Benim bugün öğrendiğim bilgiler
-Şarkı söyleyen kin beslemez Bulgar atasözü
-200 den fazla hormon varmış
-Beyin, bağırsak ve kalpte hormon üretir
-Aşk-sevgi hormonu olarak da bilinen oksitosin beyinde bulunan hipotalamusta üretildikten sonra hipofiz bezine gelen ve buradan kana karışan bir hormondur.
-Kök hücreler ameliyatla hastanın göğüs kafesinde açılan 8-9 cm'lik bölgeden kalp kasının içine ekiliyor. Sonra göğüs kafesi kapatılıyor. Verilen kök hücreler birkaç ay içerisinde kalp kasına dönüşüyor. Kalp kasındaki ölü hücrelerin olduğu bölgede canlı hücreler oluşuyor.
-Nikola Teslanın etkilenip hayatını değiştiren kitap: afabi
Aklıma gelenler bunlar daha var mı hatırlamıyorum peki sizin bugün öğrendiğiniz bilgiler var mı? Varsa neler ( detayı okuyarak bunları öğrendiniz zaten :D )
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Kitabım için 1974 hakkında bol bol araştırma yapıyorum neredeyse 1 sene olacak. Genel bir notlar kısmım var ara sıra yeni bilgiler ekliyorum. Bugün şunları ekledim
🙌🏻 Zorunlu askerlik sona erdi
Çizgili gömlekler (Nick Nick)
Cazenovia'da ki Lincklaen House'da pazar Brunch'ı.
Kiss, Casablanca Records'tan kendi isimlerini taşıyan ilk albümünü çıkardı. (Ben seni sevmek için yaratılmışım bebeğim!) (18 Şubat 1974)
Kasırga olayı. ABD tarihindeki en şiddetli doğa olayı. 30'dan fazla insan F4/F5 hortumu gerçekleşti. 300'den fazla kişi öldü ve yaklaşık 6000 kişi yaralandı. (3-4 Nisan 1974, detaylar araştırılacak)
Rock grupları 5,00 dolara bilet satıyordu
Genesis "The Lamb Lies Down on Broadway" konseptli çift albüm çıkardı. Peter Gabriel'ın solo çıkmadan önce Genesis ile çıkarttığı son albümdü
Büyük otomobil üreticileri güvenliği tehdit ettiği için üstü açık arabaların üretimini durdurmak için hükümet tarafından görevlendirildi
Henüz işlenmiş gıdalar üretilmedi
Yaz saati uygulaması yüzünden çocuklar okula karanlıkta gidiyordu. Uygulama 1975 yılında yürürlükten kaldırıldı.
Haftalık TV yayınları satın alınıyordu. Happy Day' s ve The Fonz, imza atarken "Ayyye!" diye bağırıyor. (ev sahnesinde kullanılacak)
Gerald Ford'un insanların kafalarına golf toplarıyla vurduğu skeçler. (Eddy Murphy, izlenecek!)
CBS Filmation Studios'un ilk canlı süper kahraman programı "SHAZAM!"'ın prömiyerini yaptı. Jackie Bostwick (The Red Skelton Show) Kaptan Marvel ve Michael Gray Billy Batson olarak yer aldı. Aynı günün ilerleyen saatlerinde Fort Worth, Teksas' tan Shirley-Ann Cothran 1974 Amerika güzeli seçildi. (7 Eylül 1974, cumartesi, detaylı yazılacak sahne de)
4 Nisan 'da, bir dizi 148 ölümcül kasırga, Great Lakes bölgesinden derin güneye kadar 13 eyaleti vurdu.
Samuel Byck, Beyaz Saray'a çarpmak ve Başkan Nixon'a suikast düzenlemek amacıyla bir uçağı kaçırmaya çalışıyor. Polis uçağa saldırdığında intihar etmiş. (22 Şubat 1974)
Ne kitabı bu dostum? Ne için 1974 yılını bu kadar araştırıyorsun merak ettim biraz bahseder misin 🙂
1974'de geçen ortaya karışık bir roman. Aşağı yukarı bi taslağı var biraz da yazdım o taslaktan yola çıkarak, biraz ağır ilerliyorum. Biraz aile içi drama, biraz gerilim, ufak basit sahnelerde kullanacağım o zamana ait önemli olaylar ünlü programlar vs, araştırıyorum o yüzden. Bu listenin sadece bir kısmı aslında daha uzun bir liste. Ek olarak bir de kısa bir hikayem var aktif yazdığım. O da 1974 yılında, okyanus ortasında 11 kişilik mürettebat ve geriye kalan tek bir kaptanın olduğu bir gemide geçiyor. Fazlaca araştırma yapıyorum gemiler hakkında da.
Anladım dostum, araştırmacı birine benziyorsun bende beyin ve insan zihni ile ilgileniyorum sende ilgilenir misin? ya da merakın var mı? Beyin gücü, zihin gücü, hayal gücünün gücü, konsantrasyonun gücü, bilinçaltının gücü, sezgi, IQ , nöronlar vs. Kısaca beyin ve insan zihni ile ilgili her şeye bakıyorum örneklerden az çok anlamışsındır ne tarz şeylerle ilgilendiğimi birde dahileride araştırıyorum dahilik. İstiyorsan senle beraber bu konuları araştırabiliriz müsait olduğunda ne dersin?
Bekarlar evlenmek istiyor, evliler boşanmak. Allah sonumuzu hayır etsin. Nereye gidiyoruz
Sizce neden evliler boşanmak istiyor?