Kağıttaki leke nasıl çıkar, kağıttan kahve lekesi nasıl çıkar?

Karton ya da karton üzerindeki lekeler nasıl çıkar yardım edebilir misiniz?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Öncelikle zor bir soru sormuşsun tebrik ederim. Kağıdın üzerindeki leke dediğimiz zaman ortada bir çok değişken var :
1- Kağıdın cinsi çok önemli hamur kalitesi çok önemli hamur ağırlığı çok önemli.
2- Kağıdın üzerindeki baskı kalitesi çok önemli
3- Lekenin kalitesi ve cinsi çok önemli.
Her kağıttan her lekeyi temizlemenin imkanı yok o nedenle kağıtlarımız ile leke yapma ihtimali olan ürünlerimizi yan yana getirmiyoruz aralarında sosyal mesafe uygulamak gerekiyor.
Eğer bir saman kağıttan leke çıkartmak diyorsanız oraya hiç girmeyelim bile...

Çünkü saman kağıt olarak bilinen (3. sınıf hamur) bu kağıtlarda Selüloz miktarı az odun miktarı fazladır ve sıvıyı direk içine dağıtır kaliteli baskı yapılamama sebebi zaten budur. bu durum kirlenmesini kolaylaştırıp temizlemeyi oldukça zorlaştırır.
Kağıdın kaliteli olması hamur kalitesi diye bahsedilen durum 1. sınıf 2. sınıf hamurlar olması temizlenme şansını arttırır.
Soruyu görünce biraz araştırma yapma isteği oluştu merak ettim bende detaylıca bir araştırdım ve güzel bir anlatım yapan web site buldum. oradan sizinle paylaşmanın uygun olacağına karar verdim.

Fakat adresi vermeden önce kağıt ve leke üzerine bir iki önemli onu daha var keşke deterjanla yıkanınca çıkar diyebilseydik maalesef zor ve uğraştırıcı o yüzden ilk konu kağıdı lekeden korumak. Üniversitede hocamız projelerin üzerinde ya da içecek lekesi görürsem projeniz iyi olsa da kalırsınız derdi. Evet kağıdı korumak 1. kural. Yine önemli bir konu da lekeli kağıdın zamanla değerlenecek olması ihtimali. Aaaa, ne alaka demeyin.

Eskicilerde vardır lekeli kağıtlar takvim yaprakları falan onla lekeleri ile birlikte kıymetli olurlar. Eğer kağıdınız kıymetli ve lekesi çıkmayacak ya da kağıda zarar verecek gibi ise zamana bırakıp kıymetlenmesini sağlaya da biliriz, bazı kağıtlar kirli olduğu için değerli.
1- Seyreltilmiş bir sirke çözeltisi hazırlayın
2- Temiz bir kağıt havluyu nemlendirin ve lekeyi bir kez daha dikkatlice silin.
3- Su geçirmez bir yüzeyi silin ve kurulayın ve sayfayı üzerine yayın.
4- Kuru, katlanmış bir kağıt havluyla lekeleyici sıvının olabildiğince fazlasını silin.
öncelikle lekenin cinsi önemli aksi halde lekeyi daha çok yaydırırsın dikkat et derim ayrıca internette google amcaya sorarsan muhtemelen yardımcı olacaktır diğer bir önerimde bir matbaayı arayıp bilgi alacksın hem kağıt hakkında hemde nasıl çıkarlacğana dair kağıttan kağıdada fark edilebilir...
internet baktım zaten ama bişy bulamadım
Mürekkep lekesiyse: "Lekeli kağıdın altına kurutma kağıdı koyun. Lekenin üzerine birkaç damla oksijenli su sıkın. Sonra kuru bir pamuk parçasıyla kurutun." Böyle birşey buldum internetten.
eğer yağ lekesi falansa kağıtta daksil falan tutmuyor ya da o tür bir leke ise o zmn kağıdın üzerine bir kağıt daha koyup ütüle o zmn daksil tutuyor ve daha az belli oluyor kartonda da işe yarar sanırım
Cevap
3Cevap
Tuz çoğu lekeyi çıkarmakta etkili fakat kağıt üzerinde sonuç nasıl olur denemedim.
çamaşır suyu ile karne değiştirildiğine göre belki yardımcı olur bunada
bu bi uydurma bence çamaşır suyu kağıda zarar verir
bu karne değil ama
kartonu yırt at çıkar
çok yardımcı oldun.. fakat önemli bi belgeyi yırtıp atamam
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?