Beyindeki nöronlar hakkında bilgi sahibi olan biri var mı bunla ilgilenen filan?
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
ne etçen nöronu
Biliyor musun ki
motor nöron ağırlıklıdır. çoğunda swhain kılıfı bulunur. 33m/s hızla iletim yapar. yeni yolları ve hafızayı aksonlarla oluşturur
Nöronlar arasındaki bağlantılar nasıl arttırılır biliyor musun? Aslında ben bir kaç şey biliyorum da sende biliyorsan söyle üstüne ekliyeyim
dil öğren sağ elle yaptığın şeyi sol elle yap. kurgu oku/kurgu yap. bilmediğin yoldan yürü. farklılıklarla yaparsın
Bunları biliyorum farklılığın beyin için önemininde farkındayım teşekkürler yinede "kurgu yap" bunu da denerim birde ben bir şey paylaşayım
Testteki her bölüm beyninizin baska bir bölgesini çalistirmaktadir.
1. Vücudunuzu degisik yeni yöntemler ile sinayin. Normalde hangi elinizi kullaniyorsaniz bir günlügüne saçinizi taramak, dislerinizi firçalamak, çayinizi karistirmak gibi basit islemlerde elinizi degistirin. Gözünüzü kapatin ve esyalari hissederek odanizin içinde dolasin. Sesleri dinleyin, çevredeki kokulari duymaya çalisin. Yere düsen esyalari ayaginiz ile almaya çalisin, kapiyi, buzdolabini ayaginiz ile kapatin. Okudugunuz kitaptan bir sayfayi yan tutarak, bir sayfayi da ters tutarak okumaya çalisin.
2. Normalde sorgulayip, elestireceginiz bir kisi hakkinda onu onurlandiracak bir iltifat bulmaya çalisin. Kisi hakkindaki yarginizi sorgulayip, kendinizi onun yerine koyup durumu tekrar gözden geçirin.
3. Buzdolabinizi açip, birkaç saniye içindekileri gözden geçirin. Kapatip içinizden tekrarlayin. Ayni seyi bir oda içindeki esyalarda, bir magaza vitrinindeki kostümlerde, duvarda asili detayli bir resimde deneyin. Adetleri, büyüklükleri, renkleri
hatirlamaya çalisin.
4. Her gün bes dakika kendinizi baska bir insan yerine koyun. Sizin su anda oldugunuz durumda o kisinin neler hissedebilecegini, neler düsünebilecegini hayal edin.
5. Kendinizi moralsiz veya keyifsiz hisset -tiginizde, hayatta en çok istediginiz seyin ne oldugunu hatirlayip, basarili olmaniz için ne yapmaniz gerektigini tekrarlayin. Ne zaman negatif bir düsünceye kapilirsaniz, kafanizda yarattigimiz bu küçük pozitif filmi tekrarlayin.
6. Gün içerisinde her saat basi, birkaç saniye için önceki saat içerisinde ne oldugunu düsünün. Günün sonunda, tüm günün bir degerlendirmesini yapin. Hatirlayamadiginiz küçük parçalar sizin gün içerisindeki çok fazla bilinçli olmadiginiz dakikalari gösterir.
