Evliliğin büyük sorumlulukları beni korkutuyor çünkü 2 kişi hayatı birlikte yaşıyor her saniye birlikteler evliliğe hiç hazır hissedemedim yani hadi diyelim çocuk olmadan sevgili gibi bir hayat sürebiliriz ama yaşım 28 illaki evlenince eşim çocuk isteyecek inanılmaz ürkütücü geliyor bana bu sorumluluk.. Arkadaşlarımın ve ablamın yakın çevrenin evliliklerini gözlemliyorum eşleri tek mesajlarını bile takip edenler var telefonla her konuşmasını dinleyenler vs. Ben tek yaşamaya yalnızlığa o kadar alışkının ki ne bileyim her şeyi bir kişiyle yaşamak zor geliyor. Çocuk fikri ayrı korkunç geliyor çünkü çocuk doğunca 2 kişilik hatta 3 kişilik yaşamak zorunda kalıyor kadın. Evlilikte çoğunlukla yük anneye biniyor çünkü. Bu durumdan nereye kadar kaçacağım bilemiyorum. Annelik duygusunun insanı nasıl duygusal yaptığını tahmin edebiliyorum duygusal zayıf noktam olması da korkutuyor beni bir yandan. Aslında bu dediklerime çocuk doğuran arkadaşlarım hak veriyor büyük sorumluluk çünkü. İlerde bu durumdan kurtulabilir miyim veya hep bekar ve çocuksuz mu yaşarım?
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
24 yasındayım sevgilimle uzun zamandır beraberiz benimle evlenmek icin geberiyor erteleyemiyorum da sırf sorumluluklar icin istemiyorum yoksa onu cok seviyorum ondan sıkılmam da ama işte cocuk yapmak bakmak iş, ev falan cok korkunc geliyo bekarlık muhtesem bir sey… hic istemiyorum evlenmek ya
Ben 24 yaşındayken aynı düşüncedeydim fikrim değişmedi sanki evlenince ve çocuk olunca hayatım gençliğim her şey bitecek çok zor her şeye yetebilmek işte. Anne olmak çok zor emek ister büyük sorumluluklar vs millet düşünmeden pat evlenip hemen bir sürü çocuk yapıyor cahil cesareti işte yok olmuyor
18 yasından beri boyle dusunuyorum valla değismedi, benimkine diyince nolcak askım büyütme diyo tabi ona hayat güzel 😂😂 hic istemiyorum napcam bilmiyorum, evlenmek icin geberenler agır sâlak evlenincede zırlıyorlar burada
e oyle yasa o zaman? erkege cocuk istemek hak da kadinin cocuk istememesi mi hak degil? bu istegine gore sekillenecek hayatin. cocuk istemeyen partner veya bekarlik gibi. dediklerine ben de katiliyorum ayrica. cocuk demek toplumumuzda kadini sadece annelik vasfi ile tanir. en kucuk eylemin bile e sen annesin'le degerlendirilir. o annelerde yetiskin cocuk annesi olana kadar kapana kistirilir. ay yazarken darlandim.
Aynen ben de daralmıyorum. Çocuk doğurmaya indirgemiyorum kendimi sadece ben bu fikre kendimi alıştıramıyorum yani fedakar anne, fedakar eş, her şeyi hazırlayan bütün ailesini ayakta tutan eş. Biz kadınlar evlenince büyük fedakarlıklar yapmak zorunda kalıyoruz çocuk doğunca baba istediği gibi yaşamına devam ederken anne çocuğuna yetişmeye kendine yetişmeye eşine yetişmeye çalışıyor. Ben kadın olarak kendimi hep başarılı güçlü kadın olarak gördüm yani yıllardır böyle hiç değişmedi. Anne olunca ömür boyu devam eden bir sorumluluk hiç bitmeyecek bir görev gibi zor ve meşakkatli. Zamanla değişir mi düşünceler bilemiyorum
annelik alismak zorunda oldugun bir olgu degil diyorum ben de. cocuk dogurmak tercihtir, herkesten beklenmez. cocuk sana simdilik bir pranga olarak geliyorsa onu zihninde tutmana gerek yok.
Şimdilik değil hiçbir zaman kafamda doğurmalıyım düşüncesini tutmadım aksine kadının toplumda başarılı daha güçlü olması gerektiği savundum. Zaten alışmak zorunda olduğum bir olgu olarak görmüyorum hiçbir zaman görmedim ben karşımdaki çocuk istiyor ben istemiyorum demedim öyle bi durumla karşıya karşıya olsamda kimse için doğurmam ancak kendim hazır hissedersem olur anne olmak istememe durumunu yaşayanlar var mı onu merak ettim sadece çünkü yaş ilerledikçe düşüncelerim değişir diye düşündüm ve değişmedi. Yani uzun vadede bu böyle mi devam edecek daha ileri yaşlarda olanlar var mı fikirleri ilerde değişti mi gibi çünkü çocuk doğurmamak her zaman tercih meselesi ama ilerde düşünceleri değişenlerde oluyor.
Evlenmeden seks yapmakta sorun yoksa boş ver evliliği
Cok düsünüyorsun dimi
Bu durum devam ederse ömür boyu yalnız kalacağım bu durum kötü ama sorumluluklar vs inanılmaz ürkütücü bi de anne olmak ayrı büyük sorumluluk tek yaşayamıyorsun diğer tarafın çocuğun oluyor ne bileyim anne olan arkadaşlarım hep yorgun argın kendilerini unutuyorlar bilemedim
Ama seninde ihtiyacindir seninde illah ilkin olacak dimi
Hayır tabi ki
Aaa bu ben
Gerçekten inanılmaz tuhaf bir durum evlenmek 2 kişilik hatta 3 kişilik yaşamak fikri bana ürkütücü geliyor.
Ama eglencelıde olabıır maddi olarak ve hayatında ıstedıgın seylerı ornek gezmek dunya turu vs sonrasında 1 tane bıle olsa yap evın gerçekten neses cocuktur.
Korkma