Güncellemeler
+1 yıl
Arkadaşlar size sistem sormuyorum. sistemi danışacağım bir hafız arkadaş bana ezberletecek. Farklı bir mesleğim ideallerin koşuşturma olduğu için sadece bir sayfa ezberleyeceğim. Günlük bir sayfa ezberlemek zorlar mı diye sordum. Lütfen bilmişlik yapmayın
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
İstedikten aonra olur. Ama hafız olmak istiyorsan belli ezber sistemi var ona uyman lazım
Bir hafızla beraber ilerleyeceğim
O zaman işin daha kolay. Allah zihin açıklığı versin inşallah
Amin inşallah
Hayır zor olmaz gerçekten azimliysen…
Ezber yaptınız mı hiç
Yaptım tabikide
Kuran okurken ezberler kendi hayatımda bir mutluluk vardı. Yıllar geçti üzerinden sanki sevdiğin birini yıllar sonra görürsün ya öyle heyecanlıyım. Sabah namazından sonra ezber yapmayı düşünüyorum
Evet sabahları zihin daha açık olur bende zaten sabahları okumayı seviyorum birde akşamları rahatlatyor
Hafız mısınız
Yok hayır sadece okuyorum
Maşallah
🌸
Çok zor ezberlemek lazım ama 6.666 sayfa ve arapça
6.666 sayfa olduğunu düşündüren ne oldu
kuranı kerim 6bin666 sayfadır 44 ayet vardır ben hafızım kuranı bilmek istiyorsan bana sorman lazım
Sal. K olduğunu bir cümleyle kanıtladın
Belki sana yalan gelecek ama benim boşandığım eşim günde 10 safya ezberliyordu valla
Bana yalan gelmez de bunu meslek olarak yapan insanlar belli süre çok yoğunlaşıyorlar ama benim hayatım ayrı mesleğim ayrı. Bu süreçte uzun vadede kuranı Kerim'i ezberlemeye çalışacam inşallah. Hem hayatıma düzen verir hem de günlük kuranla ilgilenmiş olurum diye.
Çok güzel düşünüyorsun kesinlikle yapmalısın bende okuyordum o huzur gerçekten başka. Eşim hafızlık için hemen vermek istiyordu o yüzden günlük 10 sayfa ezber yapıyordu zaten 2 defa okuduğunda ezberliyordu
Zihni. İyice açılmıştır maşallah
Ben kendi kendime bile ezber yapardım önceden çok boşladım.
İstedikten sonra yaparsın zor olmaz
Allah zihin açıklığı versin
Amin inşallah
Azmine bağlı inşallah ezberlersin.
İnşallah teşekkür ederim
Kafanı verirsen olur neden olmasın
Hiç denedin mi
Zamanında okuyodum severek okuduğum zaman ezberliyodum
Ne kadar zamanınu alıyordu ortalama
Evet, olur.
Hiç kuran ezberi yaptın mı
Zamanında 6 ay hafızlık kursuna gittiydim.
Ben imam hatipliyim ilâhiyat okudum bir süre devam etmedim çok yabancı değilim
O zamanlar 12 yasımdaydım. Neden böyle bir şey yapmayakarar veridydim bilmiyorum. Büyük olasılıkla yurtta kalıp sosyalleşmek için fakat benim icin güzel zamanlar olmasının yanı sıra boğucuyu da.
Ezber yapmak bir yere kadar tamam fakat bir süre sonra ister istemez unutuyorsun. Tekrar etmek çok fazla zaman istiyor ve katlanarak artıyor. Birkaç hafız arkadaşım oldu. Sonuç. Unuttukları çok yer var.
Aşina olmanızdan ziyade motivasyonunuz ve sabrınız önemli.
Başarılar.
O halde istediğim belirli süreleri mi ezberlesem acaba