Tuvalet bu şekilde üzerine mermer kestirdim fakat sallanıyor sonuç olarak üzerinde çamaşır makinesi olacak sağlam olması gerekiyor bunu nasıl kapatabilirim arkadaşlar yardımcı olur musunuz
Alaturka tuvaleti çamaşır odasına nasıl çevirebilirim?
Alaturka tuvalet, genellikle oldukça basit bir yapıya sahip olduğu için çamaşır odasına dönüştürmek için bazı pratik düzenlemeler yapman gerekebilir. İlk adım, tuvaletin mevcut yapısına göre plan yapmaktır. Öncelikle, alaturka tuvaletin bulunduğu alanı kullanışlı bir şekilde yeniden düzenlemelisin. Tuvalet alanını izole ederek orada çamaşır sepeti, deterjan rafları, temizleme malzemeleri ve çeşitli düzenleyiciler için yer açabilirsin.
Alanı daha verimli kullanabilmek için duvara montelenebilen raflar ya da dolaplar kullanabilirsin. Bu sayede temizlik malzemelerin ve çamaşır işleri için gerekli her şey bir arada ve erişilebilir olur. Ayrıca, küçük bir çamaşır makinesi yerleştirilebilir. Eğer alan çok küçükse, portatif bir çamaşır sepeti veya askılı düzenleyiciler kullanabilirsin. Bu tür değişikliklerle alaturka tuvaleti fonksiyonel bir çamaşır odasına dönüştürmek mümkün olacaktır.
Ayak basılan yerler zeminden yüksek olduğu için üstüne kestirdiğin mermer sallanır , tekrar kullanmayacaksanız fayansla tuvalet arasındaki boşluğu beton dökerek aynı hizaya getirmelisiniz
Bir kere giderin içine çöp poşeti geçirip sprey köpügu poşetin içine sıkarak deliği iptal etmeniz lazım ayrıca tuvalet taşının yüksekliği ne kadarda koyacağınız mermerin sağ sol yanın yükseltip o seviyede sabitlemeniz gerekiyor yoksa zaten dengede kalmaz
Yapman gerekeni anlatıyorum. Aynısını ben yaptım. Öncelikle tuvalet giderini sağlam bir torba ile sıkıca kapatıyorsun. Sıkı olması önemli çünkü haşere fare baş ağrısı yapabilir. Sonrasında artı şeklinde olcuyorsun zemini. Sanayiden mdf kestiriyorsun elindeki ölçülere göre. Mdf lâm de olabilir. tamamen tercih meselesi. Zemin hazır. Sallanma cart curt falan hiç bir durum yaşamıyorsun. Beton alçı sıva hikaye
Deliği tıkayıp yüksek kalan yerleri keçe ile eşitleyerek üzerinede oraya uygun bir ahşap kesip keçe yüzeyin üzerini kapat ve sonrasında makinanı ıvır zıvır ne varsa koy
Kompile ıptal edeceksek eğer bizim yaptığımız gibi tuvalet değil güzelce tıka sonra üstünü güzelce resimde gibi doldur üstüne fayas yaptır hiç bir şey olmaz
Wc taşı ayak kısmı daha yüksek olduğu için üzerine ne koysan sallanır makineyi başka yere koyabilrisin ya da WC taşın o kısmını kırıp orayı doldur ve mermer uafa seramik kapla