+1 yılBol harcamaya alışıp sonra bütçeyi düşürmek daha kötü bir olay.
Ailemle birlikteyken ev giderim (kira, yemek, ısınma, ulaşım vs vs vs) giderleri yok idi, aldığım maaş trink cebimde sadece harçlık olarak kalıyordu. Alışmışım harcamaya, sonra yine işden dolayo başka bir şehre taşındım ve giderlerimi kendim karşılamaya başladım. İlk aylar ayak uyduramadım (hala da tam alışabilmiş değilim)
Bir ay açık verdim, babam alışmam için o ay bana asla destek çıkmayacağını söyledi, ayın son haftası elimde sadece 40 lira ve koca bir hafta duruyordu (bunu yol parasımı yapıcam, öğle yemeği mi yicek, akşam yemeğimi yicem, dışarı çıkmaktan zaten vazgeçtim) otobüs parasına kadar hesap yapıyor, makarna , pılav ile idare etmeye çalışıyor, hazırladıklarımı da bir gün sonra ofise götürüyordum. O hafta ki maddi sıkıntıyı tekrar yaşamamak için bütçemi az da olsa sıkmayı öğrendim :) ( ta ki kredi kartım gelene kadar :( )00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- https://www.youtube.com/watch?v=zYnHpMb0IzM
Parasızlık :))05 Yorumla- +1 yıl
Şu kıza eig vwermeyin yaa :S :d :D
- +1 yıl
@bjkandahmet ahmet çok kötüsün :D
- +1 yıl
Biliyorum kız başka bişey söyle :d ahaha :D
Diğer konusunda 314 cevap paylaştı. Benzer bir şekilde kuruşu kuruşuna hesaplı gezmeye çıktığım bir zaman Sinemada arkadaşlarına "su isteyen var mı? diye" sorup sinema büfesinden "havanı bozmadan "6 su alabilir miyim?" deyip "buyurun 15 lira" diyerek önüne konan sulara bakakalmak da hayli kötü bir durum :)
Hani sinemadır, dışarıda 50 kuruş ise burada da 1 liradır diye düşünüyorsun :D
Tabi kasiyer kız biraz bekleyip "almaya da bilirsiniz" dedi çok şükür de bende "kalsın tabi yaw iki buçuk liraya su mu olur?" diye isyan ettim :)
İşte bunlar hep serbest piyasa ekonomisinin bize geçirdiği kazıklar. Siz 75 kuruşa ekmek alıyorsunuz, bunun üçte biri faizdir 3 te biri kdv dir. Yani size malı 3 katına satıyorlar. Bu yıllardır böyle malesef.05 Yorumla
Diğer konusunda 2,1b cevap paylaştı. paramın ne kadar olduğunu ve ne kadarını harcamam gerektiğini bilirim, o yüzden fazlasını bırakma gibi durum olmadı olamaz da ;)
yetersiz bakiye (gerçi bakiyeden değildi ama) durumu bir kere başıma geldi onda da devlet öğrenim kredisi borcu için hesaplarıma bloke koyduğunda :) neyseki üzerimde yeteri kadar param vardı :)06 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
86Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılhayatımda her şeyi alıyorum. bir alamadığım sadece bir ferrariydi babam almadı yaşın daha 34 adam akkıllı bir işte çalışmışlığın yok dedi işte çalışırsam alıcak ama çalışmayı sevmiyorum acaba kandırıp orda çalışanlara para versem babamın gözüne girsem anlar mı anlarsa her şey mahrum eder beni birda çalışanlara ne kadar vermeliyim 10.000 30.000 ya da daha fazla mı holdinglerde babamın iş yerleri yapsamm mı böyle bir şey bir de neden alamıyorsunuz avm çok ucuz her şey 300tl para değilki çerez parası bike değil
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıldalga geçmiyorum ciddiyim biz günde ayda ne kadar kazanıyoruz söylesem ağzın açık kalıcak galiba
aynen yaaa kesinlikle öyledir , çok şükür ben hiç yaşamadım ALLAH da yaşatmasın fakat şimdi sen söyleyince düşndümde gerçekten çok zor bir durum olur yaaaa, rezillik bir yandan istediğini alamamak bir yandan amaaam ALLAHım yaa :)
oooff harbiden ben kesin kızarıp bozarırdım milletin içinde :))04 Yorumla
+1 yılBen kasiyerlik yaptığım dönemlerde hoşlandığım bir kız vardı. Çok beğeniyordum. O geldiğinde bitmesin alışverişi diyordum. : )
Birinde doldurmuş arabayı baya dıtladık filan, poşetlere doldurdu. Sonra bir baktık bakiye yetersiz. Çok mutlu olmuştum onu daha fazla görecem diye. Cebimde para olsaydı ben ödeyim sonra siz bana verirsiniz diye bir teklifte bulunup tanışabilirdik aslında da ama parasızlık çok kötü. : )13 Yorumla- +1 yıl
( : Sıkıntılı durumlar.
