AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Direk soruyu yazsanız yardımcı olmaya çalışırız.
Tamam yazıyorum ben evliyim geçen seni eşimin arkadaşına yazdım fakeden hoşlandığımı felan söyledim düğünde baktığımı söyledim o da gidip eşime söyledi sen nasıl yaparsın böyle vişey utanmıyomusun dedi eşimle aram bozuldu neyse işte düzeldi annesiyle de kaynanam arkadaş ama kimsenin haberi olmadı annesi de devamlı filanca gibi gelin istiyorum felan diyormuş ama bu olaylardan haberi yok neyse soru şu kaynanam geçen doğum günümde beni paylaştı fotomu tek fotomu ve bu kişi o fotoğrafı beğenmiş beğenmesinde ki amaç ne?,,
Sanıyorum siz evli olduğunuz halde o adamdan hala hoşlanıyorsunuz ama kendinize bile itiraf edemiyorsunuz. Bir fotoyu neden beğendi diye sorgulamak biraz bunu gösteriyor, bir akşam yemeği fotosunu beğenmek bu sofra benim olsun istiyorum anlamına gelmediği gibi bir araba fotosunu beğenmekte bu araba benim olsun istiyorum anlamına gelmiyor. Ben bile bazen sırf hatır için dostlarımın berbat fotolarını beğenebiliyorum, arada bir hatır gönül ilişkisi olur. Bazı insanların ise beğenilmek hoşuna gider, o erkek evli bile olsa sizin tarafınızdan beğenilmek hoşuna gitmiş olabilir ve kendini arada bir hatırlatmak istemiş olabilir. Bu hareket çok yüksek ihtimalle hisleri olduğu anlamına gelmeyebilir. Böyle durumlarda aynı şeyi eşiniz yapsaydı, başka bir kadına bu tarz bir girişimi olsaydı ne hissederdiniz bunun cevabını düşünürseniz daha aydınlatıcı olabilir ilerisi için.
Çok teşekkür ediyorum objektif bakış açınızdan dolayı evet haklısınız:(:( ama hatır için orsblk yapan arkadaşının karısının fotosunu neden beğenmiş olabilir ki
Mesaj atarmsnz
Rica ederim, dediğim gibi bazen insanlar varlıklarını hatırlatmak isterler, benim buradayım yaşıyorum benimle ilgilenin demek isterler, bir nevi yardım çağrısı gibi düşünebilirsiniz. İnsanlar sosyal hayvanlardır, yemek yeme, içme, uyuma gibi davranışlarının yanında duygusal olarak da tatmin olmak isterler. Çevresinde onu beğenen birisi varsa onu beğenmeye devam etsin isterler, ayrıldığı son sevgilisi başka birini bulmadığı sürece hala ondan hoşlandığını düşünürler hatta eski sevgilisi başka birini bulmuş olsa bile beni kıskandırmak için yapıyordur diye düşünmeye meyillidirler. Tıpkı sizin içgüdüsel olarak duygusal tatmininiz için size karşı bir şeyler hissettiği için fotoğraf beğendiğini düşünmeniz gibi anlamlar yüklenir hareketlere. Siz en iyisi basit bir konuşmayı bile yuva yıkmak pahasına eşinize anlatan biri ile herhangi bir sır daha paylaşmaya çalışmayın bence, tabi hayat sizin hayatınız.
Evet kesinlikle asla yeltenmem böyle bir iğrençliğe zaten aynen benimkide duygusal ego diye düşünüyorum ve merak tamam kendini hatırlatmak istiyor ama yani öylesine beğendi diyorsunz aslında hiç beğenmemeside gerekirdi
İnsan davranışları bazen anlamlı olabileceği gibi bazen de içgüdüseldir, aradaki farkı anlamak epey zordur. Basit bir hareketi ile bir şeyler anlatmaya çalışacağı gibi hiçbir amaç güdülmeden bir şeyler de yapabilirler. Sizin durumunuzda örneğin bu aa tanıdık biri foto paylaşmış diyerek amaçsız şekilde bir beğeni atılabileceği gibi amaç güdülerek örneğin kendini hatırlatmak istemek veya geçmişi unutalım, yeni bir sayfa açıp normal bir şekilde hayatımıza devam edelim bak fotonu beğendim küs değiliz yani kendi hayatlarınıza devam edelim gibi bir anlama da gelebilir. Evet bazı hareketler merak uyandırıcı olabilir ama atılan her adıma anlam yüklemek de bir nevi obsesiflik takıntı yapma durumuna işaret edebilir. Bu ileride bir paranoya halini de alabilir. Arada ince bir çizginin olduğu durumlar kısacası, en doğrusu fazla anlam yüklememek. İnsanlar dediğim gibi sosyal canlılardır, daha açık olabilirler yani bir şeyi illa söylemek / duyurmak / göstermek isterlerse bunu daha açık yapabilirler. Eğer yapmamışlarsa en doğrusu anlam yüklememektir.
