3, 4 ay oldu ekeli sadece yaprağı büyüdü ama aynı duruyor nasıl çiçek actirilir bilen varsa 😔

3, 4 ay oldu ekeli sadece yaprağı büyüdü ama aynı duruyor nasıl çiçek actirilir bilen varsa 😔
Orkide çok fazla ışığı sevmez. Işığın vurduğu yere değil de pencere kenarı gibi hafifçe vurduğu yere konmalı. Suyu çok sever ancak sulama aralıkları 4 7 gün gibi uzun bir süre tutulmalı.
Güneşi sever dediler pencere kenarına koyamiyom dar yapmışlar maalesef
Hayır fazla güneşi sevmez sadece aydınlığı sever yanlış yazdım fazla güneş ışığıni sevmez dicektim, pencere kenarı olmasa bile yine ışığın vurduğu bir yere koyabilirsin, ama direkt güneş ışığı değil tabi
Tamam koyduğum yer baya iyi güneş ışığı geliyor perdeden yansiyarak
Fotoğraftaki iyi gibi
Cevap
9Cevap
güneş alsın
Orkide fazla yer degisikligi sevmez. Bir yer belirleyin orada dursun. Seffaf saksı tercih edin. Köklerinin rengi yesilden sarıya döndüğünde sulama yapın. Onu gözlemleyebilmek için zaten seffaf kullanılıyor.
hava alan bi yerde dursun henuz beslenme tamamlanmamis princ plavi yaparken princi yıkadığı su ile zorunda sula
Pirinç suyumu ilk defa duyuyom yani dışarı gibimi yaz olunca dışarı koysam iyi olur mu şimdi napacam merdivene koysam son kat ölürmü
havalar soğuk şu an ölur onun için ışık. alan camın onune koy ve sulamasini yap klorlu su ile sulama yağmur. suyu veya kar suyunu erit oyle. sulamalisin
Buz koysam öyle duydum
dışardan. mi alacaksın buzu
Ya biz dolabından sen biliyonmu ekledim
Biraz zaman alir yani bunun dal vermesi gerekir birde bunlarin çiftleşme donemi varmis yanına bir orkide daha gerekli
Benimde yeni aldığım orkide kurudu. Orkide çiçeği ortamı değişince küsüyormuş bana küstü sanırım. İntihar etti
bu çiçek kadar anlamsız ve gereksiz ama bi o kadar da pahalı çiçek görmedim 😊😊🤷🏻♂️
Bayan olsan anlarsın çiçek actimi çok güzel oluyor ektim yaprakları büyüdü ama çiçek acamafi daha
erkek gözünde bu çiçek bu şekilde maalesef ki tarif et desem edemezsin çünkü duygusal bisey hissediyorsun çiçeğe karşı bizim evde 4 tane var gördüm mü tekme atasım geliyor vallaha 😂🤣
Aman sevmiyom çiçek duygu ister sevgi ister nasıl konumlanmış güneş severmi çiçek aciyormu
Vallahi senin gözünde o şekilde benim gözümde tekme ister Tokat ister kavga etti bir ev Botanik Bahçesi olursa erkeğin gözüne Çiçek bu şekilde olur
Evlimisin nasıl ince ruhlusyn ya
yok be bekarım annem ile ablam çok seviyor diye hep alıyorlar başa belaya ay sonu kol gibi su faturası geliyor 🤬🤬
Bu çok nazlı bir bitki yoruldum bıraktım artık ne versem açmadı
Nemli ortamda saklamalısınız
oh my god ah bebeim ah bebeim Orkid tak
Yerini değiştir önce
Pencere kenarına koyamiyom dar yapmışlar
Kökünün güneş görmesi lazım. Cam saksı al canım
Bu saksı doğru kuzum orkide için
Seffah saksı orkide saksısı diye geçer toprakta orkide toprağı
Sabır lazım 😊
Sabırla beklen😊😊 büyür zamanla
Su ve gübre
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?