- Diğer konusunda 545 cevap paylaştı.
+1 yılBencede çok kötü bişey , Allah yaşatmasın kimseye.. Biraz dikkatli gitmek lazım , parana göre harcama yapıcaksın mesela. Biliyorum aklında almak istediğin çok şey var ama zamanla olur onlarda , bir anda olmuyo.
Ben 2/3 ay savurdumda savurdum , karttan harcadım nakitten desen yine öyle. Daha geçen ay toparladım , son borcuda ödedim gitti. Şimdi kartın limitini 500 e indirdim kafa rahat.02 Yorumla- +1 yıl
Valla bir yerden sonra öyle bir gidiyoki :D mecbur kalıyosun yani
+1 yılAynen kardeşim katılıyorum para güçtür para huzurdur para tatmin duygusudur. Anlıyacağın bu dünyada ailevi duygular hariç her şey paraya dayanır. Para olacak ben kendi adıma söylüyorum harcamasam ihtiyacım olmasa bile olmalı cebimde durunca huzurlu oluyorum.
01 YorumlaDiğer konusunda 881 cevap paylaştı. Ne avm'si ben onunla bim'de karşılaştım, bundan daha beter bir durum olabilir mi! :D
Sorun post makinesindeymiş ama orda kimse sorunun nerede olduğuna bakmaz. :D01 Yorumla
+1 yılBir kere geldi başıma, gerçi biraz daha farklıydı. Yanlış cüzdanı almışım yanıma :) Bir kenara ayırmasını rica edip eve gitmiştim, sonra gelip almıştım :)
07 Yorumla- +1 yıl
Evet ama o utancı yaşadım, boy 1.90 ama o an 1.30 falan oldum. Sanki bütün herkes bana bakıp güldü falan gibi geldi :)
- +1 yıl
Ankara'lıymışsın bilirsin muhtemelen Ankamall'da olmuştu bu olay :D
- +1 yıl
Fakirim diyenden korkacaksın :D Sen bizim gibi 5 tanesini cebinden çıkartırsın :D
Gizli Üye(36-45)+1 yılBenim ticari kartlarımla o avm yi alırım ben :) tıklım tıklım dolu kartım ve taksidim yok kart limitim yüksek diye ödeyemeyeceğim kadar harcama yapmam cebimde 100 lira harçlık vardır her zaman en az kart kullanmamaya da çalışırım. ben hiçbir zaman bugün aldığım şeyin parasını iki ay sonra ödemedim. mağdur olanlar babasının Bankası gibi harcadıklarından böyle
00 Yorumla- Diğer konusunda 6,7b cevap paylaştı.
+1 yılParanın eksik olması daha kötü; ödemeye geçiyorsun ve hıh :) bir de ne olsun 5 kuruş eksik lanet olsun barkod sistemine hıhııhı :) o kadar paran var ama 5 kuruşla rezil oluyorsun..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDaha sacmasini yaşadım. . param olduğu halde ortada kalmıştım:D:D:D ay hiç unutmam allahtan küçüktüm liseliydim.. harçlığımi montuma koymuştum.. montumun cebi yırtık (fakiriz o zamanlar:D) beş parasız kalmistim oratada:D
01 Yorumla- Diğer konusunda 352 cevap paylaştı.
+1 yılHiç öyle birşey yapmak zorunda kalmadım hep hesabımı bilerek alışveriş yaparım
12 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler ama görüyorum insanları kasada iade etmek zorunda kalıyorlar suratları acaip değişiyor ne gerek var böyle duruma düşmeye
+1 yılCebimdeki parayı bilir ve hep hesap ederek alışveriş yaparım. Para kısıtlı olunca ona göre uzatıyorsun yorganı ;)
02 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle :)
Diğer konusunda 823 cevap paylaştı. insanın cebinde tek bir lira olması bile o insanın özgüvenini artırır.