ÇOK DOĞRU BENDE ONSESİFLİK KESİMLİKLE VAR. Herkesin her hareketinde bir şey arıyorum ve en ufak olumsuz bir konuşma sözcüğünü bile kafalara takıyorum kullanmalımym ilaç
Evet kesinlikle çok rahatladım teşekkürler
Psikoloji bazen ilaçlar ile düzeleceği gibi bazen kelimelerle de düzelebilir. Doğrudan ilaçlardan önce duygu ve düşüncelerinizi anlatabileceğiniz birkaç seans konuşabileceğiniz bir Psikoloğa gitmek daha mantıklı olabilir. Bazen kelimeler ilaçtan etkilidir. 17 yaşındaki kardeşiniz kız sanırım endişe ettiğinize göre, babanızın veya herhangi birinin kötü davranmasına gerek yok, o yaşlarda gençler hiçbir şey olmasa bile bu gibi davranışlar sergileyebilirler. Arkadaşları dışarıda görmüştür babasını ve tipine laf etmişlerdir örneğin, o saatten sonra o çocuk babasını istememeye, gizlemeye başlayabilir, yakın olmamaya çalışıp utanç duymaya başlayabilir. Kendisince düşük vasıflı bir işte çalışan babadan utanma durumu, ileri yaştaki bir babadan utanma durumu gibi durumlar da görülebilir. Bu tıpkı evi kötü bir semtte veya bakımsız diye evine kimseyi davet etmeme, saklama durumu gibidir. Bu yaşlarda sıklıkla görülür. Bir şey soracaksanız siz yazabilirsiniz benim profilim açık, sizinki gizli. Bir faydası olursa ne mutlu bana, rica ederim.
Xperden yazamıyorum ki yani insan ilişkilerim çok sıkıntılı benim mesela grup arkadaşlıklarından hoşlanmıyorum teke tek hoşlanıyorum içim daralıyor grup şeylerinde ve hep beni küçük görecekler dalga geçecekelr gibi hissediyorum
Hep insanlar benim hakkımda kötü düşünecekmiş gibi hissediyorum
Bir çeşit aşağılık kompleksi durumu yani. Toplumda beğenilmeme, reddedilme korkusu, yetersiz hissetme, dışlanma hissi gibi şeyler kısacası. Tek bir kişiye kanalize olup odaklanmak istiyorsunuz ve toplu arkadaş buluşmalarında gergin hissediyorsunuz üstelik dikkatiniz muhtemelen kolay dağılıyor, belki de aşırı terliyorsunuz ve kilolu mu buldular? makyajım mı aktı? gibi ufak takıntılar kuruntular yapıyorsunuz doğru mu? Başkaları kendi aralarında konuşurken acaba beni mi eleştiriyorlar diye düşünmüyorsanız yine problem değil ama yine de bir psikolog ile birkaç seans içinizi döküp rahatlayabilirsiniz. Kalabalıklardan, parlak ışıklardan ve gürültüden hoşlanmamanızın farklı sebepleri de olabilir bu arada. Sosyal fobi gibi görünüyor ama uzman değilim tabi.
Merhabalar
Mevzu nedir peki
Ekleyen sen misin
Evet
Sor bakalım belki bildiğimiz yerden çıkar
Aşağıdaki kişinin yorumuna yazdım
Bir anlamı yok ayrıca kocan sonuna kadar haklı
Ever kesinlikle haklı
Ama böyle bacım yapmıs birinin fotosunu neden beğeniyo
Diğer fotoğrafları da beğenmiş mi?
İnanmayın fake
ne çok psikolog varmış burada