Bir insan, ahirete neden inanmaz?

İyilikde, kötülük de , dünyada, karşılığını bulur diyorlar. Madem her kötülük, dünyada karşılık buluyor, ozaman neden insanlar kötülük işlemeye korkmuyor. Ben şahsen, bir kötülük işleyecek olsam, karşılığını dünyada göreceğime inansam, o kötülüğü yapmam, çünkü aynısını yaşayacağımı bilirim. Okadar dolandırıcı, adam öldüren, hırsız falan var. Bu insanlara, Allah'ından bul. Falan dediğinde, olmaz öyle şey, Dünya'da karşılığı yok, falan diyip, gülüyorlar. Milleti dolandırıp, yurt dışına kaçıp, gününü gün, ediyorlar. Eğer ki her kötülük, karşılığını bulsaydı, insanlar kötülük etmeye korkarlardı. Dolandırılanlar, dolandırılcağını bilseydi, öldürenler, öldürülceğini bilseydi, kimse yapamazdı bunu. Ayrıca Kuran'da bir ayet ile cevab vermek istiyorum. Biz dünyada bozgunculuk çıkaranlar ile, dünya ahirete faydalı işler yapanları, aynı yere mi koyacağız sanıyorlar.

Ayrıca hitler, okadar insanın ölümüne sebeb oldu, kendisi dikdatördü, zenginlik ile yaşadı, en son intihar etti, kafasına kurşun sıktı, gitti. Şimdi bu adam Dünya'da bir kötülüğün karşılığını görmedi. Bu adama kar mı kalacak. Şimdi her kötülüğün karşılığı var diyenler olacaktır. Onlara soruyorum bunu. Hitler kötülük yaptı, karşılık görmeden kafasına kurşun sıktı gitti. Cehennem olmasaydı bu yanına mı kalacaktı. Bence her kötülüğün karşılığı Dünya'da yok. Bazı günahların bazı kişilere karşılığı Dünya'da oluyor. Ayrıca cehenneme inanmayanlar, internetten güneşin videosuna baksınlar. Uydudan güneş yakından nasıl, alev alev, cehennem gibi. Güneşe atıldığını düşün, yanarsın. güneşin cehenneme benzediğini düşünüyorum. Cennet ise, dünyadaki güzelliklerden bir güzellik Dünya'da böyle güzel doğayı yaratan Allah, cenneti yaratamaz mı? Güneşi ateşten ve alevlerden yaratan Allah, cehennemi yaratamaz mı? Ateistler bunuda cevablasın bakalım. Küfürsüz , haraketsiz, modern bir tartışma olsun. Tartışma demeyim de, fikir alışverişi olsun. Fikrinizi söyleyin bende fikrimi söyliyeyim. Kimse kimseyi eleştirmesin. Büyük insanlar fikirleri tartışır derler. Büyük gibi davranın

Bir insan, ahirete neden inanmaz?