Youtubeden baktım hiç anlamadım Arkadaşlar şimdi nasıl desem siz benim anladığım dilden anlatın ha, bakı etkisi derken tam olarak ne demek yani bu?
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Bakı demek güneşin hangi yönden geldiği demektir güneşin geldiği yön bizim bakımız olur biz kuzey yarım kürede olduğumuz için güneşi her zaman güneyden alırız o yüzden bizim bakımız her zaman güneydir güneş yarım küredekiler ise güneşi kuzeyden alır her zaman onların bakısı ise kuzeydedir.
O nasıl oliyor yani
Kuzey yarım küredeyiz ya güneşi güneyden alıyoruz güneş en büyük açıyla ekvatora geliyor ya orası daha sıcak güneşi daha büyük açıyla alıyor ekvatorda bizim güneyimizde o yüzden bakı güneyde bizde ama güney yarım küredekilerin kuzeyi daha sıcak güneşi onlar kuzeyden alıyor ondan bakı onlarda kuzeyde çünkü onlarda ekvator kuzeye yakın o yüzden güneşi kuzeyden alıyor bakı da kuzey oluyor umarım anlatabildim.
Ses kaydı atsana böyle anlaşılmıyor
Anlamadığın nokta ne söyle anlatıyım aklını ne karıştırdı?
Bazı istisnalar var Karadeniz gibi orayı anlamadım ben diyorki Karadeniz'in iç kisminda bakı görülmez kıyısında görülür Denizel etkiden dolayı niye peki?
Sebebi denizellik işte deniz olan yer nemlidir suyun olduğu yer aşırı sıcak ve aşırı soğuk olmaz kara denize göre daha çabuk soğur sebebi bu deniz de daha uzun süre sıcak kalır karaya göre yani denizellik de geç
İşte orası biraz karışık Kuzey yarım küre güney yarım küre diyorlar ya yoksa bakı dağın soğuk sıcak yamacı değil yani tek tanım bu değil
Değil zaten istisnalar var Karadeniz gibi
Kafam karıştı
Bak şimdik baki dağın güneş görmeyen tarafı yani o taraf dağın daha soğuk oluyor
Evet ama onun bazı istisnalarida var Karadeniz gibi
Sadece güney kuzey değil ki yani
boş ver istisnaları şimdik sen😅
Kafa karıştırıcı bir konu geldi bana Karadenizde mesela diyor ki alt kısımlarında baki görülmez üst kısımlarda Denizel etkiden dolayı görülür öyle bişey söylemişti onu tam anlamadım
Ya o kadar detay çok önemsiz sorularda gelmiyor ki pek
Bana bugün çıktı Türkiye haritası vermiş hangisinde bakı görülmez diyordu
Bide coğrafi konum mutlak konum o konudada bakı çok çıkıyor sorulardaki oncullerde koyuyorlar yani bakı öyle gereksiz yabana atılacak bir konu değil bence
Karadeniz yapsaydın Karadeniz'de nemlilik dolayısıyla baki görülmez
Yani anlamını bilsen yetiyor bence soru çözerken
Güneydoğu Anadoluymus cevap dağ olmadığından oymuş assinda bende öyle düşünürdümde bakı etkisini işte videoda dinleyince kafam karıştı o yüzden farklı cevabı işaretledim
Hahsshshsh böyle bir cevap yok saçmalamışlar
Öyle söylüyor Güneydoğu Anadoluda dağ olmadığından cevap Güneydoğu Anadolu diyor ne alakaysa bende çözemedim
Güneydoğu'da dağ var bir sürü raman sağı var nemrut var varda var toroslarinda güneyinde kalan bir bolge zaten
Hangi yayın o
Hayır canım Güneydoğu Anadolu düZdür dağ olmaz senin yanlışın var o bahsettiğin dağlar iç Anadolu ve Doğu Anadolu volkanik dağlar
Dur kontrol edim internetten
E interntten de baktım ordada güneydoğu diyor
Doğu Anadolu nesta nemrut Süphan tendurek ağrı iç Anadolu kekemehasan karacadağ Karadağ melendiz erciyes hasan
Raman?
Karacadağ da güneydoğu oluyor ama
O senin dediğin Tabakalı Volkan oliyor volkanik dağ değil
Sonuçta dağ var mı var
Tobe töbe Allahım sinir edicek bu kız beni yaaa gece gece 😂😂
Niye yalanmı dağ var mı var 😅Volkanikmis öyleymiş böyleymiş fark etmez
Benim hocam yayını bu bir tane hatta hatalı soru yakaladım bugün bak soruda yağış rejimi hangisinde düzensizdir demiş tamam mı bir soruda hani o e harfi kuralı var ya doğu Anadoludan il vermiş Malatya en fazla yağışını kışın alır bide konyayi vermiş oda en fazla yağışını ilkbaharda alir ikisinin yıllık yağışları farklı yani ben bu şıkkı işaretledim yanlış çıktı
Yanlış yazdım işte doğu Anadolu yaZ yağışı
Malatya doğu Anadolu konya iç Anadolu nasıl şimdi yağış rejimleri aynı oliyor ki
Bem direk bilgi sarmal çözüyorum hata falan çıkmıyor en iyisi
Haa bilgi sarmal mi cozuyon sen yoksa sarma dolması mi yoksa dolma sarması mi?
Cooook komik gece gece patladım bu espriye😶