İslamiyete göre yapılacak bir evlilikte erkeğin sorumluluğu daha fazla değil midir?

Yazacağım şeyler tamamen teoriktir. Reel hayatta olup biten şeylerle bana cevap vermeyin zira dikkate alınmayacaksınız. Şimdi merak ettiğim şey şu, islama göre kadının yapmak zorunda olduğu hiçbir şey yok. Kadın ev işini yapmak zorunda değil, bu durumda erkek ev işi için birisini tutacak. Kadın bebeği emzirmek zorunda değil bu durumda erkek süt anne bulacak. Kadın temizlik yapmak yemek yapmak çamaşır yıkamak zorunda değil. Hizmetçi bulamazsa erkek kendisi yapacak. Bir de evlenirken erkek mehir veriyor. Şimdi, dinen düşündüğümüzde erkekler olarak bu kadar sorumluluğu şu zamanda neden alalım? Karşı tarafın teoride yapmak zorunda olduğu hiçbir şey yok çünkü zorundalık hep bizde maddi geçim vs. Kadının çalışma zorunluluğu da yok. Şu durumda bir erkek için evlilik motivasyonu göremiyorum çünkü böyle bir evlilikte yıpranan tarafın erkek olacağını düşünüyorum. Sorumlulukların hepsi teorik ve dini olarak bizde çünkü.

İslamiyete göre yapılacak bir evlilikte erkeğin sorumluluğu daha fazla değil midir?