Allah Niye. Dunyayi kontrol etmiyor?

Sadece peygamber gondermis ve gonderdigi zamanlarda kagit bilen yok.. Meleklerle gizlice Vahiy gondermis...124.000. Peygamber gondermis ve. 124000. Kere gonderdigi kitaplarini degismesine. izni verdi Niye dur demedi? Ve su anda onun kitaplarini degistirenler onun yarattigi dunyayi kontrol ediyor bkz. USA. Ingiltere. Fransa Almanya V. S. bunlar. Kitaplarini degistirenler dunyayi yonetiyor. Neden? ikinci soru... Dogru olan Son. Kitabi Kabul etmistir ulkelerde berbat yonetim. Sekilleri var.. Bkz. Kitaplarini degistiren gunahkarlar ulkelerini nasil YONETIYOR? 1- Din serbest. Milyar dolarlik dinisleri bakanligi yok 2-geliri yetmeyene sosyal gorevliler. Kira cocuk ve yiyecek yardimi yapiyor. 3- issiz kalanlar. 6 ay issizlik maasi aliyor.. 4- Guvenlik ust duzeyde...911. Numarasini arayin polis uc dakikada kesinbyaninizda. 5- Kabadayiyim. Ceteyim teroristim diye size birini saldirdiginda 911, I aradiginizda uc. Dakikada lokal polis gelir Eger cete buyukse. Aninda. FBI. ve. Sas. Komandolari gelir. Ve size saldiranlari yakalar ve icei atarlar. ( veya. durumda gore yok ederler. Bkz. Usame bin ladin. Denise atildi..). 6- Mahkemelere cumhurbaskani bilen karisamaz. Juri. Uyeleri ile en dogru karar alinir... iste bunlarin yapanlar. Allah, in gonderdigi kitaplarini degistirmislerdir..

..

Güncellemeler
+1 yıl
Su anki durum. Yarattim sizin ne yaparsaniz yapin durumudur? Kotulerin Baskin oldugu bir. durumdur bu.. Gonderilmis kitaplari degistirmislerin. Hukmettigi bir dunya bu.. Gazzede olanlara hic bir Musluman Arap devleti bir soz soyleyemiyor.. Cunku soyleseler.". Bir Anda. Gonderilmis kitaplari degistirenler tarafindan yok edilirler.. Allah dunya, yi kontrol etmiyor.. gonderdigi Kitabi degistirmislerin. Dunyayi yonetmesine bir sey demiyor.. Cevaplari biliyorum.. Onlar imtihandalar?
Allah Niye. Dunyayi kontrol etmiyor?