Evet arkadaşlar ufak tefekte olsa birikim yapıyor musunuz? Parayı neye yatırıyorsunuz?
Cevabın nedir?
Böyle soruları anlamıyorum. Neden soruyosun ki abi? Gelip ortak mı olcaksın? Eğer biriktirdiklerimle bir şeuy alırsam araba gibi hadi ıslatalım demeyi mi kolluyosun. bir insan neden internette tanımadığı birinini birikim yapıp yapmadığını merak eder ki. Anketör müsün nesin
01 Yorumla
Soran+1 yılSitede ne sorular var be dostum benim sorduğum soru onların yanında hafif kalır. :)
En İyi Cevaplar
En güzeli bireysel emeklilik devlet %25 ekliyor. Para birikmiş olur
19 Yorumla
Soran+1 yıl1-2 yıl yatırsak sonra parayı çekebiliyor muyuz devlet katkısıyla birlikte
Soran+1 yılama mantıklı bir yatırım ilerde çok rahat eder insan :D
Soran+1 yılaynen öyle peki parayı falan görebiliyor musunuz sistemi falan var mı?
- +1 yıl
tabiki ne kadar sen ne kadar devlet vermiş. fondan ne kazanmış. hepsi görülüyor. ilk 5 sene çıkarsan sistemden kesinti oluyor. uzman birine ya da bankaya sorarsan daha iyi bilgi verirler. burada önemli olan uzun vadede yatırım yapman. ayrıca faiz yok. helal.. günaha girrmeyelim ama fonlar faiz değil galiba zarar da edebiliyor.
Soran+1 yılçok teşekkürler hocam bilgiler için
- +1 yıl
ben yazıcaktım sen yazmışsın. yatırım uzmanlarının ilk tavsiyesidir bireysel emeklilik
+1 yılYapmaya calisiyorum. nakit olarak duruyo yskibda kredi işine girmeyi düşünüyorum
01 Yorumla
Soran+1 yılDikkat et paralara bankaya falan at bari
Dijital Bankacılığı öneririm birikim hesabında faiz de isliyor
27 Yorumla
Soran+1 yılnasıl yani biraz açalım
Soran+1 yılAnladım teşekkürler
- +1 yıl
faiz haramdır
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
24
Cevap
58Cevap
+1 yılMaaşımı alınca temel ihtiyaclarımdan sonra muhtemel ekstralar için küçük bir bütçe ayırıyorum kalan parayı vadeliye aktarıyorum birikim yapmak için ay sonunu beklersem beş kuruş para kalmıyor altın döviz vs kumar olarak gördüğümden yanaşmıyorum ayrıca alış satış arasındaki fiyat farkı da oldukça can sıkıcı
02 Yorumla- +1 yıl
Şamanistim
Evet iyi biriktiriyorum... bulunduğum yer de çok para harcayamamam ve bekar olmam buna etken :) her ay yaklaşık 2500 tl atıyorum kenera ve vadeli hesapta değerlendiriyorum suana kadar biriktirdigim paranın faziyle birlikte 3000 oluyor aylık birikim :)
00 YorumlaEhh iste akmasada damlayan cinsinden, basim sıkıntıya dustugunde servetini sonuna dek harcayacak bir ailemde var cok sukur, allah bir tane daha ekleyip cocuklara birakmayi nasip etsin
01 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle
İMKB yapıyorum. Şu anda paranın eflasyon karşısında en iyi koruyabileceğin yatırım aracı. Lakin Bu durum kişi ya da kişilere göre farklılıklar gösterebilir.
