacaksın. Belki de günahın kadar yanıp, cennete gireceksin, belki de başka bir mükavatı olacak, dünyada, ya da kabirde ya da ahirette... Anlatabildim mi?
İnşallah cevab olmuştur bu yorumum. Hitler ile aynı acıyı çekeceğim diye karamsar olma yani. Bir sürü ihtimaller var. Allah. Affedicidir. Bağışlayandır. Adaleti en iyi olandır. Allahdan daha iyi kimse adaletli davranmaz. Allah seni, bir insanın evladını sevdiği gibi sever. Kafir de olsalar, kullarımdı der, isterse dünyada sana cenneti yaşatır, sonra cehenneme sokar. İtediğini yapar. Dünyada iyilik yapanlarla bozgunluk çıkartanları aynı kefeyemi koyar. Tabiki kabir azabı var. Tabiki dünyada cennetden bir güzellik yaşarsın. Tabiki cehennenden bir parçayı da görürsün. Bunlar bizim içindir
Şimdi sen, ateistim diyorsun. Bu başka bir tartışma konusu aslında. Ama bunu da tartışırız. Şimdi sen evlensen, çocuğun olsa, kız mı olacak, erkek mi, engelli mi olacak sağlıklı mı, akıllı mı olacak değil mi, karakteri, kişiliği sen belirleyebiliyor musun? Anla ki bunu belirleyen birisi var. Anla ki bu senin elinde değil, Allah'ın elinde. Bir akrabamın, 4 tane çocuğu var. Hepsi sağlıklı, en küçüğü engelli zihinsel. Bunu kim belirledi. Kim seçti. Kim ister engelli evladı olsun, anla ki bunu böyle veren bir Allah var. Bunuda ibret diye. Halinize Şükredin diye , imtihan diye veriyor. Allah'a inanmak, en güzel ve mantıklı bir şey. Biz insanız. Her şeye gücümüz yetmez. Bazı olaylarda, Allah'tan yardım isteriz. Allah'a dua eder, ondan bekleriz. Birde bakarsın, Allah'ın işi dersin, olmuş. Allah varlığını kimine hissettirir, kalbinde kötülük olana hissettirmez. Çünkü bu bir maneviyat işidir. Maneviyatı olmayanlar bu sırra ermez. Sonrada. Allah'ı hissetmeyince de, Allahı inkar eder. Bak sen eğer imansız ölüp, cehenneme gidersen, ozaman Allâh sana dünyada cenneti yaşatır, ahirette cehennemi yaşatır. Ama cehennem de, cennetde dereceleri vardır, en üst seviyesi, en alt seviyesi vardır. Cehennemde en alt tarafda hitler gibiler yanar. Herkes aynı yerde değildir. Cennette de, peygamberler ile, onların derecesi, mertebesi ile, normal sıradan birinin derecesi, mertebesi bir olmaz. Kimisi en üst derecededir. Kimi en alt derecededir. Bunu bilmeyenler, kafa karışıklığı yaşayıp, böyle sorular soruyor, dinden çıkıyor işte. Allâh isterde, sana kabirde güzellik yaşatır, sonra cehenneme sokar, isterse dünyada cennet ahirette cehennem, isterse mahşerde bekletir, imtihanın zor geçer, seni korku ve endişeye sokar, sonra cennete. İstediğini yapar
Başka soru sormak istersen, buyur yardımcı olmak isterim
simdi dusun ben senden gucluyum ve kendi dogrularim. yanlislarim var. ornek veriyorum televizyon izlemek gunah spor yapmak yasak diyorum yoksa cezalandirilacaksin. sen hosuna gitmesede sirf beni sevmedigin halde bunlara uymak zorunda mi olacaksin.
herkes güce boyun egip o gücün kurallarini uygulamak zorunda mi ya da cennete gitmeyi istemek zorunda mi? brlki insan sonsuz hayat ödül istemiyor bir tanriyi srvmek onun kursllariyla yasamak istemiyor. bundan dogal ne olabilir.
bu tanri varligi din gercekligi ancak ne zaman dogrulanir biliyor musun. dis uzaydan baska bir irkla temas kurulursa onlar da derki bizim allah diye tanrimiz var evet sizde de mi varmis vs o zaman kanitlanmis olur. bunun disinda cok zor bu olayin kanitlanmalari herkesin ayni fikirlerde olmasi.
