Eminim hepimiz sonsuzluğu merak edip düşündük çokça. Düşündükçe kör bir kuyuda mı yoksa bulutların üzerinde gibi mi hissediyorsunuz? Belirsizlik nedense beni rahatlatıyor
Sonsuzluk kavramı sizi rahatlatıyor mu korkutuyor mu?
Bu korkuyu yenmek için ahiret hayatını düşünmüşler, kanıtı olmayan bir ahiret hayatı ile insanlar başka bir dünyanın veya yaşamın devam edeceğini düşünürler. Bundan 5000 yıl önce, 100000 yıl önce de hayat devam ediyordu fakat bizim bilincimiz açık değildi. Bizim için o günden bugüne geçen zaman saniyelik bir durum. Doğanın döngüsü için yaşam şart, ölüm şart diye biliyorum ve öldükten sonra bir daha var olmayacağımıza inanıyorum. Yoktuk, varız, yok olacağız.
Sonsuzluk kavramı, kişiden kişiye değişen duygular uyandırabilir. Bazı insanlar için sonsuzluk, sınırsız olasılıkları ve fırsatları simgeleyerek rahatlatıcı bir düşünce olabilir. Diğerleri için ise, zamanın ve mekanın sonunun olmaması, bilinmezlik ve kontrolsüzlük duygusu yaratarak korkutucu olabilir. Bu tepki, bireyin dünya görüşüne, felsefi eğilimlerine ve kişisel deneyimlerine bağlıdır. Senin için bu kavram ne ifade ediyor
'geçmişte sonsuzu düşünmekten balatayı sıyıran çok felsefeciler olmuş'derler. sonlu bir büyüklüğün içinde sonsuzu aramak muhaldir. dünyanın sonu olduğu için ve insan aklının da hudutları belli olduğu için sonsuzla çok uğraşan felsefecilerin sıyırması normaldir.