00 Yorumla
+1 yıltabiki yapıyorum. euro dolar altın borsa falan hiç girme kardesim. bankadan hesap ac ister vadeli ister vadesiz. her ay ekle oraya ya da biriktir elinde yüksek miktara gelince yatır direk
00 YorumlaBirikim olmazsa olmazımızdır. Araç, motosiklet aldım ve beraberinde 1+1 rezidans alıp öğrenciye kiraya verdim.
02 Yorumla
Soran+1 yılöğrenciler zengin olmalı :D
Para & Ekonomi konusunda 12,1b cevap paylaştı. para değil ama insan biriktiriyorum arada bozuklar çıkıyor harcıyorum:)
21 Yorumla
Soran+1 yıloo :D
Tutumluyum ben yaa :) ya altın yaparım ya da kenara atarım :)
12 Yorumla
Soran+1 yılyastık altında saklamayın aman :D
işe başlayalı 3 ay oldu 2 ayda borçları kapadım şimdi 1000tl var onunla gram altın alıcam iyice düşsünde :Dbi daire alıcam inşallah 4 seneye
01 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah :D
+1 yılÜcretli ögretmenlik yapıyorum, çalışırken birikim yapıyorum her ay 1 ya da 2 çeyrek altın.. işten çıkınca hepsi gidiyor. Ne zaman atanıcam ben ya :(
14 Yorumla- +1 yıl
Hatunun dibi naber :) bozma bukadar moralini ya
- +1 yıl
Ücretli öğretmenlik ile hem geçinip hem her ay 1 ya da 2 çeyrek altın..
bu bile başarı yani - +1 yıl
Ailemle yaşadığım için birikim yapabiliyorum ayrı eve çıksam eminim o kadar da birikmez.
Soran+1 yılDuy bu sesi bakan :D
+1 yılYapmak istiyorum ama yapamıyorum. hemen harcıyorum.
11 Yorumla
Soran+1 yılAçılmayan kumbara al :D
+1 yılBen kendime yatırıyorum örneğin dişlerimi yaptırıyorum sonra ingilizce öğreniyorum veya kişisel gelişim kurslarına katılıyorum gibi gibi... Birikim denildiğinde akla bankada veya bir kıyıda para biriktirmek gelmesin...
00 YorumlaParayı kendime yatırıyorum. Kıyafetime okuduğum kitaplara gittiğim konserlere gezdiğim şehirlere ve ülkelere. Kısacası bendeki birikim mantığı maddi değil manevi.
00 Yorumlabirikim yapmıyorum hiç kıyafetlere temizlik mazemelerine elektronikelre yatırım yapıoyurm parada benim olsa :D
00 Yorumla
+1 yılKuruşları biriktiriyorum.
Oda süt dilimi almak için.11 Yorumla
Soran+1 yılKuruşlar o da güzel
Para & Ekonomi konusunda 460 cevap paylaştı. Yılların birikimiyle iş kurdum kendime. benim birikimde işe gitti rakam vermicem sonra bu zamanda böyle ytırım yapılıp iş kurulurmu diye laflara gelemem hiç;)
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılDaha önce yapmadım ama, işe başladıgım ilk andan birikim yapmaya başlıcam. Hedefim 10bin tl seneye eylüle ;)
11 Yorumla
Soran+1 yılHadi bakalım :D
4 Aydır Calısıyorum bitane G3 aldım, Bitanede Çeyrek altın. :)
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBin beşyüz lira para alıyorum taksit, kredi, kredi kartı derken faturayı ödemeye para kalmıyor ne birikimi
01 Yorumla
Soran+1 yılşartlar işte
birsürü altın takı yapıyorum koyuyorum kenara hatta bazen dişlerime altın kaplatsam mı diye düşünüyorum
11 Yorumla- +1 yıl
öyle bir devirde yaşıyoruz ki sen dişlerini altın kaplat 1 ay içinde cesedini bulurlar malum millet gecim derdine düşmüş helal para haram parayı ayırt edemez hale gelmişler.
