Güncellemeler
+1 yıl
Kafam. Karisti? Bir deger verdigim tanidigim.. hz. Muhammed. Vefat edene Kadar tum kurani ona inanan Havarilere ezberletmisti. Hz. Muhammed oldukten. 30 YIL Kadar sonra. Kuran. Kitap haline getirildi dedi? Sasirdim? Soru hz. Muhammed yasarken. Kuran kitap olarak elinde degil miy di? Elindeki Sureler Ayetler, I gosterek. mi. Muslumanligi yaydi?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Kanka o dönemde şu anda elimizdeki sıradaki tek bir kitap şeklinde yoktu. Sonradan sıralanıp birleştirilmiş
Yani. Hz. Muhammed yasarken elinde Tam Kitap yoktu? Daha sonradan. Yapilmissa eklenmeler? Cunku. Sii, ler. Sunni, ler farkli imanin satlarina inaniyor ve birbirine inanilmaz derecede dusman bkz. Iran V. S. Suudi Arabistan.
Hayır indirildiği şekliyle dueuyor. Ekleme çıkarma filan yok. Sadece sayfalar bir araya getirilip musaf haline getirilmiş
Teknik konusmalarla aciklamak. guzel.." Musaf" haline getirilmis Silver baska Sunniler. Baska. Musaf. haline getirmisler demekki.
Yukarida dinlere yazdim yalnis. "silver" diye gitmis. Ozur?
Ayet ayet indi o an imkanlariyla yapraklara yazarlardi sonra hazreti osman r. a sanırım o topladi bütünledi 23 yıl sürdü ve tamamlandi
Degerli bir agbim 30 YIL Kadar sonra kitap haline geldi dedi.. Yani. Hz. Muhammedin. Elinde yasarken Kuran. Yoktu. Yapraklarda yazanlari yasarken delil olarak gosterdi demekki?
Peygamber efendimize Peygamberlik 40 yaşında geldi
60 - 61 yaşında vefat etti... kuran kerimin inmesi 23 yıl sürdü
Bazı kaynaklar 22 yıl diyor
Okudum çok aklımda kalmadi
Allah resulunun zamaninda kitap halinde değildi o zamanlarda Allah resulunun emriyle birlikte sahabeler ezberledi vefatindan sonra kitap haline geldi buda baya zaman almış
20 yıl sürmüş kitap haline getirmek ve çoğaltmak
Off hepsi yalan dolan ya ne kitabı ne dini yav hepsi zaman içinde olan palavralar
Ama inanmayana sonsuz ateste yanma cezasi var bu herkesin fikrini degistirip inanmasini sagliyor
Öyle bişey yok ya ne ateşi
Peki. Inanana. Odul olarak cennet var. Bu cok sayida kisinin Musluman olmasini. ve cihat yapmasini saglamistir.
Muslumanlarin cogu. Cennet icin. Muslumanligini surdurur cunku buyurken bir oduldur. Olumsuz yasam. cok guzel bir ortam gercekten cok guzel
Sen inan sana diceğim bişey yok ama Müslümanlık Araplar tarafından uydurulma şeyler hadislerin gerçeği yok Kur'an'ı oku bak çoğu şey Araplar üzerine hatta bir hadiste Türklerle savaşın diyor
Hayır. Bir kitap halinde değildi. Dağınık sayfalar vardı.
Allahin. Hikmeti ile basarmis yoksa. deri. parcalarindaki. ayetleri gostererek Muslumanligi yaymak zor olurdu.
Hafızası önde olan toplum... Ezberciydiler.. İşin ruhunu akullarında tutuyorlardır. Örneğin yakının bile olsa adaletli olacaksın... Çalmayacaksın.
Dogru. Devleti dairelerine hep yakinlarini aliyorlar. normal vatandas bosuna devlet dairelerine ise girmeyi bekliyor girmek icin ugrasiyor bilmiyorki tanidik ve akrabalar o isler ayarlanmis. Tanidigimiz olmayan devleti dairesine giremez..
Bugün öyle maalesef. Bu din değildir
hayır 40 yaşında müslüman oldu öncesinde değildi
Hz. Adem ilk Musluman ve. Peyganberdi 40 yasina Kadar. Bunu biliyordu herhalde
Yani hz. Muhammed 40 yasindan once Peygamber degildi?
değildi islamiyet değil ibrahimi din