Askerligini yapmış arkadaşlar yaşadıklarını anlatırsa iyi olur benim için :)
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
1- Nizamiyenin önüne gelince heyecan basar! "içinden Hadi hayırlısı" dersin ve nöbetçiye doğru yaklaşırsın, o da seni görünce, "şşş olum ordan değil, şu taraftan, gel buraya! geç şurdakilerin yanına" der. Sen sadece mal mal bakarsın.
2- Eğer Tugay gibi büyük bir yere düştüysen, seni içeri aldıklarında koyun misali herkesin gittiği yöne doğru gider, sonra aaa benim sıram burası değilmiş deyip, kendi sıranı aramaya uğraşırsın. Sonra bir yüzbaşıya " abi benim belgede bu bölük yazıyo, nerde burası biliyon mu" dersin, ilk tokatını yersin!.
3- Kendi sıranı ve bölüğünü bulduktan sonra kayıt yaptırı, elbiselerini alır, koğuşa sokulur ve elbiseleri giyip, sivil hayatı bir anda unutur, 40 yıllık asker gibi dolanırsın ortalıkta, yeşile yayılırsın. Akşam olana kadar akşam içtimasında noluyor yahu demeye başlarsın.
4- saç tıraşı yaptırmadıysan, nöbetçi uzman bunu severek yaptıracaktır. Hatta Nuri Alço gülüşüyle..
5- yaklaşık 1000 tane senin gibi şapşal ördekle arasından arkadaş olabileceğin tipleri aramaya başlar, belki içeri girerken merhaba dediğin birinin yanına yaklaşıp, nası gidiyo diye sorcaksın. Sırf muhabbet olsun diye...
6- Yat içtimasına kadar sizlere bir sürü kağıt evrak dağıtılacak, Kışın sarkıklar tutmuş sundurma altında gezmicem, elektrik prizine çıplak kablo sokup ellemicem, terliyken soğuk su içmicem gibi abuk sabuk kuralların dolu olduğu bir kaç kağıt imzalayıp dağıtılan "Er / Erbaşın el kitabı" ile sol göğsündeki cebine koyacaksın.
7- yat içtimasında yaklaşık 400 erkekle birlikte banyoya girip, el ayak diş vb. temizliği yapıp eğer yer bulabildiysen, ranzana geçip yatacaksın. "hep birlikte üst değiştireceksin, bakarlar diye düşünme, o esnada herkes kimse bakmasın yaa modunda triple üstünü değiştiriyor olcak!
8- yatağa yattıktan sonra okaiyamaşitakumbamba nın dediği gibi, "Boku yedik, ne b*k yemeye geldim" modunda bir kaç şey düşünürken uyuya kalcaksın.
Geçmiş olsun!121 Yorumla- +1 yıl
çok iyi özetledin abi.
En İyi Cevaplar
+1 yılAmerikan filmlerindeki o pislik hapishanelere giriş anı vardır ya etrafdan sana bakan sırıtan tipler falan... Yürürken o hissi yaşarsın gece olunca yattığın ranzada bir türlü uyuyamazsın sağına soluna bakarsın senin gibi bir sürü şaşkın uyuyamayan tip doludur. Tavana bakarsın allaam ne işim var benim burada dersin sonra alışırsın :)
434 Yorumla- +1 yıl
başka söze gerek yok.
