AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
Çok az insanlar tarikat lardan medet umuyorlar tövbe alıyor lar garip garip işler İslam ile alakası yok
İnsanın her zaman içgüdüleri vardı. Günahsız yaşamaktan bahsediyorsak bu her zaman imkansız ama inanarak yaşamaktan bahsediyorsak ve ibadetleri yapmaktan bahsediyorsak yüzde yüz yaşayabiliyor tecrube
Kişinin iradesine bağlı ama sapkınlık çok dış etken olarak bakınca helak olmadı gerekir diyorsun
İlla islamı göstere göstere yaşmak gerekmiyor bazı şeyler insanın kendi içinde. Ben allah a şükür yaşıyorum olabildiği kadarını. 5 farza odaklanırsan sadece işin zor, 54 farzı var islamın. Bir yerlerinden yaklamaya bak sen…
Yok çünkü sonuç olarak 1400 sene öncesinin şartlarında o dönemler için yapılmış bir din.
Yanlış sitenin dinazoru kur-an kıyamete kadar gelmiştir.
@Hakan5581 o boş beleş bir iddiadır. Bilimle , tarihle , dinler tarihiyle ilgilenmeyen hatta bunların isimlerini bile bilmeyen akkoyun kitlenin inandırıldığı bir yalandır. Zaten bunlar hakkında bilgisi olup kuranı türkçe okuyup muhammedin hayatını detaylı inceleyen birisi istese de Arap dininde kalamaz. Vicdanı el vermez buna.
Nasıl böyle birsey söylersin medeniyeti getiren peygamber dır zaten ben kur-an i Türkçede okuyorum Arapça da peygamberin bütün hayatını biliyorum hamd olsun sen konuşma şekline biraz dikkat et lütfen kardeşim insanların kutsalına hakaret etme hakkın yok.
@Hakan5581 doğruları söylemek hakaret mi? Medeniyeti getiren muhammedse. Bu anadoludaki antik kentleri de muhammed mi yaptı? Mısır piramitlerini ve tapınaklarını ondan binlerce sene önce kim yaptı? Madem peygamberlerdi avustalya kıtasında asyanın tüm doğusunda gğney ve kuzey amaerikada avrupada sahra altı afrikada 150bin yıllık insanlık tarihinde neden tek bir peygamber yok? Ayrıca muhammedib hayatını bilseydin kendisi 53 yaşındayken 9 yaşındaki zavallı ayşeyi nasıl koynuna aldığını da bilirdin, evlatlığı zeydin karısına nasıl gmz dikip ondan boşatmak içşn kurana nasıl sanki tanrının emriymiş gibi ayet yazıp koynuna aldığını da bilirsin zavallı 17 yaşındaki safiyyenin babasını ve erkek kardeşlerini onun gözleri önümde katledip sonra cariyesi yaptığını da bilirdin toplam 68 tane karısını ve cariyesini de bilirdin. Neyse günü gelince sen de aydınlanırsın
Yanlış kardeşim senin beslendiğini kaynak israiliyat la dolu senin söylediklerin kendine göre doğru bunu bana ya da insanlara doğru olarak ad dedemessin 9 yaşında değil 12 yaşında evlendi ve hz Aişe de neden zavallı oluyormuş o peygamberi seviyordu severek evlendi toplam 68 değil buda yanlış 12 tane vardı bunların bir çoğu savaşta esir alınıp kimsenin evlenmedigi kadınlar di hepsiyle iliski si yokdu sen bu kadar asparagas şeyleri hangi kitapta okudun bana soylermisin?
Arti çok peygamber geldi insanların çoğu inanmadılar.