11 YorumlaBak her zaman derim. Nasıl olsa bir gün ölecez, ahirette o lidyalı hergeleyi bulup artık allah ne verdiyse...
01 Yorumla- Diğer konusunda 813 cevap paylaştı.
+1 yılböyle bişey başıma gelmedi ama.. cidden kötü ve sıkıntılı bir hal...
01 Yorumla hiç başıma gelmedi ama kötü dürüm ya alışverişe kendini fazla kaptırmamak lazım :)
03 YorumlaAlisverise gitmeden once internet bankaciligindan mutlaka limitlerimi kontrol ederim. Bunu yasamak gercekten hos degil.
013 Yorumla- +1 yıl
Estafurullah ne fakirligi. Onemli olan insanin beyninin fakir olmamasi. Muhtemelen ogrencisiniz ve ben de ogrenci oldum. Sabah kahvaltida, kettle da pisen makarna yemisligim coktur. Size fakirlikle ilgili birsey ima etmeye calismadim. Eger oyle anlasildiysa ozur dilerim. Genc yaslarda olur boyle seyler. Takmayin.
- +1 yıl
İncelikten kırılıcaksın dikkat et ;)
- +1 yıl
- +1 yıl
Evet sana dedim.
- +1 yıl
@morayakkabı bu kotu birsey mi? Okuz mu olmaliyim? :)
- +1 yıl
Yok yok iyisin böyle :)
- +1 yıl
Sagol be @morayakkabı
Takdirini kazanmak gercekten tarif edilemez bir duygu. - +1 yıl
Sende haklısın anlıyorum tabi.
+1 yılKasiyerlik yaptım ve bu hep oluyor her insanın başına gelebilir :)
01 Yorumla
+1 yılParam yoksa evden dışarı çıkmam ya da kartım çekmicekse kartımı takip ederim sürekli düzen adamıyımdır para yoksa değil alışverişe çıkmak evden dışrı adım atmam
02 Yorumla- +1 yıl
Dışarı cıktıgımda istediğim şeyi alamayacaksam cıkmam
Bu para kendi kazandıgın para olursa hesabını iyi tutarsın o yüzden böyle durumlara düşmessin fakat baba parası ya da koca parası yiyorsa bir kadın elbette bu gibi durumlara cok sık düşer..
13 Yorumla
+1 yılgenelde hesap yaparak alırım fakat bir kere markette 20kr eksik çıktı kasada da kız vardı önemli değil dedi ama yerin dibine girdim 20kr deyip geçme kötü oldum beee
02 YorumlaDiğer konusunda 24,1b cevap paylaştı. kesınlıkle kendımı bu konumlara sokmam , kredı kartı varsa yanımda , nakıt de vardır , e o kadar da deglız yanı cebımızdekı paranın hesabını bılmeyecek kadar
01 Yorumlaahahaha :D :D Benim kız versiyonum :D:D:D üni okuyom ve aylık burslar ve peder beyin bonusları ile beraber 800 lira falan cebimde ama iki haftada bitiriyorum :D gezmekle eğlenmekle :D:D
07 Yorumla
+1 yılBen sevgililerime ekkart cikartiyorum 1000 lira limit veriyorum. istedigini aliyor. bu arada bende istedigimi aliyorum. ne guzel iste
00 YorumlaDiğer konusunda 460 cevap paylaştı. Hiç yaşamadım. Zengin değilim ama aldığım şeylerin ne kadar tuttuğunu kuruşu kuruşuna bilirim.
03 Yorumlaçok karşılaştım. Daha da ilerisi o kredi kartlarını ödeyememek
01 Yorumla
+1 yılPARAYLA ADAM OLMADIK. HER PARASI OLANI ADAM YERİNE de koyması :)
049 Yorumla- +1 yıl
Denizde kum bizde laf :) Ama bir bayana yetişemem o kesin :))
- +1 yıl
Emin misin :D?
