Kaç ay oldu bir türlü anlamını bulamadım
anlamını geçtim hangi ayet olduğunu bile bilmiyorum. Ayet mi onu da bilmiyorum Türkçeye çevirdim değişik cümleler çıktı.
Aşağıya Arapçasını ve çevirilmiş Türkçesini bırakıyorum
وإذا كانت همومك كبيرة فلا تلتفت، ففضل الله في الآفاق أعظم، ومن يعزّي قلبًا حزينًا إلى درجة الغم إلا الله، سيأتيك ما ترجوه يومًا ما. لذا، حتى لو تأخر الأمر، لا تتعجل، لا داعي للذعر.
Endişeleriniz büyükse aldırış etmeyin, çünkü Allah'ın ufuklardaki lütfu daha büyüktür ve keder derecesine varan kederli bir kalbi Allah'tan başka kim teselli edebilir ve umduğunuz şey bir gün size gelecektir. Bu nedenle geç de olsa acele etmeyin, paniğe kapılmayın.
bakar misiniz değişik bir anlam çıkıyor neden böyle çeviri çok kötü ya
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Pakistanlı yazar ve İslam alimi, Süleyman Nadvi tarafından yazılan, 7 ciltlik "Siratun Nabi" isimli eserden bir alıntı.
Peki bulabilir misin
Arap harflerini bilmiyorum. Neyi bulacağım? Türkçe yazdığın anlam %90 oranında doğru.
Peki çok teşekkür ederim hallettim🪻
Sen akıllı kızsın. Halledeceğini biliyordum :D
Ayet gibi yazılmamış ki zaten bir kulun kaleminden çıkmış gibi duruyor
Evet bende öyle düşünüyorum
Ayet değilmiş sıradan bir söz sanırım aylarca kafayı yormanı gerektirecek bir şey değil
Ama yordum çünkü çok beğeniyorum ama bir türlü Türkçesini bulamadım
Endişeleriniz büyükse, yüz çevirmeyin, çünkü Allah 'ın ufuktaki lütfu daha büyüktür ve keder noktasına kadar üzülen bir kalbi Allah'dan başka kim teselli edebilir, bir gün umduğunuz şey size gelecektir. Bu yüzden, geç olsa bile acele etmeyin, paniğe kapılmayın.
Teşekkür ederim hallettim🌹
Anlasilmiycak bir çeviri değil bunun nesini anlamadin?
Yazıya bakar mısın çok mantıksız geldi
Madem öyle doğru bir şekilde yazar mısın paylaşmak istiyorum da
Endişeleriniz varsa Allah a siginin onun Lütfü büyüktür ve kederli bir kalbin var ise onu refaha erdirecek te yine O'dur. Allah a dua edin ondan dileyin kalpten istenen dilekler mutlaka sizi birgün bulacaktır. Sabırlı olun acele etmeyin paneye kapılmayın
Teşekkür ederim hallettim💐
👍
Şimdi şöyle sorayım dünyada kaç tane Arapça konuşan yer var? Ülke olarak diyorum
Bu meali yani Türkçe çeviriyi kopyala ve googleye yapıştır bakalım. hangi Ayet çıkıyor
Çeviri kötü değil ki. Güzel şeyler.
Tamam da düzenli değil
Çok net cümleler yahu. Daha ne olacak?
Teşekkür ederim hallettim🌸
Göster