@Hakan5581 yıllardır bunları gözünüze sokmaktan bıkıp usandım ama siz bitip tükenmiyorsunuz
Öldüğünde anlarsın sen artık ben birsey kaybetmem ama sen çok şey kaybedersin Allah hidayet versin ne diyim
dergi.diyanet.gov.tr/makaledetay.php?ID=580
Bizzat diyanet
https://islamansiklopedisi.org.tr/aise
sonpeygamber.info/muminlerin-bilge-annesi-ve-fakih-kadinlarin-oncusu-hz-aise-ra
https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Ai%C5%9Fe
Al sana bizzat diysnetin ve islam kaybaklarının yayınları aylenin doğum tarihi net ve açık olarak 614 yılıdır
Peygamber falan gelmedi. Tevrat incil ve kuran bunları birbirlerinden araklamıştır. Onlar da antik mısır babil ve sümerden bunlar artık net açık ve belgeli. Ortadoğu hariç de dünyanın hiçbiryerinde peygamber falan da yoktur ne de ibrani bir din
Ben diyanetin kaynakların dan beslenmiyorum kardeşim gerçek alım lerin kur-an ve hadis
Senin beslendiğini kaynak yanlış ben neyapim günümüzün diyaneti nin İslam ile alakası yok işine geldikleri gibi fetva veriyorlar.
Okumaya yazmayı öğrenmiş sadece beyinsiz
Summum bukmun umyun fehum laa yerciun.
@Hakan5581 o zaman sorun yok
Git bir kütühaneye bizzat oku kurandan sonra islamın en temel kaynakları hadis kitapları
Kütüp-ü sidde
İmam-ı azam Buhârî
Müslim
Ebu davud
Muhammedin hayatını yıl yıl anlatan sier-i nebi
Hanefi mezhebinin kurucusuimam-ı azam ebu hanefi
Şafi mezhebinin kurucusu imam şafi
Tüm hadis kitaplarında muhammedin 53 ayşenin 9 yaşında olduğu açıkça yazar
Zaten onun içindirki de tüm islami cemaatlerde ( sapık yuvalarında) kızlarını regl olur olmaz adamın yaşına bakmazsızın peygambwrin sünneti diye zavallı kız çocuklarını evlendirirler. Ve bu afganistandan pakistana irandan sudi Arabistan'a kadar türkler hariç tüm islam ülkelerinde uygulanmıştır. Bende her şey delilli belgeli. Boş laf yok. Biz de 40 sene inandık bu yalanlara. Ahh ahh
Öldüğünde anlayacaksın. Klasik boş beleş islamcı lafı. Keşke ölmeden değil daha yaşarken anlayabilseniz gerçekleri
@Hakan5581 böyle insanları gördüğünde susacaksın
9 yaşında nişanlandı 12 yaşında wvlendi
Sana tavsiyem biraz oku araştır bilimle tarihle uğraş. Bir fanusun içinde yaşayıp senelerdir uyutuluyorsunuz
@Locussolus evet susacak çünkü 3 gram bilgisiyle benim devasa bilgimle yarışamaz
@Hakan5581 ulan sana bşzzat kaybaklar veriyorum bizzat diyanetin ve islamın laybaklarını sen ise zihninde yatattığın hiç bir delili ve dayanağı olmayan boş lafları ediyorsun. Hadi diyelim ki 12 yaşında sen kızını ve iya kız kardeşini 53 yaşındaki bşr dayıya peşkeş çeker misin haa. Eğer cevabın evet ise sen de zaten aşağılık bir mahlukat ve sapıksın
Sen sadece beyinsiz siz
@Hakan5581 al işte tipik cahil müslüman tepkisi. Ulan bu adam açık ve net belgelerle konuşuyor demiyor, acaba doğru olabilir mi diye sormuyor, onu geçtim kendi kızını veya kız kardeşini daha 12 yaşında bir çocukken (12 değil 9 dur net ve belgeli) bir çok karılı ve cariyeli bir adam peşkeş çeker misin sorusuna bile cevap vermiyor. Anca hakaret ve aşağılama
Cahil ile ettigim bütün tartışmaları kaybettim
@Hakan5581 senin cahil dediğin adam seni bilgisiyle 7 kat gömer.