- +1 yıl
1 dislike hewal reşo vermiş knk :D
- +1 yıl
Ne diyonuz l. an :D
Eğitim & Kariyer konusunda 5,1b cevap paylaştı. Valla nasıl olduğunu anlamadan geçer. senin gibi bir dünya taze kabak asker, boş gözlerle birbirlerine bakar dur. İnceden bir züküm hıyar diyene tuzlukla koşma durumu oluyor hani. O da normal. Artık senin beyninin senin yaşamsal fonksiyonlarını sürdürmekten başka bir özelliği kalmadığı için. düşünme. git yaşa
20 Yorumla
Eğitim & Kariyer konusunda 3b cevap paylaştı. herkes tip tip birbirine bakar bir şekil muhabbetler başlar birde topraklarını arayan tipler vardır artvin var mı ist var mı Ankara var mı o var mı bu var mı uyu yok yemek yok ıcmek yok piskoloji iptal. :)
bir de teskereyi düşün tahmin edemeyeceğin sevinç.11 Yorumla- +1 yıl
Beynim durdu :D
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
98Cevap
nizamiyeden girersin it gibi bağırır birisi sana geç sıraya felan diye sonra senin işlemler yapılır sonra kıyafetlerin verilir ama adam sana bakmaz direk kafana fırlatır 42 numara giyiyorsan 45 numara gelir hiç şaşırma kıyafetler küçücük ya da çok bol olur degiştirirsin koğuşta felan ama ilk gün er bozuntusu gelir komutan şakası yapar felan sonra ilk gece hüngür hüngür ağlayan olur sonra postal baglama sezonu açıldı sivil hayat geride kaldı 1 ay dışarı yüzü görmezsin sonra 5 vakit namaz gibi iştima olur ezer üst devreler sonra alt devreler geldikce sende onları ezersin. ben eğirdir dağ komando okulunda yaptım sonra şırnak / beytüşşebap gittigimde zaten bölük komutanı bayan liseden beri bana sırım sıklam aşıktı gittim o orada sevgili olduk felan geri askerlik bitti bıraktı :) terör avı karakol baskını diyerek geçti
33 Yorumla- +1 yıl
şırnak beytüşşebap ayvalık komando @kadim8686
+1 yılİlk gün berbattır, önce duşa girdik sonra aşı olduk sıraya geçmiştik Robot gibi ilerliyorduk sağımda ve solumda iki asker vardı peynir tenekesine doldurdukları batikonları çubukların ucuna sardıkları bezlerle ıslatın kollarıma sürdüler aynı anda ikiside iğneyi batırdı birinin iğne ucu kolumda kaldı çıkarıp tekrar taktı tekrar batırdı sonra penisimi kontrol ettiler bir sürü evrak işleri oldu sonra saç kesimi oldu senin traş olup gelmen önemli değil önemli olan onların standart traş makinası ucu altına girmen herkesin saçı aynı olmalı yatağının belirlenmesi v. s ıvır zıvırdan sonra seninle aynı şeyleri yaşamış bir sürü insan çoğunun battaniye yüzüne çekilmiştir ve muhtemelen altında ağlıyorlardır. Ama hepsi oradan bir erkek olarak çıkacaklardır
32 Yorumla- +1 yıl
:(( vay arkadaş
Çok iyi geçti çok da güzel geçti tamam mı. Havaalanından çıktım sivil asker çevirdi "kardeş alaya kadar gidioz gel" dedi, bindim gittik işte girişte yalandan dolandan bir arama valizler açtırıldı kayıt yaptırıldı. Anfiye gittik asteğmen geldi o da bizim kafa memleketlerden konuştuk futboldan konuştuk sonra yemek faslı ardından kıyafet denemeleri vs derken gece nasıl uyuyup sabah nasıl uyandığımızı hatırlamıyorum. :D ha 1-2 kez ağlayanlar oldu ama oraya gidince hiçbirşeyi umursama yoksa vakit geçmez eğlenmeye bak. :)
Tabi herşey anlık oluyor orda, gittiğin yer, komutanların vs vs bir çok etken var.10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılİlk gün çanta araması daha sonra kayıt ardından bizi yemekhaneye indirdiler yemek yedi tam çıkacakken durdurdular tüm bulaşığı bize kitlediler. Yıkadın sonra gittik kayıt işini tamamladık akşam olmuştu. En sonunda koğuşa götürdüler yataklarımızı verdiler. Yattığımda ranzanın altında şu yazıyordu "Yar.. ğı Yediniz." :D:D:D
Tabi o zaman şimdi gülebildiğim kadar gülememiştim.
Sadece ilk 1 hafta sıkıntıdır dostum ve yerine göre değişir tabii ki. Ama her sıkıntı çöktüğünde şunu aklından çıakrma alışınca işler düzene giriyor ve keyifli bir hale geliyor. Sonra akıp gider zaten.30 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 8,4b cevap paylaştı. İlk gün ilk hafta bunlar kolay geçer..
Zaten acemisin, sorumluluğun yok, kimse senden iş beklemez, sade koyun gibi oraya buraya götürürler.. Grup halinde eğitime git, konferansa git, yemekhaneye git.. Üçlü dörtlü sıraya girip tren gibi yürürsün habire..