7. Günlük hayatiniza adaptasyon ve esneklik kazandirmak için her gün farkli bir sey yapin. Alisverisinizi degisik dükkândan yapin. Eve gelis yolunuzu degistirin. Evde ekmek veya kek pisirin. Farkli bir spor yapin. Kendinizi yeni bir komsuya
alzaymır gelsin içinden geçsin o beynin sonra
Onun içinde çok güzel bir yöntem var yakalanmamak için kaydettim ama şimdi onu arayamam bir sürü şeyin içinden şöyle bir teknik
Atıyorum dışarıda bir bankta oturuyorsun ve dümdüz ilerde ki bir yere gözünü oraya sabitliyorsun oraya bakıyorsun sadece gözünü oraya sabitleyince göz kenarlarınla çevrendeki nesnelere bakıp ismini söyleyeceksin ama gözünü hareket ettirmiyceksin. Ayrıca ışıldayan demir pas tutmaz 30 saniye tut al eline kalem kağıdı 30 saniye içerisinde atıyorum aklına gelen K harfi ile başlayan bütün hayvanları yazmaya çalışacaksın bu tarz beyin egzersizleride yapabilirsiniz
sana başarılar dilerim ben biraz geç kaldım galiba bu iş için pek hevesim yok. bilgiler için yine de teşekkürler
Teşekkür ederim. Ama bence insanlar kendilerine bir sınır koymamalı her insan hangi yaşında olursa olsun öğrenmeye ve bir hedef koyup onu gerçekleştirmek için çabalamalı bence birde ben hayata şöyle bakıyorum madem her insanın beli bir ömürü var ve bu ömür dolduğunda yerin altına giricez, toprağa karışıp gitcez o zaman her insan bence kendine bir şey seçsin onu yapana denk uğraşsın sonra onu başarır atıyorum dil öğrenmeyi hedef olarak seçer öyle öyle gider yani madem bir gün kara toprak olacağım o zaman niye bana bu verilen belli bir süreyi hiç bir şey yapmadan geçireyim ki? Zaten bu dünya oyalanmadan ibaret ölmeye yakın veya ölmüş bir insana her şey gereksiz gelmeye başlar kariyer sıkıntıları vs. Hepsine gereksiz yere dertlendiğini fark eder bir videoda gördüm zaten adam bir test için toprağın altına giriyor üstünüde örtüyorlar kapalı bir şekilde yakasında da mikrofon var diyor kariyer dertlerim aklıma geliyor çok gereksiz üzüntüler, şeyler diyor yani umarım anlatabilmişimdir
mesele o değil. mesele güçlü bir zekanın bir lanet olması. neden isteyeyim ki. ama itiraf etmeliyim seninle aynı fikri paylaştığım bir dönem olmuştu hayatımda
Meselenin güçlü bir zeka olmasını daha yeni sizden duyuyorum 😅 evet gerçekten güçlü bir zekaya sahip kişi mutsuz olabilir ama ben yüksek zekayı hayatımı daha güzel yapmak, ve ideallerim yolunda kullanmak isterim. Ayrıca güçlü bir zekaya sahip kişiler bir şeyi tasarlayabilir. Mucit olabilir yani buda bence güzel bir şey. Hangi fikrimi hayata bakış açım mı? Bu arada sizde önceden bu zeka, beyin işleriyle uğraştınızmı?
kısmen. üstün körü. gak ettiği değeri görmüyor. gördüremiyorsun
Neler biliyorsunuz peki? Beyin ve zeka işleriyle ilgili biraz bahseder misiniz
hemen hemen senınkılerden farklı değil. üzerine bulabildiğim her bilgiyi okurdum
Bir şey yaptınmı peki? Denedinizmi yani
saldım. biraz hafıza sarayına yoğunlaş
Şimdi size okuduğum bir makaleden alıntı yapacağım "Merkezi sinir sisteminin insana benzemesinden dolayı fareler üzerinde birçok deneyler yapılmıştır. Marian Diamond yaptığı bu deneylerden birinde yeni doğan fareleri iki gruba ayırmıştır. Birinci grup fareler sade bir kafeste beslenirken, ikinci grup fareler içinde çeşitli labirentler ve renkli oyuncakların bulunduğu zengin bir kafeste büyütülmüşlerdir. Yapılan gözlemler labirentler ve çeşitli oyuncakların bulunduğu kafeste yetişen farelerin daha zeki oldukları ve diğerlerine göre daha hızlı öğrendiklerini ortaya koymuştur. Daha sonra her iki gruptan alınan farelerin beyinleri üzerinde yapılan incelemeler, sade kafeste büyüyen farelere oranla, labirentler ve oyuncaklarla dolu olan kafesteki farelerin beynindeki nöronlar arasındaki ilişki sayısının yaklaşık % 40 oranında daha fazla olduğunu göstermiştir.