Biriktirdiğim her şeyi zevklerıme harcıyorum mk.. asdfg
00 Yorumla
+1 yılAçıkçası bu devirde orta halli isen zor be dostum. Faturalar, taksitler, mutfak masrafları vs. E ara sıra da olsa gezip dolaşıyorsun, yiyip içiyorsun. Haliyle bir ihtimâl az da olsa kalıyor, ama emin ol o bile bir sebeple gidiyor.. 😐
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılValla şu sıralar marketten artan bozukluklarla 50 tl biriktirdim başkada yok onuda geziye yatırıcaaam
12 Yorumla
Soran+1 yılO şekilde biriktirdiyseniz çok güzel para
Cevap sahibi+1 yılYa da öğrenci olduğum için haftalık artan harçlığımdan kalanları atıyorum kumbaraya böyle 10 kuruş 50 kuruş 1 lira derken hepsi 50 oldu
Kumaş a yapıyorum onlarla kiyafet tasarlayip cok pahaliya satıyorum 😄
11 Yorumla
Soran+1 yılSonuçta emek var güzel.
Birikmiyorki be kardeş ayin 7 sini beklemekle geçiyor günler :)
01 Yorumla
Soran+1 yılhayat zor :)
yaparim iki sekilde yapiyorum birincisi evde cekmecemde sakliyorum ikincisi de bankada
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİddaadan 11.500 TL aldım bu parayı bankada tutuyordum ama şimdi 10 TL peşin gerisi taksitle ev aldım zaten bir evim vardı onu kiraya vericem şimdide borsa oynamaya başladım gayet iyi getirisi var
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen yapmıyorum ailem yapıyor benim yerime sağolsunlar
01 Yorumla
Soran+1 yıloh ne güzel :D
Gizli Üye(36-45)+1 yılAllah beni kahretmesin. 3 sene içinde harcadığım parayla bir ev alabilirdim.
01 Yorumla
Soran+1 yılnereye harcadın o kadar
Butun birikimim elimdeki telefonum ve cebimdeki 2 liram (:
Fakirmisim ben, o kadar yiyen varki o paralar bize dagilmiyor!!!00 YorumlaZaman zaman yapıyorum ancak sonra tekrar sıfırlanıyor.:)
01 Yorumla
Soran+1 yılHerkesde var o dert :D
+1 yılYapamıyorum elime geçince illaki gidiyor. Bence tavsiye yatırım yapacaksanız Altın yapın en garantisi beyler bayanlar
00 Yorumla
+1 yılbirikim yapıyorum. arsa ve gayrimenkul fiyatlrarrını yakından takip ediyorum.
borsa ve ekonomi benden sorulur.00 Yorumla
+1 yılborsa üzerinde kağıt alıyorum şimdilik birikim orda
04 Yorumla
Soran+1 yılkağıt derken?
- +1 yıl
hisse senedi
Soran+1 yılgetirisi var mı peki?
- +1 yıl
tabiki de. doğru satın alımlar gerçekleştirirsen neden olmasın
Gizli Üye(30-35)+1 yıl20 yaşındayım 17 yaşından beri harçlığımın bir kısmını biriktiririm harcamıyorum o parayı
34 Yorumla- +1 yıl
tahmini ne kadar oldu çok merak ettim 3 senede :)
Cevap sahibi+1 yılHergün 25 tl alip 15ini kenara koyuyordum şimdi 20 tl koyuyorum tabi babamdan aldığım para arttı
Soran+1 yılBaya olmuştur para
Cevap sahibi+1 yılOldu biraz
Gizli Üye(36-45)+1 yılbiriktiremiyom ama 1 aydir kumparaya para atiyorum oyle yani fakirim ! =( :DDD
22 Yorumla
Soran+1 yıldamlaya damlaya göl olur onlar merak etme :D