İlk zamanlar kolaydır da, son zamanlar zordur.. Hatta son gün geçmek bilmez, çıldırırsın, saniyeleri sayarsın..21 Yorumla- +1 yıl
Benim sevgilim bugün gitti daha aramadı:(
Dostum Berbat bir durum nizamiye kapısından girdiğim günü hala unutamıyorum çıkmısta degilim :( yabancı bir şehirdesin neyse birlige teslim olcaksın şüphe icinde sana verilen birlige gidiyorsun sana tavsiyem ailnde sana eşlik etsin çünkü gördügün manzara karşısında kendini dünyanın en yalnız adamı gibi hissediyosun neyse işlemler yapılıyo koyun gibi sürüyü takil ediyosun aşların falan yapılıyo kamufulajlarını veriyorlar ilk bir hafta çok sıkıcı sonra bulindugun ortama alışmaya başlıyosun arkadaşlar falan zaman geçiyo
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNizamiyeye girilir ki ben 15.30 gibi girdim.. Bölükle re yerleştirme üst baş alma 10-12 gibi uyuma horlama ayakkokusu boş bulduğun yatağı kap kim ben mi diye sorma etrafta boş boş dolanmam
Sabah 5 koğuş kalk askerlik başlar.
Kahvaltı sıraya gir alay iştima
Akşam 5 paydos git uyu 10 da. Sayım uyku sabah 5 koğuş kalk 3 gün sonra iğne 5dk banyo terliklerçaldırma a bota kilit vur24 Yorumla- +1 yıl
Çok yardımcı oldun sagolasin
Cevap sahibi+1 yılNereye gideceksin?
- +1 yıl
Mayısta gidiyorum
Cevap sahibi+1 yılHayırlı teskereler
Korkmana gerek yok kardeşim. Aynı okulun ilk günü ve yeni bir sınıfa gelmişsin gibi düşün. İlk zamanlar ne çok akıllı ol nede salak. Bazı zorlukları vardır elbet. Ama inan çok kısa sürede alışıyorsun. Hele bölüğünde 1-2 tane salak olduğu zaman, ki mutlaka olur, işte o zaman daha eğlenceli oluyor askerlik. Beni tekrar çağırsalar askere koşa koşa giderim. Ama en fazla 1 ay olacak.
10 Yorumla
+1 yılİlk girdiginde salak gibi olursun. Cok zeki bir insan olsanda farketmez.
Nerede yatcam kimle yatcam kimseye güvenemezsin. Bir iki kişi tanırsın ilk gece.
Kalktıgında traş sırası kahvaltı sırası derken askerlik nasıl bişi oldugunu tatmaya başlarsın.
İştimaya girersin komutan başlar kılık kıyafetini eleştirmeye.
İçtima biter akşam tanıştıgın kişilerle konuşmaya başladıgında başlarsın safak saymaya.
Nasıl bitecek l*n bu askerlik dersin o gün bitmez.21 Yorumla- +1 yıl
Kimle mi yatacam 😶
Nasıl yani ya sevgilim bugün gitti
+1 yılBen harp okuluna girdiğim de bile saçma sapan duygulara kapılmıştım. Bizim bir üstümüzdeki abilerimiz bize acayip bakarlardı. Normal askerlik nasıl olur hiç bilmiyorum. Ayrıca şunu söylemek isterim. Hayat ranzalardan ibarettir askeriyede bilgin olsun.
