Arkadaşlar 50 sini kılabildim sureler karıştırmaya acaba 10 ihlas mı okudum yoksa fazlamı 4 rekat mı oldu 3 mü demeye başladım 50 de bitirdim. Ama vicdanım da rahat değil acaba az dinlenip kılsam mı yoksa Yasin fetih surelerini yani kuran mı okusam.
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Herkese gücü miktarınca. Kurana geçebilirsin. Şu fakiri de kat duana
Katarım tabi. Rabbim hem dünyada hem ahirette ne muradın var ise versin
Amin inşallah. Mutlu ettin beni. Allah razı olsun. Daha güzelleri sana nasip olsun.
Amin inşallah Allah razı olsun
Hiç bir şey yapma Kuran da namaz kılın diye bir şey yok
Peki sen kılmayabilirsin. Ama ben kılıyorum.
Ben zaten müslüman değilim olmayan bir şeyi kılma
İnancına saygı duyuyorum elbette. Eminin kendince haklı zannettiğin sebeplerin vardır. Fakat benimde Allah’a olan inancım için hakiki sebeplerim var. En basiti nedir bilir misin Meselaevrim teorisi doğru ise? Evrim teorisini gerçekleştiren kim. Big bang varsa onu yapan kim. ya da küçük bi toz bulutuysa her şey o toz bulutunu yapan kim. Dünya evren yokken hiçbir şey yokken bir noktayı yani bi yapı taşını 0 Dan durup dururken kim ortaya çıkardı ve bunca teoriler üst üste atıldı?
Tamam bunlar olmuş olabilir ama bunları illa İslam'ın tanrısı yapmış mı oluyor? İslam'ın tanrısına mı inanalım yani? ki Kuranda bir sürü çelişki var sürekli ayetler nesh edilmiş inancına benim de tabi ki saygım var sende burada doğru yolunu bulmuşsun ama bizim millet bilmeden iman ediyorlar Türk isen Müslüman olamazsın Kuran Arap Yarımadasına inmiş bir kitaptır Araplara özgüdür Tevrat'ın tanrısı yehova nın ırkçı olduğunu herkes bilir * kuranın tanrısının ırkçı olduğunu çoğu kişi bilmez biz Türkleri Müslümanlıktan saymıyorlar o yüzden bunları Kuranın tanrısı yapmış olmuyor ki zaten Kuranın tanrısı mekke de adı el ilah ay tanrısı el ilah zamanla Allah olarak çevrilmiştir Araplar putperesttir o yüzden iyice araştır sen bir kadın olarak İslam da hak sahibi değilsin şeriat kurallarına göre yaşamadığın sürece kafirsin maide suresi 44ncü ayeti oku
Fussilet suresi 44. Ayeti okunanı istiyorum. Kuranı Kerim neden Arapça indirilmiş. Bizzat cevabını veriyor. Ayrıca sevgili kardeşim Şimdi sana destanlarda yazmak yerine bire bir anlatmak isterdim fakat görüyorum ki sen okuduğunu farklı türlü şekilde anlıyorsun. Bende sana göre farklı şekilde anlıyorum gibi geliyo. Ben burada seni zorlayamam ya da dinimize inanman için afaki deliller bulamam. Bu birazda iman dediğimiz içsel bi durum esasında. Yani içinden gelmiyorsa ve neye inanmak içinden geliyorsa ben ne dersem o şekilde yaşarsın zaten :)
Kardeşim sen şu an müslümansın ya sen beni kendi dinine almak zorundasın çünkü İslam kendi dininden olmayanı öldüren bir dindir böyle tatlı su müslümanlığı olmaz sizin yaşadığınız bizim toplumun yaşadığı tatlı su müslümanlığı kuranda açık açık yazıyor kuran arap yarımadasına inmiş bir kitaptır araplara özgüdür bu net bir şekilde yazıyor ben müslümanım diyen adam araptır türk falan değildir türkler kılıç zoruyla müslüman olmuştur çünkü İslam kendinden olmayını öldüren bir dindir Tevbe suresi ilk 5 ayetini oku ayrıca bir gün Turan Dursun oku Turan Dursun klasik arapçayı bilen bir adamdı ve bu Kuranı eleştirdi bir sürü kitaplar yazdı arapça hallleriyle anlattı
Sen hangi dine inanıyorsun kardeşim. Ben müslümanım kardeşim ve Türküm.
