rus dili ve edebiyatı okuyan var mı?...
...ne gibi zorlukları var sizce okumya değer mi?
...ne gibi zorlukları var sizce okumya değer mi?
derslerinin zorluğunu bilmiyorum ancak türkiyede artık açıkcası ingiliz dili edebiyatı saçma geliyor bana, mantıklı olan ise arap dili edebiyatı ve rus dili.
Mühendislik dalında yaptım araştırmalarımı türkiyede 3000 ile işe başlama durumunda arap ülkelerinde 10,000 ile başlama ihtimali yüksek, çevirmenlerde bu civarda kazanıyor arap dilini bu yüzden tavsiye ediyorum.
rus diline gelicek olursak küçümsemiştim ilk olarak ergen zamanlarımda, sonra arkadaş karşısına alıp böyleyken böyle maddi imkanı bu deyince tüh dedim keşke o kızı kaçırmasaydım.
ben iş olanakları açısından dil ve edebiyat bölümlerinden uzak durulması gerektiğini düşünüyorum artık çünkü çok fazla mezun veren bölümler bunlar ve bir mühendislik gibi belirgin iş olanakları olmadığından bu bölümler bitirenler iş bulmakta zorlanıyor.rus dili elbette güzel bir bölümdür tamamen yeni bir alfabe yeni bir dil ama mümkünse bu bölümle birlikte açıktan bir lisans ya da önlisans okumakta fayda var dış ticaret vs
ben rus dili edebiyatı okuyorum dil çok zor şimdiden söyliim ingilizce gibi grammer kurallar yok tamamen ezber zaten alfabe kiril alfabesi 1 ayın alfabeyi çözmekle geçecek kısaca ezberime güveniyorum diyorsan okuyacaksın birde edebiyatı en zevkli olan bölüm tüm ünlü yazarlar ruslardan çıkma ayrıca o kadar çok iş olanağı var ki millet bilmeden uydurmuş okumamalısın diye sen bi rusçayı bitir havada kaparlar seni rahat ol;)
@ndmdmxnxd alfabesini ben 1 ayda öğrendim lise 1 de turizim okuyordum şu an 12. sinifim Adalet okuyup 2. üni olarak bolumumu bitirdikten sonra veya aynı anda düşünüyorum hayırlısıyla alfabe çok kolay.3-4tane Türkçe harfler aynı bazı harfler de var Türkçe ama onlarda farklı misal p , r olarak okunuyor yaani r harfi oluyor h harfi onlarda n harfi B harfi v oluyor alfabe ABC diye değil ABV olarak ilerliyor w harfi Ş olarak okunuyor
zaman kaybı bence.italyanca yada ispanyolca öğren çok daha faydalı olur kanısındayım.
Cevap
6Cevap
bi bayan için pek bir şey ifade edecegini sanmıyorum. cunku rus bayanlar Türkçe ögrenip Türkiyede inanılmaz işler yapabiliyorlar ;)
Ben okuyorum da soru kaç sene önce soruldu acaba
fransız olur ingliz olur ama rus iş yapmaz
Kızları 10 numara ama dil biraz karışık gibi :)
bence turk dılı edebıyatı daha ıyı ))
Arkadaşım var :)
Ama işini yapmıor :)
daha edebi türlerini göremedim hele bekle
dilini bilmem de, edebiyati 10 numara.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar