Sakin ol bir tane temiz havlu kağıt al sonra onu düzgün bir şekilde katla daha sonra onu parmağını saracak şekilde kesik olan yere sar istersen içine kolonya dökebilirsin. iyi olur ama biraz yakar. yine de yarayı temizler. daha sonra sardığın havlu kağıdı bir bant ile sıkıca bantla ve kalkıp bir eczane veya yakınında bir hastane varsa oraya git.
Peçeteyi sürekli yaranın üzerine kapatıp kaldirdigin için kanama durmaz eğer bi kanamaya bir bez kapatıp 5 dk hadi derin bi yaraydı 10 dk bezi kaldırmadan baskı uygula kanamanın tamamıyla durmuş olur eğer çok derin dikiş gerektiren kesikler ve yaralanma durumları var ise o ilk kanlı bezi kaldırma üzerine temiz bez koy bu hem kanamanın tekrar tekrar başlamasını önler hemde doktora göründüğünde ne kadar kan çıktığını ve ekstra bir durumun varsa onu görmesine yardımcı olur.
0
21 Yorumla
Soran
+1 yıl
Şimdi bi peceteye sarıp lastikledim durdu ama acıyor 🥺🥺
Çok dusunmemeye çalış bezi kaldırıp sürekli bakma parmağını fazla da sıkma sadece yaranin üzerine hafif bir baskı uygula lastik parmağını kan dolasimini engelleyecek kadar da sıkı olmasin kan tutuyorsa ve korkuyorsaniz fazla dikkatli yarayı incelemeyin
Yara çok derin görünmüyor kan rengine baktığımda kan yoğun renk değil gibi kapiller kanama yani tüm gün tutmaya gerek yok en fazla 10 dk tutsan yeterli
Dikiş atılması gerekirmi çok korkuyorum yoksa gerek yokmu gitmeye hiç dikiş arttırmadım şimdiye kadar böyle bi durum başıma gelmemişti canım acır diye korkuyorum hastaneye gitmedim
Ven kanamasıysa önemli olabilir ama arter kanaması olsa kan fışkırır öyle bir durum olduğunu düşünmüyorum ama yarayı soruyu duzenleyip fotoğraf eklersen kesin yorumda bulunabilirim
Kapiller kanama elini göğüs seviyenin üzerinde tut peçete yerine bir bez koy bezi hiç kaldırma sürtunme veya kesik yarası gibi duruyor acimasını anlayabiliyorum ama dikkatini dağıtmaya çalış unutma kolun göğüs seviyenin üzerinde dursun dikiş isteyen bi yara değil ama yine de enfeksiyon riski her türlü var evde batikon varsa pansuman yapabilir sarabilirsin yoksa küçük bir kulak çubuğuna kolonya dökup yaraya çok bastirmadan yavaş yavaş çevresine sürebilirsin başka yapilacak bisi yok gibi duruyor
Hastanelik bir durum yok dikiş isteyecek kadar derin bir yara değil ama acı direncin çok düşük ise bi ağrı kesici alabilirsin ilaç içmekte bir problemin yoksa
2 saat geçmiş. Acaba bir çılgınlık yapıp acile gittin mi yoksa hala evde kan kaybından ölmeyi mi bekliyorsun? Ölmezsin bu arada o kadar kandan, şimdi ciddi dediğimi sanma diye belirteyim.
Derin bir kesikse eğer arteri kesmiş olabilirsin. Ama bu bahsettiğim ciddi bir kanama gerektirir. Sıkı bir bası ile en yakın sağlık birimine ulaş böyle bir durumsa, fışkırır tarzda bir kanama yoksa da sert baskı yap.
0
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bastırıyorum şu an peçete kan olmadı gibi 4 5 peçete harcadım
Kanın durması icin cok sıkı bir baskı uygulaman lazım eger güvenmiyorsan hastaneye git bende jiletle kesmistim elimi bi kere durmamıstı bayagi bi uzun sure kanamıştı
0
7 Yorumla
Soran
+1 yıl
Şimdi durdu gibi iki kat peçete ile sarıp lastikle tutturdum ama acıyor daha ve ne kadar böyle tutmam lazım
20 25 dakika bastırarak tut kanama durur ama ondan sonra tekrar baslayabilir iste su degerse veya orada yine bi ani hareket yaparsan eczaneye falan gidip yara bandı al
Peçeteden iyice sar ama bir peçeteyi 3 4 kere katla yarayı sar sonra iyice bant varsa yapıştır sıktır iyice kanama durunca tekrar yap aynısını ama bu sefer sıkmadan yapıştır
Teşekkür ederim sadece sağlık çalışanı olan hemşire vs insanlar var mı diye merak etmiştim belki yardımcı olurlar diye alttaki bı arkadaş yardımcı oldu sağolsun hastaneye gitmek istemedim o yüzden