00 YorumlaBura nere ben kimim surekli bı kaygı benim ne isim var burada felan klasik yanı beklentilerini sıfırla öyle git çünkü sıfırla gitsen bile eksi olucak ilk gün hıç bısey beklemıyodum daha kötüsü geldi dıceksın yaşayıp gelıcez de nerde olursan ol gözünü dort aç komutan ne derse harfiyen yap hayırlı tezkereler
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 6,6b cevap paylaştı. Kışladan ilk adımımı attığımda akşamdı karanlıktı hava ve binlerce asker dışarıda sıra olmuştu Allahım dedim ben neredeyim burası nere :D Girdik koğuşa tam curcuna çorba olmuş oranın usta askerlerin bir yerleri kalkmış artistlik konusunda master yapmışlar belli ki. Öyle böyle derken geçti işte ilk gün :)
00 YorumlaHacı ilk gün girersin Kaydın yapılır Yerin belirlenir apar topar Giyindirmeye gidersin Elbiselerini alırsın Seni Apar topar Asker yaparlar İçin Ben nereye geldim Ne oluyor? gibi sorular olusur. İlk 5 gün cok önemlidir Bu süreci Güzel atlattıgın zaman kolay olur askerlik Gırgıra ver herseyi
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 63,8b cevap paylaştı. Berbat bir duygu
Afedersin ama aynı koyun gibisin41 Yorumla- +1 yıl
Koyun olmak sorun değilde kurtlara dikkat etmek lazım
+1 yılnizamiyeden içeri girersin ve uzat kolları komutu!!! tek sıra halinde evrak kürek işleri... aksam olur birseyler yersin daha askeri üniforman verilmemiştir. gece elbisenle uyursun tabi uyuyabilirsen sonraaa koğuşşş kalkkkk!!! malca bir kahvaltı iştima telaşı felan kötüdür yaa devam edemeyeceğim
10 Yorumlaolum foca komandoda acemilik yaptım ( türkiyenın en zor eğitim veren alayıdır. )
ilk gün kafamı koyar koymaz uyudum =D
Sizin psikoloji bozulmaya meilli sanırım he bide haritadan izmiri sildim12 Yorumla- +1 yıl
Hayırlısı be dostum :/
Gizli Üye(30-35)+1 yılUyursun gece yanında biri belirir. Ne oldu l*n beni mi sıkıcen dersin. Sonra bir şey yok kardeş üstünü örttüm der. Sen ha tamam der uyursun. Adam çoktan işini halletmiştir. Alt kata yatma ranzanın.
48 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@Piyerrr sana olmadı mı? Bir daha düşün. Gece, arkadaş, yatak, uyku?
Cevap sahibi+1 yıl@Piyerrr oooo tamam. Kırmızı lamba yandıysa zaten kimin künyesi kimin elindeyse artık öyle değil mi?
Cevap sahibi+1 yıl@piyerrr saat 00:00 dedi mi. Durum kötü, kolla gotü.
- +1 yıl
Gotu kollamak lazım
Cevap sahibi+1 yıl@Soran dövizi ucuza bozdurmayasın.
Gardas acik konusuyum herkes sana mal gozuyle bakar ben astsubayim ve acemi askeri kimse sevvmez komtanlar basini ezebilmek icin ugrasir neden mi sonradan kimseye bela olmasin diye ben gordugumu aanlatiyim ilk gun disarda bizi suya goturup susuz getirecek adamlar bile bildigin mal oluyo sende dikkat et opmesin usta askerler
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 378 cevap paylaştı.
+1 yılIlk gun cokda birsey hissedemezsin. Cunku daha be oldugunu ne yapacagini cozmeye calisir olani biteni algilamaya calisirsin. Asıl 3 ncu 4 ncu gun den itibaren dokunmaya koymaya baslar. Bitmez dersin gecmez dersin. Ama geciyor..
10 Yorumla o gün kendine ait hiçbişey kalmadığı, seni devletin malı yaptıkları gündür ,, böyle düüşün hissedersin,,
ama askerlik bir gururdur,,, gidip de 18 bin tl verip askerlk yaptım diyenlerden daha da aaskersin yiğidim.. utanma askerlik yapan herkes şaşırdı,, korktu, heyecanlandı,, ve bir sürü garip duygu.
en fazla 3 gün sonra bişeyleri anlamaya başlarsın ,, zaten kural şu " düşünme- uygula"00 YorumlaUnutulmayacak bir gündü davullar Zurna yla şekerle karsıladilar Güle oynaya kapiya kadar geldim ta ki içeri girince insan mal gibi oluyo koyun gibi sürdüler tabi herkes aynı durumda oldugu icin sıkıntı yok tavsiye ederim belki hoşuna gider gece ağlayan lar bile oluyo koğuş ta farklı bir dünya yaşamak lazım
10 Yorumla:)) İlk gun evraklar ımzalar felan. bende uzman cavus vardı. efendım dıyıp duruyordum. bana ne efendımı l*n . komutanım dıyeceksın dedı. bende ıcımden sovdum tabıkııı :)) sonrası hep boyle gectı :D
01 Yorumla- +1 yıl
Efendim olurmu komutanım :D
Acemilik ilk gunler degil de. Ozel egitim icin isparta dag komd. gonderildik. Tam kis ortasi hava oluresiye soguk. Sadece donmayayim diye dua ederek gecti :S
00 Yorumlaİlk bir hafta robot gibisin seni yonlendirler bu bir hafta kâbus gibidir sanki eseklesirsin bu durumdan kurtulmak istersin kendini rüya dan uyanınca evde olduğunu hissetmek istersin ama 2. hafta alisirsin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAskerlik değil de başta bir aşı vuruyorlarmış ama kaç kişiden duydum hayvana bile öyle aşı vurulmazmış. Sırf insanın doğal içgüdüsü uyanmasın diye yapılan bir işkence var. Ürktüğüm ve tırstığım tek konu o.