- +1 yıl
Ben seni susturum denemesi bedava :D
- +1 yıl
Ama hala konuşuyosun :D cevap vereceksin :D Çok güzelsin biliyo musun?
- +1 yıl
Ama dudaklarını kapatınca daha güzel olursun :D '!!!
- +1 yıl
Hayır , sessizliğin cok güzel :D
- +1 yıl
Üstada sormuşlar , en güzel kadın kimdir , oda demişki henüz rastlamadım :D neden? çünkü hiç susanını görmedim :D
- +1 yıl
Necip fazıl :( uhuhuhuhuu şizofren bu kız :D
- +1 yıl
Neden sen? :D
- +1 yıl
Yalnızsın sen ben anladım :D
- +1 yıl
Bişey olmadı ki şizofrenler yalnız olur genelde :D kimi delirteceksen artık ALLAH yardım etsin :)
- +1 yıl
Yalnızım deme incitirsin ALLAH 'ı :)
- +1 yıl
Teşekkürler hanımefendi :D acaba ne zaman susacaksınz :D
- +1 yıl
Tamam ozaman öyleyse susmuyorum :D
- +1 yıl
Tehdilere açığım :D:D:D:D
- +1 yıl
Hayır ben güzel bir kızı anlamaya çalışıyorum :D
- +1 yıl
Öyle yapıyorum şu an :D ama sevgilim olmasını felan düşünmüyoruym sadece konuşuyorum cok ciddiyim :D
- +1 yıl
İşte bu kadar ! :D
- +1 yıl
İstediğin kadar gülebilirsin sustuğun sürece :D:D:D:D
- +1 yıl
:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D seni susturduktan sonra susarım artık bir kere kaybettin sen :D
- +1 yıl
Hiç fark etmez :D devam edelim gel :D
- +1 yıl
Ediyoruz zaten :D hayrola inşallah :D
- +1 yıl
Dur ya daha yeni başlıyoruz :D
- +1 yıl
aha aha aha :D Hepten yandın şimdi :D:D:D:
Param kadar harcarim oyle durumla karsilasmamak icin cebimdeki parayi bilirim. Herkese tavsiye ederim bunu :)
00 Yorumla
+1 yılYok ya insanlik halidir bazen yoktur bazen çoktur. Buna da şükür.
01 YorumlaDiğer konusunda 1,2b cevap paylaştı. sen alışverişi tamamlayamadığın için üzülüyorsun ama daha geçen gün resimler çıktı haberlerde. kız çocuklar terlikle okula gidiyor doğuda kış günü. herkesin derdi başka tabi
01 Yorumla
+1 yılöyle bir durum olmadı tabi Allah yaşatmasın da:d kötü parasızlık cidden maaş yetiremiyoruz ya:D:D
03 Yorumla- +1 yıl
:D:D:D
Yoo neden rezil durum olsun ki indir abi sunlari sen para yok yav yapacak bisey yok diyorum çıkarıyorlar onlarda :)))
03 Yorumlaerkekler ihtiyacına ve cebindeki paraya göre, kadınlar sırf laf olsun torba dolsun diye alışveriiş yapar.. bu sebepten bu durumu çoğunlukta kadınlar yaşar..
01 YorumlaÖyle bir durum yaşamadığım gibi kentkart da bile bakiyeniz yetersiz sesini duymamak için çok dikkatli davranıyorum
03 Yorumlayoo umrumda değil :D kasaya bırakıyosun onlar geri bırakıyo zırt pırt kartı sokup limitimemi bakıcam :).. Oldu Defalarca :)
02 YorumlaParayla ilgili pek sıkıntım olmuyorda bazı kasiyer hatunlar çok tatlı oluyor, bu gün Rossman a gidip bahaneden alışveriş yapıcam :D:D
01 Yorumla
+1 yılsen öğrencisin sanırım sıkıntı yok herkesin başına gelebilir bide bakış açına bağlı rezil durum olarak görürsen rezil olursun görmezsen olmazsın.
02 Yorumla- +1 yıl
boşver takma her kişinin hayatında mutlaka rezil duruma düştüm dediği anları vardır.