Peki sen nesin ve neye inanıyorsun.
Hadi benim dinim kendinden olmayanı öldürüyor.
Senin dinin ne ki sen kendinden olmayanı sana anlayış ile yaklaştığı halde dikleniyor. Öfkeleniyor. Üslubunu bozuyorsun? Merak ediyorum dinini?
Benim dinim yok ben dogmalara inanmıyorum ben ilhamlarımı hayattan alıyorum Türk'sen Müslümansan olamazsın kardeşim
Hmmm peki ben Türk olarak yaşasaydım bi 40 sene hani senin gözünde Türksem müslüman olamam ya fakat 40 sene sonra Müslümanlığı mantıklı bulsam kardeşim ben Türk olmuş olmuyor muyum. Benim inancım benim içsel inancımın benim genetiğim ve damarlarımda akan kan ile ne alakası var. Yani böyle nefretle bakan birine ne anlatabilirim ben. İlhamlarını aldığın hayatın bi gün elinden gidecek kardeşim. O zamana kadar neye inanırsın beni ilgilendirmez saygı duyarım ama içinde bu kadar öfke ile yaşayarak geçirme hayatını.
Ben öfkeyle yaşamıyorum ben gayet mutlu ve normal bir şekilde yaşıyorum benim gözümde değil sen Türksün müslüman olamazsın demiyorum ben senin inandığın kitaba göre konuşuyorum senin inandığın kitap diyor Müslümanlık Araplara özgüdür diyor eğer ki sen 40 yıl sonra müslümanlığı mantıklı bulursan ve müslüman olmak istersen olabilirsin ama Türk olamazsın Arap olmuş olursun ben müslümanım diyorsan sen Arapsın'dır Osmanlı devleti İslam'ı kabul edince Türklüğü bıraktılar Mustafa Kemal sayesinde tekrar Türk olduk yoksa yine Arap alfabesindeydik İnandığın tanrı Irkçı bir tanrı Türkleri müslüman olarak görmüyor müslümanlığı kabul eden her millet Arap'tır hayat elbette herkesin bir gün elinden gidecek ama bu demek değil ki biz Kurana sarılacağız Kuran gerçek demek değil günümüzdeki bilim her şeyi açıklıyor öldükten sonra insan göremez Kurandaki anlatımlar hepsi Muhammed'in hayali Kuranın dünyaya bakış açısı şöyle dünya güneş ay gezegenler yerin altına girip girip çıkıyorlar güneş yerin altından çıkıyor Allah'a secde ediyor Allahtan izin alıyor güneş gün doğuyor bir gün olacak güneş izin alamayacak ve battığı yerden geri doğacak o zaman dünyanın sonu gelecek Kuran bunu söylüyor ayrıca sen müslümanlığı seçmedin senin ailen müslüman olduğu için sen müslüman oldun 1 ile 7 yaş arasında sana anlatıldı ve müslüman oldun kendin araştırmadın aileden gelen bir şey yani sen mantıklı bulduğun için bu dine inanmıyorsun senin ailen müslüman olduğu için sen de müslümansın
Kardeşim yanıt vereceğim ama yazmaya üşeniyorum 😂 Ayrıca Yasin okuyacağım ama söz bunun da cevabını vereceğim. Beklemede kal lütfen
Ben bekliyorum
6 ihlas olacaktı öyle diyordu ama fazla da olsa sorun olmaz heralde Allah kabul etsin
1 Fatiha 10 ihlas yazıyordu ama
hangi din bu? robot dini mi?
Seni ilgilendirmez kardeşim inancın yoksa saygın olsun. İnan başka insan olmak başka. Görmezden gel geç. Kendini belli etmenin nefretini kusmanın anlamı yok!
ben inanıyorum ama böyle bir din duymadım.
İslamiyet kardeşim beraat kandili beraat gecesi namaz üç aylar hiç mi duymadın bunları
duydum ama hiç okumadım çünkü Kuranda böyle şeyler yok.
bence sen iman ettiğini zannettiğin dinin kitabını okumakla işe başlamalısın.