Cümle cümle cevablayayım. Düşündüm. Beni yaratan, hayata getiren biri var. Kendi doğruları varmış. Bu doğrular, herkesce doğru. Sana avuda kalk, kendini façala, zarar ver demiyor ki. Kendine yapılmasını istemediğin şeyi, başkasına yapma diyor. Allahın yasakladığı şeylerden hangisi mantıksız. Allah yasakladıysa, bi sebebi var. Sen söyle şunu yasakladı, halbuki bunu yapmak isterdik diye. Uymak zorunda mıyız Allah'a evet, cennetini kazanmak için uymak zorundayız. Sonsuz hayat istemeyen, istemesin. İnanmayan inanmasın ama sonucuna da katlanırsın. Okadar mantıklı açıklamalar yaptığım halde, uzaylılar gelsin, rabbimiz var desin, inanırız diyorsun. Uzaylılar geldi de dilimizi anlamadılar. Hayvanlarla konuştular. Gorilin dilini anlayan birisi goril ile röportaj yaptı, goril dedi ki insanlar çok canım 😅 . Neyse. Dedim ya bu maneviyat işidir
Şimdi sen diyorsun ki. Nefsime ağır gelen, zor gelen bazı istekleri var. Ben uymak zorundamıyım. Bu söylediğin şey, rabbin varlığını inkara sebeb değil. Evrenin bir yaratıcısı olmalı yoksa nasıl evren var oldu? Evreni yaratan kim? Kendi kendine bişey olmuyor, her şey için sebeb vardır. Ben sana soruyorum bu kez, evreni kim yarattı,? Bu evren nasıl oluştu?
allah kendin kendine ezelden beri hep var olabiliyorsa yaratilis diye bir sey söz konusu da olmayabilir. bizi biz yapan her sey ayni tanri gibi evrende zaten hep var olamaz mi? tek tarafli dusunemezsin bu olayi allah yaratilmadi dersen beni ben yapan seylerde yaratilmadi hep vardi. nasil bir bitki ektin sartlar kosullar saglandi buyudu bende sartlar kosullar saglandi bu hale geldim.. benim uzaylidan kastim senin benim gibi bilinci olan zeki türler. allah varsa onlarinda allahi ayni olmak zorunda degil mi. burada kuranda adi allah geciyorsa onlarin dininde allah gecmesi gerek cunku evrenin tek dini tanrisi allah islam diyorsun dimi bir zeki tür bile evet allah ismi bizde de var o tanrilarimizdan biri dese bile yeter. cunku onlarda da uydurma dinler olur illa. ama iclerinden biri bile allah olsa dersinki evet allah varmis evrenselmis.
kuranda ise yarar bir seyler yok hep yasak hep mudahale. arablarin kendi kulturune gore uyarlamalari. orijinali bile yok bu kitabin.3 kitabin sanki allah kitabi olmayip desgistigini gorup kurana gelince tek harfi bile drgismedi demek sacma. o zamanin siyasileri bile bunlari egdi büktü islerine geldikleri gibi yaptilar.
Sırayla cevab vereyim. Her ne kadar sen benim, çocuğunun cinsiyeyine sen karar veremiyorsun, anla ki, tanrı vardır, ve o karar verir cümleme diyecek cevab bulamadığın gibi. Ben her cümleyede cevab bulmaya çalışcam inşallah. Dedin ki, evrende hep var olabilir dedin. Sonra bitki tohumu ekiyorsun dedin. Şartlar koşullad sağlandı büyüdü dedin. Bu şartları, koşulları sağlayan bir yaratıcı güç olmalı. Evren ile ilgili bilim adamları. Dünyanin 3 aşamadan geçtiğini, buzul çağından, ateşden, bu hale geldiğini belirtti. Yani evren en başından beri böyle değildi, evrenin bir aşamaları oldu, tıpkı Kur'an'da belirtildiği gibi. Ayrıca evrenin genişlemesi, insanın anne karnında evrimleşmesi, dünyadaki demirin, meteor taşlarının dünyaya çarpmasından geldiği gibi bilimsel, ve uzaysal bilgileri de Kur'an içeriyor. Bir bitki ektin dedin. Demekki eken, üreten birisi var. Evrende de herşeyin, bir planlıyıcısı var. Allah ismine gelecek olursak, Kuran'da Allah'ın 99 ismi zikredilir, ve bütün güzel isimler onundur der. Allah ismi bütün lafsı kendinde toplayan isimdir. Bilgi eksikliğin olduğu için, tüm konularda cahil kalmışsın, ateist forumlarda gördüğünü yazıp durmuşsun, bir araştırman yok, bir ilmin yok. Kuran'da işe yarar bişey yok dedin, ne biliyorsun, okumadığın şeyi, okuduğunu sanmıyorum zaten, okusaydın, böyle konuşmazdın. Hep yasak demişsin, ne yasak? Hep müdahale demişsin, neye müdahale? Bişey bildiğin varsa bunlara cevab ver...