Biz cebimizdeki para kadar alışveriş yaptığımzdan olmuyor. Fakirlik işte kart kullanma özrümüz var
04 Yorumla- Diğer konusunda 12,8b cevap paylaştı.
+1 yılAllah tan k. kartı kullanmıyorum ;) Cepte ne kadar varsa ona göre harcama yapıyorum ;)
04 Yorumla- +1 yıl
Cep te yoksa zaten alış verişe gitmem ki ;) :))
- +1 yıl
Bağlı olsun rezil olmaktan iyi ya ;) :D :D
Diğer konusunda 3,5b cevap paylaştı. Yaşamadım ama kötü bir durum gerçekten dikkat ediyorum bende boyle seylere
01 Yorumla
+1 yıliyiki bulmuslar
ınsanları tanımak ıcın en ıyı araclardan bırı
burdan lidyalılara seslenıorum
dertetmeyin; calışırsak hepimizin olur ^.^02 Yorumla- +1 yıl
cok paragozlermıs faln ama olsun
aferin lidayalılara ^.^
+1 yılBaşıma geldi, başka bir kart verdim.
Diğer insanlar ne düşünür diye yakmakdığım için hiç umursamadım.01 Yorumla
+1 yılparasızlık kötüde genelde işimi garantiye alırım bir pantolon alıcaksam 2 pantolon parasıyla giderim alışverişe.
02 Yorumla- +1 yıl
malesef öyle oluyo.
Diğer konusunda 321 cevap paylaştı. kötü bir durum kredi kartını uzattım çipi bozulmuş allahtan param vardıda nakit ödedim o bile bana yetmişti
01 Yorumla
+1 yılBugun Aldıgım Maaşla Venedik de 4 Yıldızlı Otelde Bile Kalamazsın Yoklugu Ben Bilirim Ben
03 Yorumla- +1 yıl
Biz Garibanız Hanımım Okul Eve Uzak Die Colorado da Yatılı Okudum Zor Günler di
+1 yılayağını yorganına göre uzatırsan öyle bir durum ile karşılaşmassın.
02 Yorumla- +1 yıl
Yapmasını bilirsen her zaman olur.
+1 yılHiç böyle durumlarla karşı karşıya gelmedim. Cebimde ne kadar var bilirim ona göre harcama yaparım..
01 YorumlaDiğer konusunda 18,1b cevap paylaştı. Parasızlık kötü, ama ne paran var ona göre yaşamak güzel. Yoksa kasada mort oluyorsun :)
01 Yorumla
+1 yılO dönemde parayi bulmuşlar sene 2014 bitiyor ben hala parayi bulamadım Sans yok köşeyi herdondukce sovesim geliyor lidyalilara 😃😃
13 Yorumla- +1 yıl
:) bulursam bolusuruz heheh
Diğer konusunda 1,5b cevap paylaştı. Hele o yetersiz bakiye uyarısı çıkmıyor mu içim cız ediyor...
00 Yorumla
+1 yılParasizlik okadar kotu değil ya para var ama bir iseyaramiyo ki
02 Yorumla- +1 yıl
Yaramiyo cunki tl diil : )
Oyle kasadan dondugum olmadi. Cebimde ki para kadar alirim.
Pazariz saadet olmaz bu bir gercek.04 Yorumla
+1 yılhesabıma göre alışveriş yaptığım için sıkıntı olmayan durum
01 YorumlaKredi kartı kullanmadım hiç bu sebepten parama göre alışveriş yaptım.
03 YorumlaParanı bilir ona göre harcama yaparsan böyle zor durumda kalınmaz
01 Yorumla
+1 yılayynen öyle. para önemli. bununla ilgili bir soru yönelttim syfamda katılırmısın?
02 Yorumla- +1 yıl
tamam bekliyorum ;)
Takıldığın şeylere bak yaa bende başka bir şey sandım
03 Yorumla
+1 yılYol paranın kalmamasi işe yürüyerek gitmek daha kötü.
01 Yorumla- Diğer konusunda 8,8b cevap paylaştı.
+1 yılBen kredi kartımdaki limiti hesaplar öyle alışveriş yaparım hiç yaşamadım o tarz bir durum
01 Yorumla Öyle bir durumla karşılaşmadım hic param göre yaparım alışverişi
00 Yorumla- Devamını Gör (48)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne