Bugün dalga geçtiler de. Doğru kullanım olmadığını biliyorum ama ben öyle daha kibar buluyorum ve alışmışım.
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Doğru telaffuz zaten: Kapanıcak (kapanacak yazılır ama kapanıcak okunur)
Çalıştığım yerde oldu insanların içinde yaptilar dalga konusu edip baya bi güldüler ondan bi sorguladım ister istemez.
Neden yaptım ben de bilmiyorum, ama gittim para bastım aylarca birçok spiker, oyuncu ve seslendirme-dublaj sanatçısından birebir eğitim aldım. Akabinde yazılı ve uygulamalı sınavlara girdim, profesyonel seslendirme ve dublaj sanatçısı sertifikalarımı da aldım. Yani diyeceğim (diiceem diye okunur) o ki, bu tür hataları yapanlar farkında değilmiş meğer, çok çok iyi öğrendim. Örnek cümle:
Yağmurlu havalarda kapılar erkenden kapanacak diye sınırdan geçiş saatlerinden sonraya yetişemeyeceğimizi söyleyenler var, ama biz iyi biliyoruz ki kesinlikle yanılıyorlar.
Okunuşu: Yaamurlu havalarda kapılar erkenden "kapanıcak" diye sınırdan geçiş saatlerinden "sooraya" "yetişemiiceemizi" "sööliyenler" var, ama biz "ii" biliyoruz ki onlar kesinlikle yanılıyorlar.
farkında değilmiş meğer = farkında "diilmiş meyer"
Meyer mi:))
Evet, okurken öyle: bebeğim=bebeyim, eğil de geçeyim= eyil de geçiim
Bana da çok garip geldi, fakat doğrusu böyle. Okulda yanlış öğretmişler okuma kısmını, belki öğretmenler de bilmiyordu
Belki 15-16 yıl TRT ana haber spikerliğini yapmış ismi lazım değil bayan eğitmen (eyitmen) de özellikle değinmişti bu konuya (deyindi)
Allah Allah ilk kez duydum gerçekten ilginç geldi spikerlerin konuşmasında da hiç bunu fark etmedim
Tabii bazı kelimeler iki türlü de kabul edilebiliyor, bebeim diye okuyan da tamam gerçi y koyarak okunurken de pek anlaşılmaz aynı gibi çıkar ses
Çok güzel değerli bilgiler teşekkür ederim
Örnek kısa bir haber sunum videosu bulayım, linkini koyayım buraya
Oluurr
İnceleyen kişi bazı kelimeleri atlamış, önemsememiş ama genel olarak değinmiş: https://youtu.be/hu77d9Nojj4?si=b4IA908PBCJpdc8x
Rica ederim, önemli değil (RicaaEderim, ön"e"mli diil -> önemli derken e harfi ince/dar okunur, nem der gibi. Genelde e harfini kalın/geniş okurlar, hatalıdır)
Dikkatle izleyeceğim ya bugün aşırı tilt olmuştum şu an bi yatıştım bu bilgiler üstüne
Kendi kendime= "Keendi keendime" değil (diil) keindi keindime şeklinde okursak doğru sesler çıkmış olur
Asıl onları bir süre dinlemek lazım, eminim neredeyse her kelimede telaffuz, vurgulama, tonlama hataları yapıyorlardır. Doğru okuyan sen olmuşsun
Kapanacağız , kapanıyor denirmiş öyle diyor bana tam yazdığım gibi söyledi
Ben de bozuntuya vermedim tınlamadim ağzımı yaya yaya cevaplar verdim iyice bi sinirlerim tepeme çıktı ama belli etmedim
Onlar rezil halde, ama haberleri yok 😂 Daha o kadar çok hata yaptığımız kelime, söylem, tonlama, vurgulama durumu var ki anlatamam; zaman yetmez. Örneğin, aynen kelimesini bile kullanmamamız gerekiyormuş (onun gibi başka kelimeler tümceler falan da var, ha gerek var mı bilmeye çok mu ölümcül diye sorarsan elbette değil. Bugün birçok dizide oyuncular, şarkılarda şarkıcılar, bazı kanallarda haber spikerleri ya bilmeyerek ya da bilerek çok fazla hata yapar. Siyasetçiler ise tamamen hatalı konuşur: edeceez ya da edeceiz, yapacaaz yapacaız şeklinde söylerler
Harika bi donanımın var
Teşekkür ederim, öğrenmek isteyene ilim her zaman kucak açıyor. Gelire yönelik bir gelişme olmadı elbette, malumumuz torpil-tanıdık sisteminin ele geçirmediği alan, sektör kalmamış maalesef. Gerçi ben zaten hayalim olduğundan zaman ve emek harcadım, bu bana yetiyor 😇🙏 Tekrar görüşmek üzere, iyi forumlar
Yoo.