02 Yorumla- +1 yıl
o aşı olayını duydum bakalım hayirlsi
Cevap sahibi+1 yılBak gördün mü sana bile nasıl olduğunu anlatmışlar
Gizli Üye(36-45)+1 yıldüştüğün yere göre değişir rahat ya da zor. mesela ben dağ komando asteğmen olarak yaptım benimki çok zordu , benim arkadaşım da denizci yaptı adamı kantin asteğmeni yaptılar çok rahattı yine olsun yine yaparım diyor adam. ama ne olursa olsun bir zorluk var her askerliğin içinde , yani en basiti bile zor çünkü özgür değilsin.
00 Yorumla
+1 yılgidiyosun kayıt oluyosun traş ediyolar olmadıysan sonra kayıt yaparken tabi bekliyon bir yerde hep sonra kıyafetler evraklar imzalar gecenin kacına kadar bekle dur sonra yat sabah 6 da kalk
12 Yorumlasosyal statün dışarıdaki hayatın ne olursa olsun bir mallık gelir adama ilk gün ordan oraya gezerken anlamazsın ne oldugunu
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 2,3b cevap paylaştı. İlk 28 gün tecrit dönemi gibidir. Kaldığım kışlanın hemen karşısında oto sanayi sitesi, oradakilerin amma şanslı olduğunu düşünürdüm özgürler diye.
00 Yorumla
+1 yılyaşamadım ama anlatanlardan dinledim ruh gibi oluyomuşsun hacı nasıl bişey olduğunu idrak ederken dağıtım iznine geliyorsun :D
00 Yorumla
+1 yılNereye geldim l*n ben diyecegin bir gün. Yemek yiyebilmek icin yemekhaneye 150 metre surunup ilk gunden kamuflajlari eskitmistik :)
00 YorumlaŞimdi anlat anlat bitmez.
Tam bir mal olacaksın :) Şaşkınlık, korku, bilinmeze yolculuk. İlk gün sorun değil mühim olan son 1 haftadır :) saniye saniye geçer o günler :)00 Yorumlahttps://forum.donanimhaber.com/m_59896525/tm.htm
Buraya bak derim.01 Yorumla- +1 yıl
arkadaşın biri mükemmel özetlemiş çok iyi oldu :D
+1 yılHer yerde askerlik farklıdır bir yere gidersin komutanın iyidir ilk günün güzel geçer bir yere gidersin komutanın şerefsizin tekidir askerliğe başladığına ilk günden pişman olursun böyle bişey askerlik.
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 469 cevap paylaştı. Offf hayatinin belki de en kotu günü olabilirir. mal gibi oluyosun. ilk günden yürüyüş yaptiriyorlar. selam vermeyi ogretiyorlar. üst devreler senle dalga geciyor. insan kaçma istiyor hemen askerden
02 Yorumla- +1 yıl
ilk günden basliyomuyuz yuh
çok makara oluyor. alsalar yeniden acemi birliğine gitmek isterim 3 aylık komando eğitimine..