Kardeşim 6 yaşından beridir kuranı kerimi okumaya çalışmak okumaya öğrendikten sonra araştırmaya başladım. Lakin sen zannediyorsun ki her bilgi her şey kuranı Kerim’de olanlar hakikat. Elbetteki hakikat Allah’ın sözleri mekanlarıdır. Fakat neden peygamberler geldi dünyaya. Neden Allah onlarla konuştu. Hadisler bize neyi anlatıyor. Hadis ne demek. Bende sana bunları okumanı öneririm. Gâzâlî İhyâü ulûmi’d-dîn 1/203 burada bizzat hadis olarak geçiyor kardeşim. Hadisler peygamber efendimizin söyledikleri öğrettikleri onun Allah’a öğrettikleri onun bize söylediklerini de içerir. “Ey Ali her kim Şaban'ın 15. Gecesinde 100 rekat namaz kılar, her rekatta 1 Fatiha ve 10 İhlas okursa, Ey Ali! Hangi bir kul bu namazları kılarsa Allah-u Teala onun için o gece istediği her haceti yerine getirir.”
Kardeşim Allah'ın sözü eksik kusurlu ya da yanlış gören sizi gibi dini çarpıtan uyduruk şeyleri din zannedenlere ne desen boş ama yinede yazayım.
Kardeşim senin okumak dediğin şey seslendirmek olmasın?
okumak anlamanın öncülüdür. sen seslendirdiğin şeyi okumak olarak sayıyorsun. 6 yaşında ne okumuş olabilirsin ne anlamış olabilirsin?
maden her üç ayda muhakkak bir kilometre sıfırlama imkanı var neden bir insan iyilik yaparak cenneti hak etmeye çalışsın ki? her naneyi yerim sonra bir gece sıkarım dişimi oohhh mis
3 aylar, ramazan, kandiller zart günü zurt günü sürekli bir günahları sıfırlama fırsatı var. bankalar bu kadar bonus vermiyor. devlet bu kadar af çıkarmıyor diye hiç sormadın mı kendine?
Bir insan neden bu kadar affa ihtiyaç duyar? tabiki günahkar olduğunun içten içe farkında olduğu için olmasın?
son olarak hadislerle iman ediyorsan sünnet (erkekler gibi organ kesilmesi) olman gerektiğini de biliyor olmalısın oldunmu peki?
Aynen kardeşim haklısın seni haklılıklarınla baş başa bırakıyorum. Ben sana anlatmaya açıklamaya dahi çalışmayacağım. Müsadenle ibadetlerimle meşgul olmak istiyorum. Haydi Allah ıslah etsin.
Tamam kardeşim sünnet törenine beni de çağır çeyrek takarım
Senin sünnetinde artanlardan getir kardeşim. Sünnet olmadın mı yoksa?
Ayrıca bana kadınların sünnet edildiğine dair delil göster
Ebû Davûd'un rivayeti şöyle: "Medine'de bir kadın (ki ismi Ümmü Atiyye'dir) kızları sünnet ediyordu. Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm) ona:
"Fazla derin kesme, çünkü derin kesmemen, hem kadın için ahzâ (en ziyâde haz ve lezzet vesîlesi) hem de kocası için daha hoştur." der.
Hz. Peygamber (asm), "Sünnet (hıtan), erkeklere sünnet, kadınlar için fazilettir." (Ahmed b. Hanbel, V, 75; Ebu Davud Edeb, 167; el-Fethu'r-Rabbânî, XVII, 1312) buyurur. Bu sünnet, Ebu Hanife ve İmam Malik'e göre mutlak sünnet, Ahmed b. Hanbel'e göre erkeğe vacib, hanımlar için sünnettir.
Bence kıl sonuçta her gün yapmıyorsun hemde aklında kalmaz keşke kilsaydim demezsin
Offf o da doğru ama saptır suptur karıştı mı karışmadı mı yanlış kılmaktansa kuran okuyarak mı geçirsem dedim 50 sini öyle kıldım çünkü
Haklısın yanlış kilamktan iyidir kuran oku istersen. Allah kabul etsin
Amin hepimizin :)
Okuyan 2 kıl güzel kıl diyor nafileyi.
Sünnetleri kılma farz yeter
Nasıl yani sünneti yok ki nafile namaz bu
Neden 100
Beraat gecesi
Nerede yazıyor 100 rekat kılınması gerektiği
Kuranı kerimde bizzat geçmeyen şeyler var. Ve fakat peygamberler ve efendimiz bizzat kendisi anlatmış bunlar kaleme alınmış ve günümüze gelmiştir
Evet hangi hadise göre 100 rekat
Gâzâlî İhyâü ulûmi’d-dîn 1/203
Bende
hanginiz bekarsa 💍 şunu alabilir mi lütfen ❤️