Avrupalılar Rusları Avrupalı olarak görmüyor. Bunu sebebi Slav olmaları mı yoksa Rusların Solcu olması mı? Polonya, Çekoslovakya vb. de Slav ona rağmen Avrupa Birliğinde. Ve Ruslar sol akımları 1992'de bırakmadı mı? Niye Ruslardan bu kadar korkuyorlar?

Avrupalı
Avrupalı Değil
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Aslında bunun cevabı din ile ilgili. Günümüzde her ne kadar dindeki mezhep çatışmalarının Müslümanlar arasındaymış gibi görünse de, en büyük düşmanlık Hristiyan mezhepleri arasında vardır. Öyle ki, Fatih'in İstanbul'u fethi, Roma İmparatorluğunun çöküşü bile bu mezhep çatışmasının bir sonucudur. Slavlar, yani Ruslar, Ortodoks iken, Avrupa ise genel olarak Katolik mezhebine mensup olduğu için tarihten gelen bir düşmanlık Rusların Avrupa tarafından kendilerinden olmayan olarak görülmesine neden olmuştur. Bir insanın kendisini dünyanın merkezi gibi düşünmesi ve Katoliklerin de kendisini Avrupa'nın tek sahibi zannetmesi sorunuzdaki gibi bir yanılgıya neden olsa da Ruslar Avrupa halkıdır.
Evet Ortadokslukta bir sebep ama Yunanistan'da Ortadoks ve Avrupa her konuda Yunanistan'ı destekliyor cesaretlendiriyor birliğe alıyor. Kukla olarak kullanmak için mi bilmiyorum. Ukrayna'da Ortadoks mesela ama birliğe almaya çalışıyorlar. Tarihte Katolik-Ortadoks çatışması olmuş Batı-Doğu Roma çatışması vb. ama günümüzde Avrupa'nın yarısı ateistken Rusya'nında aynı şekilde bu durum kaldı mı bilmiyorum. Bence de Ruslar Avrupalı. Ruslar Avrupalı sayılmıyorsa bence Norveç, İsveç, Finlandiya'da sayılmamalı.
@Denizin__Dili tanışırız tanisirirzz
O bahsettiğin ülkeler de Rusya gibi güçlü olsaydı dışlanacaktı. Aslında bu dediğin benim görüşümü destekleyen bir durum. Zayıf olanları kendine çekerek Ortodoks mezhebini zayıflatmayı hedefliyorlar. Ayrıca Finler Avrupalı değil, Asya halkıdır.
Finlerin Asya halkı olduğunu biliyorum ama Avrupa bunu dert etmiyor Avrupalı görüyor Macarları da öyle. Senin dediğin doğru. Bir diğer sebebi de güçlü Rusya'nın kuklası olmaktan korkmak olabilir tabi
Evet Rusya da çekiniyorlar. Özellikle mezhep açısından.
Ruslar Avrasyalı olarak kabul edilir. Doğu medeniyetini temsil eder ve her ne kadar komünizmi terketse de bugün Avrasyacılık ideolojisini temsil etmektedir.
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!