Cevap sahibi+1 yılhaha aynen zaten şu an 200 tl falan vardir. d
bu devirde zor ama yapmaya calısıyoruz. hep büyük balıklar bizi yutuyor
00 YorumlaHem birikim yaparım hem de harcarım herşey tadında olmalı paramı eve ve arsaya yatırıyorum
00 Yorumla
+1 yılvadesiz banka hesabım var her gün 20 lira yatırırım
00 Yorumla
+1 yılkuyumcu olduğum için altın alıp satıyorum tavsiye ederim faizden iyi kar bırakır sizler internet bankacılığı ile güvenli alım satım yapabilirsiniz
10 Yorumlaeven öğle arası 5 tl nin 4.5tl si gidyor 50 kr kalıyor onu biriktiryorum :D
12 Yorumla
Soran+1 yıldamlaya damlaya göl olur be kardeş :D
bir gün lazım olur diye yapmak lazım.. Hastalığı yaşlılığı var bu işin
00 YorumlaBende kredi kartına borç birikimi yapıyorum :D
11 Yorumla
Soran+1 yılHahah :D
şu an tek birikimin cüzdanımdaki 1,5 tl :D
14 Yorumla
Soran+1 yılolsun sonuçta onlarda para :D
Soran+1 yıltabi ki bimden 6 tane 25 kuruşluk kek alabilirsiniz :D
abi Ayı ekside kapatmazsak iyi diyorum suanda :D
01 Yorumla
Soran+1 yılDurum fena :D
Kıyafete yatırım yapıyorum.
16 Yorumla
Soran+1 yılsonra satıyor musunuz?
+1 yılEvet biriktiriyorm alışveriş yapyrm
03 Yorumla
Soran+1 yılnasıl yani :D
- +1 yıl
Nasil yani derken alışveriş işte kiyafet aliyorum
Soran+1 yılpara anlamında demiştim ama neyse :D
test kitaplarına yatırıyorum
12 Yorumla- +1 yıl
Umarım emeklerinizin karşılığını alırsınız.
Soran+1 yılkitap candır
+1 yılBankada param az cok yapiyorum
11 Yorumla
Soran+1 yılBirikim önemli tabi
Kumbaramda kuruşlar biriktiririm
21 Yorumla
Soran+1 yılKuruşlar toplanıp lira olur :D
+1 yılişime yatırım yaparım ben.
02 Yorumla
Soran+1 yılişiniz nedir
- +1 yıl
turizm taşımacılığı yapıyorum. vıp araçlarım var.
+1 yılögrenciyiz ne arar bizde birikim :D
01 Yorumla
Soran+1 yılaynen bende öyleyim ya ama ucundan başlamak lazım :D
Para & Ekonomi konusunda 564 cevap paylaştı. henüz para kazanamıyorum. :((
02 Yorumla
Soran+1 yılHarçlık falan :(
+1 yılBanka ya atıyorum ^:D ashdhdhd
03 Yorumla
Soran+1 yılne kadar var şu an :D
- +1 yıl
4 5 bin tl cik :D
Soran+1 yıliyi iyi maşallah :D
Para & Ekonomi konusunda 5,1b cevap paylaştı. Birikim yapamıyorum maalesef :(
00 Yorumlabirikim de neymiş, cepten yiyorum :)
00 Yorumla
+1 yılGenelde teknolojik aletler için birikim yparım :D
00 YorumlaBirikim yapmayı beceremiyorum. Çok güzel harcarım
02 Yorumla
Soran+1 yılO da bir yetenek :D
Bu konuda gayet başarılıyım...
06 Yorumla
Soran+1 yılfikirleri açabilir miyiz :D
Soran+1 yılpeki bireysel emeklilik de devlet katkısı oluyor ya 1-2 yıl yatırdıktan sonra o parayı çekebiliyor muyuz?
Soran+1 yılAynen öyle sonuçta değerleniyor para
+1 yılBanka ya bırakıyorum her ay 900
02 Yorumla
Soran+1 yılher ay 900 çok iyi nerden geliyor para?
- +1 yıl
Çalışıyoruz bro
- Devamını Gör (22)
Devamını Gör(67)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri