Aksaray'da yapılan bir sokak röportajına denk geldim, oldukça hoşuma gitti bu farkındalık yaratan fikir..

Aksaray'da yapılan bir sokak röportajına denk geldim, oldukça hoşuma gitti bu farkındalık yaratan fikir..

önemli olan hafif işteki işçiye yardım etmek değil ağır işte çalışıp ya da ayakları çamura batan işçiye yardım edip 10 dk dinlendirmen buradaki işçi 8-9 saat mesaisi olan ancak toplamda 5-6 saat çalışan insanlar işleri de hafif gidin galeriye kömür çıkartın tarlaya girip patates yolun kağıt toplayıcısının yerine 10 dk çöp konteynırından plastik şişe vs toplayın inşaate gidip 10 dk 5. kata çıkıp çimento fayans taşıyın ya da 5. kattan aşağıya moloz taşıyın bakın o zaman farkındalık yaratılır
Evet bunu yapardım tabi ki de.. sabah dışarı çıktım erken ama aklıma gelmedi ve görmedim de. ama böyle güzel şeyler arada düşünülebilir. zaten yere çöp atmayarak ya da sokakları doğayı temiz kullanarak da bilinçli davranıyorum.
1 Mayıs'ta gerçek emekçilerin çalıştığı bu kapitalist sistemde elimden gelse hepsinin yerine çalışırım ama bence bunu bir gelenek haline getirip, her sene 1 günlüğüne onların işlerini vatandaşlar yapsa/yapabilse nasıl güzel olur.
Bir gün değil her gün destek olabilmek için bazı ahmakların o çöpleri olması gereken yere atması bile kafii.
Hiç gocunmaz yapardım ama çöp atan görürsem de elimdeki süpürke ile kafalarına vurudum. 😒
Cevap
3Cevap
1 mayısta tüm gerçek işçiler çalıştı. Bayram kimeydi orası öhöm öhöm
1 Mayısta işçilerin yerine 10 dk çalışma fikri yerine 1 mayısta işçileri çalıştırmasalarmış daha fazla farkındalık yaratırlardı bir günde hiç bir yer kokmazdı
Supururdum tabi gerekseydi gün boyunca da yapardım
Çok ince bir hareket, ben yapardım.
Hayır, ben de çalıştım bugün.
Evet nahif bir düşünce
En iyi temizlik kirletmemek... 🫠✔️
Olabilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?