Fizik bilmezsin kimya bilmezsin biyoloji bilmezsin tarih bilmezsin dinler tarihi bilmezsin hele ki islamı hiç bilmezsin. Gelmiş bana dededen kalma boş beleş duyumlarınla islamı savunuyorsun. Bşr de utanmadan beni cehaletle suçluyorsun. Pes doğrusu... klasik islamcı utanmazlığı
Sen kopyala yapıştırıcı cahilisin
Ben zaten gerçekleri biliyorum senin kalbin korlenmis kulağın sağır gerçekleri görmüyor ve duymuyorsun
Sen kendini akıllı zannet meye devam et bilgi ile dovecekmis ne anlatıyorsun sen ahmak
@Hakan5581 ahmak senin bşzzat kendindir. Önüne gerçekler kanıtlar bizzat konulduğu halde utanacağı yerde hala cahilce ve yüzsüzce konuşandan daha ahmak kim olabilir ki.
Senin önüme delil olarak koyduğun şeylerin hepsi israiliyat yalan dolan sözlerden başka birsey değil kur-an da senin gibilere taassup cu deniyor at gözlüğünü cikar.
Kopyala yapıştır yapıyorsun bu işleri bak senin doğru yu söylemediğini adım kadar iyi biliyorum kafamı ortaya koyarım benin uğruna canımı verecek bir Rabbım var hamd olsun senin gibi korkak değilim.
Senin katlin vacip de işte. Kanın bana helal
@Hakan5581 kuran dediğin tanrının varlığı ve birliğinden hariç antik mısırın ölüler kştabından antik sümerin gılgamış destanından ve israiliyattan derlenmiş. Bilimle ve mantıkla çelişen deli saçmalarından oluşan toplama bir zırvalık... Neredeyse herşeyiyle boş bir kitabı bilimle neredeyee tamamen çelişen bir kitabı bana delil olarak göstermen bile senin düşük IQ seviyenin ve cehaletinin net bir kanıtı. Ne zaman ki at gözlüklerini çıkardın bana o zaman gel. Gel de seni gerçek doğrularla ayrınlatayım
@Hakan5581 seni insan yerine bile koymuyorum şu dakşkadan itibaren. Şu dünyada müslümanların yok edilmesi gerektiğinin bir kanıtı daha. Şunları gördükçe dünyada katledilen müslümanlara bile üzülemiyorum artık. Demek ki yüce rabbim herkese hakettiğini veriyor eksiksiz. Sana gereken dersi verirdim ama inancıma vicdanıma ve insanlığıma ters. Şu saniyeden itibaren insan olmadığın hayvan olduğun ve muhatap alınmaya bile değmediğin net olarak kanıtlandı
Günümüzdede bundan 100 yıl öncede yasanilabilir. Zorluk seviyesi birbiriyle zıt olsada
Şartlar ne kadar zor olsa da yaşamak isteyen yaşıyor
Kendine bir yol çizersen yüzde yüz..
Çevremden etkileniyorum dıyorsan yüzde 0
Herkesin kafası güzel İslami düşünen var mı
Yaşayan varsa ki var cennetlik insanlar
İslam mı kaldı 😀
Sıfır
%70 gibi
Nasıl yani
yani kurallara uyarak diyor nasıl yaşanır
Yaşanır ya İslam bir çok kötülükten alıkoyuyor aslında dünyalık işlere dalınca hayatın ne kadar boş olduğunu anlıyorsun bu yüzden maneviyata yönelme ihtiyacı hissediyor insan
İhtiyaç değil farz canım
grizekali
bilmiyorum açıkçası ben çok inanmıyorum şahsen
@eceggurgenn Allah hidayet versin size bu kadar mucize varken inanmamak bence ahmaklıktır.
Hiç münakaşaya girme boş ver ben de girmiyorum
Bu münakaşa değil tebliğ alirsa bende sevabına nail olurum
İnşallah
Haklısın bu taassupcular la münakaşa ya girilmeZ
%100 tabiki