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 4,2b cevap paylaştı. ilk günler beter oluyor kardeşim. ama herkes bir şekilde atlatıyor :)
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 1,3b cevap paylaştı. Gitmedim ama hep dinledim de ilk ayı atlatabilirsen hemen geçer diyorlar. :)
00 YorumlaHemen hemen bütün yorumları okudum bende şubatta askerim kısmetse hayirlisi olur hepimiz için inşallah
03 Yorumla- +1 yıl
bende mayısta
Insan kendini ailesinden sevdiklerinden uzak hisseder ve kendini kaybolmus gibi sanar. cunku etrafinda hep degisik yuzler vardir. ilk gun ben cok aglamistim
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılaskerliğin ilk günü çok hızlı geçer.
ve olanları anlamaya çalışırsın geceside çok tuhaftır10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılüniversiteye gitme sebebimdir. Sırf askere gitmemek için okuyorum 28 yaşına kadar okuycam sonra bedelliye vurdurucam
20 YorumlaUUUUUUU kardeş anlatmiim, asker kaçaklığına özendirmekten içeri alırlar beni :)
00 Yorumlakardeşimi İzmir yeni foça jandarma komando eğitim birliğine götürdük kapıdan girdi ve ilk saga sonra sola baktı sağa giderken usta asker bu taraftan dedi ne güldüm halada aklıma geldikçe gülüyorum salaklaşıyor insan
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSu soruyu ilgimi cekicek sorulardan kaldirin ya. Ben askerlik kelimesini duyunca urpeeriyorum hep karşıma cikiyor :D
11 Yorumla- +1 yıl
:D :D
+1 yılSeneyede ben Askerim bende napacam merakla bekliyorum ilk gün
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAskerlik yapmasam EİG ye inanıcam...
Lay lay lom bir yer değil, Balıkesir Eğitim Merkez Komutanlığı'nda acemiliği yaptım.00 Yorumla
+1 yılilk gün: bura nere la
ikinci gün:sanki hep ordaydın
ücüncü gün: bu askerlik bitmez *
son gün:ne çabuk bitti la00 Yorumla
+1 yılValla anlattıkları gibi çıkmıyor herkes farklı yaşıyor.
01 Yorumla- +1 yıl
doğrudur gitmeyen bilmez
Eğitim & Kariyer konusunda 3,1b cevap paylaştı. Adam askerden dönecek hala yorum yapılıyor :D
11 Yorumla- +1 yıl
Hahaha Daha var gitmeme hocam :D
bedelliye git imkanın varsa.. türkiye de askerlik hayatı tanımana yardımcı oluyor belki ama zamanından da götürüyor..
11 Yorumla- +1 yıl
Hocam bedelli kavramı bizim için geçerli değil yaş 20 olsada giderim yaparım zaten askerliğimi
Korkma gel nereye dustun kara deniz hava ona gore yardimci olim
00 Yorumlailk günler çalışarak geçer. yani bende öyle olmuşdu. el arabalarıyla taş taşırdık.
00 Yorumla
+1 yılkapıdan girince nasıl bir yere denk geldim"
akşam yatarkan tavana boş boş bakarsın, kara kara ne yapacağını düşünürsun00 Yorumlawalla bir askeri parka giyersin etek gibi ta dizlerine kadar iner :) herkes sana tuhaf davranır sonrada işi çözersin zaten :)
00 Yorumlaaskerlik denince aklıma ilk gün yapılacak olan iğneler geliyor
02 Yorumla- +1 yıl
İğne olmadan olmuyomu hocamm
Eğitim & Kariyer konusunda 694 cevap paylaştı. Yasim tutmasina ragmen bedelli yemin toreninden sonra cikti daha ne diyim
01 Yorumla- +1 yıl
bir bardak soğuk su iç abi :D
Psikolojin en alt seviyelere duser bn nereye geldim dıye gnde 100kere srarsn kndine iyi olmadgı halde herkese cok ıyıyım dıye bol bol yalan sylersn falan filann
00 Yorumla
+1 yılASKERLIK YER VE ORTAMINA GORE DEGISIR KARDESIM BEN DOGUDA ZOR SARTLARDA YAPTIM AMA ORTAM GUZELDI SIMDI CAGIRSALAR YINE GIDERIM TEREDDUT ETMEM
02 Yorumla- +1 yıl
Doğru söylüyorsun abi
- +1 yıl
Rahat ol hakkinda hayirlisi neyse o olsunn ben sehit olmak istedim hep ama o bile nasip olmuyormus insallah sagsalim yapar ailene kavusursun allahin rahmeti uzerinizde olur insallah
Deprem oluyor sanarsın gerçi ben az askerlik yaptım ama ineden zor gelir başta
00 Yorumla- Devamını Gör (43)
Devamını Gör(88)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026