Sözleciler bu soruya bi el atabilir mi? Hangi noktalama işareti hangi yere gelmeli bir türlü bulamıyorum. Bir yardımcı oluverin?

Sözleciler bu soruya bi el atabilir mi? Hangi noktalama işareti hangi yere gelmeli bir türlü bulamıyorum. Bir yardımcı oluverin?
Gün gelecek, birimiz ölecek. Diğerinin haberi bile olmadan; "bulmuştur birisini, yaşıyordur hayatını, mutludur" diyecek kendi kendine...
Teşekkür ederim de birisi daha yazmış hanginizinki doğru
Bu doğru bence
İki nokta olmalı tabi
Diğerine de baktım benim yazdığım doğru.
Gün gelecek; birimiz ölecek, diğerinin haberi bile olmadan, "bulmuştur birisini, yaşıyordur hayatını, mutludur." diyecek kendi kendine..
Kesin bilgi..
Teşekkür ederim de herkes farklı bir şey diyor kafam karışık
Cümle içinde tırnak işaretinden önce, eğer birinden alıntı yapılmışsa iki nokta konur..
Mesela;
Ünlü futbolcu Alex: " xxxxxxxxx." dedi..
Diğer türlü virgül konur, eğer kafan burada karıştıysa..
Noktalı virgül kafamı karıştırdı. Gün gelecek; birimiz ölecek... Mi?
Gün gelecek, birimiz ölecek; diğerinin haberi bile olmadan... Mı?
Noktalı virgülü ve virgülleri görmeden oku cümleyi anlarsın zaten.. Virgülle ayrılmış kelimelerin kullanım amaçları aynı olmalı..
Odadaki ledler; mavi, sarı ve yeşil renkteydi.. Şekliyle aynı..
Çok teşekkür ederim
Teşekkür ederim..
Gün gelecek; birimiz ölecek, diğerinin haberi bile olmadan: ”Bulmuştur birisini, yaşıyordur hayatını, mutludur.” diyecek, kendi kendine.
Gün gelecek, birimiz ölecek; diğerinin haberi bile olmadan: ”Bulmuştur birisini, yaşıyordur hayatını, mutludur.” diyecek, kendi kendine.
Bu ikisinden birisi
Teşekkür ederim de birisi daha yazmış hanginizinki doğru
Bak bu da doğru geldi
Cevap
0Cevap
Hahaha "Gün gelecek birimiz ölecek. Diğerinin haberi bile olmadan bulmuştur birisini. Yaşıyordur hayatını. Mutludur." Diyecek, kendi kendine. En fazla bu kadar oluyor devrikliğinin...
Sana da teşekkür ederim ama herkes farklı şeyler yazıyor hanginizinki doğru
Harbiden karışıyor be
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?