Marian Einstein’ın beynindeki nöronlar arasındaki ilişki sayısının da diğer insanlara oranla çok daha fazla olduğunu fark etti. Ancak bu ilişkiler kişinin beynini kullanması, düşünmesi, kendi kendisine sorular sorması ve hayal gücünü kullanmasıyla oluşuyordu.
Beyindeki nöronlar arasındaki ilişkilerin artırılması herkesin kendi elindeydi. Yani herkes kendi beyninin mimarıydı.
Esas olan öğrenmeyi ve düşünmeyi öğrenmekti.
Özet olarak her insan bir deha potansiyeline sahipti. Yapılması gereken onu beslemek ve geliştirmekti. Beynindeki nöronlar arasındaki ilişkilerin artmasını isteyen tüm öğrencilere ve yetişkinlere bunu denemelerini tavsiye ediyorum. Emin olun Einstein’ın Beyninden daha iyi bir beyine sahibiz. Yeter ki çalıştırmasını bilelim…"
Ee o zaman bizde nöronlar arası bağlantılarımızı arttırırsak zekamızda artar mı? Albert Einstein nöronlar arasındaki bağlantılarını arttırarak zekasını arttırdı bence birde şöyle bir şey okumuştum Albert Einstein sadece IQ'sü yüksek değil aynı zamanda EQ'SÜ de yüksekmiş ve EQ yüksek olan kişi IQ' sü hangi seviyede olursa olsun bunu arttırabilir yormuş siz ne düşünüyorsunuz?
bn şöyle bir söz vardı onu hatırlatıyım sadece: "cehalet mutluluktur" fazla iq ya da eq yanlış anlama yetrrsizden söz etmiyorum. ve makaleye katılıyorum ama insanın isteyebileceği bir şey olmadığını biliyorum
Herkesin kendi fikri. Nöronlar arası bağlantımızı arttırırsak zekamızda artar yani fare deneyide bunu destekledi zaten. Peki zeka ve akıl arttırma için sizde bir şeyler biliyorsanız anlatın
Bu arada hazır hafıza sarayı demişken bir şey sormak istiyorum sizce birden fazla hafıza sarayı yapabilir miyiz?
EQ Duygusal zekadır.
Duygusal zekâ faktörlerini şöyle sıralayabiliriz.
1- Kendini harekete geçirebilme gücü
2- Hedefini belirleyebilme gücü
3- Aksiliklere rağmen yoluna devam edebilme gücü
4- Dürtü ve isteklerini kontrol edebilme gücü
5- Ruh halini düzenleyebilme gücü
6- Empati yapabilme gücü
7- Ümit besleyebilme gücü
Vs.
hafıza sarayı iki farklı olur ama muhteşem bir çalışma ister. iki farklı benlik yaratman iki farklı benliğin anılarını ayırman ve aynı tekniği iki farklı benlik üzeründen yürümen lazım
Aslında hafıza sarayı yapmak bana o kadar da zor gelmiyor niyeyse, zaten kafamda bazı mekanlar kurguluyorum. Biraz daha açarmısınız konuyu sizi dinliyorum.
mevzu bilgiyi yerleştirmek değil zaten. bilginin orada kalıcı olmasını sağlamak. mesela benim kafamda pc masa üstü gibidir. bazı anıları oraya videolar şeklinde klasör klasör koyarım. her hatırlamaya çalıltığımda o anıları pcnin fişini takar ekranın açılmasını bekler. mouse ile ilgili klasöre girerim. bu bana daha kolay ve daha akılda kalıcı geliyor. her o pcyi açtığımda her klasörü yğklediğim bilgilerin orada olması lazım. başka yere kaymaması asıl hafıza sarayı olayı bu. diğerinde önce 2 kişi olmalısın ve anılarını 2 farklı kişi için ayırmalısın. iş hayatındaki ben özel hayattaki ben gibi
ben biliyorum
Ne biliyorsun?
annem nöroloji de yattı beyin kanaması geçirdi biliyorum beyni
Nöronlar arasındaki bağlantılar nasıl arttırılır biliyor musun? Aslında ben bir kaç şey biliyorum da sende biliyorsan söyle üstüne ekliyeyim