Sizce nasıl yani sizin fikrinizce, tabirinizce?
Bence hassas insanlar, takıntılı insanlardır yaşayan ölülerden biri. Her gün ölen ben mesela...
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Sizce nasıl yani sizin fikrinizce, tabirinizce?
Bence hassas insanlar, takıntılı insanlardır yaşayan ölülerden biri. Her gün ölen ben mesela...
"Takıntılı ve hassas" mı?
Ne güzel demek bazı şeyleri önemsiyor.
Sence "yaşayan ölü" denildiğinde gerçekten de bazı şeylere tepkili olması mı gerekir?
Açıkçası ben direkt kelime anlamına bakıyorum. Gerçekte farklı anlamı olabiliyor bazı sözlerin fakat ben doğrusunun öyle anlaşılması gerekmediğini düşünüyorum ve belki bu da o sözlerden biridir fakat değil ise; "yaşayan ölü" benim için bilimsel olarak yaşadığı açık fakat yaşama tepkisiz gibi düşünüyorum.
Yani yaşamdan beklentisi olmayan, duygusuz, ölse de ölmese de kendisi için fark etmeyen bence bu sözün açıklaması olarak kabul edilebilir.
Senin dediğin gibi hassas ve takıntılı olması kesinlikle zıt geliyor fakat diğer arkadaşların genel olarak düşünceleri gayet makul duruyor.
Ayrıca bu bahsettiğim "yaşayan ölü" özellikleri bence o kadar da kötü özellikler değiller. (Zaten hafif nihilist bir düşünce yapısına sahibim.)
Fakat her şeye rağmen insanın abartılı olmayacak şekilde hayallerinin olması ve eğer gerçekten son bir boşluk ise o zamana kadar yaşamdan alabileceği en iyi zevki alması gayet mantıklı geliyor.
Yani eğer kendini boşlukta hisseden yoldaşlarım var ise sizlere yaşam pınarının bir benzeri olan zevk pınarından benim ile kadeh kaldırmanızı istiyorum!
Elbette durum kötü olabilir fakat bardağın dolu tarafı az olsa bile olacaktır diye düşünüyorum, işte o dolu tarafı zevk pınarımız.
Sonuçta zevk olmadıktan sonra yaşam pınarını kim ne yapsın!
Zevke!
Cevap
4Cevap
Ülkede kriz sanıldığından çok fazla yandaş tvler güllük lgulistanlik gösteriyor olsada gerçek hiçte öyle değil. Yaşayan ölü o kadar çok ki
Yarınla ilgili bir heyecanı, beklentisi, hayali, hedefi vs. olmayan insandır.
Beni tarif ettin. Rahatlıkla Allah rahmet eylesin denilebilir bana o zaman...
Türk halkına bak görürsün. Özelikle AKAPELİLER.
Duygusu yok
Tasavvufi bir konu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar