Günaha girmek istemiyorum kesinlikle ama Allah neden iyi insanları imtihan ediyor?
inancım git gide azalıyor:/ 😓
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Günaha girmek istemiyorum kesinlikle ama Allah neden iyi insanları imtihan ediyor?
inancım git gide azalıyor:/ 😓
“İnsanların en çok musibete uğrayanları evvela peygamberlerdir, sonra derecelerine göre (veliler ve salihler) gelir. Kişi dinine göre bela ve imtihanlara maruz kalır. Eğer dine bağlılığı varsa, belası daha da artar. Fakat dininde gevşek yaşıyorsa ona göre musibetlerle karşılaşır. Kişiye belalar gelir gelir de artık onun üzerinde hiçbir günah kalmaz.” (Tirmizi, Zühd 57; Ahmed b. Hanbel, I/172, 174)
"Bir kul kendisi için (cennette) hazırlanmış olan makama ameliyle erişemeyecekse, Allah onun bedenine veya malına veya çoluk çocuğuna bir bela verir de bu belaya sabrı sebebiyle o makama eriştirilir." (Ahmed b. Hanbel, V/272)
Bu bence sorunu net ve en iyi sekilde acikliyor sunuda ekleyelim
“Meyveleri olgunlaşmış bir ağacı silkmekle nasıl meyveleri düşüyor; sıtmanın titremesinden günahlar öyle dökülüyor.” (Buharî, Merdâ: 3, 13, 16; Müslim, Birr: 45)
“Ateşin altın ve gümüşün paslarını giderdiği gibi, bîr müslümanın hastalığı da onun günahlarını giderir " (İbn Mace, Tıb 18)
Bak islam bize oku diyor ama anlayarak. Ve istiyorki kul varacağı yolu kendi düşünerek seçsin hepimiz düşüneceğiz tabi ama bunu yapabilmek için once bilmek gerek dinini ne nedir ne nasıldır diye senden istegim şudur tanrı ile bir empati yap kardeşim şimdi yağcak tovbeler haşalar ama bir dene bunu bana niye verdi diye o zaman anlarsın
Ve kardeşim araştırın ya elimizde her yerde internet var gir bak tatmin olmadın mı birden fazla siteye bak dininin gerekliliğini yerine getir tamam bu adam sana namaz kıl dedi ama niye mesela içki içme dedi ama niye düşünelim inan ki sen kendini verirsen bu dine o zaten seni alır içine sen yeterki doğruyu bulma ümidi ile araştır
Güzel günlerin olsun
Sen istediğin olmadı zannedersin ama Allah senin için daha iyi bir başlangıç yaratıyor. Her isteğimiz olsa dünya çekilmezdi , mutluluk üzüntüler var diye kıymetli. Üzüntü mutluluk var diye kıymetsiz. Her hissi yaşamalı insan. Neyi çok istersen ya sınanırsın ya da Allah verir sana imtihan olursun güzel kardeşim benim. Sıkma canını sonumuz iki karış toprak ona hazırlık yapalım hiç bişey üzülme
soruya , kişisel tutumumu bırakrak cevap vereceğim..
(müslümanım, Allaha dibine kadar inanıyorum , ama , bildiğin "ARGO "küfrediyorum Allah'a, kitap falan çöpe atacak kadar düşman kesildiğim oldu)
ve evet adil. sadece bekletiyor. bu dünyada gördüğüm de oldu. bi şekilde dönüyo adalete.
mesela, cennet cehennem o yüzden ebedi, sen sabırsızca beklemek zorunda kaldığın için
Cevap
9Cevap
Herkesin sınavı farklı. İnsanları birbiri ile kıyaslamak yanlış. Herkesin dayanma seviyesi farklı. Allah kimseyi yoldan çıkartmayın.
Allah adaletlidir ama adalet kavramıyla mutluluk kavramları farklıdır. Allah herkesi mutlu etmek gibi bir gaye gütmez.
Din falan boş iş. Burjuvazinin fakirlere biçtiği bir geleneksel ahlaktır bu. İmtihandı bilmem neydi diye kendimizi avuturuz.
İyi insanlar imtihan edile edile mertebeleri yükseliyor. Başka nasıl ve neye gore "iyi" olacaklar ki
Çarpıldığın zaman agzın totona kaçtığı zaman anlarsın
Genelde müslümanların neden yoksulluk ile sınandığı neden en çok hasarı bizim aldıgımız. Benim de kafam kurcalanmıyor değil ama ne bileyim işte..
Herkes taşıyabileceği kadar acıyla sorumlu Allah o an ne yaptığına b bakıyor
bunu bazen bende anlamıyorum ama kurcalamıyorum
şeytan kafanı karıstıtıyor zaten amacıda bu
Adaletli olsa herkes aynı olurdu
Inanmam
Girdin bile
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?