3 kitap değişti diyoruz. Çünkü delillerimiz var. Tevrat, zebur, büyük sürgünde unutuldu, kayboldu, azaldı, tahrif oldu, incil ise iznik konsülünde kardinaller tarafından değiştirildi. Kuran değişmedi cünkü. Biz ne yahudiler gibi büyük sürgün yaşadık, nede Muhammed'den sonra peygamber geldi de, değiştirmek zorunda kalmadık. Ayrıca sahabeler, Ehlibeyt, bunlar hafısdı ve, hz Osman'ın kuran okurken şehit olduğunda, okuduğu kuran, bugün müzede sergileniyor, o kuran, günümüz kuranıyla aynı. Bir harfi bile değişmemiş. Sahabe zamanından beri aynı. Siyasilerin hayatını, takvasını, kerametleeini bilseydin, değiştirdiler demezdin. Ayrıca Kuran'ın mucizeleri vardır, hastalara şifa dır, okuyup şifa bulanlar olmuştur. Diğer kutsal kitaplarda bu mucize yoktur anlaki değiştirildi o kitaplar. Anla ki hakdır bizim kitabımız. Ama sen bunuda inkar edersin şimdi. İnkar etmek kolaydır, delil ispat istemez. Bir şey söylerken ben ispat edebileceğim, delillerimle söylerim sen ise, anca inkar eder, delilleri de inkar eder durursun inkarcıya ne anlatsan boş, inkar etmek, kolaydır, inkar edenin delili de yoktur. Sen önce yazdığım şeylere cevab ver. Kaza, kader, gelecek, bunlar kimin elinde, istemeden de bişeyler oluyor bazı şeyler, yaratıcıdan geliyor. Maneviyat yaşamanlar istediği kadar inkar etsin. Dünya nüfusunun yüzde 90 ı ateist değil. Herkes bir ya da birçok yaratıcı var derken, birisi yaratıcı yok diyor ve kendini en akıllısı zannediyor. Herkes Allah yarattı demez. Kimisi o yarattı kimisi bu yarattı der, yinede bir yaratanın olduğunun kabullenmesi dir olay. Ben Allâh derim, o budha der, öbürü shiva der, diğeri, isa der, musa der. En mantıklısı sence ne? Çocuğun engelli mi doğacak bilmediğin bir dönemde. Buna karar veren kim? Sen mi kaderine karar veriyorsun yoksa tanrı mı? Maneviyat yaşamadın diye. Hiç dua etmedin diye, rabbi inkar etmek ne kadar doğru
Ya ben senin, sorduğun sorulara, yaptığın yorumlara, eleştirilerine, herşeyine cevab verdim. Sen benim, sorduğum sorulra bile cevab veremedin. Birde lafı dolaştırdın başka konulara getirdin. Biraz aklın olsaydı, bir cevab bulmaya çalışırdın ama sen aklınla değil, nefsinle yazı yazdın. Aklını çalıştırıp yazsaydın, daha modern bir tartışma ve fikir alışverişi olacaktı. Liseli çocuk gibi konuşuyorsun. ya da beyin yaşın öyle. Karşımda liseli gördüm sanki. Olgun konuşmuyorsun.
ben sonradan ateist oldum 15 yasima kadar camilerde hocalar en cok beni seviyordu. ezan okurdum kandilde kuranda okudum millete. yani sandigin gibi direkt bir seyleri red etmedim. insan beyni gelistikce boyle masallara inanmak zor.
Yaw hee, kendini kandır. Herkes inanmış bir rabbin varlığına. Senin gibi kafasızlar kavrayamamış. Sen kuran okudum yalanını bırak, kuran okusaydın, Allahın tek isminin Allah olmadığını bir sürü adlarının olduğunu bilirdin. Arapçada Allah, türkçede tanrı, İngilizce de god. Her dilde ayrı. Neticede herkes tanrının varlığında hem fikir. Birkaç saf inkar etti diye gerçeği değiştirmez. Türkiye'de beyinsizler ve kalbinde kötülük olanlae ateist oluyor. Avrupa'da Hristiyanlığın doğru olmadığına kanat getirenler ateist oluyor. Sen dinini öğrenseydin ateist olamazdın zaten. Boş yapma
saygisizlik yapma hadsiz pislik tum yorumlarimda konu uzerinden konusuyorum sen isin gucun sahsima saldiriyorsun. sen kimsin ki gt lalesi tanri mi oldun beni yargilayip elestiriyorsun sözde. s git cennetine huriler le mi yasiyon nuriler mi yasiyon. sana giren cikan ne. icten ice tum bunlarin yalan oldugunu bilip kudurup millete boyle saldiriyorsunux isten
Her iyilik ve kötülük dünyada karşılığını bulur diyen kim ki? Bazı şeyler ahirete kalıyor. Ettiğini bu dünyada bulan sevinsin. Ahiretin azabı daha çetin çünkü